Μαύρη μέρα στην Ιταλία - 368 θάνατοι το τελευταίο 24ώρο

Μαύρη μέρα στην Ιταλία - 368 θάνατοι το τελευταίο 24ώρο

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στην Ιταλία με τους νεκρούς από τον κορονοϊό να έχουν φτάσει τους 1.809 στο σύνολο. Τα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 24.747 με την κατάσταση να είναι εκτός ελέγχου.

Τραγική είναι η κατάσταση στην Ιταλία, καθώς άλλα 368 άτομα έχασαν την ζωή τους μέσα σε μια ημέρα από τον κορονοϊό. 

Οι νεκροί στη χώρα από τη φονική επιδημία του κορονοϊού έφτασαν τους 1.809. Εκτός από τους 368 νεκρούς στην Ιταλία είχαμε μέσα σε μια ημέρα 3.590 νέα κρούσματα. Η κατάσταση στη χώρα είναι δραματική με τα συνολικά κρούσματα του κορονοϊού να ανέρχονται σε 24.747, ενώ ιάθηκαν 2.335. 

Στην Λομβαρδία συνολικά υπάρχουν 13.272 κρούσματα και 1.218 νεκροί. Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια μολύνθηκαν 3.093 άνθρωποι και οι νεκροί, συνολικά, είναι 284. Στο δε Βένετο σημειώθηκαν 2.172 μεταδόσεις και υπάρχουν 63 νεκροί.

Άλλα 205 νέα κρούσματα στην Αυστρία σε μία ημέρα

Νέα αύξηση, κατά 205, μέσα στο προηγούμενο εικοσιτετράωρο, παρουσίασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Αυστρία, των οποίων το σύνολο ανερχόταν σήμερα το απόγευμα (στις 16.00 ώρα Ελλάδας) σε 860, έναντι των 655 χθες (504 προχθές, Παρασκευή), ενώ, έως τώρα έχουν γίνει 8.167 εξετάσεις, ένας 67χρονος άνθρωπος έχει χάσει την ζωή του και έξι έχουν θεραπευτεί.

Τα περισσότερα κρούσματα, 254, υπάρχουν στο ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου που συνορεύει με την Ιταλία και στο οποίο ο τοπικός κυβερνήτης επέβαλε σήμερα μέτρα μερικής απαγόρευσης εξόδου.

Ακολουθούν τα ομόσπονδα κρατίδια : ‘Ανω Αυστρία με 159 κρούσματα, Βιέννη (122), Κάτω Αυστρία (111), Στυρία (111), Σάλτσμπουργκ (39), Φόραλμπεργκ (48), Μπούργκενλαντ (10) και Καρινθία (6).

Στο μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι η Ολομέλεια της αυστριακής Βουλής, σε επείγουσα διαδικασία, ψήφισε ομόφωνα του σχετικούς νόμους της κυβέρνησης συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων, για την αντιμετώπιση της κρίσης, οι οποίοι επικυρώνονται απόψε από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της χώρας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση και ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς είχαν παρουσιάσει τα νέα επικαιροποιημένα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, τα οποία πρόκειται να ισχύσουν από αύριο Δευτέρα.

Τα επιπλέον μέτρα, προβλέπουν την πλήρη απαγόρευση συναθροίσεων, το άμεσο κλείσιμο γηπέδων, αθλοπαιδιών και γυμναστηρίων, όπως επίσης την πλήρη διακοπή, από μεθαύριο, Τρίτη, της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, που αρχικά θα επιτρεπόταν να παραμένουν ανοικτά μέχρι τις 15.00 τοπική ώρα.

Επιπλέον, απαγορεύεται η είσοδος στην χώρα σε ανθρώπους προερχόμενους από Βρετανία, Ολλανδία, Ουκρανία και Ρωσία, ενώ ανακοινώθηκε η αντίστοιχη απαγόρευση των πτήσεων από, και προς αυτές τις χώρες.

