SOS για μια υπέργηρη στο κέντρο της Βέροιας - Ζει σε άθλιες συνθήκες και αποτελεί υγειονομική βόμβα για τον εαυτό της και τους ενοίκους της πολυκατοικίας

SOS για μια υπέργηρη στο κέντρο της Βέροιας - Ζει σε άθλιες συνθήκες και αποτελεί υγειονομική βόμβα για τον εαυτό της και τους ενοίκους της πολυκατοικίας

Μια απίστευτη ιστορία αποκάλυψαν στην εφημερίδα μας οι κάτοικοι της πολυκατοικίας επί της οδού Κωττουνίου, στο κέντρο της Βέροιας που αφορά την υπέργηρη Σ.Σ., η οποία ζει μόνη της εδώ και χρόνια σε πραγματικά άθλιες συνθήκες. 

Όπως αναφέρουν στο μισθωμένο διαμέρισμα που διαμένει είναι κομμένο το νερό και το ρεύμα και χρησιμοποιεί το κοινόχρηστο φως για να βλέπει, ενώ συγκεντρώνει στον κοινόχρηστο διάδρομο μπουκάλια με νερό.


Όλο το σπίτι είναι γεμάτο σακούλες με τρόφιμα, τα οποία συχνά δεν χωράνε και τα αραδιάζει και στον κοινόχρηστο διάδρομο, τα περισσότερα από τα οποία σαπίζουν και είναι σοβαρή εστία μόλυνσης.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη από τα κεριά που ανάβει διαρκώς στον κοινόχρηστο διάδρομο δίπλα από τις δεκάδες σακούλες και χαρτοκούτια, που αποτελούν κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς. Η ίδια είναι σε άθλια κατάσταση, αφού δεν μπορεί να τηρήσει ούτε τους βασικούς κανόνες υγιεινής και κυριολεκτικά ζει μέσα στα σκουπίδια και τα περιττώματά της. 

Δυστυχώς όπως αναφέρουν οι κάτοικοι της πολυκατοικίας που διαμένει η υπέργηρη, είναι επιθετική και δεν δέχεται απολύτως καμία βοήθεια, ούτε συνεργάζεται.


Τριγυρνάει όλο το βράδυ στους κοινόχρηστους διαδρόμους, κλαίγοντας, φωνάζοντας και χτυπώντας τις πόρτες των γειτόνων, βγαίνοντας έξω στο δρόμο και  ζητώντας να την λούσει κάποιος ή να την ταΐσει! Επανειλημμένα οι κάτοικοι της πολυκατοικίας έχουν ενημερώσει την υγειονομική υπηρεσία, τις υπηρεσίες του δήμου Βέροιας και της αντιπεριφέρειας Ημαθίας.

Με τρία έγγραφα υπομνήματά τους έχουν ενημερώσει από το 2018 και τελευταία στις 25 Φεβρουαρίου 2020 την Εισαγγελέα Βέροιας για να δώσει μια λύση, αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα.


Αναγκάζονται καλούν την αστυνομία, που έχει πλήρη γνώση της κατάστασης, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει κάτι. Κάποιες φορές την έχουν πείσει οι αστυνομικοί και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για λίγες ημέρες, αλλά επέστρεψε και πάλι συνεχίζοντας τα ίδια. 


Χθες το μεσημέρι για μία ακόμη φορά ήταν στο δρόμο και φώναζε. Βγήκε ο κόσμος στα μπαλκόνια και σε λίγο ήρθαν άντρες της ΔΙΑΣ, με γάντια και μάσκες για να την γυρίσουν στο σπίτι της.

Στην άρνησή της κάλεσαν ασθενοφόρο και συνέχιζε να μην θέλει να πάει ούτε στο νοσοκομείο. Τελικά πείσθηκε και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας, ωστόσο αυτό δεν είναι λύση, πόσο δε μάλλον μια τέτοια περίοδο που η πανδημία του κορωνοϊού είναι διαρκής απειλή.

Η υγειονομική βόμβα που υπάρχει στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, με μια υπέργηρη γυναίκα που πιθανότατα να χρειάζεται μόνιμη ιατρική βοήθεια και παρακολούθηση, χρειάζεται άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών καταρχάς για την αξιοπρεπή διαβίωση της γυναίκας, αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας και των οικογενειών που ζουν στην ίδια πολυκατοικία. 

Ζήσης Πατσίκας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Ζήσης Πατσίκας - Διευθυντής σύνταξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας...

Ο πρώην βουλευτής Ημαθίας και στέλεχος του κόμματος...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης Τσιρίκας από την Αλεξάνδρεια

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης...

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...