ΔΕΣΠΟΤΗ, ΕΙΣΑΙ ΟΦΣΑΙΝΤ!

ΔΕΣΠΟΤΗ, ΕΙΣΑΙ ΟΦΣΑΙΝΤ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα   Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Φίλοι μου, καλή σας ημέρα, και καλή χρονιά

εξ’ αρχής να τονίσω, ότι το συγκεκριμένο άρθρο, δεν αφορά τον Ποιμενάρχη μας και την Μητρόπολή μας.

Όπως πολλοί θα καταλάβετε, αναφέρεται σε μητροπολίτη άλλης περιοχής και «προβεβλημένο»,  γιατί άραγε!

Και «αναγκάζομαι» να αναφερθώ στις δηλώσεις του, διότι με θυμώσανε πολύ, με εξοργίσανε.

Σε τελική ανάλυση δεσπότη μου, ποιος σε ρώτησε!

Το μόνο πράγμα που με ικανοποιεί, είναι ότι όταν η πατρίδα, ήταν υπάκουη δούλα και κυρά, τότε υπήρξανε Έλληνες που είπανε: «όταν μου πειράζουν την Πατρίδα και Θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα ενεργήσω κι ότι θέλουν, ας μου κάνουν»!

Που λέτε φίλοι μου, εμφανίστηκε ο «βοσκός», στον άμβωνα και είπε.

Αφού το χοντρό πρόβατο, το παίζει αρθογράφος, αναλυτής και μοντέλο, έτσι και εγώ, πολιτικός, έστω διπλωμάτης, έστω χαρτορίχτρα που βλέπει το μέλλον της πατρίδας μας!

Και άρχισε που λέτε, το κήρυγμα:

«όμως, τι θα γίνει μ’ εμάς, τους Έλληνες; ποιο θα είναι το μέλλον μας στον παγκόσμιο χάρτη; Το βλέπουμε όλοι, ότι η ομοιογένεια της Πατρίδος μας χάνεται με τους χιλιάδες αλλοεθνείς που έρχονται και θα μείνουν εδώ. Σας ομιλώ για το μεταναστευτικὸ γεγονός, που δεν μπορεί να αποτραπεί, είναι παγκόσμιο».

Τη στιγμή που όλη η χώρα βράζει με το μεταναστευτικό, μας προκύπτει δεσπότης, που από την αρχή λέει, ότι πρόκειται για πρόβλημα παγκόσμιο που δεν μπορεί να αποτραπεί, δηλαδή αντί να διατηρεί υψηλό το φρόνημα των προβάτων του, τα λέει στην ουσία σκάστε και μη μιλάτε.

Φάτε την παγκοσμιοποίηση και τον οικουμενισμό στη μάπα, γιατί έτσι το θέλουν οι εγκληματίες, οι φονιάδες του κόσμου!

Και ότι θα ξανααμαρτήσω, μετά την εξομολόγηση είναι γεγονός, αλλά ο γέροντας δεν με απογοητεύει, με αγάπη μου λέει, αγόρι μου, όσες φορές πέφτεις, τόσες να ξανασηκώνεσαι.

Γιατί είναι δεδομένο, πως εάν μου πει, παιδάκι μου είσαι αδιόρθωτος, δεν αλλάζεις, η αμαρτία είναι στη φύση σου, τότε το πρόβατο, όσο χοντρό και είναι, θα το φάει ο κακός ο λύκος!

Από πότε η ζωή του ορθοδόξου, δεν είναι ένας διαρκής αγώνας, για να μας έλθεις να μας μετατρέψεις σε ηττοπαθείς, σε άβουλα ανθρωπάκια, που μόνο …για αγάπη θα μιλάνε!

Και υπάρχει και άλλο: 

«θα τους αγκαλιάσουμε, όπως αγκαλιάσαμε τους ομογενείς από την πρώην Σοβιετικὴ Ένωση, τους Αλβανοὺς και τόσους άλλους. Θα πάρουν για νύμφες και γαμπρούς, τα παιδιά μας»!

