«Αναδιάρθρωση απολύτως κρατικοδίαιτη του Βασιλειάδη»

«Αναδιάρθρωση απολύτως κρατικοδίαιτη του Βασιλειάδη»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης παραχώρησε συνέντευξη στο iEidiseis.gr και μίλησε για όλα τα τελευταία θέματα που αφορούν τον χώρο του ποδοσφαίρου.

 Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για τις μεταδόσεις αγώνων από την ΕΡΤ, το αν θα βγει πρωταθλητής, την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος αλλά τις εκλογές στις ομοσπονδίες.

 Ένα απόσπασμα από τα όσα είπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού:

-Ποδόσφαιρο πότε θα ξαναδούμε φέτος; Και αν διακοπεί πρωταθλητής και οι επόμενες ομάδες που βγαίνουν σε Ευρώπη θα ανακηρυχτούν; Ή θα αποφασίσουμε …grexit από μόνοι μας: 

«Είναι ακόμα νωρίς για να σας απαντήσω στο πότε θα επιτραπεί (αν επιτραπεί) η διεξαγωγή αγώνων. Σας είπα και νωρίτερα, πάμε βήμα βήμα και πάντοτε υπό τις οδηγίες των ειδικών. Η κατάσταση αξιολογείται κάθε ημέρα, είναι δυναμική, εξαρτάται από τους (χαμηλότατους για την ώρα και μακάρι να εξελίσσεται έτσι συνεχώς) ρυθμούς μετάδοσης του κορωνοϊού στην κοινότητα.

 Αν όλα πηγαίνουν καλά, την απόφαση για ημερομηνία έναρξης, τρόπο διεξαγωγής κι ότι άλλο χρειάζεται, θα την πάρει η διοργανώτρια αρχή, που είναι και η αρμόδια για το (κάθε) πρωτάθλημα. Εμείς ψηφίσαμε τις προάλλες στη Βουλή διάταξη, που δίνει το δικαίωμα σε κάθε Ομοσπονδία ή Λίγκα να ρυθμίσει τα του οίκου της σχετικά με τη διεξαγωγή ή τη διακοπή των πρωταθλημάτων της, αρκεί η όποια απόφαση να παρθεί με τα ¾ των ψήφων. Με αυξημένη πλειοψηφία καθώς αυτές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις, λόγω του κορωνοϊού, χρειάζονται και ευρύτερες συναινέσεις».

 Αναμένουμε τις προτάσεις για την αναδιάρθρωση

 -Και η νέα αγωνιστική περίοδος; Πότε θα αρχίσει; Και συμφωνείτε με την πρόταση για αναδιάρθρωση με περισσότερες ομάδες;

 «Η έναρξη της νέας περιόδου αποτελεί συνισταμένη πολλών παραγόντων, η σημαντικότερη εκ των οποίων είναι η ολοκλήρωση της τρέχουσας. Θεωρώ πως εφόσον το δικό μας πρωτάθλημα ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού, η νέα περίοδος θα μπορούσε να εκκινήσει κατόπιν εύλογης καθυστέρησης.

 Όσο για τα ενδεχόμενα αναδιαρθρώσεων, κάθε τέτοια σκέψη οφείλει να έχει ως γνώμονα την ποιοτική αναβάθμιση του αθλητικού προϊόντος. Κι αυτή εξασφαλίζεται όταν οι συμμετέχουσες ομάδες σταθμίζουν το οικονομικό περιβάλλον και λειτουργούν με τους κανόνες εκείνους που ευνοούν την ανάπτυξή τους. Δυστυχώς, αυτό το πλαίσιο λειτουργίας δεν είναι ο κανόνας.

 Παραδείγματος χάριν, δείτε την ακατανόητη και αποτυχημένη αναδιάρθρωση που επέβαλε πέρσι ο κ. Βασιλειάδης, φτιάχνοντας την Super League 2 και την FootballLeague. Αναδιάρθρωση απολύτως κρατικοδίαιτη, καθώς θα στηριζόταν αποκλειστικά στα χρήματα από την Δημόσια Τηλεόραση. Αναμένουμε τις προτάσεις των επισήμων οργάνων για να ανοίξουμε επίσημα την συζήτηση αυτή».

