ΤΟΠΙΚΑ

Κ. Καλαϊτζίδης: «Επισκευάσαμε τον περιφερειακό της Βέροιας  και συνεχίζουμε με έργα οδοποιίας σε όλη την Ημαθία»

Κ. Καλαϊτζίδης: «Επισκευάσαμε τον περιφερειακό της Βέροιας και συνεχίζουμε με έργα οδοποιίας σε όλη την Ημαθία»

Σε εξέλιξη βρίσκονται έργα οδοποιίας που γίνονται από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, στη Βέροια και σε άλλες περιοχές της Ημαθίας. Πρόκειται για έργα που εντάσσονται στον τακτικό προγραμματισμό της Π.Ε. Ημαθίας (Αντιπεριφέρειας) ή αφορούν ικανοποίηση αιτημάτων Τοπικών Κοινοτήτων και συλλογικών φορέων που συμπεριλαμβάνονται στην ίδια ενότητα. Συγκεκριμένα:
ΒΕΡΟΙΑ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες πλήρους επισκευής και ασφαλτόστρωσης του περιφερειακού δρόμου της Βέροιας (προς Νάουσα) ενός δρόμου μεγάλης κυκλοφορίας και ιδιαίτερης σπουδαιότητας για το κυκλοφοριακό της πόλης, τις επιχειρήσεις της περιοχής και την εξυπηρέτηση των διερχόμενων οχημάτων, ΙΧ αυτοκινήτων, λεωφορείων και φορτηγών. Ο δρόμος περιήλθε στην αρμοδιότητα της Π.Ε. Ημαθίας μόλις τον Δεκέμβριο του 2019 και λόγω της ιδιαίτερης σημασίας του, δόθηκε αμέσως εντολή να προχωρήσουν, η μελέτη και οι εργασίες επισκευής και ασφαλτόστρωσης, σε όλη την έκταση του οδοστρώματος και όχι περιστασιακά, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από τότε που κατασκευάστηκε. Λίγους μήνες μετά, το έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

ΚΟΥΣΤΟΧΩΡΙ: ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΚΟΥΜΑΡΙΑ- ΣΕΛΙ


Βρίσκεται σε εξέλιξη η αποκατάσταση και βελτίωση της παλιάς επαρχιακής οδού Κουστοχωρίου- Σελίου (μήκους 6,5 χλμ) ενός δρόμο που κάποτε ήταν πολύ σημαντικός και μετά εγκαταλείφτηκε. Σήμερα όμως χρειάζεται στους κατοίκους της περιοχής επειδή συντομεύει τον χρόνο προσέγγισης μεταξύ των χωριών εκείνης της πλευράς του Βερμίου (Φυτειά, Κουστοχώρι, Κουμαριά μέχρι Ξηρολίβαδο και Σέλι), βοηθά αγροτικές, κτηνοτροφικές κι άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες και η βελτίωσή του, έχει διατυπωθεί ως αίτημα των τοπικών φορέων,  εδώ και χρόνια. Αυτός είναι ο λόγος που η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας προχώρησε στην ικανοποίηση του αιτήματος των τοπικών κοινοτήτων και ανταποκρίθηκε με τη υλοποίηση του έργου.

ΧΑΡΙΕΣΣΑ- ΚΟΠΑΝΟΣ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ  ΣΤΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΑΒΑΣΗ

Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας ολοκλήρωσε μέσα σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα, την αποξήλωση του κατεστραμμένου οδοστρώματος και την επισκευή-αποκατάστασή του, στο σημείο της σιδηροδρομικής διάβασης του επαρχιακού δρόμου Χαρίεσσας – Κοπανού. Ένα σημείο ιδιαίτερα προβληματικό για τα πολλά διερχόμενα οχήματα (επιβατηγά- αγροτικά- φορτηγά κλπ), η επισκευή και αποκατάσταση του οποίου ήταν αίτημα των τοπικών φορέων και των κατοίκων της περιοχής, ιδίως πριν την έναρξη του φόρτου των αγροτικών εργασιών, κι αυτό εισακούστηκε άμεσα και με προτεραιότητα.

ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ


Ο προγραμματισμός της Περιφερειακής Ενότητας (Αντιπεριφέρειας), για έργα οδοποιίας και συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου, σε όλη την Ημαθία, συνεχίζεται σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν εγκριθεί και καλύπτουν όλες τις περιοχές, όπως έγινε πρόσφατα με την περιοχή των Ριζωμάτων (αποκατάσταση κατολισθήσεων οδοστρώματος) κι όπως θα γίνει και με άλλες περιοχές, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ

Στο πλαίσιο του ίδιου προγραμματισμούς της Π.Ε. Ημαθίας, ταυτόχρονα και παράλληλα με τα έργα οδοποιίας, πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ημαθίας, εργασίες διαγραμμίσεων και οδοσήμανσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ

Με αφορμή τα παραπάνω έργα και τον προγραμματισμό της Π.Ε. Ημαθίας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης δήλωσε: «Επισκευάσαμε τον περιφερειακό δρόμο της Βέροιας και συνεχίζουμε με έργα οδοποιίας σε όλη την Ημαθία. Κάνουμε έργα παντού, στη Βέροια, στη Νάουσα, στην Αλεξάνδρεια  και στα χωριά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, με τις χρηματοδοτήσεις που φέρνουμε στον τόπο μας, όπου υπάρχει ανάγκη και όπου μας το ζητούν τοπικοί φορείς και πολίτες. Και κυρίως κάνουμε έργα πολλά και λέμε λόγια λίγα».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ!

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ!

Του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΝΑΣΤΕΝΑΓΜΩΝ… του Γιάννη Ναζλίδη

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΝΑΣΤΕΝΑΓΜΩΝ… του Γιάννη Ναζλίδη

 …Στον Πειραιά συννέφιασε   και στην Αθήνα βρέχει   ...

Οι αριστούχοι του 6ου Γυμνασίου Βέροιας (2020-2021)

Οι αριστούχοι του 6ου Γυμνασίου Βέροιας (2020-2021)

ΑΡΙΣΤΕΙΑ Α' ΤΑΞΗ1 ΚΑΡΑΦΟΛΑ ΑΡΕΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 202...

Από Τρίτη οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το νέο πρόγραμμα επιδότησης 1.000 νέων θέσεων εργασίας

Από Τρίτη οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το νέο...

 Την Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 και ώρα 9:00, θα ενεργοποιηθεί...

Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων: «Θεόφιλος Παπαφίλου, ένας διδάσκαλος του γένους, Επίσκοπος Καμπανίας» (Βίντεο)

Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων: «Θεόφιλος...

Την Πέμπτη 17 Ιουνίου το απόγευμα στο πλαίσιο του...

Τοποθέτηση Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα σχετικά με τις εκκαθαρίσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων

Τοποθέτηση Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα...

Τοποθέτηση του Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ενημέρωση προς τους ιδιοκτήτες των οποίων οι ιδιοκτησίες επηρεάζονται από τη διέλευση του Αγωγού φυσικού αερίου

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ενημέρωση προς τους ιδιοκτήτες...

Η εταιρεία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ...

4ο RIV3R ENDURO CROSSING στη Βέροια: Πότε και σε ποιες οδούς θα απαγορευτεί η στάση, η στάθμευση και η κυκλοφορία

4ο RIV3R ENDURO CROSSING στη Βέροια: Πότε και σε ποιες οδούς θα...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

ΑΡΙΣΤΕΙΑ Α' ΤΑΞΗ1 ΚΑΡΑΦΟΛΑ ΑΡΕΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 202 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΣΜΑΣ 203 ΜΠΟΣΙ ΛΑΟΥΡΑ ΦΕΡΙΤ 204 ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 205 ΖΙΩΓΑ ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 19 13/146 ΠΑΣΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ 19 13/147...

Την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, στις 17:30 μ.μ. θα γίνει η κηδεία του Ιωάννη Χασιώτη. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Βέροιας. 

Συνελήφθη χθες (14 Ιουνίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι...

 Με  δύο συγκεντρώσεις  στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και όλα τα σωματεία -συνδικάτα και εργατικά κέντρα της χώρας., συμμετείχαν  στις κινητοποιήσεις της Βέροιας,...