Λοιπόν δεσπότη μου, εάν έχεις δικά σου αγόρια ή κορίτσια για αυτά να μιλήσεις, για τα δικά μας δεν έχεις καμία εξουσιοδότηση, τελεία και παύλα, αφεντικό μας δεν είσαι!

Άντε, γιατί μου φαίνεται η πολλή αγάπη έχει παρεξηγηθεί!

Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι αυτός, που λιθοβολεί και αποκεφαλίζει, δεν θα είναι ο φίλος των παιδιών μου, αλλά ο δήμιός τους.

Κάποια πράγματα δεσπότη μου, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος πυρηνικός επιστήμονας, είναι προφανή!

Για να μην αναφερθώ στην εξίσωση που έκανες με τους πόντιους, από την πρώην Σοβιετικὴ Ένωση, όλα ένας αχταρμάς, διαλέχτε, η καλή παγκοσμιοποίηση είναι εδώ και σας περιμένει!

Διάλυση οικογένειας, άθεη παιδεία, διαστροφή, αποχριστιανισμός, αφελληνισμός, ξένα ήθη και έθιμα, διάλυση της παράδοσής μας, παντού πόνος και δυστυχία, και δεν μπορείς να δεις ότι πρόκειται για σχέδιο εξαφάνισης της Ορθόδοξης πίστης και της πατρίδας μας.

Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει Ελλάδα και αντί να μας καλείς σε εγρήγορση και αγώνα, μας προτρέπεις να είμαστε καλά και υπάκουα παιδιά!

Η χώρα διαλύεται και εμείς πρέπει να πούμε, τι να κάνουμε, πρόκειται για νομοτελειακό γεγονός!

Και η συνέχεια, ακόμη πιο τρομακτική:

«αυτή η αλλαγή στην ανθρωπογεωγραφία της Πατρίδος μας, φυσικό είναι, να φέρει αλλαγή και στην πολιτισμική εικόνα της. Τα μαθήματα στα σχολεία (κυρίως της ιστορίας και των θρησκευτικών), οι εθνικές γιορτές και παρελάσεις, οι εθνικές αργίες και τα σύμβολα, τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα, τα εργασιακώς δεδομένα και τα δημοσιονομικώς κεκτημένα θα τροποποιηθούν, από πολύ μέχρι και άρδην, …»

Λυπάμαι Δεσπότη μου, αλλά

Χριστός, Ελλάδα, Ορθοδοξία είναι τα ιδανικά μας, που έχουν αξία, οπότε όταν κάποιος θέλει να τα εξαφανίσει, τότε το φυσικό είναι οι ποιμενάρχες να καλούν σε αγώνα, διάσωσης ιερών και οσίων και όχι της καλής υπακοής, στον τύραννο!

Πρόκειται φίλοι μου, για τον ίδιο μητροπολίτη, ο οποίος λίγους μήνες πριν ισχυρίστηκε:

«εγώ θα πω αυτό που λέει ἡ Εκκλησία, δηλ. το πλήρωμα των πιστών. Θα αφουγκραστώ τους χριστιανούς τί λένε, ποιο θεωρούν σωστό. Ακόμα και αν αυτό που οι χριστιανοί μας θεωρούν σωστό, ακόμα και αν είναι αντίθετο με το Ευαγγέλιο, εγώ θα υπερασπιστώ αυτό που λένε οι χριστιανοί μας, γιατί οι χριστιανοί μας έφτιαξαν το Ευαγγέλιο, δεν έφτιαξε το Ευαγγέλιο την Εκκλησία».

Και αφού φίλοι μου, οι χριστιανοί μαζευτήκανε σε ένα πολιτιστικό γεγονός και μεταξύ κοκορετσίου και ρετσίνας, είπανε δεν φτιάχνουμε και ένα ευαγγέλιο, γιατί και μία Σύνοδος που αποτελείται και από ειδικούς, να μην προχωρήσει σε αλλαγές δογμάτων, για χάρη της οικουμενιστικής αγάπης, κάποια στιγμή, κάπου, κάποτε!