 Εξετάζουμε τις παραμέτρους για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

 -Με τα οικονομικά τι πρέπει να γίνει κ. υπουργέ; Περικοπές; Μεγαλύτερη ενίσχυση από το κράτος -και εάν ναι, πού; Μήπως η ΕΡΤ θα ασχοληθεί ξανά με μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων ή θα μεταδώσει ξανά το πρωτάθλημα μπάσκετ;

 «H χώρα μας, μέχρι στιγμής, έχει ανταποκριθεί άριστα, τόσο σε υγειονομικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο σε ό,τι αφορά τα μέτρα που έλαβε για την αντιμετώπιση της πανδημίας.Η κυβέρνηση εν μέσω κρίσης, έχει κατορθώσει να στηρίξει οικονομικά τη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων με σύνεση και μακριά από τις κορώνες της αντιπολίτευσης που ζητούσε παροχές χωρίς σχέδιο, που θα έσπρωχναν τη χώρα σε νέο μνημόνιο.

 Σε ό,τι αφορά στον αθλητισμό, από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση κατανόησε τις ανάγκες της αθλητικής οικογένειας και οι αρμόδιοι Υπουργοί ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημά μας να ενταχθούν Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Σωματεία, άρα και οι εργαζόμενοί τους, αθλητές, προπονητές και λοιπό προσωπικό, στην ομπρέλα των οικονομικών μέτρων στήριξης.

 Σχεδιάζουμε με προσοχή τα επόμενα βήματα, στοχεύοντας στη στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων μας, των Ομοσπονδιών μας και των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων μας, καθώς και των προσώπων που τα απαρτίζουν.

 Μεταξύ άλλων άμεσων και έμμεσων μέτρων που επεξεργαζόμαστε, καθώς ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και η επανεκκίνησή του αποτελεί βασικό μέλημα και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα είναι η γενναία μείωση τιμολογιακής πολιτικής από τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα, κατανοώντας τις οικονομικές επιπτώσεις που βιώνουν τα σωματεία, οι οικογένειες που αθλούνται και τα πρόσωπα που μισθώνουν τους χώρους.

 Κι επειδή βρισκόμαστε στην Ψηφιακή Εποχή, δεν μπορεί η τεχνολογία και η πληροφορική να μην είναι στις υπηρεσίες της αθλητικής οικογένειας.Δημιουργούμε, λοιπόν,σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, «Μητρώο Αθλητικών Φορέων» στη ΓΓΑ, πρωτοβουλία που συνδέεται και με τα σχεδιαζόμενα μέτρα άμεσης και έμμεσης στήριξης, από την πανδημία του κορωνοϊού, στην επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

 Πρόκειται για την πρώτη επίσημη καταγραφή του συνόλου των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων στην Ελλάδα.Έχουμε ζητήσει εδώ και ένα μήνα την επικαιροποίηση των στοιχείων των σωματείων τους από τις Ομοσπονδίες, υπάρχουν δυστυχώς ορισμένες που δεν έχουν ακόμα ανταποκριθεί (ΕΠΟ, ΣΕΓΑΣ, ΚΟΕ, Ιστιοπλοϊα κ.ά.), ωστόσο, από τις 15 Μάϊου εμείς θα ανοίξουμε την πλατφόρμα προεγγραφής όλων των ερασιτεχνικών σωματείων της Ελλάδας, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.

 Επίσης, δίνουμε παράταση όλων των συμβάσεων των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής για τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους έως 31/07/2020.

 Σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, είναι ένα ζήτημα που εξετάζουμε τις παραμέτρους προκειμένου να καταλήξουμε στην καλύτερη δυνατή λύση. Ένα είναι βέβαιο: Η αθλητική οικογένεια αντιμετωπίζει ενωμένη τις προκλήσεις της κρίσης, επιδεικνύει αλληλεγγύη, η κοινωνική της προσφορά είναι αδιαμφισβήτητη και πρέπει να στηριχθεί στο μέτρο του δυνατού για να συνεχιστεί χωρίς σοβαρές διαταραχές η αθλητική «παραγωγή»».

 Σύντομα η απόφαση για τις εκλογές στις Ομοσπονδίες

 -Ο κορωνοϊός έχει ασφαλώς αφήσει πολλές εκκρεμότητες και στο δικό σας χώρο. Τι θα κάνετε πχ με το θέμα των εκλογών στις ομοσπονδίες; Θα γίνουν, θα αναβληθούν;

 «Είναι γεγονός ότι μία από τις άμεσες επιπτώσεις της πανδημίας στο χώρο του αθλητισμού είναι η αναβολή πολλών αθλητικών διοργανώσεων, με βασικότερη όλων την αναβολή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το καλοκαίρι του 2021, μία απόφαση δύσκολη, αλλά αναγκαία για την προστασία της παγκόσμιας υγείας.

 Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων επηρεάζει και τις θητείες των Ομοσπονδιών. Ο νόμος προβλέπει τις εκλογές ανά τέσσερα χρόνια και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 Θα χρειαστεί να αλλάξουμε το νόμο είτε για να παρατείνουμε τη θητεία των Ομοσπονδιών, ώστε να γίνουν οι εκλογές του χρόνου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε να διεξαχθούν τώρα, ώστε να έχουν ένα χρόνο μπροστά τους οι επόμενες διοικήσεις να εργαστούν ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο τον Ιούλιο του 2021.

 Η τελική απόφαση δεν θα αργήσει να προκύψει. Όμως, η προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι η καταπολέμηση του κορονοϊού, η προστασία των πολιτών μας και η σταδιακή επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας».

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 ΕΠΣ Ημαθίας Ολοκληρώθηκε η Β' Φάση της Σχολής Προπονητών UEFA C

ΕΠΣ Ημαθίας Ολοκληρώθηκε η Β' Φάση της Σχολής...

Ολοκληρώθηκε η Β' φάση της σχολής προπονητών UEFA C με...

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση των μελών του ΦΑΣ Νάουσα

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση των μελών του ΦΑΣ Νάουσα...

    Καλούνται τα μέλη του Φ.Α.Σ. ΝΑΟΥΣΑ στη Γενική...

Αστέρας Αλεξάνδρειας – Sport Experte : Εβδομάδα προπονητικής εκπαίδευσης, μετρήσεων και αξιολόγησης για ποδοσφαιριστές 8-20 ετών

Αστέρας Αλεξάνδρειας – Sport Experte : Εβδομάδα...

Η Ακαδημία του Αστέρα Αλεξανδρείας σε συνεργασία με...

«Πάμπλο Γκαρσία ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ!»

«Πάμπλο Γκαρσία ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ!»

Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε! Ο κύβος ερρίφθη. Όπως...

Γυναικείο ποδόσφαιρο Παρέμεινε και η Σοφία Θωμά στον Αγροτικό Αστέρα Αγ. Βαρβάρας

Γυναικείο ποδόσφαιρο Παρέμεινε και η Σοφία Θωμά στον...

Άλλη μία παίκτρια ανανέωσε την συνεργασία της με τον...

Τιμωρία της Βέροιας και πρόστιμο για τον αγώνα με την Καλαμάτα

Τιμωρία της Βέροιας και πρόστιμο για τον αγώνα με την...

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης...

Ο Σάκης Τσώλης υποψήφιος προπονητής στην Βέροια

Ο Σάκης Τσώλης υποψήφιος προπονητής στην Βέροια

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του ΝΠΣ Βέροια...

Συνεχίζει με Τριαντάφυλλο Παπακωνσταντίνου στον πάγκο η ΑΕ Αλεξάνδρειας

Συνεχίζει με Τριαντάφυλλο Παπακωνσταντίνου στον...

Δεν αλλάζει προπονητή η ΑΕ Αλεξάνδρειας αφού και την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...

Μόνος του ήταν στην τελευταία στιγμή της ιστορίας της βασίλισσα του βορρά ο προπονητής της Βέροιας  Τολης Τερζής  με τον βοηθό του Γιάννη Μανζιαρίδη τούς  οποίους  χαιρέτησαν οι παίκτες μάζεψαν τα πράγματα...

Αν και είχε διαρρεύσει ότι πληρώθηκαν οι Τομάς και Μπατιόν, τελικά αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί στη «βασίλισσα».Στους 11 βαθμούς έπεσε η Βέροια, μετά την πρώτη αφαίρεση βαθμών, καθώς όπως φαίνεται δεν επήλθε η...