ΒΕΡΟΙΑ: Κώστας Γεωργιάδης (προπονητής) και Πασχάλης  Έλκας (γυμναστής ) μιλούν για την διακοπή των πρωταθλημάτων.

ΒΕΡΟΙΑ: Κώστας Γεωργιάδης (προπονητής) και Πασχάλης Έλκας (γυμναστής ) μιλούν για την διακοπή των πρωταθλημάτων.

Ο προπονητής της ΒΕΡΟΙΑΣ, Κώστας Γεωργιάδης και ο γυμναστής της ομάδας Πασχάλης Έλκας, μίλησαν στο liganews.gr για την κατάσταση με τον κορονοϊό.

Ο νεαρός τεχνικός αναφέρθηκε ακόμη στα σενάρια που υπάρχουν όσο αναφορά την αναδιάρθρωση ενώ αναφέρθηκε και στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά:

Για το πως βιώνουν την κατάσταση με τον κορονοϊό:

«Πρωτόγνωρη κατάσταση για την χώρα και τον κόσμο. Να βοηθήσουμε την κατάσταση όλοι. Οφείλουμε να δείξουμε υπευθυνότητα. Να τους σκεφτούμε όλους, όχι μόνο τον εαυτό μας. Και εμείς ως ομάδα αυτό έχουμε πράξει. Δώσαμε ατομικά προγράμματα, να δουλέψουν στο σπίτι τους οι παίκτες. Όταν θα δοθεί η ενημέρωση για να ξεκινήσουμε να είμαστε όσο πιο έτοιμοι. Αρχικά, προέχουν οι ανθρώπινες ζωές»

Όσο αναφορά τα σενάρια της αναδιάρθρωσης:

«Θεωρώ ότι πρώτα πολλά δεν είναι δουλειά μας. Αλλά η γνώμη μου είναι ότι οι άνθρωποι που ηγούνται στο ποδόσφαιρο να δουν με βάσει την εξέλιξή του. Όχι μέσα από τις ατομικές ανάγκες. Η απόφαση για την αναδιάρθρωση πέρσι, δεν έφερε οφείλει στο ποδόσφαιρο. Να πάρουν αποφάσεις για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο».

Ακόμη αναφέρθηκε και στην επανέναρξη του Πρωταθλήματος, εάν γίνει φυσικά:

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο, θα μας δυσκολέψει. Θα το χαρακτήριζα ως αναγκαίο κακό. Θεωρώ ότι πρέπει να προνοήσουν οι άνθρωποι. Να πάρουν όσο χρόνο να ορθοποδήσει η κοινωνία και με υγεία».

Τέλος, σχολίασε τη συμφωνία με τη ΒΕΡΟΙΑ:

«Με την ΒΕΡΟΙΑ υπάρχει συμφωνία 1.5 έτους, όταν ανέλαβα τον Νοέμβριο. Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα»

Έλκας: «Συγκεκριμένη η προπόνηση στο σπίτι, αν κρατήσει δυο μήνες...»

Ο εξελίξιμος γυμναστής της «Βασίλισσας του Βορρά», Πασχάλης Έλκας (στη μέση της φωτογραφίας) ανέλυσε το τι ζήτησε από τους παίκτες μετά την διακοπή λόγω κορονοϊού αλλά τις ατομικές προπονήσεις. 

Ακόμη ο 34χρονος Φλωρινιώτης (συνεργάτης του Κώστα Γεωργιάδη στη ΒΕΡΟΙΑ) αναφέρθηκε στο πως οι παίκτες μπορούν να κρατηθούν σε καλή φυσική κατάσταση με προπονήσεις στο σπίτι ενώ τέλος σχολίασε την επανέναρξη του πρωταθλήματος. 

Αναλυτικά:

Σταμάτησαν οι προπονήσεις στο γήπεδο, ως γυμναστής ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που ζήτησες από τους παίκτες; 

«Το πρώτο που ζητήσαμε από τους παίκτες ως προπονητικό τιμ ήταν κρατήσουν όσο μπορούν στο ακέραιο την φυσική τους κατάσταση. Αυτό μπορούσε να γίνει με ατομικά προγράμματα στο γήπεδο. Δώσαμε σε όλους τους παίκτες ατομικό πρόγραμμα, ξεχωριστά για τον καθέναν. Μέσα από μια εφαρμογή μπορούσαμε να ελέγχουμε αυτά που κάνουν»

Η προπόνηση στο σπίτι, έχει απόδοση για τους αθλητές;

«Η προπόνηση στο σπίτι για να έχει αξία πρέπει να είναι συγκεκριμένη για ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι ένα πρόγραμμα ευλυγισίας - κινητικότητας θα ήταν πολύ ωφέλιμο. Επίσης θα μπορούσαν να δουλέψουν και ενδυνάμωση τον κορμό τους ή ακόμα αν θέλουμε να διατηρήσουν την φυσική τους κατάσταση έχει μεθόδους όπως το Tabata, η οποία βοηθάει να τους διατηρήσει σε ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης»

