«Έξυπνα φανάρια» θα κόβουν κλήση αν περάσεις με κόκκινο!

«Έξυπνα φανάρια» θα κόβουν κλήση αν περάσεις με κόκκινο!


Το νέο έξυπνο φανάρι στην Αθήνα, θα λειτουργήσει σε πρώτη φάση με την πιλοτική τοποθέτηση σηματοδότη, που θα φέρει ένα σύστημα με κάμερα, που θα ενεργοποιείται αυτόματα μόλις παραβιάζεται το κόκκινο και θα καταγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του παραβάτη. Το φανάρι αυτό θα τοποθετηθεί σε σημείο που δεν έχει γνωστοποιηθεί.



Τα εγκαίνια του ανανεωμένου Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας, (ΘΕΠΕΚ), που ανακαινίστηκε με μέριμνα και έξοδα της Περιφέρειας Αττικής, και παράλληλα ένα νέο πρόγραμμα με την εγκατάσταση «έξυπνων» σηματοδοτών, που θα καταγράφουν τους παραβάτες, πραγματοποίησαν σήμερα, στον χώρο όπου στεγάζεται ο Θάλαμος στο ισόγειο της ΓΑΔΑ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη και του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη.

Η αναβάθμιση του ΘΕΠΕΚ, εκτός από τον εκσυγχρονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ, περιλαμβάνει, επίσης, την αποκατάσταση όλων των καμερών ελέγχου κυκλοφορίας στους δρόμους και τη συντήρηση των υπολοίπων από τα συνεργεία της Περιφέρειας που ανέλαβε το έργο. Συνολικά, σε όλο το λεκανοπέδιο υπάρχουν 235 κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας.

Το νέο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας

«Μετά από 15 χρόνια λειτουργίας, το ΘΕΠΕΚ ξαναγίνεται καινούργιο για τη βελτίωση και την αποτελεσματικότερη διαχείριση της της κυκλοφορίας, με σκοπό την ασφάλεια των πολιτών», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η ασφάλεια, παντού, στις γειτονιές, τους δρόμους, τα νησιά, τις θάλασσες, αλλά και την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των πεζών στους δρόμους της Αθήνας.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στους ελέγχους για παραβάσεις που εμποδίζουν την κυκλοφορία και την προσβασιμότητα των ΑΜεΑ σε πεζοδρόμια και χώρους.

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξήρε το έργο της Περιφέρειας και επισήμανε ότι κοινός στόχος είναι η ασφάλεια των πολιτών. «Στηρίζουμε την αυτοδιοίκηση και συνδράμουμε την ΕΛΑΣ», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών και συμπλήρωσε ότι στους 11 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ έχουν δοθεί 300 νέα οχήματα στην αστυνομία, που αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο.

Ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι νοιώθει όμορφα από το γεγονός ότι η Περιφέρεια επιτέλεσε ένα έργο που προσφέρει τη δυνατότητα αποτελεσματικής ρύθμισης της κυκλοφορίας, ενώ τις ευχαριστίες του εξέφρασε και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν, επίσης, ο διευθυντής της Τροχαίας Αττικής, Σπύρος Λάσκος, ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας και πολλοί αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.


Πηγή: Τyposthes.gr

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύνοδος Κορυφής με πολεμική ατζέντα… Μυρίζει «μπαρούτι» η Μέση Ανατολή!

Σύνοδος Κορυφής με πολεμική ατζέντα… Μυρίζει...

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή βρίσκονται στο...

Τον Ιούνιο θα αρχίσουν να ψαλιδίζονται τα επιτόκια και δόσεις των δανείων;

Τον Ιούνιο θα αρχίσουν να ψαλιδίζονται τα επιτόκια και...

Όσοι πληρώνετε δόσεις δανείων βιώσατε το ράλι ανόδου...

Με μπουφάν και ομπρέλες το Παρασκευοσαββατοκύριακο

Με μπουφάν και ομπρέλες το Παρασκευοσαββατοκύριακο

Σηκώσατε μακρυμάνικα και μπουφάν; Ξανακατεβάστε τα…...

Και τι δουλειά βρε πιδί μ΄, είναι το ινφλουένσερ;

Και τι δουλειά βρε πιδί μ΄, είναι το ινφλουένσερ;

 Άντε τώρα να καταλάβει η γιαγιά σου, τι δουλειά κάνει...

Εκδήλωση γνωριμίας της υποψήφιας ευρωβουλευτή Ν.Δ. Μαρίας Ωραιοζήλη Κουτσουπιά το Σάββατο στην Εληά

Εκδήλωση γνωριμίας της υποψήφιας ευρωβουλευτή Ν.Δ....

Το ερχόμενο Σάββατο 20 Απριλίου η υποψήφια...

Ξεκίνησε το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα με στάση και σε Βέροια – Βεργίνα στις 23 Απριλίου

Ξεκίνησε το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα με στάση και...

Στην αρχαία Ολυμπία έγινε χθες η τελετή αφής της...

«Tourism Awards 2024»: Χρυσό βραβείο στον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας για τις Ανθισμένες Ροδακινιές

«Tourism Awards 2024»: Χρυσό βραβείο στον Τουριστικό Όμιλο...

Και έρχεται η ώρα που οι προσδοκίες για τα καλύτερα και...

Εικόνες ντροπής από το Βήμα Αποστόλου Παύλου στην Βέροια του 2024

Εικόνες ντροπής από το Βήμα Αποστόλου Παύλου στην...

Από ανάρτηση συμπολίτη μας αλιεύσαμε τις φωτογραφίες...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...