ΔΕΣΠΟΤΗ, ΕΙΣΑΙ ΟΦΣΑΙΝΤ!

ΔΕΣΠΟΤΗ, ΕΙΣΑΙ ΟΦΣΑΙΝΤ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα   Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Φίλοι μου, καλή σας ημέρα, και καλή χρονιά

εξ’ αρχής να τονίσω, ότι το συγκεκριμένο άρθρο, δεν αφορά τον Ποιμενάρχη μας και την Μητρόπολή μας.

Όπως πολλοί θα καταλάβετε, αναφέρεται σε μητροπολίτη άλλης περιοχής και «προβεβλημένο»,  γιατί άραγε!

Και «αναγκάζομαι» να αναφερθώ στις δηλώσεις του, διότι με θυμώσανε πολύ, με εξοργίσανε.

Σε τελική ανάλυση δεσπότη μου, ποιος σε ρώτησε!

Το μόνο πράγμα που με ικανοποιεί, είναι ότι όταν η πατρίδα, ήταν υπάκουη δούλα και κυρά, τότε υπήρξανε Έλληνες που είπανε: «όταν μου πειράζουν την Πατρίδα και Θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα ενεργήσω κι ότι θέλουν, ας μου κάνουν»!

Που λέτε φίλοι μου, εμφανίστηκε ο «βοσκός», στον άμβωνα και είπε.

Αφού το χοντρό πρόβατο, το παίζει αρθογράφος, αναλυτής και μοντέλο, έτσι και εγώ, πολιτικός, έστω διπλωμάτης, έστω χαρτορίχτρα που βλέπει το μέλλον της πατρίδας μας!

Και άρχισε που λέτε, το κήρυγμα:

«όμως, τι θα γίνει μ’ εμάς, τους Έλληνες; ποιο θα είναι το μέλλον μας στον παγκόσμιο χάρτη; Το βλέπουμε όλοι, ότι η ομοιογένεια της Πατρίδος μας χάνεται με τους χιλιάδες αλλοεθνείς που έρχονται και θα μείνουν εδώ. Σας ομιλώ για το μεταναστευτικὸ γεγονός, που δεν μπορεί να αποτραπεί, είναι παγκόσμιο».

Τη στιγμή που όλη η χώρα βράζει με το μεταναστευτικό, μας προκύπτει δεσπότης, που από την αρχή λέει, ότι πρόκειται για πρόβλημα παγκόσμιο που δεν μπορεί να αποτραπεί, δηλαδή αντί να διατηρεί υψηλό το φρόνημα των προβάτων του, τα λέει στην ουσία σκάστε και μη μιλάτε.

Φάτε την παγκοσμιοποίηση και τον οικουμενισμό στη μάπα, γιατί έτσι το θέλουν οι εγκληματίες, οι φονιάδες του κόσμου!

Και ότι θα ξανααμαρτήσω, μετά την εξομολόγηση είναι γεγονός, αλλά ο γέροντας δεν με απογοητεύει, με αγάπη μου λέει, αγόρι μου, όσες φορές πέφτεις, τόσες να ξανασηκώνεσαι.

Γιατί είναι δεδομένο, πως εάν μου πει, παιδάκι μου είσαι αδιόρθωτος, δεν αλλάζεις, η αμαρτία είναι στη φύση σου, τότε το πρόβατο, όσο χοντρό και είναι, θα το φάει ο κακός ο λύκος!

Από πότε η ζωή του ορθοδόξου, δεν είναι ένας διαρκής αγώνας, για να μας έλθεις να μας μετατρέψεις σε ηττοπαθείς, σε άβουλα ανθρωπάκια, που μόνο …για αγάπη θα μιλάνε!

Και υπάρχει και άλλο: 

«θα τους αγκαλιάσουμε, όπως αγκαλιάσαμε τους ομογενείς από την πρώην Σοβιετικὴ Ένωση, τους Αλβανοὺς και τόσους άλλους. Θα πάρουν για νύμφες και γαμπρούς, τα παιδιά μας»!

Λοιπόν δεσπότη μου, εάν έχεις δικά σου αγόρια ή κορίτσια για αυτά να μιλήσεις, για τα δικά μας δεν έχεις καμία εξουσιοδότηση, τελεία και παύλα, αφεντικό μας δεν είσαι!

