ΔΕΣΠΟΤΗ, ΕΙΣΑΙ ΟΦΣΑΙΝΤ!

ΔΕΣΠΟΤΗ, ΕΙΣΑΙ ΟΦΣΑΙΝΤ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα   Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Φίλοι μου, καλή σας ημέρα, και καλή χρονιά

εξ’ αρχής να τονίσω, ότι το συγκεκριμένο άρθρο, δεν αφορά τον Ποιμενάρχη μας και την Μητρόπολή μας.

Όπως πολλοί θα καταλάβετε, αναφέρεται σε μητροπολίτη άλλης περιοχής και «προβεβλημένο»,  γιατί άραγε!

Και «αναγκάζομαι» να αναφερθώ στις δηλώσεις του, διότι με θυμώσανε πολύ, με εξοργίσανε.

Σε τελική ανάλυση δεσπότη μου, ποιος σε ρώτησε!

Το μόνο πράγμα που με ικανοποιεί, είναι ότι όταν η πατρίδα, ήταν υπάκουη δούλα και κυρά, τότε υπήρξανε Έλληνες που είπανε: «όταν μου πειράζουν την Πατρίδα και Θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα ενεργήσω κι ότι θέλουν, ας μου κάνουν»!

Που λέτε φίλοι μου, εμφανίστηκε ο «βοσκός», στον άμβωνα και είπε.

Αφού το χοντρό πρόβατο, το παίζει αρθογράφος, αναλυτής και μοντέλο, έτσι και εγώ, πολιτικός, έστω διπλωμάτης, έστω χαρτορίχτρα που βλέπει το μέλλον της πατρίδας μας!

Και άρχισε που λέτε, το κήρυγμα:

«όμως, τι θα γίνει μ’ εμάς, τους Έλληνες; ποιο θα είναι το μέλλον μας στον παγκόσμιο χάρτη; Το βλέπουμε όλοι, ότι η ομοιογένεια της Πατρίδος μας χάνεται με τους χιλιάδες αλλοεθνείς που έρχονται και θα μείνουν εδώ. Σας ομιλώ για το μεταναστευτικὸ γεγονός, που δεν μπορεί να αποτραπεί, είναι παγκόσμιο».

Τη στιγμή που όλη η χώρα βράζει με το μεταναστευτικό, μας προκύπτει δεσπότης, που από την αρχή λέει, ότι πρόκειται για πρόβλημα παγκόσμιο που δεν μπορεί να αποτραπεί, δηλαδή αντί να διατηρεί υψηλό το φρόνημα των προβάτων του, τα λέει στην ουσία σκάστε και μη μιλάτε.

Φάτε την παγκοσμιοποίηση και τον οικουμενισμό στη μάπα, γιατί έτσι το θέλουν οι εγκληματίες, οι φονιάδες του κόσμου!

Και ότι θα ξανααμαρτήσω, μετά την εξομολόγηση είναι γεγονός, αλλά ο γέροντας δεν με απογοητεύει, με αγάπη μου λέει, αγόρι μου, όσες φορές πέφτεις, τόσες να ξανασηκώνεσαι.

Γιατί είναι δεδομένο, πως εάν μου πει, παιδάκι μου είσαι αδιόρθωτος, δεν αλλάζεις, η αμαρτία είναι στη φύση σου, τότε το πρόβατο, όσο χοντρό και είναι, θα το φάει ο κακός ο λύκος!

Από πότε η ζωή του ορθοδόξου, δεν είναι ένας διαρκής αγώνας, για να μας έλθεις να μας μετατρέψεις σε ηττοπαθείς, σε άβουλα ανθρωπάκια, που μόνο …για αγάπη θα μιλάνε!

Και υπάρχει και άλλο: 

«θα τους αγκαλιάσουμε, όπως αγκαλιάσαμε τους ομογενείς από την πρώην Σοβιετικὴ Ένωση, τους Αλβανοὺς και τόσους άλλους. Θα πάρουν για νύμφες και γαμπρούς, τα παιδιά μας»!

Λοιπόν δεσπότη μου, εάν έχεις δικά σου αγόρια ή κορίτσια για αυτά να μιλήσεις, για τα δικά μας δεν έχεις καμία εξουσιοδότηση, τελεία και παύλα, αφεντικό μας δεν είσαι!

