Παρατείνουν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου την αποχή τους από τα δευτερογενή περιστατικά, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στην Ημαθία

Παρατείνουν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου την αποχή τους από τα δευτερογενή περιστατικά, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στην Ημαθία

-Ενεργοποιήθηκε ασθενοφόρο της Νάουσας για την εξυπηρέτησή τους, αλλά ζητείται θεσμική λύση από το Σωματείο
-Φ. Παπαστεργιόπουλος: «Όταν υπάρχει ασθενοφόρο, τότε οι χρόνοι ανταπόκρισής μας σε περιστατικό είναι πολύ γρήγοροι»


Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου παρατείνουν την αποχή τους από τα δευτερογενή περιστατικά οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Ημαθίας, αφού από την έναρξη της πανελλαδικής τους κινητοποίησης, στις 29 Ιουνίου μέχρι και σήμερα, δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη ως προς την επίλυση των προβλημάτων τους.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου τους στην εκπομπή «πρωινές σημειώσεις» του ΑΚΟΥ 99.6,  «παρά τις κινητοποιήσεις, στον πίνακα (πανελλαδικά) επικουρικού προσωπικού σε Μονάδες Υγείας, τα Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας δεν έχουν θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρων ώστε να αναλάβουν τα δευτερογενή περιστατικά». 


Ο κ. Φίλιππος Παπαστεργιόπουλος, αναφέρθηκε σε «κάποιες κινήσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου Ημαθίας, που ζήτησε την παραχώρηση ενός ασθενοφόρου του Νοσοκομείου Νάουσας, για την εξυπηρέτηση των αναγκών που υπάρχουν, ενώ με κάποιον τρόπο  βρέθηκε και οδηγός και φαίνεται ότι πάνε να τα εξυπηρετήσουν αυτά τα περιστατικά».

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι θέλουν μια θεσμική απόφαση ώστε να λυθεί οριστικά το θέμα των δευτερογενών, που όπως τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου, δεν είναι στα καθήκοντα των διασωστών. Και δεν είναι  ούτε στο ρόλο τους, τον οποίο πολλές φορές καθορίζουν οι διοικήσεις των Νοσοκομείων μετατοπίζοντας την εξυπηρέτηση των δευτερογενών στο ΕΚΑΒ, όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος.«Έχουμε επισημάνει πολλές φορές τον κίνδυνο και το πόσο επηρεάζει όλο αυτό, άμεσα, την λειτουργία των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ» λέει ο πρόεδρος, διαβεβαιώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της αποχής, το σύνολο των εργαζομένων της βάρδιας βρίσκεται στη δουλειά του και εξυπηρετεί 100% τα επείγοντα περιστατικά.


Τα υπόλοιπα, όπως εξιτήρια, επανεξετάσεις και διακομιδές ασθενών για εξετάσεις σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, εξυπηρετούνται με το ασθενοφόρο της Νάουσας που ενεργοποιήθηκε από τη διοίκηση στο πλαίσιο της αποχής των πληρωμάτων, διασωστών.
Το ΕΚΑΒ Ημαθίας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος, εξυπηρετεί κατά μέσο όρο, 7.500 περιστατικά ανά έτος.Ερωτηθείς για τον χρόνο ανταπόκρισης του ασθενοφόρου (ΕΚΑΒ) από τη στιγμή που θα κληθεί για περιστατικό, μέχρι την παρουσία του στο σημείο του συμβάντος, ο κ. Παπαστεργιόπουλος απάντησε ότι όλα κρίνονται από τη διαθεσιμότητα των ασθενοφόρων στη βάρδια. «Εάν υπάρχουν πολλά ασθενοφόρα μπορείς να ανταποκριθείς σύντομα. Τουλάχιστον στον αστικό ιστό του Νομού μας, όταν υπάρχει ασθενοφόρο, τότε οι χρόνοι είναι πολύ γρήγοροι και μπορώ να σας πω ότι στατιστικά είναι από τους πιο γρήγορους στην Ευρώπη. Π.χ., μέσα στην πόλη της Βέροιας τα 7 λεπτά είναι ο μέσος χρόνος ανταπόκρισης».
Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ημαθίας επανέλαβε την πρόταση, να αναλάβουν τα Νοσηλευτικά ιδρύματα την πρόσληψη οδηγών και πληρωμάτων για τα ασθενοφόρα τους ώστε να καλύπτουν τα δευτερογενή περιστατικά που είναι στις αρμοδιότητες των Νοσοκομείων (εξιτήρια, διακομιδές κ.λπ.) και ζήτησε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία τους να μην σταματήσει την κινητοποίηση, έως ότου ικανοποιηθεί το συγκεκριμένο αίτημα σε όλα τα Σωματεία και τις κατά τόπους Υπηρεσίες.
Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η πρόταση της παράταξης