Πώς μπορούν οι παίκτες να διατηρήσουν την φυσική τους κατάσταση, που έχτιζαν τόσο καιρό, με ατομικά προγράμματα στο σπίτι; 

«Αν ήμασταν στην αρχή του πρωταθλήματος θα έπρεπε να αναπροσαρμόζαμε το πλάνο μας και τον σχεδιασμό που είχαμε για όλη την χρόνια. Τώρα όμως που το Πρωτάθλημα είναι στο τέλος, οι παίκτες έχουν μια καλή βάση στην φυσική κατάσταση μέσα απ’ τα παιχνίδια και απλά εμείς προσπαθούμε να την διατηρήσουμε. Οπότε προσπαθούμε απλά να διατηρήσουμε την βάση τώρα. Αν αυτό που ζούμε κρατήσει δυο μήνες σίγουρα θα χάσουν από τη φυσική κατάσταση αλλά το πιο βασικό είναι ότι θα έχουμε χάσει σαν κοινωνία πολλά»!!!

Όταν επανέλθουν οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο, πόσο περίπου χρόνο θα χρειαστούν για να ξανά γυρίσουν στα προηγούμενα επίπεδα που βρισκόντουσαν;

«Η χρόνια φτάνει στο τέλος και με αυτά τα γεγονότα που περνάμε θεωρώ και στόχος της Football League και των ομάδων θα είναι να τελειώσουμε όσο πιο σύντομα μπορούμε όποτε δεν γίνεται να μιλάμε για χρονοδιάγραμμα. Το σίγουρο είναι ότι όλες οι ομάδες θα είναι στο ίδιο επίπεδο και τα παιχνίδια θα τα κερδίζουν αυτές που θα είναι πιο έξυπνες και όχι αυτές που θα έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση»!

*Ο Πασχάλης Έλκας βρίσκεται από τον Νοέμβριο στη ΒΕΡΟΙΑ ως γυμναστής, πέρσι και το φετινό πρώτο μισό της σεζόν ήταν στην Τρίγλια, όπου πανηγύρισαν την σπουδαία άνοδο στη Football League.

Πηγή: liganews.gr

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΠΣ Βέροια: Συλλυπητήριο μήνυμα

ΝΠΣ Βέροια: Συλλυπητήριο μήνυμα

Η ΠΑΕ ΝΠΣ Βέροια εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια...

SL2-FL: Αναβολές δικάσιμων υποθέσεων, και η ένσταση της Καλαμάτας

SL2-FL: Αναβολές δικάσιμων υποθέσεων, και η ένσταση της...

Η Super League 2 και η Football League ανακοίνωσε ότι αναβάλλονται...

SL2-FL: Αίτημα για το επίδομα των 800 ευρώ

SL2-FL: Αίτημα για το επίδομα των 800 ευρώ

Οι πρόεδροι των επαγγελματικών πρωταθλημάτων της...

Κορονοϊός: Νέα προσφορά Σαββίδη στο ΑΧΕΠΑ

Κορονοϊός: Νέα προσφορά Σαββίδη στο ΑΧΕΠΑ

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, δώρισε...

Σε

Σε "κανονική" άδεια οι παίκτες της Βέροιας

Μετά την διακοπή του πρωταθλήματος και την απαγόρευση...

Ανακοίνωση της ΕΠΣ Ημαθίας για τον κορονοιό.

Ανακοίνωση της ΕΠΣ Ημαθίας για τον κορονοιό.

" Η Ε.Π.Σ. Ημαθίας, έχοντας υπόψη όλες τις...

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της ένστασης της Καλαμάτας για Βέροια , και  Μαραγκό . Νέα ημερομηνία 31-3-2020

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της ένστασης της Καλαμάτας για...

Αναβλήθηκαν όλες οι υποθέσεις εκδίκασης της εβδομάδας...

Ζητούν αναδιάρθρωση και οι ομάδες της Football League

Ζητούν αναδιάρθρωση και οι ομάδες της Football League

Την εκ νέου αναδιάρθρωση των κατηγοριών κι επί της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...

Μόνος του ήταν στην τελευταία στιγμή της ιστορίας της βασίλισσα του βορρά ο προπονητής της Βέροιας  Τολης Τερζής  με τον βοηθό του Γιάννη Μανζιαρίδη τούς  οποίους  χαιρέτησαν οι παίκτες μάζεψαν τα πράγματα...

Αν και είχε διαρρεύσει ότι πληρώθηκαν οι Τομάς και Μπατιόν, τελικά αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί στη «βασίλισσα».Στους 11 βαθμούς έπεσε η Βέροια, μετά την πρώτη αφαίρεση βαθμών, καθώς όπως φαίνεται δεν επήλθε η...