Παρατείνουν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου την αποχή τους από τα δευτερογενή περιστατικά, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στην Ημαθία

Παρατείνουν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου την αποχή τους από τα δευτερογενή περιστατικά, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στην Ημαθία

-Ενεργοποιήθηκε ασθενοφόρο της Νάουσας για την εξυπηρέτησή τους, αλλά ζητείται θεσμική λύση από το Σωματείο
-Φ. Παπαστεργιόπουλος: «Όταν υπάρχει ασθενοφόρο, τότε οι χρόνοι ανταπόκρισής μας σε περιστατικό είναι πολύ γρήγοροι»


Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου παρατείνουν την αποχή τους από τα δευτερογενή περιστατικά οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Ημαθίας, αφού από την έναρξη της πανελλαδικής τους κινητοποίησης, στις 29 Ιουνίου μέχρι και σήμερα, δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη ως προς την επίλυση των προβλημάτων τους.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου τους στην εκπομπή «πρωινές σημειώσεις» του ΑΚΟΥ 99.6,  «παρά τις κινητοποιήσεις, στον πίνακα (πανελλαδικά) επικουρικού προσωπικού σε Μονάδες Υγείας, τα Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας δεν έχουν θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρων ώστε να αναλάβουν τα δευτερογενή περιστατικά». 


Ο κ. Φίλιππος Παπαστεργιόπουλος, αναφέρθηκε σε «κάποιες κινήσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου Ημαθίας, που ζήτησε την παραχώρηση ενός ασθενοφόρου του Νοσοκομείου Νάουσας, για την εξυπηρέτηση των αναγκών που υπάρχουν, ενώ με κάποιον τρόπο  βρέθηκε και οδηγός και φαίνεται ότι πάνε να τα εξυπηρετήσουν αυτά τα περιστατικά».

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι θέλουν μια θεσμική απόφαση ώστε να λυθεί οριστικά το θέμα των δευτερογενών, που όπως τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου, δεν είναι στα καθήκοντα των διασωστών. Και δεν είναι  ούτε στο ρόλο τους, τον οποίο πολλές φορές καθορίζουν οι διοικήσεις των Νοσοκομείων μετατοπίζοντας την εξυπηρέτηση των δευτερογενών στο ΕΚΑΒ, όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος.«Έχουμε επισημάνει πολλές φορές τον κίνδυνο και το πόσο επηρεάζει όλο αυτό, άμεσα, την λειτουργία των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ» λέει ο πρόεδρος, διαβεβαιώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της αποχής, το σύνολο των εργαζομένων της βάρδιας βρίσκεται στη δουλειά του και εξυπηρετεί 100% τα επείγοντα περιστατικά.


Τα υπόλοιπα, όπως εξιτήρια, επανεξετάσεις και διακομιδές ασθενών για εξετάσεις σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, εξυπηρετούνται με το ασθενοφόρο της Νάουσας που ενεργοποιήθηκε από τη διοίκηση στο πλαίσιο της αποχής των πληρωμάτων, διασωστών.
Το ΕΚΑΒ Ημαθίας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος, εξυπηρετεί κατά μέσο όρο, 7.500 περιστατικά ανά έτος.Ερωτηθείς για τον χρόνο ανταπόκρισης του ασθενοφόρου (ΕΚΑΒ) από τη στιγμή που θα κληθεί για περιστατικό, μέχρι την παρουσία του στο σημείο του συμβάντος, ο κ. Παπαστεργιόπουλος απάντησε ότι όλα κρίνονται από τη διαθεσιμότητα των ασθενοφόρων στη βάρδια. «Εάν υπάρχουν πολλά ασθενοφόρα μπορείς να ανταποκριθείς σύντομα. Τουλάχιστον στον αστικό ιστό του Νομού μας, όταν υπάρχει ασθενοφόρο, τότε οι χρόνοι είναι πολύ γρήγοροι και μπορώ να σας πω ότι στατιστικά είναι από τους πιο γρήγορους στην Ευρώπη. Π.χ., μέσα στην πόλη της Βέροιας τα 7 λεπτά είναι ο μέσος χρόνος ανταπόκρισης».
Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ημαθίας επανέλαβε την πρόταση, να αναλάβουν τα Νοσηλευτικά ιδρύματα την πρόσληψη οδηγών και πληρωμάτων για τα ασθενοφόρα τους ώστε να καλύπτουν τα δευτερογενή περιστατικά που είναι στις αρμοδιότητες των Νοσοκομείων (εξιτήρια, διακομιδές κ.λπ.) και ζήτησε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία τους να μην σταματήσει την κινητοποίηση, έως ότου ικανοποιηθεί το συγκεκριμένο αίτημα σε όλα τα Σωματεία και τις κατά τόπους Υπηρεσίες.
Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο κόσμος των επιχειρήσεων εναντίον του κόσμου των αγορών. Η Δεξιά μεταξύ αφελειών και αντιφάσεων

Ο κόσμος των επιχειρήσεων εναντίον του κόσμου των...

* του Νίκου Τολιόπουλου  - Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΗμαθίαςΕν...

Βέροια: Συνεδρίαση της Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη

Βέροια: Συνεδρίαση της Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με...

Τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής...

Η ακύρωση της ΔΕΘ φέρνει ... απώλειες 50 εκ. ευρώ!

Η ακύρωση της ΔΕΘ φέρνει ... απώλειες 50 εκ. ευρώ!

Η ΔΕΘ ματαιώθηκε με απόφαση της κυβέρνησης με στόχο να...

Δήμος Νάουσας: Υποχρεωτική  η χρήση μάσκας στις λαϊκές αγορές για πωλητές  και καταναλωτές

Δήμος Νάουσας: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στις λαϊκές...

Ο Δήμος Νάουσας γνωστοποιεί ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Δήμος Αλεξάνδρειας: Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών από το...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Αυτοτελούς Τμήματος...

Το δρώμενο

Το δρώμενο "Γενίτσαροι και Μπούλες" στο Εθνικό...

Ένα από τα πλέον σημαντικά βήματα για την ανάδειξη της...

Οι παρακλήσεις της Παναγίας και η ομιλίες του Μητροπολίτη σε Κλειδί και Σέλι

Οι παρακλήσεις της Παναγίας και η ομιλίες του...

Την Κυριακή 9 Αυγούστου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος...

Νέο πρόγραμμα στο θερινό σινεμά ΣΤΑΡ - Από 13-19/8

Νέο πρόγραμμα στο θερινό σινεμά ΣΤΑΡ - Από 13-19/8

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ (ΜΕΤΑΓΛ)JUNGLE BEAT THE MOVIEΠροβολές: ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ένα από τα πλέον σημαντικά βήματα για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού του Δήμου Νάουσας επετεύχθη με την ένταξη του δρώμενου «Γενίτσαροι και Μπούλες» στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής...

Δόθηκε παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για ακόμη μερικές εβδομάδες.Ειδικότερα, παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του 2020 ανακοίνωσε στη Βουλή η κυβέρνηση,...

Απανωτές σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν περιοχές σε Ημαθία, Πιερία και Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Δευτέρας.Ο πρώτος σεισμός συνέβη στις 5:08 και ήταν εντάσεως 4,1 Ρίχτερ, με επίκεντρο μεταξύ των χωριών...

Γράφει ο Μάκης  ΔημητράκηςΔεκαπενταύγουστος! Της Παναγίας! Τρανή γιορτή και όλη η Ελλάδα, απ’ άκρη σ’ άκρη γιορτάζει και ειδικά το Βέρμιο που προσελκύει πιστούς κάθε ράτσας που ανηφορίζουν στις πλαγιές του...