Σε ετοιμότητα και διάθεση καλής συνεργασίας όλες οι Υπηρεσίες ενόψει του χειμώνα

Σε ετοιμότητα και διάθεση καλής συνεργασίας όλες οι Υπηρεσίες ενόψει του χειμώνα

Συνεδρίασε χθες το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ημαθίας


Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε. Ημαθίας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Βέροιας, για τον σχεδιασμό και τις δράσεις πολιτικής προστασίας ενόψει του χειμώνα. Βασικός σκοπός είναι η αντιμετώπιση των κινδύνων από πλημμύρες, χιόνι, παγετό και άλλα καιρικά φαινόμενα, κατά την χειμερινή περίοδο 2019-2020.

Την σύσκεψη χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Καλαϊτζίδης ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των Υπηρεσιών κατά την περσινή χειμερινή περίοδο, ενώ την διαδικασία συντόνιζε ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας κ. Γιώργος Μπαρμπαρούσης, παρουσία της  εκπρόσωπου του Τμήματος της Περιφέρειας Κεντρ. Μακεδονίας Ζαφειρούλα Αργυροπούλου και του εκπρόσωπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Καρακότσογλου.


Παρόντες οι περιφερειακοί σύμβουλοι Στ. Μουρτζίλας και Απ. Νεστορόπουλος, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας κ.κ. Παπαδόπουλος, Αδαμίδης και Κούγκας αντίστοιχα, ο Δ/ντης Αστυνομίας και Διοικητές Τροχαίας, Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, εκπρόσωποι του Στρατού, του Δασαρχείου, Δ/νσης Γεωργίας, Τεχνικών Υπηρεσιών, Νοσοκομείου, ΔΕΔΗΗΕ(Φράγματα), εθελοντές κ.α.

Ένα σύντομο απολογισμό έκαναν ο κ. Καλαϊτζίδης και  ο κ. Μπαρμπαρούσης για την περσινή χειμερινή περίοδο, στην οποία τόσο η Αντιπεριφέρεια , όσο και οι Δήμοι, αλλά και οι εμπλεκόμενοι φορείς ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά, κατόπιν αγαστής συνεργασίας και συντονισμού.

Από την πλευρά της, η Π.Ε. Ημαθίας σύμφωνα με τον απολογισμό, επιχείρησε με 5 μηχανήματα στον αποχιονισμό των ορεινών του Νομού, έκανε δεκάδες αυτοψίες υπαίθρου για πλημμύρες ρεμάτων, πτώσεις βράχων, κατολισθήσεις, ζημίες από μπουρίνια, πτώσεις δέντρων, ηλεκτροφόρων καλωδίων κ.λ.π. Παράλληλα κατέγραψε ζημίες από φυσικές καταστροφές για αποζημιώσεις των πολιτών, καθαρίστηκαν ρέματα που ενισχύθηκαν με αναχώματα, ενώ κόπηκαν 200 περίπου επικίνδυνα και ασταθή δέντρα (κυρίως στον δρόμο Κυψέλης – Αιγινίου).

Υπογραμμίστηκε επίσης η κήρυξη περιοχών της Ημαθίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε και για τον προγραμματισμό εργασιών πρόληψης πλημμυρών σε ποτάμια που μέχρι πέρσι δεν ήταν στην ευθύνη της Π.Ε. Ημαθίας, καθώς και εργασίες αντιμετώπισης κατολισθήσεων. Όπως τόνισε, με όλες τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει έως σήμερα λύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης. 

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι Δήμων και Φορέων κατέθεσαν στοιχεία και θέσεις των υπηρεσιών τους.

Από την Π.Υ. επισημάνθηκαν τα προβληματικά σημεία, που χρειάζονται περαιτέρω καθαρισμούς ενώ τη στήριξη και αυτονόητη συνεργασία τους δήλωσαν η Δ/νση Αστυνομίας και η Τροχαία , όπου χρειαστεί, καθ’ όλο το 24ωρο, για τυχόν λήψη μέτρων. Το ίδιο και ο Στρατός, ενώ οι Δήμοι δήλωσαν περισσότερο προετοιμασμένοι φέτος. Γενικότερα, διαφάνηκε ότι φορείς και υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα δια παν ενδεχόμενο.

Ενδιαφέρουσα ήταν και η επισήμανση προς τους κτηνοτρόφους να κατεβάσουν εγκαίρως τα κοπάδια τους, ειδάλλως, όσοι παραμείνουν στα ορεινά να ειδοποιούν εγκαίρως τις υπηρεσίες για άνοιγμα των δρόμων, σε περίπτωση χιονόπτωσης.

Η έλλειψη χειριστών για τα μηχανήματα της Π.Ε. Ημαθίας τέθηκε για μια φορά ακόμα από τον αντιπεριφερειάρχη με την ευχή να εγκριθεί άμεσα και έγκαιρα η πρόσληψή τους, ενώ μια επισήμανση της Περιφέρειας, αφορούσε στην εκκρεμή – ακόμα – περιβαλλοντική αδειοδότηση από την Αθήνα, για παρεμβάσεις και έργα της Π.Κ.Μ. στον Λουδία και στην Τάφρο 66.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψεκασμός ακμαιοκτονίας κουνουπιών σήμερα στον οικισμό Παλαιοχωρίου

Ψεκασμός ακμαιοκτονίας κουνουπιών σήμερα στον...

Ανακοινώνεται ότι σήμερα  Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024 και...

Οδηγίες και διευκρινήσεις για τις κρατικές επιχορηγήσεις Σωματείων

Οδηγίες και διευκρινήσεις για τις κρατικές...

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής...

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας:  «Προχωράμε ενωτικά  και αγωνιστικά»

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας: «Προχωράμε ενωτικά και...

Από την Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας, ανακοινώνονται τα...

Φθινοπωρινές δραστηριότητες για παιδιά στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Φθινοπωρινές δραστηριότητες για παιδιά στη Δημόσια...

Το Φθινόπωρο μας χτυπά την πόρτα κι εμείς το...

Ημαθία: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό για τη μεταφορά υπερμεγεθών φορτίων

Ημαθία: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην...

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης...

Άμεση λύση στο πρόβλημα  που αντιμετωπίζει  το Γυμνάσιο Επισκοπής Νάουσας,  ζήτησε από τον Υπουργό Παιδείας  ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Άμεση λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το...

Να στελεχωθεί άμεσα το Γυμνάσιο Επισκοπής Νάουσας με...

«ΕΝΑ μαζί»: Τεράστιο θέμα  με την υποβάθμιση  του Νοσοκομείου Νάουσας

«ΕΝΑ μαζί»: Τεράστιο θέμα με την υποβάθμιση του...

Από την δημοτική παράταξη Νάουσας ΕΝΑ μαζί, του πρώην...

Έντονες αντιδράσεις για την υποβάθμιση της Νάουσας  από την κατηγορία Α’ στην κατηγορία Β΄ των άγονων περιοχών, με συνέπειες και στο τοπικό Νοσοκομείο

Έντονες αντιδράσεις για την υποβάθμιση της Νάουσας ...

Τ. Μπαρτζώκας: Να συνεχιστεί η απρόσκοπτη και πλήρης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...