Άντε, γιατί μου φαίνεται η πολλή αγάπη έχει παρεξηγηθεί!

Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι αυτός, που λιθοβολεί και αποκεφαλίζει, δεν θα είναι ο φίλος των παιδιών μου, αλλά ο δήμιός τους.

Κάποια πράγματα δεσπότη μου, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος πυρηνικός επιστήμονας, είναι προφανή!

Για να μην αναφερθώ στην εξίσωση που έκανες με τους πόντιους, από την πρώην Σοβιετικὴ Ένωση, όλα ένας αχταρμάς, διαλέχτε, η καλή παγκοσμιοποίηση είναι εδώ και σας περιμένει!

Διάλυση οικογένειας, άθεη παιδεία, διαστροφή, αποχριστιανισμός, αφελληνισμός, ξένα ήθη και έθιμα, διάλυση της παράδοσής μας, παντού πόνος και δυστυχία, και δεν μπορείς να δεις ότι πρόκειται για σχέδιο εξαφάνισης της Ορθόδοξης πίστης και της πατρίδας μας.

Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει Ελλάδα και αντί να μας καλείς σε εγρήγορση και αγώνα, μας προτρέπεις να είμαστε καλά και υπάκουα παιδιά!

Η χώρα διαλύεται και εμείς πρέπει να πούμε, τι να κάνουμε, πρόκειται για νομοτελειακό γεγονός!

Και η συνέχεια, ακόμη πιο τρομακτική:

«αυτή η αλλαγή στην ανθρωπογεωγραφία της Πατρίδος μας, φυσικό είναι, να φέρει αλλαγή και στην πολιτισμική εικόνα της. Τα μαθήματα στα σχολεία (κυρίως της ιστορίας και των θρησκευτικών), οι εθνικές γιορτές και παρελάσεις, οι εθνικές αργίες και τα σύμβολα, τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα, τα εργασιακώς δεδομένα και τα δημοσιονομικώς κεκτημένα θα τροποποιηθούν, από πολύ μέχρι και άρδην, …»

Λυπάμαι Δεσπότη μου, αλλά

Χριστός, Ελλάδα, Ορθοδοξία είναι τα ιδανικά μας, που έχουν αξία, οπότε όταν κάποιος θέλει να τα εξαφανίσει, τότε το φυσικό είναι οι ποιμενάρχες να καλούν σε αγώνα, διάσωσης ιερών και οσίων και όχι της καλής υπακοής, στον τύραννο!

Πρόκειται φίλοι μου, για τον ίδιο μητροπολίτη, ο οποίος λίγους μήνες πριν ισχυρίστηκε:

«εγώ θα πω αυτό που λέει ἡ Εκκλησία, δηλ. το πλήρωμα των πιστών. Θα αφουγκραστώ τους χριστιανούς τί λένε, ποιο θεωρούν σωστό. Ακόμα και αν αυτό που οι χριστιανοί μας θεωρούν σωστό, ακόμα και αν είναι αντίθετο με το Ευαγγέλιο, εγώ θα υπερασπιστώ αυτό που λένε οι χριστιανοί μας, γιατί οι χριστιανοί μας έφτιαξαν το Ευαγγέλιο, δεν έφτιαξε το Ευαγγέλιο την Εκκλησία».

Και αφού φίλοι μου, οι χριστιανοί μαζευτήκανε σε ένα πολιτιστικό γεγονός και μεταξύ κοκορετσίου και ρετσίνας, είπανε δεν φτιάχνουμε και ένα ευαγγέλιο, γιατί και μία Σύνοδος που αποτελείται και από ειδικούς, να μην προχωρήσει σε αλλαγές δογμάτων, για χάρη της οικουμενιστικής αγάπης, κάποια στιγμή, κάπου, κάποτε!

Σ’ αγαπάω μ’ ακούς!

Και αφού αφουγκράζεσαι τους Χριστιανούς, γιατί τώρα δεν υπερασπίζεσαι τα πιστεύω τους, αλλά παίρνεις θέση απέναντί τους, αλλά προφανώς ικανοποιώντας άλλες καταστάσεις, παγκόσμιες, οικουμενιστικές!

