Δήμος Νάουσας: Πρωτοβουλίες και μέτρα στήριξης και φροντίδας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Δήμος Νάουσας: Πρωτοβουλίες και μέτρα στήριξης και φροντίδας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Νοιαζόμαστε, προσφέρουμε, φροντίζουμε, αγαπάμε!

Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας προχώρησε το τελευταίο διάστημα  σε σημαντικές πρωτοβουλίες και στη λήψη μέτρων κοινωνικής στήριξης και φροντίδας για ευάλωτους οικονομικά πολίτες, ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους,  που έχουν άμεση ανάγκη σε βασικά είδη διατροφής και φάρμακα, σε υπηρεσίες και  υποστήριξη λόγω των δυσχερειών, που έχουν προκύψει από τη λήψη έκτακτων μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό.

Οι πρωτοβουλίες και τα μέτρα στήριξης που ήδη είναι σε εφαρμογή είναι τα εξής:

-Συσσίτιο σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες: Ο Δήμος Νάουσας και το  Νομικό Πρόσωπο  Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης με την συνδρομή δύο ξενοδοχείων της περιοχής, των εργαζομένων του δήμου και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ξεκίνησε πρόσφατα την παρασκευή και διανομή φαγητού  σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Ήδη από σήμερα, Δευτέρα 30 Μαρτίου, θα διανέμονται μερίδες φαγητού σε 70 δημότες που ανήκουν σε αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

Στο εγχείρημα αυτό συνδράμει σημαντικά το «Κοινωνικό Παντοπωλείο», καθώς και παραγωγοί και έμποροι οπωροκηπευτικών που έχουν προσφέρει αγαθά για την προετοιμασία των γευμάτων.  Ο  Δήμος Νάουσας καλεί φορείς και εθελοντές, εφόσον το επιθυμούν να συμβάλλουν στο σημαντικό αυτό εγχείρημα για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. (Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν τον αριθμό 23320 52309).-«Καλάθι αλληλεγγύης»: Ο Δήμος Νάουσας ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 30/03/2020 να συγκεντρώνει  τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διατίθενται στους συμπολίτες μας που αδυνατούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης. Στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ του Δήμου οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν βασικά είδη διατροφής και υγιεινής για το «Καλάθι Αλληλεγγύης». Τα είδη πρώτης ανάγκης  που θα συγκεντρώνονται θα δοθούν σε άπορους και αδύναμους οικονομικά πολίτες και οικογένειες που τα έχουν άμεση ανάγκη, ενώ σε περίπτωση που θα υπάρχει πλεόνασμα τροφίμων από τις δωρεές των δημοτών, αυτά θα διατίθενται για την παρασκευή φαγητών στο συσσίτιο του Δήμου.

-«Βοήθεια στο Σπίτι – Κανείς Μόνος στο Σπίτι»: Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης  του Δήμου Νάουσας, λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, δημιούργησε εδώ και μια εβδομάδα την Προσωρινή Υποστηρικτική Δομή Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης για ηλικιωμένα άτομα και άτομα ευπαθών ομάδων,  με την παροχή υπηρεσίας ειδών πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα τροφίμων και φαρμάκων, καθώς και πιστοποιητικών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για την εξυπηρέτησή τους στα τηλέφωνα: Γραφείο «Βοήθεια στο σπίτι Νάουσας»  23320 52039,  Γραφείο «Βοήθεια στο σπίτι Ανθεμίων» 23320 52820, «Βοήθεια στο σπίτι Ειρηνούπολης» 23323 50613 και 23323 50623. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι ή οικείοι τους που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορούν να αποστέλλουν ηλεκτρονικό  μήνυμα στην  ηλεκτρονική διεύθυνση kapinaoussas@yahoo.gr.

-Ψυχολογική Υποστήριξη ηλικιωμένων, ευπαθών ομάδων και δημοτών:

Ø  Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάουσας σε συνεργασία με την κ. Ευγενία Λεπίδου (τηλέφωνο 6976168407) ξεκίνησε από τις 23/03/2020 να  παρέχει τηλεφωνική ψυχολογική υποστήριξη σε ηλικιωμένους που χρήζουν βοήθειας για την αντιμετώπιση δυσχερειών λόγω του υποχρεωτικού εγκλεισμού στο σπίτι.

Ø  Παράλληλα, ο Δήμος Νάουσας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Δημούλα παρέχει από τις 17/03/2020 τη δυνατότητα ψυχολογικής  υποστήριξη ευπαθών ομάδων και όλων των δημοτών  για την αντιμετώπιση δυσχερειών λόγω του υποχρεωτικού εγκλεισμού στο σπίτι. Πληροφορίες στην κ. Νατάσα Λογδανίδου, ψυχολόγο (6977208582) και στην κ. Βίκυ Καραγιάννη, κοινωνική λειτουργό (6986508882).

-Πρόσκληση για αιμοδοσία: Ο Δήμος Νάουσας, απευθύνει πρόσκληση-κάλεσμα για τη συνεισφορά στην προσπάθεια για την σταθεροποίηση των αποθεμάτων αίματος.