Σ’ αγαπάω μ’ ακούς!

Και αφού αφουγκράζεσαι τους Χριστιανούς, γιατί τώρα δεν υπερασπίζεσαι τα πιστεύω τους, αλλά παίρνεις θέση απέναντί τους, αλλά προφανώς ικανοποιώντας άλλες καταστάσεις, παγκόσμιες, οικουμενιστικές!

Πάντως φίλοι μου, εάν το Ευαγγέλιο σας κούρασε, ελάτε να το αναθεωρήσουμε, όλοι μαζί μπορούμε, αρκεί να έχουμε αγάπη!

Τελειώνοντας φίλοι μου, όσοι με γνωρίζετε καλά, δεν θα είναι δύσκολο να καταλάβετε με τι πόνο, πληκτρολόγησα, τις παραπάνω γραμμές, αλλά ως εδώ και μην παρέκει.

Αγώνας να μεγαλώσεις παιδιά, για να σου φύγουνε στη Δύση του πολιτισμού και του οικουμενισμού, λόγω ανίκανων πολιτικών, που είχανε ανίκανους ποιμενάρχες και αντί να πούμε, αυτό πρέπει να σταματήσει, χανόμαστε, να μας καλούνε οι «υπεύθυνοι», να αποδεχτούμε τη μοίρα μας, γιατί δεν μπορεί να γίνει αλλιώς!

Εάν επιθυμούμε, να παραμείνουμε Έλληνες όπως οι προγονοί μας, θα πρέπει με νύχια και με δόντια να διασώσουμε τον πολιτισμό μας, τα ήθη και έθιμά μας, τη γλώσσα μας, τη γη μας, την πίστη μας και όλοι μαζί να βροντοφωνάξουμε ότι όλα τα παραπάνω είναι αδιαπραγμάτευτα και κάθε τι διαφορετικό, είναι προδοσία!


ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!


ΥΓ: και μετά αναρωτιέσαι καημένο πρόβατο, γιατί η εκκλησιαστική ηγεσία δεν στήριξε, την αγωνία σου για την Μακεδονία!

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

Ερώτηση Κοτίδη προς Μενδώνη:  «Τι σκοπεύετε να κάνετε με την  απαλλοτρίωση των προκτισμάτων  της Παλαιάς Μητρόπολης Βέροιας;»

Ερώτηση Κοτίδη προς Μενδώνη: «Τι σκοπεύετε να κάνετε...

Ερώτηση προς την  Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη,...

Τάσος Μπαρτζώκας :  Άλλη μία διεκδίκησή μας  γίνεται πραγματικότητα  για τις γυναίκες επαγγελματίες και αγρότισσες!

Τάσος Μπαρτζώκας : Άλλη μία διεκδίκησή μας γίνεται...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην μεγάλη τομή που...

Με τον Σύλλογο Μηχανικών Δημ. Υπαλ. Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας

Με τον Σύλλογο Μηχανικών Δημ. Υπαλ. Κεντρικής...

Συνάντηση με το προεδρείο και τα μέλη του Συλλόγου...

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:  «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που εκσυγχρονίζουν το φορολογικό σύστημα της χώρας,  ενισχύουν την διαφάνεια των συναλλαγών,  αξιοποιούν νέες τεχνολογίες και βελτιώνουν  τις συνθήκες εξυπηρέτησης των πολιτών»

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις...

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να...

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ στον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ στον Αστυνομικό Διευθυντή...

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων επισκέψεων σε...

Προσωρινό Συντονιστικό συγκροτήθηκε στη Νέα Αριστερά Ημαθίας

Προσωρινό Συντονιστικό συγκροτήθηκε στη Νέα Αριστερά...

Ξεκίνησε και στην Ημαθία η συγκρότηση της Νέας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...