“Οι Αυστριακοί και οι Αυστριακές καλούνται να απομονώσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους, που σημαίνει ότι πρέπει να έχουν κοινωνικές επαφές αποκλειστικά και μόνον με τους ανθρώπους που ζουν μαζί”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεμπάστιαν Κουρτς στην ομιλία του στη Βουλή.

Όπως διευκρίνισε ο Αυστριακός καγκελάριος, από αύριο πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο οι κοινωνικές επαφές, οι άνθρωποι να βγαίνουν από το σπίτι μόνον για επαγγελματική εργασία που δεν μπορεί να αναβληθεί, για επείγουσες προμήθειες και για να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους.

Τόνισε εκ νέου πως είναι εγγυημένη η διασφάλιση του εφοδιασμού, τα καταστήματα τροφίμων παραμένουν ανοικτά, όπως επίσης φαρμακεία, καταστήματα καλλυντικών-φαρμάκων και περίπτερα.

Για την ενίσχυση υγειονομικών εγκαταστάσεων και την φροντίδα ασθενών, παίρνουν παράταση οι υπηρετούντες με εναλλακτική θητεία και επίσης στρατολογούνται εκείνοι που είχαν υπηρετήσει με εναλλακτική θητεία τα προηγούμενα πέντε χρόνια, ενώ για την αντιμετώπιση της κρίσης καλείται να συνδράμει η Πολιτοφυλακή.

Διαψεύδεται το κλείσιμο συνόρων μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας

Τα μέτρα που λαμβάνονται στα σύνορα Γαλλίας-Γερμανίας, για την αναχαίτιση της επιδημίας του νέου κορονοϊού, δεν συνιστούν κλείσιμο των συνόρων, αλλά ενίσχυση των ελέγχων, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

Χωρίς να επικαλείται κάποια πηγή, η γερμανική εφημερίδα Bild έγραψε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας συμφώνησαν το κλείσιμο με τους επικεφαλής των κρατιδίων που εμπλέκονται και το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 8 το πρωί τοπική ώρα αύριο.

“Δεν πρόκειται για κλείσιμο συνόρων. Πρόκειται για μέτρα που ενισχύουν τους ελέγχους” ανέφερε ένας αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η Γερμανίδα καγκελάριος συνομίλησαν το Σαββατοκύριακο και συντόνισαν τις προσπάθειές τους.

Από την πλευρά του, το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε, επικαλούμενο μια πηγή ενήμερη για το θέμα, ότι οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν από αύριο το πρωί τα σύνορα της χώρας με τη Γαλλία, την Ελβετία και την Αυστρία, επιχειρώντας να αποτρέψουν την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Το κλείσιμο των συνόρων δεν θα αφορά τις διελεύσεις εμπορευμάτων και θα εξαιρούνται οι μεθοριακοί εργαζόμενοι, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Ένας από τους λόγους που ανέφεραν οι γερμανικές αρχές, εκτός του ελέγχου της επιδημίας, είναι να αποφευχθεί το ενδεχόμενο οι πολίτες των γειτονικών χωρών να σπεύσουν μαζικά να κάνουν αγορές από τα γερμανικά καταστήματα και να αδειάσουν τα ράφια.

Το εν λόγω μέτρο δεν θα αφορά, προς το παρόν, τις άλλες χώρες που συνορεύουν με τη Γερμανία, που κρίνεται πως είναι λιγότερο προβληματικές σε σχέση με την εξάπλωση του ιού.

Σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης ο Λίβανος

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του βρίσκεται σε κατάσταση “έκτακτης υγειονομικής ανάγκης”, εξατίας της απειλής του νέου κορονοϊού.

Η σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε από το συμβούλιο Άμυνας της χώρας και με αυτήν απευθύνεται έκκληση για “γενική κινητοποίηση” χωρίς να δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες.

Πάντως, ο Λιβανέζος πρόεδρος κάλεσε σήμερα τους πολίτες να εργάζονται από το σπίτι και να αποφεύγουν τις κοινωνικές επαφές για να αποτρέψουν την εξάπλωση της επιδημίας.

