Λευτέρης Αυγενάκης «Τον Μάιο προπονήσεις, αρχές Ιουνίου να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα»

Λευτέρης Αυγενάκης «Τον Μάιο προπονήσεις, αρχές Ιουνίου να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε στο mega για τον αθλητισμό μετά την εποχή κορωνοϊού και τόνισε:

«Καταρχήν θα περιμένουμε τις συμβουλές των ειδικών και με βάση τις οδηγίες τους θα ξεκινήσουμε σταδιακά όπως θα γίνει και με όλη την κοινωνία και την αγορά, το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων έτσι ώστε να μπορέσουν αρχικά οι κορυφαίοι αθλητές μας που έχουν διακριθεί ή περιμένουν να διακριθούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να μπουν σιγά σιγά στους χώρους προπόνησης».

Για το σκοπό αυτό την Πέμπτη θα γίνει τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των αθλητικών ομοσπονδιών που είναι μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε συνεργασία με τον κ. Καπράλο.

«Η μετάβαση πρέπει να είναι πολύ προσεκτική τόσο για τους επαγγελματίες όσο και τους ερασιτέχνες αθλητές» είπε.

Ειδικά για τους πολίτες και τους χώρους άθλησης-γυμναστήρια, ανέφερε πως δεν μπορεί να ορίσει ημερομηνία, όλα θα ανοίξουν σταδιακά.

 

Προανήγγειλε δε μια σειρά ψηφιακών εφαρμογών που θα δημιουργήσει το υπουργείο σε συνεργασία με startuppers και οι οποίες θα χρησιμοποιούνται για την άθληση των πολιτών ακόμη και κατ΄οίκον.

 Όπως είπε, πρόκειται για «ψηφιακή αναβάθμιση του ερασιτεχνικού αθλητισμού».

 Επίσημες διοργανώσεις

 Ως προς τις επίσημες διοργανώσεις, ο κ. Αυγενάκης ρωτήθηκε για τη γραμμή που έχουν δώσει FIFA και UEFA σχετικά με τις ημερομηνίες επανέναρξης των πρωταθλημάτων.

 Όπως τόνισε, όντως η γραμμή είναι να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα. Στην ίδια τάση φαίνεται ότι κινείται και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η αντίστοιχη Λίγκα του ποδοσφαίρου.

 «Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να αρνηθούμε, άλλωστε θα περάσουμε και μια διάταξη τις επόμενες ημέρες με την οποία θα μπορεί καθαρά και νόμιμα, να αποφασίσει κάθε ομοσπονδία σε συνεργασία με τη Λίγκα και με το σύνδεσμο επαγγελματιών παικτών της αν θα συνεχίσουν ή θα σταματήσουν το πρωτάθλημα τους.

 Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην οικονομική ασφυξία στις ομάδες αν δεν επανεκκινήσουν τα πρωταθλήματα. Ειδικά για τις ομάδες ποδοσφαίρου οι αθλητές θα χρειαστούν δύο με τρεις εβδομάδες προετοιμασίας πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, ανέφερε.

 «Νομίζω πως αν συνεχίζουμε να τα πηγαίνουμε έτσι καλά, μέσα στον Μάιο θα επιτραπεί στις ομάδες να ξεκινήσουν τις προπονήσεις τους και αρχές του Ιουνίου λογικά θα μπορούν να ξεκινήσουν  τα πρωταθλήματα. Αυτό βέβαια είναι ένα θέμα που θα το αποφασίσει και η κάθε λίγκα ανά κατηγορία ξεχωριστά.

Εμείς στην Ελλάδα δεν θέλουμε, δεν θεωρούμε σωστό από που αποφάσισε μόνη της η UEFA να δώσει ας πούμε το πρωτάθλημα στον Βέλγιο σε μία ομάδα. Εμείς θέλουμε ότι και να γίνει να το αποφασίσουμε στη χώρα μας εμείς. Εξαιρούμε βέβαια το μπάσκετ που η ευρωπαϊκή του λίγκα αποφάσισε την διακοπή των αγώνων της», κατέληξε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική: Οι μέρες, οι ώρες και τα γήπεδα των αγώνων

Μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική: Οι μέρες, οι ώρες και τα...

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων μπαράζ...

ΕΠΣΗ: Πάει για 14 ομάδες τη νέα σεζόν η Α’ κατηγορία!

ΕΠΣΗ: Πάει για 14 ομάδες τη νέα σεζόν η Α’ κατηγορία!

Με τρεις περισσότερες ομάδες απ’ ότι φέτος (14 αντί 11),...

Ήττα για το ΝΠΣ Βέροια στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι

Ήττα για το ΝΠΣ Βέροια στο τελευταίο εκτός έδρας...

Με ήττα έκλεισε τα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια του ο...

Α' ΕΠΣΗ:

Α' ΕΠΣΗ: "Βροχή" από γκολ στο φινάλε των πλέι...

Έπεσε το Σάββατο (20/04) η αυλαία του φετινού...

Α' ΕΠΣΗ: Δίδυμο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Β' φάσης

Α' ΕΠΣΗ: Δίδυμο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της...

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο (20/4) το φετινό...

Ξύπνησαν μνήμες στο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας - Άρη! (βίντεο)

Ξύπνησαν μνήμες στο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας - Άρη!...

Μνήμες από το ποδοσφαιρικό παρελθόν αναβίωσαν στο...

Επιστροφή στις νίκες για το ΝΠΣ Βέροια 1-0 τον Μ. Αλέξανδρο Αγ. Μαρίνας - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιστροφή στις νίκες για το ΝΠΣ Βέροια 1-0 τον Μ....

Στις νίκες επέστρεψε μετά από αρκετό καιρό ο ΝΠΣ...

Ο ΦΑΣ Νάουσα Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας για τη σεζόν 2023-2024!

Ο ΦΑΣ Νάουσα Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας για τη σεζόν...

Ο ΦΑΣ Νάουσα είναι ο Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας, για...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...