Παρουσιάστηκε το Ημερολόγιο του 2014, έργο των παιδιών των νηπιαγωγείων

Παρουσιάστηκε το Ημερολόγιο του 2014, έργο των παιδιών των νηπιαγωγείων

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στον Χώρο Τεχνών η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία για το Παιδί και η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής. Στην εκδήλωση, μπροστά σε ένα κοινό που κατέκλυσε ασφυκτικά την αίθουσα, παρουσιάστηκε το Ημερολόγιο του 2014, που φιλοτέχνησαν τα μικρά παιδιά των Νηπιαγωγείων, υπό την καθοδήγηση των Νηπιαγωγών τους. 

Κάθε Νηπιαγωγείο παρουσίασε το δικό του έργο, που ήταν η απεικόνιση ενός μήνα του χρόνου, μέσα από την ειδική ματιά και την ευαισθησία των παιδιών, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποίησε ένα ξεχωριστό μικρό δρώμενο. Τα παιδιά απήγγειλαν στίχους που σκαρφίστηκαν μαζί με τις Νηπιαγωγούς τους, ειδικούς για την περίσταση, χόρεψαν, έπαιξαν σκετσάκια (ακόμη και «μαύρο θέατρο»), τραγούδησαν και έστειλαν το δικό τους μήνυμα, που αφορούσε στον μήνα που τους απασχόλησε , με όλα τα εποχικά, κοινωνικά και ιστορικά χαρακτηριστικά του, αλλά και στο βαθύτερο περιεχόμενο της ομαδικής αυτής προσπάθειας, που ήταν η ανάπτυξη σχέσεων αγάπης και αλληλεγγύης προς τους μικρούς φίλους τους, τα παιδιά της Πρωτοβουλίας.

Το αποτέλεσμα που παρουσιάστηκε κατέπληξε, τόσο για την εφευρετικότητα των ιδεών, όσο και για την αρτιότητά του, αποκαλύπτοντας την τεράστια δουλειά που πραγματοποίησαν οι Νηπιαγωγοί, μαζί με τα παιδιά, σε ελάχιστο χρόνο. Η συγκίνηση υπήρξε διάχυτη και τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν από όλους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βεροίας κ. Μαυροκεφαλίδης, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αρχοντάκη, ο Διευθυντής της Στοιχειώδους Εκπαίδευσης κ. Διαμαντόπουλος, γονείς των παιδιών και φίλοι της Πρωτοβουλίας.

Το κοινό χαιρέτησε η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής κ. Γώτη, που αναφέρθηκε στο πνεύμα και την διαδικασία υλοποίησης της μεγάλης αυτής συνεργασίας, ο κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος που τόνισε την διάθεση της σχολικής κοινότητας και του ιδίου να συμπαραστέκονται σταθερά και ενεργά στο έργο των Σπιτιών της Πρωτοβουλίας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου, που ανέλυσε τον τρόπο γέννησης της ιδέας και τη σημασία της και ευχαρίστησε τους συντελεστές.

Ευχαριστίες ακόμη οφείλονται στην ΚΕΠΑ του Δήμου και ιδιαίτερα στην κ. Αρχοντάκη, για τις διευκολύνσεις που παρασχέθηκαν και στο κοινό που ανταποκρίθηκε και βοήθησε την Πρωτοβουλία με την αγορά των Ημερολογίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας υποδέχεται το 2019 με μύηση στην αρχαία ζωγραφική

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας υποδέχεται το 2019 με...

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας εύχεται σε όλους μία ...

Η «Βάντα»   του Γ.Ξ.Τροχόπουλου   παρουσιάζεται την Κυριακή στην Sala της Ελιάς

Η «Βάντα» του Γ.Ξ.Τροχόπουλου παρουσιάζεται την...

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, ώρα 11.30 π.μ. στον πολυχώρο...

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός της Ευξείνου Λέσχης Επισκοπής

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός της Ευξείνου...

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του ετήσιου χορού της...

Μαθητική επίσκεψη   στο Σύλλογο Βλάχων Βέροιας   στο πλαίσιο του   προγράμματος Erasmus+

Μαθητική επίσκεψη στο Σύλλογο Βλάχων Βέροιας στο...

Τη Δευτέρα 14-1-2018 ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας υποδέχτηκε...

Ευχές για μία ακόμα δημιουργική χρονιά στην πίτα του Ομίλου Φίλων Θεάτρου και Τεχνών

Ευχές για μία ακόμα δημιουργική χρονιά στην πίτα του...

Με ευχές για ακόμα μία δημιουργική χρονιά με πολλές...

Πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του ΑΣ JUDO ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του ΑΣ JUDO ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ...

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, στην αίθουσα «SALA» του...

Έκοψε την πίτα της η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας

Έκοψε την πίτα της η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας

Με πλήθος φίλων και μελών πραγματοποιήθηκε η κοπή της...

Διάθεση λεωφορείου απο την ΕΑΑΣ για τη συμμετοχή των μελών του στο συλλαλητήριο της Αθήνας

Διάθεση λεωφορείου απο την ΕΑΑΣ για τη συμμετοχή των...

Ανακοινώνεται ότι η ΕΑΑΣ θα διαθέσει λεωφορείο για τη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Οι προκλήσεις & το μέλλον του Περιφερειακού & Κλαδικού τύπου - 1η Ενότηταhttps://www.youtube.com/watch?v=LhYHKBT_Up8&feature=youtu.beΟι προκλήσεις & το μέλλον του Περιφερειακού & Κλαδικού τύπου - 2η...

Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 9.15 μ.μ.στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά… Η Συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά!Η μοναδική...

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας εύχεται σε όλους μία  δημιουργική χρονιά, με υγεία, ηρεμία και ευημερία. Κάθε νέα αρχή  σηματοδοτεί την σχέση μας με το παλιό, με αυτό που ήδη υπήρξε και  εξακολουθεί να υπάρχει....

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, ώρα 11.30 π.μ. στον πολυχώρο ΕΛΙΑ αίθουσα Sala, θα γίνει η παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Γ.Ξ.Τροχόπουλου, που εκδόθηκε πρόσφατα και συγκεκριμένα μιας νουβέλας υπό τον τίτλο...