Η κίνηση στην Αγορά μεγάλη,  αλλά ο τζίρος μικρότερος από πέρσι

Η κίνηση στην Αγορά μεγάλη, αλλά ο τζίρος μικρότερος από πέρσι

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, για να «ζεστάνει» το εορταστικό κλίμα και να ανεβάσει τη διάθεση του κόσμου. 

Και ενώ η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους και πεζόδρομους μπορεί να ήταν πραγματικά μεγάλη, τα καφέ και άλλα συναφή καταστήματα να ήταν ασφυκτικά γεμάτα, βγάζοντας τραπεζάκια μέχρι και στους δρόμους με υπαίθριες σόμπες, η αγοραστική κίνηση όμως δεν ικανοποίησε τον εμπορικό κόσμο, αφού οι καταναλωτές έκαναν μεν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους, πλην όμως, περιορίστηκαν στα απαραίτητα και εθιμοτυπικά.

«Δημιουργήσαμε ατμόσφαιρα και συνθήκες που ήταν ευχάριστες και για τους καταστηματάρχες αλλά πολύ περισσότερο για τον κόσμο που θα έβγαινε  στην αγορά. Και πράγματι, ο κόσμος κυκλοφόρησε, μπήκε στο γιορτινό κλίμα μπήκε και στα μαγαζιά και ψώνισε σε καλές τιμές, όμως δεν πιάσαμε τους επιθυμητούς στόχους γιατί δεν υπήρχαν χρήματα. Πολλοί άργησαν να πληρωθούν και κάποιοι, όπως οι αγρότες, δεν πληρώθηκαν ακόμη» τόνισε στο «Λαό» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος  Πατσιαβούρας.

Η εκτίμηση του Συλλόγου στον γενικό κύκλο εργασιών, είναι ότι η αγοραστική κίνηση ήταν μειωμένη κατά 20% σε σχέση με πέρσι. «Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πιάσουμε το στόχο, δηλαδή να μην πέσουμε κάτω από την περσινή βάση… Δεν ήταν όμως στο χέρι μας να αλλάξουμε κάτι… Και οι τιμές ήταν καλύτερες από πέρσι και η κίνηση ήταν μεγαλύτερη, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα για να ξοδέψει ο κόσμος. Το καλό ήταν πως δεν είχαμε μεγάλη διαρροή προς τη Θεσσαλονίκη, οι καταναλωτές  τίμησαν την Αγορά της πόλης, γι’ αυτό και οι έμποροι έκαναν καλύτερες τιμές στους πελάτες τους» επεσήμανε ο κ. Πατσιαβούρας.

10ήμερο προσφορών  και από Δευτέρα εκπτώσεις

Και τώρα ακολουθούν οι εκπτώσεις του χειμώνα, την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου. Βέβαια αρκετά μαγαζιά έχουν μπει στις προσφορές δεκαημέρου, αφού, όπως μας είπε ο πρόεδρος, οι καταστηματάρχες έχουν κατακλύσει τον Σύλλογο για να πάρουν άδειες προσφορών. Κι αυτό γιατί δεν πούλησαν αυτά που υπολόγιζαν και δεν μπορούσαν να περιμένουν τις εκπτώσεις» αναφέρει ο πρόεδρος, ο οποίος τονίζει ότι όσοι ξεκίνησαν παράνομα αυτό το 10ήμερο, εντοπίστηκαν από το Σύλλογο και τους έγιναν συστάσεις. «Πιστεύω ότι από Δευτέρα στις εκπτώσεις ο κόσμος θα πετύχει τις καλύτερες αγορές, αφού το ποσοστό από τις πρώτες ημέρες, αναμένεται να ξεπεράσει το 40%. Οσο για την Κυριακή 19 Ιανουαρίου που θα είναι προαιρετικά ανοιχτά τα μαγαζιά, ερχόμαστε πάλι στο δίλημμα, εάν θα πρέπει ή όχι, να βγάλει ο Σύλλογος πρόγραμμα λειτουργίας. Κι αυτό διότι στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ. δεν έχει πάρει θέση για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να ανοίξουν τα καταστήματα». 

Οπότε το κυριακάτικο άνοιγμα επαφίεται στην απόφαση του κάθε καταστηματάρχη, αφού δεν δεσμεύεται από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Σοφία Γκαγκούση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας εγκαινίασε χθες ο Δήμαρχος Βέροιας

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη...

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των...

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω...

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο   για ποδήλατα σήμερα η Ανοίξεως,   από Εληάς έως Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο για ποδήλατα σήμερα η...

Σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της...

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για την   κατάσβεση φωτιάς σε διαλογητήριο, με υλικές μόνο ζημιές

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για...

- Στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πατρίδας- Αγ....

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές μεταφορές της Ημαθίας

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές...

-Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Κώστα...

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και αλήθεια

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και...

  Από τη  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ γνωστοποιούνται τα εξής:«Ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη νομισματική ιστορία της ΕλλάδαςΤη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας εγκαινίασε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης,...

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου ΜηχανικούΦίλοι μου, καλή σας ημέρα, μόλις τώρα διάβασα, ότι υπουργός - αστέρι του τσίρκο, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, εάν τηρούσε τις υποσχέσεις του,...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των πολιτικών διακηρύξεων που επικέντρωσαν το ενδιαφέρον των πολιτών κατά την διάρκεια  της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, συμπεριλήφθηκαν και ειδικές...

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω κάθε εκλογικής διαδικασίας οι πολίτες επιλέγουν να τους διοικήσει  σε τοπικό, περιφερειακό ή πανελλαδικό επίπεδο εκείνος από τους υςποψηφίους που το...