Πάντως φίλοι μου, εάν το Ευαγγέλιο σας κούρασε, ελάτε να το αναθεωρήσουμε, όλοι μαζί μπορούμε, αρκεί να έχουμε αγάπη!

Τελειώνοντας φίλοι μου, όσοι με γνωρίζετε καλά, δεν θα είναι δύσκολο να καταλάβετε με τι πόνο, πληκτρολόγησα, τις παραπάνω γραμμές, αλλά ως εδώ και μην παρέκει.

Αγώνας να μεγαλώσεις παιδιά, για να σου φύγουνε στη Δύση του πολιτισμού και του οικουμενισμού, λόγω ανίκανων πολιτικών, που είχανε ανίκανους ποιμενάρχες και αντί να πούμε, αυτό πρέπει να σταματήσει, χανόμαστε, να μας καλούνε οι «υπεύθυνοι», να αποδεχτούμε τη μοίρα μας, γιατί δεν μπορεί να γίνει αλλιώς!

Εάν επιθυμούμε, να παραμείνουμε Έλληνες όπως οι προγονοί μας, θα πρέπει με νύχια και με δόντια να διασώσουμε τον πολιτισμό μας, τα ήθη και έθιμά μας, τη γλώσσα μας, τη γη μας, την πίστη μας και όλοι μαζί να βροντοφωνάξουμε ότι όλα τα παραπάνω είναι αδιαπραγμάτευτα και κάθε τι διαφορετικό, είναι προδοσία!


ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!


ΥΓ: και μετά αναρωτιέσαι καημένο πρόβατο, γιατί η εκκλησιαστική ηγεσία δεν στήριξε, την αγωνία σου για την Μακεδονία!

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο Ευάγγελου Δέλλιου

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο Ευάγγελου Δέλλιου

Την Κυριακή 16 Αυγούστου 2020 στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων...

Γ’ ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ  ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Γ’ ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογοςΤελικά,...

Η ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ  ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ

Η ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ

Συντάκτης:  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣΒΑΣΙΑΔΗΣ  Οι αναφορές στην...

ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

Της Όλγας Κουτμηρίδου-ΜεταξάΣήμερα η σιωπή,κάθεται...

Επικαιρότητα «Βάλε το χέρι σου  Μεγαλοδύναμε!»

Επικαιρότητα «Βάλε το χέρι σου Μεγαλοδύναμε!»

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΑκούω πάλι, φίλοι...

Τα λαογραφικά μας Επ’ ευκαιρία του Δεκαπενταύγουστου  Παναγία Δοβρά Το Μοναστήρι της «Καλή Παναγιάς»

Τα λαογραφικά μας Επ’ ευκαιρία του Δεκαπενταύγουστου ...

Γράφει ο Μάκης  ΔημητράκηςΔεκαπενταύγουστος! Της...

Μέχρι το τέλος Αυγούστου Απαγόρευση λιτανειών, εμποροπανηγύρεων  εν όψει του 15Αύγουστου και ορθίων στα μπαρ  -Πρώτο τοπικό lockdown στον Πόρο

Μέχρι το τέλος Αυγούστου Απαγόρευση λιτανειών,...

Νέα έκτακτα μέτρα στην προσπάθεια περιορισμού της...

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ!

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ!

του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Γράφει ο Μάκης  ΔημητράκηςΔεκαπενταύγουστος! Της Παναγίας! Τρανή γιορτή και όλη η Ελλάδα, απ’ άκρη σ’ άκρη γιορτάζει και ειδικά το Βέρμιο που προσελκύει πιστούς κάθε ράτσας που ανηφορίζουν στις πλαγιές του...

Ομολογώ ότι δεν περίμενα τοποθέτηση από τον κ. Παυλίδη στην επιστολή μου για το θέμα του Δημαρχείου, του 3ου δημοτικού και των εκπαιδευτηρίων Τσαλέρα. Και δεν αντιλαμβάνομαι την επιθετική του απάντηση σε...

Στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων του Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον...

Γράφει ο Μάκης ΔημητράκηςΜεγάλη δεσποτική γιορτή η «Μεταμόρφωση του Σωτήρος», που τοποθετήθηκε στις αρχές Αυγούστου, αν και οι Ευαγγελιστές σημειώνουν ότι ο Χριστός έδειξε τη δόξα και το μεγαλείο του στους...