Ξεκινάει αρχές Ιουλίου το πολιτιστικό καλοκαίρι στο Δήμο Βέροιας, με φιλόδοξη «εύηχη πόλη» τον Σεπτέμβριο!

Ξεκινάει αρχές Ιουλίου το πολιτιστικό καλοκαίρι στο Δήμο Βέροιας, με φιλόδοξη «εύηχη πόλη» τον Σεπτέμβριο!

-Για τις φετινές εκδηλώσεις μίλησε στον ΑΚΟΥ 99.6 ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Θ. Κορωνάς

Πράσινο φως για έναρξη του πολιτιστικού καλοκαιριού από την 1η Ιουλίου, έδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, ετοιμάζεται για τις εκδηλώσεις που θα παρουσιάσει στο κοινό, τόσο της Βέροιας όσο και των Κοινοτήτων, για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με το βλέμμα –παράλληλα- στον Σεπτέμβριο και στην «Εύηχη Πόλη» που φέτος σκοπεύει να ανεβάσει περισσότερο τον πήχη.



Για το πρόγραμμα της ΚΕΠΑ μίλησε στην εκπομπή «Πρωινές σημειώσεις», στον ΑΚΟΥ 99.6, ο πρόεδρος Θεόφιλος Κορωνάς ο οποίος αναφέρθηκε στα πρότζεκτ αλλά και στις ιδιαιτερότητες των φετινών εκδηλώσεων που  –λόγω κορωνοϊού- θα ακολουθήσουν τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας που επιβάλλονται από το Υπουργείο Υγείας και θα ξεκινήσουν αρχές Ιουλίου.

Πρώτη ενότητα, οι «νότες δροσιάς» με τον Γιώργη Χριστουδούλου να δίνει συναυλίες στις γειτονιές αφιερωμένες στον Αττίκ. Ακολουθούν στα μέσα Ιουλίου οι προβολές του «θερινού κινηματογράφου», καταρχάς στις κοινότητες όπου θα προβληθούν ταινίες για όλη την οικογένεια και στη συνέχεια, στην πόλη της Βέροιας σε συνεργασία με τα Προξενεία.

Από τις 15 Ιουλίου και μετά ανοίγει το θερινό θέατρο του Άλσους για παραστάσεις και παραγωγές που αποφάσισαν να περιοδεύσουν.




Ένα τρίο, με Σκιπιτάρη (κλαρίνο), Σαρακατσάνο (πιάνο) και Μαίρη Δούτση (τραγούδι) θα δώσει συναυλίες σε κοινότητες του Δήμου Βέροιας, ενώ μέσα στον φετινό προγραμματισμό του Ιουλίου περιλαμβάνεται και μια νέα δράση, που εστιάζει στην δημιουργία μιας μικρής κινητής μουσικής σκηνής (μουσικό περίπτερο) που θα βρίσκεται κάθε φορά σε άλλο σημείο της πόλης και πάνω από αυτή τη σκηνή θα χαρίζουν μουσικές στιγμές και  παραστάσεις στο κοινό, τοπικοί καλλιτέχνες, δύο τον αριθμό λόγω χωρητικότητας, με ένα ή δύο όργανα.

Όλα αυτά βέβαια, με το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα εξυπηρετηθεί από την ΚΕΠΑ με την πρόσληψη εκπαιδευμένου προσωπικού εταιριών, διότι –όπως είπε ο πρόεδρος- το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί.

Να επισημάνουμε ότι στις εκδηλώσεις θα πρέπει να τηρηθούν οι αποστάσεις ακόμα και στους ανοιχτούς χώρους και το κοινό θα πρέπει να είναι «καθήμενο», σε οριοθετημένο χώρο (προφανώς με κιγκλιδώματα) ώστε να είναι ασφαλείς όλοι, τόσο ο  διοργανωτής φορέας όσο και  ο κόσμος.

Για το θέατρο Άλσους, θα ακολουθηθούν οι όροι που προβλέπουν την χρήση του θεάτρου στο 75% (πλέον) της χωρητικότητάς του και ενδεχομένως με την απόσταση του ενός και όχι ενάμιση μέτρου, μεταξύ των θεατών.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κορωνάς, το «Άλσος» θα διατεθεί δωρεάν στα καλλιτεχνικά σχήματα προς ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης των Δήμων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, με απόφαση της ΚΕΔΕ, ειδικά για το φετινό καλοκαίρι.

Εύηχη Πόλη

Εάν όλα πάνε καλά (υγειονομικά) θα ακολουθήσει τον Σεπτέμβριο –όπως είπε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ- ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο πλαίσιο της «Εύηχης Πόλης» που μεταφέρεται για τις αρχές του Φθινοπώρου, λόγω της πανδημίας. «Εάν η πρόταση και το αίτημά μας στο ΥΠ.ΠΟ. για χρηματοδότηση έχει μια ευνοϊκή αντιμετώπιση, τότε η «Εύηχη» σε επίπεδο ονομάτων και μουσικών σχημάτων θα είναι πολύ δυνατή» τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ, με αισιόδοξη διάθεση και πρόθεση για το φετινό «φτωχότερο» γενικά πολιτιστικό καλοκαίρι.

Σοφία Γκαγκούση


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φιλανθρωπική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Βέροια (ΒΙΝΤΕΟ)

Φιλανθρωπική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως και του...

Την Τετάρτη 24 Απριλίου το βράδυ στον Χώρο Τεχνών του...

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of Music» της καθηγήτριας Πόπης Φιρτινίδου

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of...

Το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας παρουσιάζει για 18η...

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του...

Οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, των...

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa  στη Δημόσια Βιβλιοθήκη  Βέροιας

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa...

Το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα...

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο...

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 η πόλη της...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ"...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο...

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον  Σύλλογο για τη Διάδοση των Εικαστικών Τεχνών

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον Σύλλογο για...

Το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα...

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με την Χρύσα Παπά στις 24 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με...

«Θα σας διηγηθώ την ιστορία του πατέρα μου…γιατί...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...