Βράντσης: Ενδεικτική του τρόπου που αντιμετωπίζει τη νεολαία η απάντηση του δημάρχου

Βράντσης: Ενδεικτική του τρόπου που αντιμετωπίζει τη νεολαία η απάντηση του δημάρχου

Επιστολή-απάντηση στον δήμαρχο Τάσο Καραμπατζό μάς έστειλε ο τέως αντιδήμαρχος Θωμάς Βράντσης, χαρακτηρίζοντας την απάντηση του δημάρχου σ’ αυτόν ‘κατώτερη των περιστάσεων’. Ο κ. Βράντσης αναφέρει ότι ανεξαρτητοποιείται από τη Δημοτική Αναγέννηση και δεν πρόκειται να επανέλθει στο θέμα. Αναφέρει:

 

«Ο κ. Καραμπατζός με την επιστολή του επιβεβαιώνει ακριβώς όλα όσα ο ίδιος προσπαθεί να διαψεύσει. Ερμηνεύει το άρθρο ενός νέου που εκφράζει τους προβληματισμούς του για την πόλη του ως «δόλια ενέργεια», υποκρύπτουσα πολιτικές σκοπιμότητες (!). Μιλάει για σκληρή κριτική δια των μέσων επικοινωνίας την οποία θεωρεί «αδιανόητη»(!). Θεωρεί πως έπρεπε να παραιτηθώ εξαιτίας όλων αυτών, διότι κατά τη γνώμη του ήμουν εγκλωβισμένος λόγω της υποτιθέμενης σκληρής κριτικής όχι μόνο προς αυτόν αλλά και προς εμένα.

Σαφώς και έπρεπε να παραιτηθώ νωρίτερα και το αναγνώρισα πρώτος στην επιστολή όπου ξεκαθάριζα τους λόγους της παραίτησης μου: Προφανώς ο δημόσιος λόγος της οικογένειας μου ενοχλούσε πολύ. Μου ζητήθηκε επανειλημμένως να επιβάλλω κατάσταση ηθελημένης σιωπής στην οικογένεια μου αλλά δεν το έκανα. Δεν θα δημοσιοποιήσω ακριβώς τα λόγια του δημάρχου, διότι τα θεωρώ τουλάχιστον προσβλητικά αναφορικά με το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ο pater familias .

Μιλάει επίσης για το ότι διαπίστωσαν αυτός και οι στενοί «συνεργάτες του» την έλλειψη στήριξης από μέρους της οικογένειας μου. Προσωπικά ποτέ δεν εντάχθηκα σε κλειστά σχήματα ή κλίκες στηριγμένες στους νόμους της σιωπής. Όσοι συνεργάστηκαν μαζί μου είτε ως υπάλληλοι, είτε ως πολίτες, είτε ως τοπικοί φορείς είναι σε θέση να κρίνουν το έργο μου και αν και κατά πόσο δούλεψα. Είναι δικαίωμα του δημάρχου να με κρίνει και να πει ό,τι θέλει για εμένα, άλλωστε το περίμενα. Θεωρώ, όμως, μέγιστο ατόπημά του το γεγονός ότι αναφέρθηκε και έκρινε το αν με στήριξε η οικογένεια μου. Αν στο μυαλό του στήριξη σημαίνει χαϊδεύω τα αυτιά κάποιου, λυπάμαι αλλά δεν έχουμε την ίδια άποψη.

Χαίρομαι πάρα πολύ που η κριτική της οικογένειας μου ενόχλησε κάποιους γιατί αυτό σημαίνει πως ήταν καίρια. Η στήριξη της ήταν (και παραμένει) αμέριστη. Μόνο οι δικοί μου άνθρωποι μού έδιναν τη δύναμη να συνεχίσω να εργάζομαι σε ένα περιβάλλον που είχε γίνει ιδιαίτερα φορτισμένο..

Η επιστολή του δημάρχου Καραμπατζού είναι, αν μη τι άλλο, ενδεικτική του τρόπου που αντιμετωπίζει τη νεολαία. Η νεολαία δεν είναι πιόνι, δεν χειραγωγείται, δεν εξυπηρετεί σκοπούς και πολιτικές σκοπιμότητες. Τουλάχιστον όχι πια. Η νεολαία είναι χείμαρρος και εκφράζει τη λύπη, την οργή και τους προβληματισμούς της.

Οι υποθέσεις και θεωρίες συνωμοσιών αναγκάζουν τον δήμαρχο να βλέπει παντού εχθρούς, υποτιμώντας προσωπικότητες και υπερτιμώντας τις συμβουλές των εξ απορρήτων φίλων του. Δυστυχώς ο δήμαρχος ξεχνά πολύ γρήγορα τη στήριξη που πήρε από εμένα εξ αρχής, όταν ο διαχωρισμός προσωπικής και πολιτικής ζωής τον βόλευε.

Εφόσον η αξιοπρέπεια ερμηνεύεται ως αδυναμία, η ανεξαρτητοποίηση μου από τη δημοτική παράταξη μοιάζει μονόδρομος που όφειλα να ακολουθήσω. Παραμένω ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και ευχαριστώ όλους όσους έδειξαν με τον τρόπο τους να κατανοούν την ηθική και αξιακή διάσταση του θέματος. Είναι αναπάντεχα πολλοί- σε αντίθεση με τους μέχρι χτες υποτιθέμενους φίλους και συνεργάτες μου.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με ...

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν   οι λέξεις

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν οι λέξεις

Γράφει η Όλγα  Κουτμηρίδου - ΜεταξάΟι λέξεις άνοιξαν...

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το   Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το Χιονοδρομικό...

Την έγκριση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών...

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική   Κοινότητα   Βέροιας

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας...

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

17 Νοέμβρη 2018.Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την...

Εκδήλωση με ομιλητή   τον Κωσταντίνο Τσιάρα,   για τις προκλήσεις   του νέου μοντέλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην σημερινή εποχή

Εκδήλωση με ομιλητή τον Κωσταντίνο Τσιάρα, για τις...

ΑΠΟ ΤΗ  ΔΗΜ.ΤΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟ.Δ.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ Την...

Για την 45η επέτειο   από την εξέγερση   του Πολυτεχνείου

Για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Το Πολυτεχνείο ως σύμβολο παραμένει διαχρονικά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με τις πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας και νέων προγραμμάτων,προσφέρει στην κοινωνία της Ημαθίας δυο ταχύρυθμα προγράμματα εκμάθησης Ρωσικών και ...

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας  διοργανώνει σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bulling) -σε συνεργασία με την κα Τασιώνα Αθηνά (επισκέπτρια υγείας) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου-...

Γράφει η Όλγα  Κουτμηρίδου - ΜεταξάΟι λέξεις άνοιξαν την πόρτα της καρδιάς και άρχισαν να ανεβαίνουν τον ανήφορο τρέχοντας. Το πρόσωπο έγινε κατακόκκινο από θυμό, το σάλιο στέγνωσε στο στόμα. Και όταν οι...

Την έγκριση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.) του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ανακοινώνει με δελτίο τύπου η Επιτροπή Διοίκησης του φορέα. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την απόκτηση...