Στην κρίση των πολιτών θέτει τις δράσεις της η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, απαντώντας για τις εκδηλώσεις της Γενοκτονίας

Στην κρίση των πολιτών θέτει τις δράσεις της η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, απαντώντας για τις εκδηλώσεις της Γενοκτονίας

Η  Εύξεινος  Λέσχη  Βέροιας   θέλοντας να ενημερώσει και να απαντήσει σε αιτιάσεις που ακούστηκαν, ότι οι ποντιακοί σύλλογοι δεν στήριξαν την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας  αλλά τρέχουν πρώτοι στα πανηγύρια και βάζουν τους κυριακάτικους «ωχαδελφισμούς» πάνω από την Τιμή του Πόντου, παραθέτει σε γνώση φίλων και  μελών  της  τόσο στην  Ημαθία  αλλά και  σε όλο τον  κόσμο, τις δράσεις της Λέσχης, μόνο  τον τελευταίο μήνα, θέτοντάς τες  στην κρίση των πολιτών.

Το Δ.Σ. αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου:

            «Πραγματοποιήσαμε τις παρακάτω εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία, χωρίς καμία οικονομική στήριξη από κανένα δημόσιο φορέα, με μοναδικό γνώμονα τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των προγόνων μας και την πλήρη ενημέρωση του ελληνικού λαού.

            Ξεκινώντας  στα τέλη Απριλίου  πραγματοποιήσαμε μέχρι  και  σήμερα διαδικτυακά μαθήματα ποντιακής διαλέκτου  μέσω  του  καναλιού  της λέσχης  στο  διαδίκτυο  με 15  εκπαιδευτικές περιόδους και  με απίστευτα  μεγάλη απήχηση παρακολούθησης των μαθημάτων  από  όλο τον κόσμο (Αυστραλία,Καναδά,Αμερική,Σερβία,Γερμανία,Φιλανδία,κλπ).Τα μαθήματα είναι ανηρτημένα  στο  κανάλι  You Tube  της  λέσχης  και μπορούν να τα παρακολουθούν  όλοι οι  ενδιαφερόμενοι.

            Την  Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 μοιράσαμε έντυπο υλικό για τη γενοκτονία  στα Λύκεια και στα Γυμνάσια της Βέροιας και  συνεχίσαμε  με το περίπτερο ενημέρωσης  για  τη  γενοκτονία  των  Ελλήνων  του  Πόντου   στην    πλατεία  δημαρχείου την Τρίτη 19 Μαΐου 2020.

            Την Δευτέρα 18,την Τετάρτη   20  και την   Παρασκευή 22 Μαΐου 2020   σε  συνεργασία  με το  Γ. Ν. Βέροιας και  σύνθημα  « δώσε αίμα για το αίμα που χάθηκε» πραγματοποιήσαμε αιμοδοσία στο κεντρικό ΚΑΠΗ του δήμου Βέροιας.

            Την  Κυριακή  24  Μαΐου 2020   πραγματοποιήσαμε μνημόσυνο στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Βεροίας και στις  10.30 π.μ.  τελέσαμε επιμνημόσυνη δέηση στην  Πλατεία Νίκου Καπετανίδη με κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των

αδικοχαμένων προγόνων μας,με σύνεση και με τάξη στα υπό της πολιτείας καθοριζόμενα για τη δημόσια υγεία.

            Την  Τρίτη 19 Μαΐου 2020   χρηματοδοτήσαμε εξ ολοκλήρου το  γεύμα απόρων  συμπολιτών  μας,  στο  συσσίτιο που  παρασκευάζει η  Ιερά μητρόπολη μας.

            Στο τέλος Απριλίου  ενισχύσαμε με  υλικά και εφόδια άπορες οικογένειες  της  Βέροιας,  σε  συνεργασία με μεγάλο  Μάρκετ της πόλης.

            Στα μέσα  Μαΐου  ανεβάσαμε  στο διαδίκτυο  την  παράσταση ΄΄Η Οδύνη της Φρίκης...΄΄ με  θέμα  τη  γενοκτονία.

            Στις 17 Μαΐου 2020  ανεβάσαμε  στο διαδίκτυο ένα δίλεπτο  βίντεο με  θέμα  τη γενοκτονία,  που  ετοιμάσαμε  μόνοι μας  και  ταξίδεψε  σε  εκατομμύρια  σπίτια  σε  όλο τον κόσμο. Αυτό το  μοναδικό  για  την ενημερωτική  ευστοχία  βίντεο  έτυχε της απόλυτης αποδοχής παγκοσμίως  και ήδη  μεταφράζεται  σε  3 γλώσσες  για  να  ταξιδέψει  ανά την  υφήλιο.

            Ο πρόεδρος της λέσχης όλο τον μήνα με  δελτία τύπου  και  συνεντεύξεις  σε τοπικά  αλλά και πανελλαδικά ΜΜΕ και ΜΚΔ  προώθησε  τα αφορούντα στις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

            Την Κυριακή 31 21.30 Μαΐου 2020  συνεχίζοντας  θα πραγματοποιήσουμε  διαδικτυακή παρουσίαση  του  βιβλίου ΄΄Ο Γέρος του Πόντου΄΄, με  σχετικό θέμα τη γενοκτονία.          

