ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΣΥΡΙΖΑ!  *του Ιωάννη Βελέντζα

ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΣΥΡΙΖΑ! *του Ιωάννη Βελέντζα

 Φίλοι μου, καλή σας ημέρα,

αφού οι μειώσεις στην φορολογία και στο ασφαλιστικό, είναι ένα πιάτο με ολίγα μακαρόνια και ολίγο κιμά, και οι επενδύσεις είναι μία γωνία από σάμαλι, ο μόνος τομέας, που μπορεί να ασκηθεί κριτική, στην κυβέρνηση της ΝΔ,  Δράσης σε λίγο καιρό, είναι τα εθνικά μας θέματα.

 

Όπως λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ, χτυπούσε τους Έλληνες στις Πρέσπες, έτσι και η ΝΔ, τους χτυπά στα νησιά του Αιγαίου.

Το μόνο που άλλαξε είναι ο χώρος, η τοποθεσία, λίμνη η μία όψη, θάλασσα, η άλλη.

Με άλλα λόγια μιλάμε, για τον γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ, ή για τον Κυριάκο Τσίπρα, ή τον Αλέξη Μητσοτάκη!

 

Όσον αφορά, το «τεράστιο» κυβερνητικό επιχείρημα, ότι πρόκειται για ακροδεξιούς διαδηλωτές, καλό θα ήταν πρώτα, να μας ενημερώσουν οι αρμόδιοι, οι κύριοι με τα πολιτικά και τις χειρονομίες εναντίον των νησιωτών, δεν ανήκουν στην μεγάλη των ΜΑΤ σχολή;

Ο τυπάκος που έσπασε τον καθρέπτη αυτοκινήτου, ποιας σχολής απόφοιτος είναι.

Μάλλον, από τις «καλόγριες» προέκυψε!

 

Ας πιάσουμε, όμως το κουβάρι από την αρχή.

Τα νησιά μας υποδεχθήκανε, έναν αριθμό προσφύγων, λαθρομεταναστών, χωρίς καμία αντίδραση, βασιζόμενοι στα λόγια της προηγούμενης κυβέρνησης, ότι απλά λιάζονται!

Κάποια στιγμή που το φαινόμενο εισαγωγής δυστυχισμένων και λαθραίων εντάθηκε, λόγω της προηγούμενης πολιτικής, "ανοίξαμε και σας περιμένουμε", οι κάτοικοι των νησιών, που τα τελευταία χρόνια έχουν πάψει να κάνουν σχέδια πλάνα για το μέλλον τους, αρχίσανε να διαμαρτύρονται και τότε εμφανίστηκες εσύ, ο Κυριάκος Τσίπρας και τους είπες:

 

«Θέλω λοιπόν να το πω και από δω πέρα ξεκάθαρα: εμείς ως ΝΔ δεν πρόκειται να ανεχτούμε τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, να γίνουν μόνιμο πάρκιν ψυχών, με μόνιμη παρουσία προσφύγων και μεταναστών, πολύ μεγαλύτερη από τις αντοχές της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας». (ΧΙΟΣ Νοέμβριος 2017)

 

Ο δε υπουργός σου, ο κ. Μηταράκης, προεκλογικά τόνιζε, ότι η Χίος: «χρειάζεται ένα κυβερνητικό βουλευτή που να ανοίγει πόρτες και να διεκδικεί. Ο βουλευτής πρώτης γραμμής δεν έρχεται σε ρήξη, κατόπιν εορτής. Είναι εκεί όταν διαμορφώνεται η γραμμή του κόμματος και την επηρεάζει».

 

Ήλθες λοιπόν στην εξουσία, καλώς όρισες σου είπαμε, θα τηρήσω ότι υποσχέθηκα είπες, μπράβο σου είπανε και άρχισε η είσοδος - τσουνάμι, των λαθραίων, κανονική εισβολή!