Άντε, γιατί μου φαίνεται η πολλή αγάπη έχει παρεξηγηθεί!

Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι αυτός, που λιθοβολεί και αποκεφαλίζει, δεν θα είναι ο φίλος των παιδιών μου, αλλά ο δήμιός τους.

Κάποια πράγματα δεσπότη μου, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος πυρηνικός επιστήμονας, είναι προφανή!

Για να μην αναφερθώ στην εξίσωση που έκανες με τους πόντιους, από την πρώην Σοβιετικὴ Ένωση, όλα ένας αχταρμάς, διαλέχτε, η καλή παγκοσμιοποίηση είναι εδώ και σας περιμένει!

Διάλυση οικογένειας, άθεη παιδεία, διαστροφή, αποχριστιανισμός, αφελληνισμός, ξένα ήθη και έθιμα, διάλυση της παράδοσής μας, παντού πόνος και δυστυχία, και δεν μπορείς να δεις ότι πρόκειται για σχέδιο εξαφάνισης της Ορθόδοξης πίστης και της πατρίδας μας.

Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει Ελλάδα και αντί να μας καλείς σε εγρήγορση και αγώνα, μας προτρέπεις να είμαστε καλά και υπάκουα παιδιά!

Η χώρα διαλύεται και εμείς πρέπει να πούμε, τι να κάνουμε, πρόκειται για νομοτελειακό γεγονός!

Και η συνέχεια, ακόμη πιο τρομακτική:

«αυτή η αλλαγή στην ανθρωπογεωγραφία της Πατρίδος μας, φυσικό είναι, να φέρει αλλαγή και στην πολιτισμική εικόνα της. Τα μαθήματα στα σχολεία (κυρίως της ιστορίας και των θρησκευτικών), οι εθνικές γιορτές και παρελάσεις, οι εθνικές αργίες και τα σύμβολα, τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα, τα εργασιακώς δεδομένα και τα δημοσιονομικώς κεκτημένα θα τροποποιηθούν, από πολύ μέχρι και άρδην, …»

Λυπάμαι Δεσπότη μου, αλλά

Χριστός, Ελλάδα, Ορθοδοξία είναι τα ιδανικά μας, που έχουν αξία, οπότε όταν κάποιος θέλει να τα εξαφανίσει, τότε το φυσικό είναι οι ποιμενάρχες να καλούν σε αγώνα, διάσωσης ιερών και οσίων και όχι της καλής υπακοής, στον τύραννο!

Πρόκειται φίλοι μου, για τον ίδιο μητροπολίτη, ο οποίος λίγους μήνες πριν ισχυρίστηκε:

«εγώ θα πω αυτό που λέει ἡ Εκκλησία, δηλ. το πλήρωμα των πιστών. Θα αφουγκραστώ τους χριστιανούς τί λένε, ποιο θεωρούν σωστό. Ακόμα και αν αυτό που οι χριστιανοί μας θεωρούν σωστό, ακόμα και αν είναι αντίθετο με το Ευαγγέλιο, εγώ θα υπερασπιστώ αυτό που λένε οι χριστιανοί μας, γιατί οι χριστιανοί μας έφτιαξαν το Ευαγγέλιο, δεν έφτιαξε το Ευαγγέλιο την Εκκλησία».

Και αφού φίλοι μου, οι χριστιανοί μαζευτήκανε σε ένα πολιτιστικό γεγονός και μεταξύ κοκορετσίου και ρετσίνας, είπανε δεν φτιάχνουμε και ένα ευαγγέλιο, γιατί και μία Σύνοδος που αποτελείται και από ειδικούς, να μην προχωρήσει σε αλλαγές δογμάτων, για χάρη της οικουμενιστικής αγάπης, κάποια στιγμή, κάπου, κάποτε!

Σ’ αγαπάω μ’ ακούς!

Και αφού αφουγκράζεσαι τους Χριστιανούς, γιατί τώρα δεν υπερασπίζεσαι τα πιστεύω τους, αλλά παίρνεις θέση απέναντί τους, αλλά προφανώς ικανοποιώντας άλλες καταστάσεις, παγκόσμιες, οικουμενιστικές!