            Όπως  η  ΕΛΒέροιας έτσι  και  οι υπόλοιποι ποντιακοί σύλλογοι σε  όλη την  Ημαθία  στήριξαν με  πολλές εκδηλώσεις  την  ημέρα  μνήμης της  γενοκτονίας  των Ελλήνων του Πόντου, γιατί  για  εμάς τους  ανθρώπους  των  συλλόγων ο ΠΟΝΤΟΣ  είναι  ιδέα  που την υπηρετούμε, σεβόμενοι την ιστορία, το αίμα και τον ιδρώτα των προγόνων μας.

            Παρακαλούμε  για την  ενημέρωση σας και να μας συγχωρείτε  που  κάποια πράγματα που  κάνουμε  για να στηρίξουμε συνανθρώπους μας  αναγκασθήκαμε να τα  βγάλουμε στη  δημοσιότητα. Ίσως τώρα αυτοί που  δεν  μας  παρακολουθούν  στις  δραστηριότητες μας, ακόμα και οι πιο κακόπιστοι,  να σιωπήσουν ή και να ανακαλέσουν  τα  αστόχως  λεχθέντα, γιατί ο  Ημαθιώτικος λαός τώρα ξέρει.

             Όλοι μαζί δίνουμε  την υπόσχεση ότι δεν ξεχνούμε την ημέρα μνήμης.

 

΄΄ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ΄΄

 

 

 

              Ο  Πρόεδρος                                             Η  Γ. Γραμματέας

 

 

       Τουμπουλίδης  Νικόλαος                            Τογκουσίδου Ευαγγελία»

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δράση καθαρισμού στο εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη στο Νησέλι από τη Λέσχη Κινηματογράφου ''Κινηματόδρασης''
Έγινε μπαμπάς ο Αντώνης Καραβασίλης!

Έγινε μπαμπάς ο Αντώνης Καραβασίλης!

Σε πελάγη ευτυχίας βρίσκονται από τα μεσάνυχτα του...

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα "ΒΕΡΟΙΑ" (11/4)

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα "ΒΕΡΟΙΑ" (11/4)

Επαναλειτουργούν τα γραφεία της Μητρόπολης

Επαναλειτουργούν τα γραφεία της Μητρόπολης

Από Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, τα γραφεία της Ιεράς...

Στο Σπίτι του Συλλόγου Μ.Α.μ.Α. ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Στο Σπίτι του Συλλόγου Μ.Α.μ.Α. ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

 Το Σπίτι του φιλανθρωπικού και μη κερδοσκοπικού...

Μετά τον Αλιάκμονα...

Μετά τον Αλιάκμονα..."γυάλισε" και ο Προμηθέας από...

Στον Προμηθέα βρέθηκε σήμερα ο Σύλλογος Νεολαίας...

Ανοιχτή επιστολή δικαστικής υπαλλήλου προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας για προτεραιότητα στον εμβολιασμό των συναδέλφων της

Ανοιχτή επιστολή δικαστικής υπαλλήλου προς τους...

ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΡΟΖΑΛΙΑΣ ΚΙΤΖΑΤΙΔΟΥ , Δικαστικής...

Ο «Βεροιώτης» Δημήτριος Βικέλας  - Επιστολή του Γιώργου Χ. Χιονίδη

Ο «Βεροιώτης» Δημήτριος Βικέλας - Επιστολή του...

Φίλε κ. ΔιευθυντήΑν και κούρασα και κουράστηκα να...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε πελάγη ευτυχίας βρίσκονται από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Απριλίου ο Αντώνης Καραβασίλης και η σύζυγός του Βιολέτα Ηλιάδη που έφεραν στον κόσμο ένα υγιέστατο και χαριτωμένο κοριτσάκι.  Τρισευτυχισμένοι...

Στον Προμηθέα βρέθηκε σήμερα ο Σύλλογος Νεολαίας Βέροιας για τον καθαρισμό της περιοχής μαζεύοντας 30 σακούλες γεμάτες από σκουπίδια!@@ads-307@@@@ads-307@@Σε ανάρτηση τους στο fb αναφέρουν: @@ads-307@@Απόλυτη επιτυχία!...

Καταφέραμε λοιπόν να δαμάσουμε τον μυθικό θεό Αλιάκμονα* μεταξύ 1954-57!!![ * Το όνομα Αλιάκμων είναι σύνθετο, προερχόμενο από το άλς (άλας, θάλασσα) + άκμων (αμόνι) και κατά ορισμένους μελετητές σημαίνει «αυτός...

Η έμπνευση του φετινού πρωταπριλιάτικου που είχε ο ΛΑΟΣ με την ανακάλυψη σεντουκιού κατά την διάρκεια των εργασιών της ΔΕΥΑΒ στην οδό Ανοίξεως, εν μέρει επιβεβαιώθηκε!!! @@ads-307@@Σύμφωνα με τις πρώτες...