Σταμάτα δεν αντέχουμε φώναξε ο κόσμος, είναι περισσότεροι από τους ντόπιους, είναι εθνικό έγκλημα οι ρυθμοί εγκαθίδρυσης των μεταναστών, δημιουργούνται θέματα εθνικής ασφάλειας υποστηρίζουν οι γνωρίζοντες γεωπολιτική, κατεβήκανε σε συλλαλητήρια και η απάντησή σου, θα τους πάρουμε, αφού πρώτα κατασκευάσουμε κλειστές υποδομές, «μοιράζοντας» μερικά εκατομμύρια (καταπληκτικές επενδύσεις και υπέροχες θέσεις εργασίας).

 

Και τι έκανες αθεόφοβε. Έστειλες τα ΜΑΤ, στρατό κατοχής, να πλακώσουν στο ξύλο, αυτούς που θα πρέπει πρώτοι, να προβάλλουν αντίσταση, σε περίπτωση εμπλοκής με τον γείτονα!

Τα νησιά που καταστρέφονται είναι τα σύνορά μας, τι δεν καταλαβαίνετε ανύπαρκτοι!

 

Αναρωτιέμαι πόσα κιλά ηλιθιότητας, μπορεί να κουβαλάνε κάποιοι, που αποφασίσανε τη δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος, σε ακριτικά νησιά!

 

Βέβαια υπάρχουν και οι άλλοι, οι πρώην, οι οποίοι πανηγυρίζουν διότι θα λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα της πατρίδος και ταυτόχρονα απαντάνε, στο προηγούμενο ερώτημα και λένε ότι η ηλιθιότητα δεν μετριέται, τείνει στο άπειρο!

 

Και αφού βρίσκονται σε αφασία και δεν έχουν ακόμη καταλάβει τι συμβαίνει, εκτελούν τα καθήκοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τους κυβερνώντες, τι έχουν κάνει σε επτά μήνες διακυβέρνησης, ξεχνώντας τι έχουνε κάνει εκείνοι, οι οποίοι διάβασον-διάβασον, σχεδιάζανε ντου στο νομισματοκοπείο και επιστροφή στη δραχμή, ενώ ταυτόχρονα αλλάζανε πουκάμισα από την σκληρή διαπραγμάτευση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της οικονομίας, το κλείσιμο των τραπεζών, τα capital controls, … ένα νέο μνημόνιο που δήμευσε τη χώρα για 99 χρόνια!

Και επειδή η βλακεία δεν σας επέτρεπε να δείτε τον όλεθρο που ερχότανε (είχατε αυταπάτες), κάνατε και ένα δημοψήφισμα, που δίχασε τον λαό, στα δύο και θα οδηγούσε την χώρα σε τριτοκοσμικές συνθήκες, εάν δεν σας αναγκάζανε, να προχωρήσετε στην κυβίστηση!

 

Λοιπόν ηλίθιοι, που κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε,

η ανεξέλεγκτη είσοδος Αφρικανών και Ασιατών, οι οποίοι το μόνο κοινό χαρακτηριστικό που έχουν είναι το αρχικό άλφα, οδηγεί με γεωμετρική πρόοδο, στη δημιουργία ενός πολυφυλετικού πληθυσμού, που σταδιακά θα παραμερίσει τον γηγενή πληθυσμό.

 

Υποστηρίζετε, μία πολιτική πληθυσμιακού μετασχηματισμού, αποτέλεσμα του οποίου, θα είναι η διάλυση της φυσιογνωμίας της πατρίδας, μία πολιτική που θα προκαλέσει κοινωνικές αναταράξεις, τις οποίες εάν προσπαθήσετε να τιθασεύσετε με μονάδες καταστολής, …τότε πάρα πολύ γρήγορα, θα πηδηχτείτε από τα παράθυρα!

 

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου της  Γ.Σ.Ε.Ε. στη Βέροια, ενόψει της Γενικής  Απεργίας στις 17 Απριλίου 2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη κλιμακίου της...

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας στη Βέροια

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα...

Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...