Η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας Νάουσας πραγματοποιεί αιμοληψίες στην αίθουσα «ΚΑΜΙΝΙ» στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Χρ. Λαναράς» (ΕΡΙΑ)  που παραχώρησε για αυτόν το σκοπό ο Δήμος Νάουσας. Καλούνται όλοι οι εθελοντές αιμοδότες, παλιοί και νέοι (18-65 ετών), να κλείσουν τηλεφωνικά το ραντεβού, που θα χαρίσει το πιο πολύτιμο δώρο στο συνάνθρωπό τους που έχει ανάγκη.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-13:00 και 17:00-19:00 (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού για την αποφυγή συνωστισμού). Τηλέφωνο: 23320 59200, e-mail: aimodosia@gnnaousas.gr

Για τη μετάβασή τους στο χώρο, οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν το έντυπο κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης πολιτών (τύπου Β) και επιλέγουν την περίπτωση Β1 ή Β4. Αντίστοιχα τον αριθμό 1 ή 4 με το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση για όσους επιθυμούν να στείλουν SMS στον αριθμό 13033.

 

 

Ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας με αφορμή τις πρωτοβουλίες κοινωνικής στήριξης  επισημαίνει, σε δήλωσή του, τα εξής: 

«Μια κοινωνία ευαισθητοποιημένη, αλληλέγγυα στις ανάγκες και στα προβλήματα των
συνανθρώπων μας είναι μια κοινωνία που μπορεί να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία. Από την πρώτη ημέρα επιβολής των μέτρων προστασίας για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δίνουμε έμφαση στην υποστήριξη και την βοήθεια προς όλους τους δημότες μας και ιδίως σε όσους έχουν άμεση ανάγκη σε τρόφιμα, φάρμακα και υπηρεσίες ή ακόμα και ψυχολογική υποστήριξη.  Κανείς ηλικιωμένος,  κανείς άρρωστος ή οικονομικά ευάλωτος συνάνθρωπός μας δεν θέλουμε και δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος του. Καλούμε τους δημότες, που έχουν την δυνατότητα,  να συνδράμουν στο εγχείρημά μας και να  βοηθήσουν τους συμπολίτες μας που στερούνται βασικά αγαθά. Χρειαζόμαστε όλοι ως «αρωγοί» ανθρωπιάς για να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση. Με συλλογική ευθύνη, ομοψυχία και ενότητα θα τα καταφέρουμε!»

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες του Δήμου Νάουσας στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Nάουσας με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Οι εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες του Δήμου...

Η επίσπευση των διαδικασιών για την καταβολή...

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ: Ανάδειξη προβλημάτων και εύρεση λύσεων σε αυτά λόγω πανδημίας  COVID-19 μέσω Τηλεδιάσκεψης

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ...

Στις 14/04/2021 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του...

Ολοκληρώθηκαν τα δωρεάν Rapid Test στη συνοικία του Προμηθέα

Ολοκληρώθηκαν τα δωρεάν Rapid Test στη συνοικία του...

Με την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών ...

Δωρεάν Rapid Test στον οικισμό Μέσης Δήμου Βέροιας

Δωρεάν Rapid Test στον οικισμό Μέσης Δήμου Βέροιας

Δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του νέου...

Απονομή τιμητικής πλακέτας στον απερχόμενο Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, Διονύση Κούγκα

Απονομή τιμητικής πλακέτας στον απερχόμενο Διευθυντή...

Την Παρασκευή 16-04-2021 ο Διευθυντής της Διεύθυνσης...

Με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, συναντήθηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας

Με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων...

Συνάντηση με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών...

‘Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών ο Δημήτριος Γ. Μούρνος

‘Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών ο Δημήτριος Γ....

Απεβίωσε σε ηλικία 49 ετών ο Δημήτριος Γεωρ. Μούρνος....

Πάσχα 2021 - Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου: Ανοικτές εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα - Ανάσταση στις 21:00 στο προαύλιο

Πάσχα 2021 - Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου: Ανοικτές...

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Απεβίωσε σε ηλικία 49 ετών ο Δημήτριος Γεωρ. Μούρνος. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Βέροιας. Ηταν πατέρας τεσσάρων παιδιών και διακρινόταν για τον πράο χαρακτήρα του. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα...

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας (ΔΙΣ) συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και αποφάσισε το άνοιγμα των ιερών ναών κατά τη διάρκεια...

Σε πελάγη ευτυχίας βρίσκονται από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Απριλίου ο Αντώνης Καραβασίλης και η σύζυγός του Βιολέτα Ηλιάδη που έφεραν στον κόσμο ένα υγιέστατο και χαριτωμένο κοριτσάκι.  Τρισευτυχισμένοι...

Στον Προμηθέα βρέθηκε σήμερα ο Σύλλογος Νεολαίας Βέροιας για τον καθαρισμό της περιοχής μαζεύοντας 30 σακούλες γεμάτες από σκουπίδια!@@ads-307@@@@ads-307@@Σε ανάρτηση τους στο fb αναφέρουν: @@ads-307@@Απόλυτη επιτυχία!...