Βέροια είναι όλη η πόλη κι όχι μόνο οι Πλατείες Δημαρχείου και Ελιάς

Βέροια είναι όλη η πόλη κι όχι μόνο οι Πλατείες Δημαρχείου και Ελιάς

Περίμενα μέχρι την τελευταία στιγμή να δω μήπως και κάτι αλλάξει σχετικά με τον διάκοσμο της πόλης αλλά και τη γιορταστική ατμόσφαιρα.

Δυστυχώς τόσο εγώ όσο και πάμπολλοι συντοπίτες μας πλανηθήκαμε και απογοητευτήκαμε

Βέροια-Χριστούγεννα-γιορτές είναι πάλι μόνο το Δημαρχείο και η Ελιά. Η υπόλοιπη Βέροια είναι ξεχασμένη για μια ακόμη φορά. Οι περισσότεροι κάτοικοι είναι «παιδιά» ενός άλλου Θεού ή αν θέλετε ανήκουν σε άλλους Δήμους. Παλαιότερα λέγαμε για κατοίκους των Νομών Κοζάνης και Φλώρινας,

Το «Χριστουγεννιάτικο χωριό» στριμωχτά στο προαύλιο του Δημαρχείου. Εκεί ο χώρος δεν είναι πλατεία. Ενδείκνυται μόνο για διαμαρτυρίες. Εκεί θα χάνει η μάνα το παιδί και το αντίστροφο, τις ώρες αιχμής. Τις ώρες λειτουργίας του όμορφου κατά τα άλλα χωριού.

Χάθηκε να φιλοξενήσει το «χωριό» η μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, το «Ρολόϊ», απλωσιά χώρου και ολόγυρα κάποια καταστήματα που κι αυτά περιμένουν να «δουλέψουν». Θα πείτε εκεί βάλαμε το «καραβάκι». Ποτέ δεν κατάλαβα τι συμβολίζει το «καραβάκι» για μας τους στεριανούς. Τους Βεροιωτάδες που μεγαλώσαμε με το αγκαθωτό πουρνάρι.

Το γιορταστικό τρενάκι. Ωραία κίνηση αλλά θα μπορούσε να βρεθεί άλλος χώρος επιβίβασης και αποβίβασης. Κι αυτό στη «μέση» της Μητροπόλεως! Άλλωστε δημιουργεί και κάποια προβλήματα στην κυκλοφορία. Πιστεύω πως υπήρχαν πολλοί εναλλακτικοί χώροι. Μόνο στο Δημαρχείο. Εκτός κι αν αποτελεί σταθμό του «εορταστικού χωριού»!

Πλατεία Ελιάς: Σοκολατοχωριό ή όπως θέλετε πέστε το. Συναυλίες με «πανάκριβα» ονόματα. Μέσα σε δύο 24ωρα πολυδάπανες μουσικές παραστάσεις. Δεν μπορούμε ούτε να συνεννοηθούμε! Μου θυμίζει η όλη κατάσταση το «αγώνισμα της διελκυστίνδας». Τράβα ο ένας… τράβα ο άλλος.

Χάθηκαν τα τοπικά συγκροτήματα για να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις; Οι ντόπιοι νέοι, οι καλλιτέχνες μας, οι εραστές κάθε είδους μουσικής ψάχνουν και περιμένουν μια ευκαιρία να παρουσιάσουν τις προσπάθειές τους, το μεράκι τους. Μη νομίζετε πως τα «πανάκριβα» και ηχηρά καλλιτεχνικά ονόματα θα δημιουργήσουν καλύτερη ατμόσφαιρα.

«Εν κατακλείδι» να θυμίσω σε όσους ασχολούνται με τον πολιτιστικό προγραμματισμό αυτής της πόλης, εκεί στο Μέλαθρο του Πολιτισμού- πως Βέροια είναι και ο Προμηθέας, το Τσερμέν, και άλλες περιοχές.

Κύριε Δήμαρχε, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και άλλοι Άρχοντες, μη ξεχνάτε πως Βέροια είναι όλη η πόλη. Όλοι φορολογούνται και έχουν δικαίωμα να νιώσουν κάτι το διαφορετικό, το χαρούμενο, το ευχάριστο.

Αυτά… και Χρόνια Πολλά

Μάκης Δημητράκης

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Ιωαν. Ταρασίδης σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Ιωαν. Ταρασίδης σε ηλικία 91...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024...

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Γεωργ. Καλαϊτζίδης σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Γεωργ. Καλαϊτζίδης σε...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024...

Παίκτης της Βέροιας ο οδηγός που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα της Κ.Δευτέρας

Παίκτης της Βέροιας ο οδηγός που ενεπλάκη στο...

Θύμα τροχαίου έπεσε τα ξημερώματα της Κ. Δευτέρας ο...

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Δήμου Κιζιρίδου σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Δήμου Κιζιρίδου σε ηλικία 87...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024...

Τροχαίο στη Βέροια: Μία νεκρή 25χρονη και δύο τραυματίες σε μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων

Τροχαίο στη Βέροια: Μία νεκρή 25χρονη και δύο...

Τραγωδία τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βέροια, σε...

ΒΕΡΜΙΟ  Κορυφή   Φούρκα Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 Με τους Ορειβάτες Βέροιας

ΒΕΡΜΙΟ Κορυφή Φούρκα Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 Με τους...

 Ένα ταξίδι,  μια διαδρομή, μια ορειβασία, μια απόδραση...

Δισαρχιερατικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον κατάμεστο Ναό του πολιούχου της Βεροίας

Δισαρχιερατικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον...

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 17ης Μαρτίου,...

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Νάουσα

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Νάουσα

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 17ης Μαρτίου, ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...