Στην κρίση των πολιτών θέτει τις δράσεις της η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, απαντώντας για τις εκδηλώσεις της Γενοκτονίας

Στην κρίση των πολιτών θέτει τις δράσεις της η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, απαντώντας για τις εκδηλώσεις της Γενοκτονίας

Η  Εύξεινος  Λέσχη  Βέροιας   θέλοντας να ενημερώσει και να απαντήσει σε αιτιάσεις που ακούστηκαν, ότι οι ποντιακοί σύλλογοι δεν στήριξαν την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας  αλλά τρέχουν πρώτοι στα πανηγύρια και βάζουν τους κυριακάτικους «ωχαδελφισμούς» πάνω από την Τιμή του Πόντου, παραθέτει σε γνώση φίλων και  μελών  της  τόσο στην  Ημαθία  αλλά και  σε όλο τον  κόσμο, τις δράσεις της Λέσχης, μόνο  τον τελευταίο μήνα, θέτοντάς τες  στην κρίση των πολιτών.

Το Δ.Σ. αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου:

            «Πραγματοποιήσαμε τις παρακάτω εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία, χωρίς καμία οικονομική στήριξη από κανένα δημόσιο φορέα, με μοναδικό γνώμονα τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των προγόνων μας και την πλήρη ενημέρωση του ελληνικού λαού.

            Ξεκινώντας  στα τέλη Απριλίου  πραγματοποιήσαμε μέχρι  και  σήμερα διαδικτυακά μαθήματα ποντιακής διαλέκτου  μέσω  του  καναλιού  της λέσχης  στο  διαδίκτυο  με 15  εκπαιδευτικές περιόδους και  με απίστευτα  μεγάλη απήχηση παρακολούθησης των μαθημάτων  από  όλο τον κόσμο (Αυστραλία,Καναδά,Αμερική,Σερβία,Γερμανία,Φιλανδία,κλπ).Τα μαθήματα είναι ανηρτημένα  στο  κανάλι  You Tube  της  λέσχης  και μπορούν να τα παρακολουθούν  όλοι οι  ενδιαφερόμενοι.

            Την  Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 μοιράσαμε έντυπο υλικό για τη γενοκτονία  στα Λύκεια και στα Γυμνάσια της Βέροιας και  συνεχίσαμε  με το περίπτερο ενημέρωσης  για  τη  γενοκτονία  των  Ελλήνων  του  Πόντου   στην    πλατεία  δημαρχείου την Τρίτη 19 Μαΐου 2020.

            Την Δευτέρα 18,την Τετάρτη   20  και την   Παρασκευή 22 Μαΐου 2020   σε  συνεργασία  με το  Γ. Ν. Βέροιας και  σύνθημα  « δώσε αίμα για το αίμα που χάθηκε» πραγματοποιήσαμε αιμοδοσία στο κεντρικό ΚΑΠΗ του δήμου Βέροιας.

            Την  Κυριακή  24  Μαΐου 2020   πραγματοποιήσαμε μνημόσυνο στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Βεροίας και στις  10.30 π.μ.  τελέσαμε επιμνημόσυνη δέηση στην  Πλατεία Νίκου Καπετανίδη με κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των

αδικοχαμένων προγόνων μας,με σύνεση και με τάξη στα υπό της πολιτείας καθοριζόμενα για τη δημόσια υγεία.

            Την  Τρίτη 19 Μαΐου 2020   χρηματοδοτήσαμε εξ ολοκλήρου το  γεύμα απόρων  συμπολιτών  μας,  στο  συσσίτιο που  παρασκευάζει η  Ιερά μητρόπολη μας.

            Στο τέλος Απριλίου  ενισχύσαμε με  υλικά και εφόδια άπορες οικογένειες  της  Βέροιας,  σε  συνεργασία με μεγάλο  Μάρκετ της πόλης.

            Στα μέσα  Μαΐου  ανεβάσαμε  στο διαδίκτυο  την  παράσταση ΄΄Η Οδύνη της Φρίκης...΄΄ με  θέμα  τη  γενοκτονία.

            Στις 17 Μαΐου 2020  ανεβάσαμε  στο διαδίκτυο ένα δίλεπτο  βίντεο με  θέμα  τη γενοκτονία,  που  ετοιμάσαμε  μόνοι μας  και  ταξίδεψε  σε  εκατομμύρια  σπίτια  σε  όλο τον κόσμο. Αυτό το  μοναδικό  για  την ενημερωτική  ευστοχία  βίντεο  έτυχε της απόλυτης αποδοχής παγκοσμίως  και ήδη  μεταφράζεται  σε  3 γλώσσες  για  να  ταξιδέψει  ανά την  υφήλιο.

