ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»  17 χρόνια η Eurobank στο πλευρό των αριστούχων μαθητών  Τελετή βράβευσης στη Βέροια

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» 17 χρόνια η Eurobank στο πλευρό των αριστούχων μαθητών Τελετή βράβευσης στη Βέροια

Τους αριστούχους αποφοίτους Λυκείων των Νομών Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Κιλκίς βράβευσε η Eurobank στη Βέροια, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο πρόγραμμα  Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank. 

Σε μια ζεστή και συγκινητική τελετή, παρουσία των οικογενειών τους, οι 64 αριστούχοι μαθητές που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις βραβεύθηκαν στις 21 Φεβρουαρίου 2020.

Για την Eurobank η Παιδεία είναι η σημαντικότερη επένδυση που μπορεί και οφείλει να κάνει μια χώρα προκειμένου να διασφαλίσει το μέλλον της, καθώς λειτουργεί ως προστιθέμενη αξία με πολλαπλές επιδράσεις στην κοινωνία, τον πολιτισμό, την οικονομία, την ανάπτυξη και την πρόοδο. Η στήριξη της νέας γενιάς στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον αποτελεί προτεραιότητα για την Eurobank, η οποία έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική της δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και, συγκεκριμένα, στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Eurobank έχει βραβεύσει συνολικά 17.725 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα, ενώ μαζί με τους 861 που βραβεύονται φέτος ο αριθμός ανέρχεται σε 18.586. 

Κύριος σκοπός του Προγράμματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων, που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. 

Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το Πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει την Παιδεία, κύριο παράγοντα σύγκλισης ισοδύναμων ευκαιριών και δυνατοτήτων, ως πυρήνα της δημοκρατίας και κύριο χαρακτηριστικό κάθε πολιτισμένης και ανεπτυγμένης κοινωνίας, ιδιαίτερα σε περιόδους που τα περιθώρια πολλών οικογενειών να στηρίξουν τις σπουδές των παιδιών τους είναι δραματικά συμπιεσμένα.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης (πάνω από 18.000) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε κάθε ένα από τα 1.760 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.  Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Οι 64 αριστούχοι που βραβεύθηκαν συγκέντρωσαν από 18.075 έως 19.540 μόρια. Εξ αυτών, 27 εισήχθησαν σε ιατρικές και σχολές επιστημών υγείας, 19 σε ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές σχολές, 8 σε πολυτεχνικές και σχολές θετικών επιστημών, 4 σε σχολές επιστημών οικονομίας και πληροφορικής και 6 σε στρατιωτικές σχολές.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε οκτώ Λύκεια από τα οποία αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού. 

Συγκεκριμένα, στο Νομό Ημαθίας βραβεύθηκε το 1ο Γενικό Λύκειο Βέροιας και είναι η 3η φορά που το συγκεκριμένο Λύκειο βραβεύεται στα 17 χρόνια του Προγράμματος.

Στην ομιλία του, ο Επικεφαλής Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης, κος Παναγιώτης Πλας, τόνισε ότι: «Για την Eurobank η Παιδεία είναι το βασικό πεδίο εξέλιξης της κοινωνικής δομής, των επιστημών, του πολιτισμού και τελικά το βασικό εργαλείο για την αναβάθμιση της οικονομίας, και της κοινωνίας. Το υψηλό μορφωτικό και εκπαιδευτικό επίπεδο είναι η σημαντικότερη επένδυση που μπορεί και οφείλει να κάνει μια χώρα προκειμένου να διασφαλίσει το μέλλον της, με όρους οικονομικούς αλλά και βαθύτατα πολιτικούς και κοινωνικούς. Οι υποδομές, οι συνθήκες, το εκπαιδευτικό υλικό και το έμψυχο δυναμικό σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης είναι απόλυτες προτεραιότητες για μια κοινωνία που θέλει να θωρακίσει τα παιδιά της και να τους δώσει την ώθηση να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις και να διακριθούν. Είναι τα εφόδια για να αναπτυχθούν, να δημιουργήσουν, να προοδεύσουν και να γίνουν οι φορείς αναγέννησης, ανάπτυξης και προόδου της χώρας μας, προκειμένου η Ελλάδα να αποτελεί, πλέον, ανεμπόδιστη επιλογή για την επαγγελματική τους εξέλιξη». 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ημαθίας Αναστάσιος Μπαρτζώκας, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας Αρχιμανδρίτης Παύλος Σταματάς, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Κρανιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ιωάννης Γιάτσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Ιωάννης Κιοσές, η ειδική συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Νίκη Καρατζιούλα, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, ο Αντιδήμαρχος Αλμωπίας για θέματα Διοικητικών, Πρόνοιας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Δημήτριος Γιάντσης, ο Πρόεδρος ΔΣ Βέροιας Αριστομένης Λαζαρίδης, ο Αντιπρόεδρος ΔΣ Βέροιας Δημήτριος Πυρηνός. Παρέστησαν επίσης ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Αγγλικής Γλώσσας του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Νικόλαος Ποζουκίδης, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Ηλεκτρονικών του Τρίτου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Νικόλαος Χασιώτης, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.

Ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Σταματάς, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας, τόνισε ότι το πρόγραμμα της Eurobank «αποταμιεύει» για τις ελπίδες του μέλλοντος που είναι οι νέοι, ενώ επιβραβεύει έμμεσα τους γονείς και τους καθηγητές. Σημείωσε ότι η επιβράβευση αφορά στο παρελθόν, στη μέχρι τώρα πορεία των παιδιών, και αποτελεί επένδυση που οδηγεί στο μέλλον.

Στον χαιρετισμό του, ο Βουλευτής Ημαθίας Αναστάσιος Μπαρτζώκας συνεχάρη τη Eurobank για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία που επιβραβεύει τους κόπους των παιδιών και ευχήθηκε να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα. Συνεχάρη επίσης τους γονείς που μοιράζονται τις αγωνίες και στηρίζουν τα παιδιά, καθώς και τους νέους που δείχνουν τον δρόμο της αριστείας και τους προέτρεψε να στηρίζουν τους αδύναμους ώστε να γίνουν άριστοι και στη ζωή.

Ακολούθως, η ειδική συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Νίκη Καρατζιούλα, εκπροσωπώντας και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ανάφερε ότι η επί 17 χρόνια βράβευση των άριστων μαθητών από τη Eurobank είναι μια πρωτοβουλία που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για την πολιτική που πρέπει να ακολουθείται στην Παιδεία. Συνεχάρη επίσης τους γονείς και τους καθηγητές για το ήθος και τις αξίες που μεταδίδουν στα παιδιά και τους νέους που μας κάνουν περήφανους.

Ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Αριστομένης Λαζαρίδης τόνισε ότι η Eurobank, μέσα από αυτό το πρόγραμμα, ενθαρρύνει τη γνώση και μόρφωση και παράλληλα αναγνωρίζει τους κόπους των γονιών και των εκπαιδευτικών. Ανέφερε ότι η γνώση είναι η βάση για την ανάπτυξη και έχουμε ανάγκη τους «πυρήνες αριστείας» που τραβάνε μπροστά την κοινωνία μας.

Τέλος, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Ηλεκτρονικών του Τρίτου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Νικόλαος Χασιώτης τόνισε ότι η Παιδεία είναι το εργαλείο για την εξέλιξη και την αναβάθμιση της κοινωνίας και οικονομίας και επομένως η καλύτερη επένδυση για μια χώρα. Συνεχάρη την Τράπεζα για το πρόγραμμα που αναδεικνύει τους καλύτερους που επένδυσαν κόπο, καλλιέργεια και μεθοδικότητα όλα τα σχολικά τους χρόνια, ενώ τους προέτρεψε να χρησιμοποιήσουν τη γνώση για το κοινό καλό.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

(Συναυλία στην Πλατεία) “ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΒΟΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΜΑΣ”

(Συναυλία στην Πλατεία) “ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΒΟΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΝΟ...

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου στις 09:00 μ.μ., διοργανώνεται από...

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Ο Απόστολος Παύλος και οι πνευματικές διεργασίες πριν το 1821» - Το πρόγραμμα

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Ο Απόστολος Παύλος και...

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ...

Επιστημονική Ημερίδα «Σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης-Μοναστηρίου: Μνήμη, Μνημεία και Αειφορία»

Επιστημονική Ημερίδα «Σιδηροδρομική γραμμή...

Το 1891 εγκαινιάστηκε ο σιδηρόδρομος που συνέδεε την...

Η παιδική παράσταση «Ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΘΕΡΙΟ» στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας

Η παιδική παράσταση «Ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ...

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου και ώρα 21.00 στο Δημοτικό...

Ξανά στο

Ξανά στο "σανίδι" η θεατρική ομάδα του Δήμου...

Το Σάββατο 26 Ιουνίου στις 20.00, θα ξεκινήσει το...

«Η χώρα των νομάδων» (Nomadland) στον Θερινό Κινηματογράφο Νάουσας - Δείτε το trailer της ταινίας

«Η χώρα των νομάδων» (Nomadland) στον Θερινό Κινηματογράφο...

Συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας "Wonder Woman 1984"...

Εργαστήρια με τον Ηλία Φλωράκη στην Αλεξάνδρεια - Στα πλαίσια του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Εργαστήρια με τον Ηλία Φλωράκη στην Αλεξάνδρεια - Στα...

Η Λέσχη Κινηματόδρασις ανακοινώνει πως στα πλαίσια...

«Μια δυνατή φιλία»: Πρώτη προβολή της ταινίας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας - Είσοδος ελεύθερη

«Μια δυνατή φιλία»: Πρώτη προβολή της ταινίας του...

Σας προσκαλούμε στην Α προβολή της ταινίας μικρού...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Κατόπιν επικοινωνίας με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βέροιας όπου επισημάνθηκε η κρισιμότητα της κατάστασης σχετικά με την εμφάνιση του ιού COVID 19 στη Βέροια και σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Βέροιας , η ΚΕΠΑ...

Με φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής,  πατινάδες και χορούς θα γιορτάσει η Νάουσα την Τσικνοπέμπτη«Ταυτότητά μας,  η Παράδοση»Στην Πλατεία Καρατάσου στις 19:00Ένα παραδοσιακό γλέντι με πατινάδες, χορούς και...

Το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος πιστό στο ραντεβού του συμμετέχει και φέτος στις αποκριάτικες εκδηλώσεις των καταστημάτων της πόλης."Η προσπάθεια αυτή στηρίζεται από το...

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου του Νέου Πολιούχου Βεροίας επί τη...