Δημήτρης Τζανακόπουλος στη Βουλή  για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις: «Όσες απαγορεύσεις κι αν ψηφίσετε θα είμαστε εδώ, ο λαός θα είναι εδώ για να σας ανατρέψει»

Δημήτρης Τζανακόπουλος στη Βουλή για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις: «Όσες απαγορεύσεις κι αν ψηφίσετε θα είμαστε εδώ, ο λαός θα είναι εδώ για να σας ανατρέψει»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του  ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε τα εξής: «στην παλιά φιλελεύθερη αντίληψη το κράτος είναι το όργανο περιορισμού μιας ελευθερίας που κάθε άνθρωπος κατέχει από τη φύση του. Το όριο του περιορισμού είναι τα δικαιώματα που ο ίδιος ο νόμος ορίζει το πεδίο τους. Ένα περίσσευμα ή ένα υπόλειμμα φυσικής ελευθερίας που θέτει το όριο στην κρατική ρύθμιση». Τόνισε δε ότι «ακόμη και από την παραδοσιακή φιλελεύθερη σκοπιά το νομοσχέδιο αυτό είναι απαράδεκτο».

Συνέχισε λέγοντας ότι «θεσμοί που αποτελούν πυλώνες του κράτους συμφωνούν ότι το νομοσχέδιο περιορίζει υπέρμετρα, βλάπτει στον πυρήνα το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συναθροίζεσθαι που είναι μορφή έκφρασης της φυσικής ελευθερίας υπό τους όρους που ορίζει το Σύνταγμα».

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «η κρατική εξουσία παράγει πραγματικότητες, μέσω της βίας, της απειλής βίας και της ιδεολογίας. Και η πρώτη ύλη αυτή της παραγωγής είναι το ανθρώπινο σώμα. Η βία και η απειλή της ρυθμίζουν, πειθαρχούν, ντρεσάρουν, σώματα. Με το νομοσχέδιο αυτό, δεν περιορίζεται απλά μια ελευθερία αλλά επιχειρείται να παραχθεί ξανά το ανθρώπινο σώμα. Ένα σώμα υπάκουο, πειθαρχημένο, ρυθμισμένο να κινείται στο ρυθμό που σφυρίζει η κρατική εξουσία, δηλαδή, ο κ. Χρυσοχοΐδης». Συνέχισε λέγοντας ότι «τα αυτονόητα για τα οποία κάνουν λόγο οι συνάδελφοι της ΝΔ και η κοινή λογική θα είναι πράγματι τέτοια στο νέο πειθαρχημένο σώμα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του  ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι για αυτήν την επιχείρηση βαθέως κοινωνικού μετασχηματισμού «ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε το νεοφώτιστο και άρα φανατισμένο οπαδό της νεοδεξιάς, τον κ. Χρυσοχοΐδη. Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει δώσει δείγματα γραφής με την υπόθεση Ινδαρέ, με τα βασανιστήρια σε διαδηλωτές τα οποία στη συνέχεια συγκάλυψε, με τις εφόδους σε μαγαζιά στα Εξάρχεια το προηγούμενο σαββατοκύριακο. Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι περήφανος για όλα αυτά. Και είναι το εμβρυουλκό της πολιτικής μετάλλαξης της ΝΔ. Από κεντροδεξιό φιλελεύθερο κόμμα στη δεκαετία του 2000 στο νεοδεξιό,ακροδεξιό μόρφωμα του σήμερα»

Ο κ. Τζανακόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης ισχυρίζεται ότι το νομοσχέδιο δήθεν ρυθμίζει ένα αρρύθμιστο πεδίο. Το πεδίο  είναι ρυθμισμένο με το προεδρικό διάταγμα του 2013 και για αυτό το λόγο πορείες των 50 ανθρώπων περιορίζονται στο πεζοδρόμιο, επομένως λέει ψέματα».

Στη συνέχεια σημείωσε ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης λέει ότι το νομοσχέδιο είναι και πλήρως συνταγματικό. Το Σύνταγμα λέει ότι δύναται να διαλυθεί δημόσια συνάθροιση όταν προκύπτει κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ή όταν συντρέχει σοβαρή διατάραξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Το νομοσχέδιο προσθέτει δύο επιπλέον λόγους για τη διάλυση μιας διαδήλωσης: πρώτον τη μη γνωστοποίηση και δεύτερον να μην έχει οριστεί οργανωτής. Ο οποίος μάλιστα, εάν δεν λάβει τα αναγκαία μέτρα απειλείται με τον καταλογισμό για όσες ζημίες έχουν προκύψει».