            Ο πρόεδρος της λέσχης όλο τον μήνα με  δελτία τύπου  και  συνεντεύξεις  σε τοπικά  αλλά και πανελλαδικά ΜΜΕ και ΜΚΔ  προώθησε  τα αφορούντα στις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

            Την Κυριακή 31 21.30 Μαΐου 2020  συνεχίζοντας  θα πραγματοποιήσουμε  διαδικτυακή παρουσίαση  του  βιβλίου ΄΄Ο Γέρος του Πόντου΄΄, με  σχετικό θέμα τη γενοκτονία.          

            Όπως  η  ΕΛΒέροιας έτσι  και  οι υπόλοιποι ποντιακοί σύλλογοι σε  όλη την  Ημαθία  στήριξαν με  πολλές εκδηλώσεις  την  ημέρα  μνήμης της  γενοκτονίας  των Ελλήνων του Πόντου, γιατί  για  εμάς τους  ανθρώπους  των  συλλόγων ο ΠΟΝΤΟΣ  είναι  ιδέα  που την υπηρετούμε, σεβόμενοι την ιστορία, το αίμα και τον ιδρώτα των προγόνων μας.

            Παρακαλούμε  για την  ενημέρωση σας και να μας συγχωρείτε  που  κάποια πράγματα που  κάνουμε  για να στηρίξουμε συνανθρώπους μας  αναγκασθήκαμε να τα  βγάλουμε στη  δημοσιότητα. Ίσως τώρα αυτοί που  δεν  μας  παρακολουθούν  στις  δραστηριότητες μας, ακόμα και οι πιο κακόπιστοι,  να σιωπήσουν ή και να ανακαλέσουν  τα  αστόχως  λεχθέντα, γιατί ο  Ημαθιώτικος λαός τώρα ξέρει.

             Όλοι μαζί δίνουμε  την υπόσχεση ότι δεν ξεχνούμε την ημέρα μνήμης.

 

΄΄ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ΄΄

 

 

 

              Ο  Πρόεδρος                                             Η  Γ. Γραμματέας

 

 

       Τουμπουλίδης  Νικόλαος                            Τογκουσίδου Ευαγγελία»

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο  στην Πανελλήνια Ένωση Εκκοκκιστών -Αντιπρόεδρος ο βεροιώτης Πρόδρομος Ουσουλτζόγλου

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Πανελλήνια Ένωση...

Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 30 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη...

Και επίσημα η ενθρόνιση του Ηγούμενου π. Παλαμά στη Μονή Καλλίπετρας

Και επίσημα η ενθρόνιση του Ηγούμενου π. Παλαμά στη...

Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 θα γίνει και η επίσημη...

Στους βασιλικούς τάφους  των Αιγών στη Βεργίνα και στο  Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου σήμερα  ο  υφ. Εσωτερικών Θ. Καράογλου

Στους βασιλικούς τάφους των Αιγών στη Βεργίνα και στο ...

Επίσκεψη σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους...

Έρχονται οι θερινές εκπτώσεις! Οδηγίες προς τους καταστηματάρχες

Έρχονται οι θερινές εκπτώσεις! Οδηγίες προς τους...

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων,...

Ερασιτεχνική θεατρική ομάδα δημιουργεί η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας

Ερασιτεχνική θεατρική ομάδα δημιουργεί η Εύξεινος...

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας,  μετά την μεγάλη επιτυχία ...

Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος: Διαφορετική και πρωτότυπη η  φετινή χρονιά! - Μοναδικό

Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος: Διαφορετική και...

Η φετινή χρονιά είναι πραγματικά διαφορετική και ...

Δωρεά γλυπτών του Μιχάλη Κευγά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας - Περισσότερα από 160.000 τεκμήρια στη συλλογή της!

Δωρεά γλυπτών του Μιχάλη Κευγά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας ευχαριστεί...

Συνάντηση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά

Συνάντηση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των...

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τρόποι βελτίωσης της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 θα γίνει και η επίσημη ενθρόνιση του Ηγούμενου  της Μονής Καλλίπετρας Βέροιας Αρχιμανδρίτη Παλαμά Καλλιπετρίτη από τον  Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα.Μετά από πολλά χρόνια...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας ευχαριστεί θερμά τον γλύπτη κ. Μιχάλη Κευγά για τη δωρεά τριών (3) γλυπτών για τη συλλογή της Βιβλιοθήκης, η οποία έχει ξεπεράσει πλέον τον αριθμό των 160.000 τεκμηρίων...

      Λόγω τεχνικού προβλήματος που διαπιστώθηκε στην εφαρμογή e-eggrafes, κατά την προσπάθεια βελτίωσης απόκρισης του συστήματος, είναι απαραίτητο να υποβληθούν εκ νέου από τους γονείς/κηδεμόνες των...

Με ανακοίνωση τους τα ΚΤΕΛ ΑΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ ενημερώνουν το επιβατηγό κοινό της Νάουσας και των Δημοτικών Διαμερισμάτων για την περικοπή των δρομολιγίων. Αναλυτικά η ανακοίνωση...