Πάντως φίλοι μου, εάν το Ευαγγέλιο σας κούρασε, ελάτε να το αναθεωρήσουμε, όλοι μαζί μπορούμε, αρκεί να έχουμε αγάπη!

Τελειώνοντας φίλοι μου, όσοι με γνωρίζετε καλά, δεν θα είναι δύσκολο να καταλάβετε με τι πόνο, πληκτρολόγησα, τις παραπάνω γραμμές, αλλά ως εδώ και μην παρέκει.

Αγώνας να μεγαλώσεις παιδιά, για να σου φύγουνε στη Δύση του πολιτισμού και του οικουμενισμού, λόγω ανίκανων πολιτικών, που είχανε ανίκανους ποιμενάρχες και αντί να πούμε, αυτό πρέπει να σταματήσει, χανόμαστε, να μας καλούνε οι «υπεύθυνοι», να αποδεχτούμε τη μοίρα μας, γιατί δεν μπορεί να γίνει αλλιώς!

Εάν επιθυμούμε, να παραμείνουμε Έλληνες όπως οι προγονοί μας, θα πρέπει με νύχια και με δόντια να διασώσουμε τον πολιτισμό μας, τα ήθη και έθιμά μας, τη γλώσσα μας, τη γη μας, την πίστη μας και όλοι μαζί να βροντοφωνάξουμε ότι όλα τα παραπάνω είναι αδιαπραγμάτευτα και κάθε τι διαφορετικό, είναι προδοσία!


ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!


ΥΓ: και μετά αναρωτιέσαι καημένο πρόβατο, γιατί η εκκλησιαστική ηγεσία δεν στήριξε, την αγωνία σου για την Μακεδονία!

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ  ΔΑΚΕ: «Όπως φαίνεται, οι μάσκες έπεσαν και πάλι…»

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ...

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ, ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ...

Εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας και της Επιτροπής Κληροδοτήματος Αν. Κάππου

Εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας και της...

Την καθιερωμένη του εκδήλωση σε συνεργασία με την...

Στην κοπή πίτας του   ΚΙΝ.ΑΛ. Ημαθίας ο Μανώλης Χριστοδουλάκης

Στην κοπή πίτας του ΚΙΝ.ΑΛ. Ημαθίας ο Μανώλης...

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Ημαθίας...

Πρωτοβουλία της Ολομέλειας των προέδρων όλων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα

Πρωτοβουλία της Ολομέλειας των προέδρων όλων των...

-Συμμετέχουν από την Ημαθία, Φώτης  Καραβασίλης και Κ....

Φρόσω Καρασαρλίδου: Ερώτηση για την ενίσχυση και επέκταση στον ευρύτερο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, της ειδικής προστασίας μονογονεϊκών οικογενειών

Φρόσω Καρασαρλίδου: Ερώτηση για την ενίσχυση και...

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας και...

Η βασιλόπιτα του Σωματείου Καφετεριών Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας Βέροιας

Η βασιλόπιτα του Σωματείου Καφετεριών Διασκέδασης και...

Τη βασιλόπιτα για τη νέα χρονιά έκοψε το απόγευμα της...

Ο Δημήτρης Μπάσης στην ετήσια χοροεσπερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας!

Ο Δημήτρης Μπάσης στην ετήσια χοροεσπερίδα της Ένωσης...

Ο Δημήτρης Μπάσης για ένα μοναδικό live την Παρασκευή 14...

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο για την εποχική γρίπη και την εμφάνιση του κορονοϊου

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο για...

Έκτακτη σύσκεψη, συγκάλεσε ο Διοικητής του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Συμμετέχουν από την Ημαθία, Φώτης  Καραβασίλης και Κ. ΓιοβανόπουλοςΣτο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα,...

Αντιδήμαρχος Οικονομικών Βέροιας: Ευνοεί και τους ιδιοκτήτες και το Ταμείο του ΔήμουΜε έμφαση, ο δήμαρχος Βέροιας τόνισε το βράδυ της Δευτέρας, στο κλείσιμο της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού...

Στην κατάμεστη αίθουσα Allegro του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με περισσότερους από 200 παρευρισκόμενους έλαβε χώρα την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου η κοπή της πίτας της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας –...

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελούσε πάγιο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), καθώς απαλλάσσει τις παραπάνω περιπτώσεις από πρόστιμα και αναδρομικά.Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, το...