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «το τρίτο επιχείρημα είναι ότι η υποχρέωση γνωστοποίησης δεν αντίκειται στην ΕΣΔΑ. Το ΕΔΔΑ όμως λέει ότι η γνωστοποίηση δεν αντίκειται άνευ ετέρου στην ΕΣΔΑ και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί η παράλειψη γνωστοποίησης ή η παράλειψη λήψης της άδειας να αποτελεί λόγο διάλυσης της συνάθροισης». Συνέχισε λέγοντας ότι «το τέταρτο ζήτημα έχει να κάνει με την επίκληση του παραδείγματος της Γερμανίας όπου ισχύει ένας παρόμοιος νόμος. Δε μας λένε όμως ότι για λόγους ιστορικούς και πολιτικούς η Δυτική, τότε, Γερμανία είχε υιοθετήσει από το 1950 το δόγμα της μαχόμενης δημοκρατίας, της δημοκρατίας δηλαδή που μάχεται τον εσωτερικό εχθρό, ο οποίος στη Δυτική Γερμανία τη δεκαετία του 1950 δεν ήταν άλλος από τον Σοβιετικό κομμουνισμό. Εκτίθεστε γιατί θέλετε να κατασκευάσετε τον εσωτερικό εχθρό στην Ελλάδα του 2020. Αυτός ο εχθρός δεν είναι ο Σοβιετικός κομμουνισμός αλλά είναι τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την πολιτική της ΝΔ, όσοι αγωνίζονται, διαμαρτύρονται όσοι βγαίνουν στο δρόμο να διαμαρτυρηθούν για τις ακραίες πολιτικές σας».

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε στη συνέχεια: «Να ξέρετε ότι όσες απαγορεύσεις, ρυθμίσεις, και απειλές κι αν εκστομίσετε, δεν μπορείτε να σταματήσετε την ανθρώπινη τάση για συλλογικό αγώνα. Όσες απαγορεύσεις κι αν ψηφήσετε θα είμαστε εδώ, ο λαός θα είναι εδώ για να σας ανατρέψει άλλη μια φορά».

 

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα γυναικοκτονία στη Λάρισα: Δολοφόνησε με 8 σφαίρες τη γυναίκα του μέσα στο μαγαζί του αδερφού της

Νέα γυναικοκτονία στη Λάρισα: Δολοφόνησε με 8 σφαίρες...

Νέα υπόθεση γυναικοκτονίας συγκλονίζει τη χώρα....

Διάψευση της ΕΛ.ΑΣ για επεισόδιο στον Έβρο

Διάψευση της ΕΛ.ΑΣ για επεισόδιο στον Έβρο

Με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της, η Ελληνική...

Nέο «Εξοικονομώ»: Ενεργειακή αναβάθμιση για 50.000 κατοικίες, με προτεραιότητα στα ευάλωτα νοικοκυριά

Nέο «Εξοικονομώ»: Ενεργειακή αναβάθμιση για 50.000...

Το νέο «Εξοικονομώ» για την ενεργειακή αναβάθμιση...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΔΑΠ: Προσοχή στις παράνομες και αθέμιτες συμπεριφορές κατά την περίοδο των εγγραφών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΔΑΠ: Προσοχή στις...

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών ΚΔΑΠ με την παρακάτω...

Σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών οι εκπαιδευτικοί που δεν θα επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ

Σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών οι εκπαιδευτικοί...

Αναστολή καθηκόντων άνευ αποδοχών και μη προσμέτρηση...

Συλλυπητήρια ανακοίνωση ΣΗΠΕ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση ΣΗΠΕ

Η Διοίκηση και τα μέλη του Συνδέσμου Ημερησίων...

Πέτρος Φιλιππίδης: Προφυλακίστηκε ο ηθοποιός – Δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα

Πέτρος Φιλιππίδης: Προφυλακίστηκε ο ηθοποιός – Δεν...

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε  πριν λίγο ο ηθοποιός...

Τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα με αυστηρότερες ποινές για γενετήσια και περιβαλλοντικά εγκλήματα

Τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα με αυστηρότερες...

Συνεδρίασε χθες, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την Προεδρία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...

Χωρίς SMS στο 13033 θα απολαμβάνουν τον καφέ ή το φαγητό τους από τις 3 Μαΐου οι πολίτες όλης της χώρας, όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.@@ads-307@@Για το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου και του...