Φρόσω Καρασαρλίδου: Άμεση ανάγκη για άρση της Απόφασης περιορισμού της λειτουργίας του ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτριών του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας.

Φρόσω Καρασαρλίδου: Άμεση ανάγκη για άρση της Απόφασης περιορισμού της λειτουργίας του ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτριών του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας.

Η εν λόγω απόφαση κινείται στη κατεύθυνση της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε όλα τα επίπεδα.

Την άρση της Απόφασης περιορισμού της λειτουργίας του ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτριών του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας ζητά η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου, με Ερώτησή της προς τον Υπουργό Υγείας.

Όπως τονίζει: Με την πρόσφατη απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας περί λειτουργίας ΔΙΕΚ αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας για την εκπαιδευτική περίοδο 2020-2021, διατηρείται σε πλήρη λειτουργία μόνο ένα υποσύνολο σχολών και περιορίζονται οι υπόλοιπες, μεταξύ των οποίων και το ΔΙΕΚ του Νοσοκομείου Βέροιας, σε εγγραφές και κατατάξεις μόνο για το Γ΄ Εξάμηνο. Η εξέλιξη αυτή έχει δημιουργήσει αναστάτωση τόσο στο Νοσοκομείο Βέροιας όσο και στην ευρύτερη κοινωνία της Ημαθίας, η οποία έχει ήδη υποστεί την κατάργηση πολλών κρατικών δομών απαραίτητων για την διασφάλιση της υγείας, της ασφάλειας και της ανάπτυξης.Η κα Καρασαρλίδου επισημαίνει ότι: Το ΔΙΕΚ Β. Νοσηλευτικής Γ.Ν. Βέροιας διαθέτει ένα άριστα καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο, επιπλέον, διαθέτει αίσθημα υψηλής ευθύνης καθιστώντας την εκπαιδευτική διαδικασία γόνιμη και παραγωγική. Σε ετήσια βάση φοιτούν δωρεάν, κατά μέσο όρο, 40 καταρτιζόμενοι, ενώ στα 33 χρόνια λειτουργίας του έχουν αποφοιτήσει συνολικά περισσότεροι από 600 βοηθοί νοσηλευτές, η πλειοψηφία των οποίων απασχολείται σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία προσφέροντας υπηρεσίες σε όλους τους χώρους της υγείας, όπου απαιτείται νοσηλευτική φροντίδα. Η παρουσία των καταρτιζόμενων στο χώρο του νοσοκομείου, υπό την έμπειρη καθοδήγηση και επιτήρηση των εκπαιδευτών, αποτελεί μια δυναμική και απαραίτητη παρουσία στο χώρο του νοσοκομείου.

Στο υπόψη ΔΙΕΚ φοιτούν σπουδαστές που δεν διαθέτουν τα οικονομικά μέσα για την πιθανή εναλλακτική της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η πρόσφατη απόφαση σημαίνει ότι το υπόψη ΔΙΕΚ θα λειτουργήσει φέτος με τους καταρτιζόμενους του δευτέρου έτους και στη συνέχεια, προφανώς, θα κλείσει.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

1)    Με ποια κριτήρια αποφασίστηκε ο περιορισμός της λειτουργίας του

ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτριών του Γ.Ν. Βέροιας; Η επίκληση του επιχειρήματος του αριθμού των σπουδαστών, προφανώς, δεν ευσταθεί δεδομένου ότι δεν δίνεται η δυνατότητα προκήρυξης για το έτος σπουδών 2020-2021, ώστε να διαπιστωθεί ο αριθμός των αιτήσεων.

2)    Η εν λόγω απόφαση κινείται στη κατεύθυνση της πολιτικήςιδιωτικοποίησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε όλα τα επίπεδα;

Φρόσω Καρασαρλίδου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ημαθίας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο Ευάγγελου Δέλλιου

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο Ευάγγελου Δέλλιου

Την Κυριακή 16 Αυγούστου 2020 στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων...

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ!

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ!

του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγος...

ΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ… *του Γιάννη Ναζλίδη

ΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ… *του Γιάννη Ναζλίδη

Ήρθαν με το καΐκι τα μελλούμενα Ιάσωνα.Tι τα θες τα...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ανακοίνωση για τους επιτυχόντες του Προγράμματος “Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα για 36.500 θέσεις εργασίας”

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ανακοίνωση για τους επιτυχόντες...

Ύστερα από την ηλεκτρονική ανάρτηση από τον ΟΑΕΔ των...

Αναβάλλονται οι σημερινές και αυριανές εκδηλώσεις

Αναβάλλονται οι σημερινές και αυριανές εκδηλώσεις...

Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας Η ΚΕΠΑ του Δήμου...

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη (7/8)

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη (7/8)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Οικονομική Επιτροπή Νάουσας: Συνεδριάζει dια περιφοράς μέσω τηλεφώνου τη Δευτέρα 10 Αυγούστου

Οικονομική Επιτροπή Νάουσας: Συνεδριάζει dια...

Δια περιφοράς μέσω τηλεφώνου θα γίνει η συνεδρίαση της...

Αυξημένη επιφυλακή για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Κεντρική Μακεδονία! 18 μέτρα με απόφαση Τζιτζικώστα

Αυξημένη επιφυλακή για την αντιμετώπιση της πανδημίας...

 Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής για την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ομολογώ ότι δεν περίμενα τοποθέτηση από τον κ. Παυλίδη στην επιστολή μου για το θέμα του Δημαρχείου, του 3ου δημοτικού και των εκπαιδευτηρίων Τσαλέρα. Και δεν αντιλαμβάνομαι την επιθετική του απάντηση σε...

Στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων του Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον...

Γράφει ο Μάκης ΔημητράκηςΜεγάλη δεσποτική γιορτή η «Μεταμόρφωση του Σωτήρος», που τοποθετήθηκε στις αρχές Αυγούστου, αν και οι Ευαγγελιστές σημειώνουν ότι ο Χριστός έδειξε τη δόξα και το μεγαλείο του στους...

Η μεγάλη ποσότητα ξερών πεσμένων φύλλων στο πάρκο στην περιοχή «Παπάκια» της Βέροιας, κινητοποίησαν την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου και με την παρουσία του αντιδημάρχου Βασίλη Παπαδόπουλου και...