Ο ΙΣΑ αντίθετος  στο διαχωρισμό  της περίθαλψης σε ασθενείς  α και β κατηγορίας που  προωθεί αναίτια ο ΕΟΠΥΥ

Ο ΙΣΑ αντίθετος στο διαχωρισμό της περίθαλψης σε ασθενείς α και β κατηγορίας που προωθεί αναίτια ο ΕΟΠΥΥ

Εύλογο προκύπτει το ερώτημα του ιατρικού κόσμου, πόσους ασφαλισμένους ασθενείς θα μπορούν να εξυπηρετούν, για να είναι «σύννομοι με τις αλληλοαναιρούμενες και γεμάτες ερωτηματικά διατάξεις των νόμων και των υπουργικών αποφάσεων», των οποίων η ισχύς πρέπει άμεσα να επανακαθοριστεί από την ηγεσία των αρμόδιων Υπουργείων. Όλοι οι γιατροί της Αθήνας κατακλύζονται με προσωπικά μηνύματα αυθαίρετου κουρέματος από τον ΕΟΠΥΥ και την ΗΔΙΚΑ στοπλαφόν συνταγογράφησης μετά την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση 3117/9-12-2013.

Το καίριο ερώτημα του ΙΣΑ είναι πόσους εκ των ασφαλισμένων καλούνται να εξυπηρετήσουν οι γιατροί μέλη του όταν ο συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ γιατρός δύναται να συνταγογραφεί το 2014 ανά μήνα το 80% του κόστους των φαρμάκων που συνταγογράφησε το 2013. Το πιο παράδοξο δε είναι ότι, το ταμειακό πλαφόν που ορίζεται στην προσωπική συνταγογραφία του συμβεβλημένου γιατρού, είναι βασισμένο στους 200 ασθενείς που είχε πέρυσι ο γιατρός και δεν προβλέπει την αύξηση που έκανε ο ΕΟΠΥΥ από 200 σε 400 επισκέψεις, της οποίας η ισχύς και νομιμότητα ομοίως αμφισβητείται. Δηλαδή, ουσιαστικά ο συμβεβλημένος γιατρός καλείται να συνταγογραφήσει το 80% του ποσού των 200 ασθενών φέτος σε 400 ασθενείς, δηλαδή αναλογικά σε σύγκριση με το 2013, μόνο το 40% των συνταγογραφούμενων φαρμάκων για κάθε ασθενή. Αυτό οριοθετεί δύο δυνητικές καταστάσεις:

1) ή κάποιοι ασθενείς θα εξυπηρετηθούν εξ ολοκλήρου και κάποιοι καθόλου, οπότε μιλάμε γιαδιαχωρισμό σε ασφαλισμένους α΄ και β’ κατηγορίας με διαφορετικό δικαίωμα περίθαλψης.

2) ή οι ασθενείς θα πρέπει να λαμβάνουν ολόκληρο το φάρμακό τους κάθε μέρα, αλλά το 0,4 της ταμπλέτας ή της κάψουλας που τους αντιστοιχεί ημερησίως.

Όσον αφορά δε τους νεοεισαχθέντες στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση γιατρούς, ο ΕΟΠΥΥ επιτρέπει σε πολλούς εξ’ αυτών μόνο 300 - 700 ευρώ ταμειακό πλαφόν, ως επιτρεπόμενη δαπάνη στη μηνιαία συνταγογράφηση!!!

Το τραγικότερο όλων είναι ότι ενώ στην Υπουργική Απόφαση αναφέρεται το πλαφόν ΜΟΝΟ για τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, ο ΕΟΠΥΥ και η ΗΔΙΚΑ κουρεύουν αυθαίρετα και ακρωτηριαστικά τη συνταγογραφηση ΟΛΩΝ των γιατρών συλλήβδην, παραβλέποντας τους χιλιάδες των ασθενών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν στα νοσοκομεία και στους θεράποντες γιατρούς τους και φεύγουν άπρακτοι χωρίς συνταγή από νοσοκομεία και ιατρεία.

Ποιος είναι ο στόχος του ΕΟΠΥΥ; Να πληρώνουν οι Ασφαλισμένοι ΚΑΙ τα φάρμακα από την τσέπη τους;

Ζητούμε, με εξώδικη διαμαρτυρία από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ την άμεση ανάκληση αυτής της επικοινωνιακής «πιρουέτας» που μόνο ταλαιπωρία και σύγχυση φέρνει στους ασφαλισμένους, οι οποίοι καλούνται για ακόμη μία φορά να βάλουν βαθειά το χέρι στη τσέπη για να πάρουν τα φάρμακά τους!!

Επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματος μας, περιμένουμε άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, ώστε να συνεχίσουν οι γιατροί να ασκούν απρόσκοπτα το ιατρικό τους λειτούργημα και να εξυπηρετούν τους ασθενείς τους, με αποκλειστικό γνώμονα το ισότιμο όφελος όλων των αρρώστων της Ελλάδας. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΣΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   

Γ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ                       

 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΣΤ.ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας  στην πρώτη σύσκεψη  ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο.  της Νέας Δημοκρατίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην πρώτη σύσκεψη ως Αναπληρωτής...

Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της...

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κρήτη!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην...

Η αγωνιστική ομάδα METASHIFTERS της ακαδημίας ρομποτικής...

Ευχαριστίες  του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ευχαριστίες του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ευχαριστεί θερμά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...