Δημήτρης Τζανακόπουλος στη Βουλή  για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις: «Όσες απαγορεύσεις κι αν ψηφίσετε θα είμαστε εδώ, ο λαός θα είναι εδώ για να σας ανατρέψει»

Δημήτρης Τζανακόπουλος στη Βουλή για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις: «Όσες απαγορεύσεις κι αν ψηφίσετε θα είμαστε εδώ, ο λαός θα είναι εδώ για να σας ανατρέψει»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του  ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε τα εξής: «στην παλιά φιλελεύθερη αντίληψη το κράτος είναι το όργανο περιορισμού μιας ελευθερίας που κάθε άνθρωπος κατέχει από τη φύση του. Το όριο του περιορισμού είναι τα δικαιώματα που ο ίδιος ο νόμος ορίζει το πεδίο τους. Ένα περίσσευμα ή ένα υπόλειμμα φυσικής ελευθερίας που θέτει το όριο στην κρατική ρύθμιση». Τόνισε δε ότι «ακόμη και από την παραδοσιακή φιλελεύθερη σκοπιά το νομοσχέδιο αυτό είναι απαράδεκτο».

Συνέχισε λέγοντας ότι «θεσμοί που αποτελούν πυλώνες του κράτους συμφωνούν ότι το νομοσχέδιο περιορίζει υπέρμετρα, βλάπτει στον πυρήνα το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συναθροίζεσθαι που είναι μορφή έκφρασης της φυσικής ελευθερίας υπό τους όρους που ορίζει το Σύνταγμα».

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «η κρατική εξουσία παράγει πραγματικότητες, μέσω της βίας, της απειλής βίας και της ιδεολογίας. Και η πρώτη ύλη αυτή της παραγωγής είναι το ανθρώπινο σώμα. Η βία και η απειλή της ρυθμίζουν, πειθαρχούν, ντρεσάρουν, σώματα. Με το νομοσχέδιο αυτό, δεν περιορίζεται απλά μια ελευθερία αλλά επιχειρείται να παραχθεί ξανά το ανθρώπινο σώμα. Ένα σώμα υπάκουο, πειθαρχημένο, ρυθμισμένο να κινείται στο ρυθμό που σφυρίζει η κρατική εξουσία, δηλαδή, ο κ. Χρυσοχοΐδης». Συνέχισε λέγοντας ότι «τα αυτονόητα για τα οποία κάνουν λόγο οι συνάδελφοι της ΝΔ και η κοινή λογική θα είναι πράγματι τέτοια στο νέο πειθαρχημένο σώμα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του  ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι για αυτήν την επιχείρηση βαθέως κοινωνικού μετασχηματισμού «ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε το νεοφώτιστο και άρα φανατισμένο οπαδό της νεοδεξιάς, τον κ. Χρυσοχοΐδη. Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει δώσει δείγματα γραφής με την υπόθεση Ινδαρέ, με τα βασανιστήρια σε διαδηλωτές τα οποία στη συνέχεια συγκάλυψε, με τις εφόδους σε μαγαζιά στα Εξάρχεια το προηγούμενο σαββατοκύριακο. Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι περήφανος για όλα αυτά. Και είναι το εμβρυουλκό της πολιτικής μετάλλαξης της ΝΔ. Από κεντροδεξιό φιλελεύθερο κόμμα στη δεκαετία του 2000 στο νεοδεξιό,ακροδεξιό μόρφωμα του σήμερα»

Ο κ. Τζανακόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης ισχυρίζεται ότι το νομοσχέδιο δήθεν ρυθμίζει ένα αρρύθμιστο πεδίο. Το πεδίο  είναι ρυθμισμένο με το προεδρικό διάταγμα του 2013 και για αυτό το λόγο πορείες των 50 ανθρώπων περιορίζονται στο πεζοδρόμιο, επομένως λέει ψέματα».

Στη συνέχεια σημείωσε ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης λέει ότι το νομοσχέδιο είναι και πλήρως συνταγματικό. Το Σύνταγμα λέει ότι δύναται να διαλυθεί δημόσια συνάθροιση όταν προκύπτει κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ή όταν συντρέχει σοβαρή διατάραξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Το νομοσχέδιο προσθέτει δύο επιπλέον λόγους για τη διάλυση μιας διαδήλωσης: πρώτον τη μη γνωστοποίηση και δεύτερον να μην έχει οριστεί οργανωτής. Ο οποίος μάλιστα, εάν δεν λάβει τα αναγκαία μέτρα απειλείται με τον καταλογισμό για όσες ζημίες έχουν προκύψει».