Η πρόταση της παράταξης "Συνδημότες" για την...

Με αφορμή την επιφανειακή παρέμβαση του Δήμου στην...

Αρτοκλασία από τους Προσκόπους της Βέροιας την Πέμπτη 20/5 στο Ναίδριο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Αρτοκλασία από τους Προσκόπους της Βέροιας την Πέμπτη...

Οι Πρόσκοποι της Βέροιας σας προσκαλούν στην...

ΟΑΕΔ: Από αύριο οι αιτήσεις για εγγραφές και επανεγγραφές στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

ΟΑΕΔ: Από αύριο οι αιτήσεις για εγγραφές και...

Ξεκινάει αύριο, Τετάρτη 19 Μαΐου και ώρα 18:00, η...

Ολιγόωρη διακοπή νερού στο Μακροχώρι - Ποια περιοχή αφορά

Ολιγόωρη διακοπή νερού στο Μακροχώρι - Ποια περιοχή...

Από τη Δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης...

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου *Γράφει ο Νίκος Τουμπουλίδης

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου *Γράφει ο Νίκος...

Θα θέλαμε πολύ γρήγορα και διαθέτοντας λίγο από τον...

Μήνυμα του Προέδρου της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, Ν. Τουμπουλίδη για την Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Μήνυμα του Προέδρου της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, Ν....

Η  ιστορική διαδρομή των  Ελλήνων  του  Πόντου  που  ...

Αρχαιρεσίες στην Πρωτοβουλία για το Παιδί - Για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέας Ελεγκτικής Επιτροπής  Σωματείου

Αρχαιρεσίες στην Πρωτοβουλία για το Παιδί - Για την...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί...

Ανάπλαση και κατασκευή επτά παιδικών χαρών σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Νάουσας

Ανάπλαση και κατασκευή επτά παιδικών χαρών σε Τοπικές...

Υπεγράφη την Δευτέρα  (17.05.2021) από τον Δήμαρχο Νάουσας...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Για τους νέους στόχους μίλησε ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας, στον ΑΚΟΥ 99.6Η καρδιά πάλλεται και δεν σταματάει, είτε με πανδημία, είτε χωρίς… Ακόμα κι όταν πληγεί, με την...

Εκλάπη αυτοκίνητο HONDA CRX, χρώμα κόκκινο, με αριθμό κυκλοφορίας ΗΜΒ 7262 από την περιοχή Ανοίξεως στη Βέροια.Όποιος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 6972834253.

 83χρονος καταπλακώθηκε  από το τρακτέρ του, το απόγευμα της Τετάρτης, στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου από Νάουσα προς 3-5 Πηγάδια, στη συμβολή με τον δρόμο για Άγιο Νικόλαο.@@ads-96@@Ο άτυχος άντρας για άγνωστους...

Τα επόμενα βήματα προς την άρση των περιοριστικών μέτρων και ουσιαστικά... το τέλος του lockdown ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.Τα επόμενα...