“Ο καθένας εξ ημών καλείται να συνεχίσει την εργασία του, από το σπίτι, με τρόπο που θεωρεί πιο ενδεδειγμένο” υπογράμμισε ο Αούν κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού διαγγέλματος, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, ο Λίβανος καταμετρά 99 κρούσματα του νέου κορονοϊού.

Από την πλευρά της, η Τυνησία δημιούργησε ένα εθελοντικό ταμείο όπου θα συγκεντρώνονται χρήματα για τη μάχη κατά του Covid-19 και της μείωσης των οικονομικών επιπτώσεών του, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.

Η Τυνησία έχει ανακοινώσει 18 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού και αναστέλλει τις προσευχές και τη λειτουργία των τεμενών, κλείνει τις καφετέριες από τις 16.00 τοπική ώρα καθημερινά, ενώ απαγορεύει όλες τις πολιτιστικές, αθλητικές και οικονομικές εκδηλώσεις.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μακελειό στη Μόσχα: Τουλάχιστον 40 νεκροί και δεκάδες τραυματίες μετά από πυροβολισμούς σε συναυλιακό χώρο

Μακελειό στη Μόσχα: Τουλάχιστον 40 νεκροί και δεκάδες...

Τουλάχιστον πέντε άντρες με στρατιωτικές στολές...

Η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε με καρκίνο και κάνει χημειοθεραπεία

Η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε με...

Σοκ στη Βρετανία και σε ολόκληρο τον κόσμο από την...

Βλαντιμίρ Πούτιν: Απόλυτος νικητής σε μια εκλογική αναμέτρηση χωρίς αντίπαλο – Πρόεδρος για άλλα έξι χρόνια

Βλαντιμίρ Πούτιν: Απόλυτος νικητής σε μια εκλογική...

Σε μία εκλογική αναμέτρηση χωρίς αντίπαλο – επί της ...

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε πλαστά...

Η αστυνομία της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα πως...

Αλεξέι Ναβάλνι: Η πρώτη εμφάνιση Πούτιν μετά τον θάνατο του αντιπάλου του – Εκατοντάδες συλλήψεις στη Ρωσία

Αλεξέι Ναβάλνι: Η πρώτη εμφάνιση Πούτιν μετά τον...

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση πραγματοποίησε...

Γλυπτά του Παρθενώνα: Διοργάνωσαν επίδειξη μόδας στην αίθουσα που φιλοξενούνται – Οργισμένη αντίδραση Μενδώνη

Γλυπτά του Παρθενώνα: Διοργάνωσαν επίδειξη μόδας στην...

Επίδειξη μόδας έγινε μέσα στην αίθουσα που...

Μουσείο Λούβρου: Ακτιβίστριες έριξαν σούπα στη Μόνα Λίζα

Μουσείο Λούβρου: Ακτιβίστριες έριξαν σούπα στη Μόνα...

Ο διάσημος πίνακας Μόνα Λίζα στο Μουσείου του Λούβρου...

Πυροβολισμοί σε καθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη

Πυροβολισμοί σε καθολική εκκλησία στην...

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στην καθολική εκκλησία Santa...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τουλάχιστον πέντε άντρες με στρατιωτικές στολές άνοιξαν πυρ στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στη Μόσχα, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 40 νεκρούς και 100...

Σοκ στη Βρετανία και σε ολόκληρο τον κόσμο από την αποκάλυψη της Κέιτ Μιντλετον πως έχει διαγνωστεί με καρκίνο και υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία.Σε μήνυμα στα social media η 42χρονη Κέιτ Μίντλετον...

Σε μία εκλογική αναμέτρηση χωρίς αντίπαλο – επί της ουσίας – ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναδείχθηκε ο απόλυτος νικητής, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος σκιαγράφησε το πορτρέτο μιας Ρωσίας που «δυναμώνει» η νίκη του και...

Η αστυνομία της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα πως συνέλαβε 14 άτομα για υπόθεση με πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και συνολικής ονομαστικής αξίας 1 εκατ. ευρώ, τα οποία περνούσαν χωρίς να εντοπισθούν από...