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «το τρίτο επιχείρημα είναι ότι η υποχρέωση γνωστοποίησης δεν αντίκειται στην ΕΣΔΑ. Το ΕΔΔΑ όμως λέει ότι η γνωστοποίηση δεν αντίκειται άνευ ετέρου στην ΕΣΔΑ και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί η παράλειψη γνωστοποίησης ή η παράλειψη λήψης της άδειας να αποτελεί λόγο διάλυσης της συνάθροισης». Συνέχισε λέγοντας ότι «το τέταρτο ζήτημα έχει να κάνει με την επίκληση του παραδείγματος της Γερμανίας όπου ισχύει ένας παρόμοιος νόμος. Δε μας λένε όμως ότι για λόγους ιστορικούς και πολιτικούς η Δυτική, τότε, Γερμανία είχε υιοθετήσει από το 1950 το δόγμα της μαχόμενης δημοκρατίας, της δημοκρατίας δηλαδή που μάχεται τον εσωτερικό εχθρό, ο οποίος στη Δυτική Γερμανία τη δεκαετία του 1950 δεν ήταν άλλος από τον Σοβιετικό κομμουνισμό. Εκτίθεστε γιατί θέλετε να κατασκευάσετε τον εσωτερικό εχθρό στην Ελλάδα του 2020. Αυτός ο εχθρός δεν είναι ο Σοβιετικός κομμουνισμός αλλά είναι τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την πολιτική της ΝΔ, όσοι αγωνίζονται, διαμαρτύρονται όσοι βγαίνουν στο δρόμο να διαμαρτυρηθούν για τις ακραίες πολιτικές σας».

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε στη συνέχεια: «Να ξέρετε ότι όσες απαγορεύσεις, ρυθμίσεις, και απειλές κι αν εκστομίσετε, δεν μπορείτε να σταματήσετε την ανθρώπινη τάση για συλλογικό αγώνα. Όσες απαγορεύσεις κι αν ψηφήσετε θα είμαστε εδώ, ο λαός θα είναι εδώ για να σας ανατρέψει άλλη μια φορά».

 

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέθανε ο Γιώργος Γ. Παπανδρέου σε ηλικία 92 ετών, ετεροθαλής αδερφός του Ανδρέα

Πέθανε ο Γιώργος Γ. Παπανδρέου σε ηλικία 92 ετών,...

Πέθανε, σε ηλικία 92 ετών, ο αδελφός του Ανδρέα...

Μητσοτάκης: Μήνυμα σε Ερντογάν - Συμφωνία ή Χάγη

Μητσοτάκης: Μήνυμα σε Ερντογάν - Συμφωνία ή Χάγη

Τι είπε ο πρωθυπουργός, που μεταβαίνει σήμερα στη...

Β. Κικίλιας προς διοικητές ΥΠΕ και Νοσοκομείων: Δουλειά και ιδιαίτερη προσοχή από όλους, κυρίως στις γιορτές του Δεκαπενταύγουστου -Μήνυμα προς τους νέους ότι δεν είναι άτρωτοι έναντι του κορονοϊού

Β. Κικίλιας προς διοικητές ΥΠΕ και Νοσοκομείων:...

Την σημασία τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας...

Θλίψη στον πολιτισμό: Πέθανε ο αξεπέραστος ρεμπέτης Αγάθωνας

Θλίψη στον πολιτισμό: Πέθανε ο αξεπέραστος ρεμπέτης...

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αγάθων Ιακωβίδης βρέθηκε...

121 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

121 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Σε 121 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην...

Τσιόρδας - Χαρδαλιάς: Ως τις 31 Αυγούστου το όριο των 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις - Τα νέα μέτρα

Τσιόρδας - Χαρδαλιάς: Ως τις 31 Αυγούστου το όριο των 100...

“Υπάρχουν σημάδια που μας ανησυχούν και θέλουμε να...

Κοζάνη: Χτύπησε και έσυρε έξω από το αυτοκίνητο την πρώην φίλη του

Κοζάνη: Χτύπησε και έσυρε έξω από το αυτοκίνητο την...

Ένα θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της...

Καύσωνας και στην Κυβέρνηση, ελέω ανασχηματισμού!

Καύσωνας και στην Κυβέρνηση, ελέω ανασχηματισμού!

Και ενώ οι πληροφορίες ήθελαν τους πολιτικούς να...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τους όρους λειτουργίας των εκκλησιών τις μέρες του Πάσχα περιγράφει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας που δόθηκε στη δημοσιότητα. Όπως έγραψε το Newsit.gr οι...

Οι ημέρες της άδειας τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα θα ανέρχονται σε 15 για τον πατέρα και σε 15 για τη μητέρα και μπορεί να χορηγούνται σπονδυλωτάΣε κεντρικό θέμα αναδεικνύεται η διευκόλυνση των...

Το ημερολόγιο έγραφε 31 Ιανουαρίου 1996, όταν ο χρόνος σταμάτησε καθώς ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού με τρία μέλη πληρώματος κατέπεσε κατά τη διάρκεια της κρίσης των Ιμίων.Τα μεσάνυχτα συγκαλείται σύσκεψη...

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Γιώργος Κοτανίδης.Ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 74 ετών. Η είδηση προκάλεσε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.Ο Γιώργος Κοτανίδης...