Η Βέροια οφείλει να διεκδικήσει περισσότερα. Του Τάσου Μπαρτζώκα, μέλους Π.Ε. της Ν.Δ.

Η Βέροια οφείλει να διεκδικήσει περισσότερα. Του Τάσου Μπαρτζώκα, μέλους Π.Ε. της Ν.Δ.

Ζώντας και δραστηριοποιούμενος τα τελευταία χρόνια στην πόλη της Βέροιας νιώθω την ανάγκη ως ενεργός πολίτης να εκφράσω κάποιους προβληματισμούς. Είμαι από αυτούς που πίστευαν και πιστεύουν ότι η πόλη αυτή έχει απίστευτες δυνατότητες και δυνάμεις, ώστε να πετύχουμε μια ιδιότυπη τοπική ανάπτυξη. Άλλωστε αυτό θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι πρέπει να αποτελέσει επιδίωξη, τόσο των δημοτών τούτης της πόλης, όσο και του συνόλου της Ημαθίας. Θα πρέπει να αναπτυχθεί, τόσο στην πόλη της Βέροιας, όσο και στον υπόλοιπη Ημαθία, ένας καλώς εννοούμενος τοπικισμός, ώστε να αναδείξουμε εμείς με τις δικές μας δυνάμεις τα πλεονεκτήματα αυτής της περιοχής και να δώσουμε την ώθηση που της χρειάζεται. 

Πρέπει με σύνεση και ψυχραιμία να δούμε τις ευκαιρίες της νέας εποχής και επιτέλους να εκμεταλλευτούμε με δουλειά και αποφασιστικότητα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Καλλικρατικού Δήμου. Έμψυχο δυναμικό υπάρχει και μάλιστα πλούσιο και ικανότατο. Τόσο στον τομέα της αγοράς, όσο και στον πολιτισμό, τις τέχνες, τις επιστήμες και την παραγωγή. Αρκεί να αφυπνιστεί. Σήμερα, πριν είναι αργά, όλοι μαζί διοικούντες, άνθρωποι της αγοράς, εργαζόμενοι και κοινωνία να θέσουμε έναν δικό μας στόχο. Να οργανώσουμε το δικό μας σχέδιο. Ένα σχέδιο που θα βασιστεί σε τρείς πυλώνες. Αυτόν της ανάπτυξης του τουρισμού (ιστορικού-θρησκευτικού-χειμερινού), της εκμετάλλευσης με σύγχρονες μορφές της παραγωγής και μεταποίησης και έναν τρίτο και κομβικό την τόνωση κάθε μορφής επιχειρηματικότητας.

 

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τους αυτονόητους στόχους, το επιθυμητό. Οι λύσεις και ο τρόπος υπάρχουν, αλλά πρέπει να αποτελέσουν αποτέλεσμα σοβαρής και εμπεριστατωμένης μελέτης, με χρονοδιαγράμματα και οικονομικοτεχνικό σχεδιασμό και γι’ αυτό δε θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος αυτού του κειμένου, γιατί δε θα είχαν καμία αξία.  

Απαιτείται, όμως συντονισμός και συνεργασία με μια σύγχρονη ματιά για το πώς αντιλαμβανόμαστε μια πόλη που θα διεκδικεί, αλλά και θα αξιοποιεί τις δυνατότητές της. Μια πόλη φιλόξενη για τον επισκέπτη, που θα προβάλλει όπως πρέπει το ιστορικό της κέντρο και την αγορά της, τους θρησκευτικούς και ιστορικούς προορισμούς της, τα ορεινά της θέρετρα, τα οποία θα έπρεπε να είναι ζωντανά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και θα τον προκαλεί να παραμείνει, να την ξαναεπισκεφθεί, αλλά και να τη διαφημίσει.

Ιστορικό κέντρο της Βέροιας- αρχαιολογικός χώρος Βεργίνας- Σέλι –Ξηρολίβαδο –Αλιάκμονας -Ορεινός όγκος Βερμίου, θα έπρεπε να είναι από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς και τόπους διαμονής των Ελλήνων και όχι μόνο τουριστών. Υπάρχει η δυνατότητα να το πετύχουμε, αρκεί να υπάρξει Σχέδιο, Όραμα, Οργάνωση και Ομαδική δουλειά, δίχως μικροπολιτικές σκοπιμότητες και αγκίστρωση σε παλαιομοδίτικες αντιλήψεις.

Το πετύχανε πολλοί άλλοι τόποι, με πολύ λιγότερες δυνατότητες, με πολύ λιγότερο ικανό έμψυχο υλικό. Μπορούν να το πετύχουν και οι πολίτες αυτής της πόλης, δίχως καμιά αμφιβολία.

 

                                    Αναστάσιος Σ. Μπαρτζώκας

                                              Δικηγόρος

                                 Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκίνησαν εγγραφές στις ειδικότητες Α’ Εξαμήνου   του Δημόσιου ΙΕΚ Βέροιας

Ξεκίνησαν εγγραφές στις ειδικότητες Α’ Εξαμήνου του...

Ξεκίνησε η Γ’ φάση εγγραφών (συμπληρωματικές...

Σύλληψη 42χρονης για καταδικαστική απόφαση

Σύλληψη 42χρονης για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη στις 24 Σεπτεμβρίου 2018, το πρωί στη Βέροια,...

Εμβολιασμοί αλεπούδων με εναέριες ρίψεις εμβολίων-δολωμάτων από την 1η Οκτωβρίου

Εμβολιασμοί αλεπούδων με εναέριες ρίψεις...

Η 28η Σεπτεμβρίου είναι επίσημα η παγκόσμια ημέρα...

Συνελήφθη 51χρονος στην Ημαθία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη 51χρονος στην Ημαθία για καλλιέργεια...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας Συνελήφθη στις 24...

Ο έρωτας και η συντροφικότητα απέναντι στη μοναξιά της Τρίτης ηλικίας, είναι δικαίωμα και όχι ταμπού

Ο έρωτας και η συντροφικότητα απέναντι στη μοναξιά της...

-Σειρά ομιλιών στα ΚΑΠΗ του Δήμου ΒέροιαςΗ μοναξιά, ο...

Νομοθετημένο τέλος της ΔΕΥΑΒ που έχει λήξει,   εξακολουθεί να εισπράττεται  με απόφαση του Δ.Σ.

Νομοθετημένο τέλος της ΔΕΥΑΒ που έχει λήξει, ...

- Ένα χαράτσι στους λογαριασμούς του νερού, αποκάλυψε ο...

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης    «ΔΙΚΤΥΩΣΗ»

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια...

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου...

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης «ΔΙΚΤΥΩΣΗ»

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια...

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ξεκίνησε η Γ’ φάση εγγραφών (συμπληρωματικές εγγραφές) καταρτιζομένων στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΒΕΡΟΙΑΣ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2018Β. Κενές θέσεις υπάρχουν στις παρακάτω ειδικότητες Α’ Εξαμήνου:1. Βοηθός Φαρμακείου2. Τεχνικός...

Συνελήφθη στις 24 Σεπτεμβρίου 2018, το πρωί στη Βέροια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, 42χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου...

Η 28η Σεπτεμβρίου είναι επίσημα η παγκόσμια ημέρα πρωτοβουλίας για την αύξηση της ευαισθητοποίησης, την ενημέρωση, την πρόληψη και τη μείωση της θνησιμότητας από τη θανατηφόρα ασθένεια της λύσσας.Με αφορμή...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας Συνελήφθη στις 24 Σεπτεμβρίου 2018, το πρωί, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, 51χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια...