ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσιάστηκε το Ημερολόγιο του 2014, έργο των παιδιών των νηπιαγωγείων

Παρουσιάστηκε το Ημερολόγιο του 2014, έργο των παιδιών των νηπιαγωγείων

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στον Χώρο Τεχνών η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία για το Παιδί και η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής. Στην εκδήλωση, μπροστά σε ένα κοινό που κατέκλυσε ασφυκτικά την αίθουσα, παρουσιάστηκε το Ημερολόγιο του 2014, που φιλοτέχνησαν τα μικρά παιδιά των Νηπιαγωγείων, υπό την καθοδήγηση των Νηπιαγωγών τους. 

Κάθε Νηπιαγωγείο παρουσίασε το δικό του έργο, που ήταν η απεικόνιση ενός μήνα του χρόνου, μέσα από την ειδική ματιά και την ευαισθησία των παιδιών, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποίησε ένα ξεχωριστό μικρό δρώμενο. Τα παιδιά απήγγειλαν στίχους που σκαρφίστηκαν μαζί με τις Νηπιαγωγούς τους, ειδικούς για την περίσταση, χόρεψαν, έπαιξαν σκετσάκια (ακόμη και «μαύρο θέατρο»), τραγούδησαν και έστειλαν το δικό τους μήνυμα, που αφορούσε στον μήνα που τους απασχόλησε , με όλα τα εποχικά, κοινωνικά και ιστορικά χαρακτηριστικά του, αλλά και στο βαθύτερο περιεχόμενο της ομαδικής αυτής προσπάθειας, που ήταν η ανάπτυξη σχέσεων αγάπης και αλληλεγγύης προς τους μικρούς φίλους τους, τα παιδιά της Πρωτοβουλίας.

Το αποτέλεσμα που παρουσιάστηκε κατέπληξε, τόσο για την εφευρετικότητα των ιδεών, όσο και για την αρτιότητά του, αποκαλύπτοντας την τεράστια δουλειά που πραγματοποίησαν οι Νηπιαγωγοί, μαζί με τα παιδιά, σε ελάχιστο χρόνο. Η συγκίνηση υπήρξε διάχυτη και τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν από όλους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βεροίας κ. Μαυροκεφαλίδης, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αρχοντάκη, ο Διευθυντής της Στοιχειώδους Εκπαίδευσης κ. Διαμαντόπουλος, γονείς των παιδιών και φίλοι της Πρωτοβουλίας.

Το κοινό χαιρέτησε η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής κ. Γώτη, που αναφέρθηκε στο πνεύμα και την διαδικασία υλοποίησης της μεγάλης αυτής συνεργασίας, ο κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος που τόνισε την διάθεση της σχολικής κοινότητας και του ιδίου να συμπαραστέκονται σταθερά και ενεργά στο έργο των Σπιτιών της Πρωτοβουλίας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου, που ανέλυσε τον τρόπο γέννησης της ιδέας και τη σημασία της και ευχαρίστησε τους συντελεστές.

Ευχαριστίες ακόμη οφείλονται στην ΚΕΠΑ του Δήμου και ιδιαίτερα στην κ. Αρχοντάκη, για τις διευκολύνσεις που παρασχέθηκαν και στο κοινό που ανταποκρίθηκε και βοήθησε την Πρωτοβουλία με την αγορά των Ημερολογίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επετειακή συναυλία με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας  στο πλαίσιο της 197ης Επετείου του Ολοκαυτώματος στη Νάουσα

Επετειακή συναυλία με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας ...

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας στο πλαίσιο εορτασμού...

Tο Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Βέροιας

Tο Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε στο Ενιαίο Ειδικό...

Στα πλαίσια του μαθήματος των θρησκευτικών καθώς και...

Οι Λαζαρίνες της Βεργίνας γιορτάζουν τον ερχομό της Άνοιξης και της Ανάστασης! - Το έθιμο των Λαζαρίνων

Οι Λαζαρίνες της Βεργίνας γιορτάζουν τον ερχομό της...

                                 Το πρωί του Σαββάτου του...

Το ΚΑΠΗ του Δήμου Βέροιας επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και τον Ιερό Ναό  Αγίου  Δημήτριου

Το ΚΑΠΗ του Δήμου Βέροιας επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό...

Η 18η Απριλίου έχει  ορισθει  ως Παγκόσμια ήμερα...

Θεματικό camp ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού με θέμα τους δεινόσαυρους από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΔΙΚΤΥΩΣΗ

Θεματικό camp ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού με θέμα...

Τελευταίες εγγραφές! Έναρξη τη Μ. Δευτέρα!Η Ακαδημία ...

Ημερίδα για την ψυχική υγεία στο ΕΠΑΛ Βέροιας

Ημερίδα για την ψυχική υγεία στο ΕΠΑΛ Βέροιας

  Την Πέμπτη 18 Απριλίου , πραγματοποιήθηκε ημερίδα για...

Μια εκδήλωση οικειότητας και ζεστασιάς από τις «χίλιες ανάσες» της Ι. Καρυστιάνη και την  παρουσία του Π. Βούλγαρη

Μια εκδήλωση οικειότητας και ζεστασιάς από τις...

Η αίθουσα της Ελιάς γέμισε και ο κόσμος της Βέροιας...

  Stand up comedy με Λευτέρη Ελευθερίου και Aντώνη Κρόμπα στο ΣΤΑΡ

Stand up comedy με Λευτέρη Ελευθερίου και Aντώνη Κρόμπα στο...

Την Κυριακή 21 ΑπριλίουO Λευτέρης Ελευθερίου και ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Οι προκλήσεις & το μέλλον του Περιφερειακού & Κλαδικού τύπου - 1η Ενότηταhttps://www.youtube.com/watch?v=LhYHKBT_Up8&feature=youtu.beΟι προκλήσεις & το μέλλον του Περιφερειακού & Κλαδικού τύπου - 2η...

Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 9.15 μ.μ.στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά… Η Συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά!Η μοναδική...

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας στο πλαίσιο εορτασμού της 197ης Επετείου Ολοκαυτώματος της πόλης, παρουσιάζει τη μουσική συναυλία με το μουσικό σύνολο «Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας» το Σάββατο 4 Μαΐου 2019 και ώρα...

Στα πλαίσια του μαθήματος των θρησκευτικών καθώς και εν όψει  της εορτής του Πάσχα στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Βέροιας τελέστηκε το Μυστήριο του Ευχελαίου χοροστατούντος του...