ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ, ΖΗΣΤΕ!

ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ, ΖΗΣΤΕ!

του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα

Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Μετά από 15 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 24 χρόνια γάμου και 27 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας κατέληξα: να ντύνομαι στη "μπουτίκ μπαμπάς & μαμά", να τρώω από το "μάρκετ πεθερός & πεθερά" και να σας "πολεμώ" με το πληκτρολόγιο μου".

 

Φίλοι μου, καλή σας ημέρα,

 

για μία ακόμη φορά η χώρα έχει μοιραστεί στα δύο.

Όχι, σε Πασόκους και Νεοδημοκράτες, ούτε σε μπλε και πρώην πράσινους, ούτε σε Βόρειους και Νότιους, ούτε στους υπέρ του δημοψηφίσματος και στους κατά, αλλά στους φίλους της μάσκας και στους εχθρούς, στους υπέρ της ύπαρξης του ιού και στους εναντίον!

 

Και εσύ παχουλό μοντέλο, με ποιους είσαι!

Εγώ, αρχικά δεν γνωρίζω γιατί είμαι από χωριό, επίσης χρόνια τώρα έχω δηλώσει ότι ψηφίζω δαγκωτό Μόνικα, με τρελαίνει  το σάμαλι και γουστάρω τους γενικώς «αιρετίζοντες»!

Επίσης γουστάρω τρελά δημοσιογραφία και «…την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Δευτέρας ένας … χρόνος. Ο άτυχος … χρόνος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο … και ήταν παχύσαρκος».

Το πιάσατε το υπονοούμενο, μην τρώτε, διότι παραμονεύει ο ιός!

Δεν μάθανε ακόμη οι εργαζόμενοι στον τύπο, ότι νέες μελέτες δείξανε ότι οι χοντροί γίνονται παχύσαρκοι, επειδή φάγανε τον ιό 19 και 29 και … δεσποινίς ετών 39!

 

Επίσης φίλοι μου, έχω αλλεργία, στην υποκρισία και την παρέα της!

 

Για παράδειγμα, η υπουργός «γιατί δεν έχουν καλό σήμα οι κάμερες στα σχολεία», η οποία έπρεπε να είχε «φύγει» από …πρόπερσι, δηλώνει ότι οι μάσκες θα φοριούνται από τα νηπιαγωγεία, γιατί το δηλώνουν οι επιστήμονες, το εξιλαστήριο θύμα της πολιτικής!

 

Δηλαδή εάν οι επιστήμονες μας λέγανε να πάμε να πνιγούμε, θα τους ακούγαμε!

Εάν σας λέγανε ότι πρέπει σε κάθε Έλληνα να δώσετε από 10.000 ευρώ, θα το υλοποιούσατε!

Και σε τελική ανάλυση γατί δεν ακούτε τους επιστήμονες που ουρλιάζουν τόσα χρόνια για την παρέμβαση της τεχνολογίας στο περιβάλλον!

Υποκριτές και Φαρισαίοι.

Απλά σας βολεύει η συγκεκριμένη πρόταση της «μάσκας» και την αποδέχεστε!

 

Και για να μην παρεξηγηθώ, εννοείται πως πειθαρχώ στους νόμους της πατρίδας μου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τρώω αμάσητη τροφή.

Άλλωστε έχω χαρτί από επιστήμονες που λένε, ότι στον χοντρούλη το αμάσητο φαγητό, μπορεί να τον τρελάνει με … απρόβλεπτες συνέπειες.

Το υπογράφει και το μοντέλο - ηθοποιός, στο ρόλο της νοσοκόμας, Μόνικα!

 

Πριν καλά - καλά, «εμφανιστεί» ο ιός, από το πρωί έως το βράδυ οι υποστηρικτές της νέας τάξης πραγμάτων, στη συγκεκριμένη περίπτωση οι νεοφιλελεύθεροι, το μόνο που λέγατε, ήταν θα αλλάξει η ζωή μας.

Η ατζέντα, δεν περιείχε τίποτε άλλο.

 

Υπάρχει ο ιός;

Σαφέστατα και ναι και νεκροί υπάρχουνε, και θα ξαναυπάρξει και άλλος ιός, όπως υπήρχε και παλαιότερα.

Αναρωτιέμαι όμως, εάν δεν υπήρχανε τα «καλά» μέσα μαζικής ενημέρωσης, που ενδιαφέρονται για τη αλήθεια και μόνο, να μας μιλάνε καθημερινά για τον ιό και τους νεκρούς, τι θα γνωρίζαμε, τι θα άλλαζε στην καθημερινότητά μας!

Και τη στιγμή που σκέφτομαι περίεργα, να και μερικά εκατομμύρια ευρώ στα μέσα, για το καλό μας!

Και ανοίξανε τα σύνορα και δεν γνωρίζανε οι ηλίθιοι, ότι θα μας επισκεφθεί ο ιός και είχανε ξεχάσει οι φωστήρες της πολιτικής, ότι στη Μύκονο γίνονται πάρτι και … χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα και ο πατέρας ψάχνει να βρει άλλη μάνα!

 

Μάσκα λοιπόν, και στα νήπια και στα πρωτάκια, …!

Αναρωτιέμαι, θα τη φοράνε αφού πρώτα μάθουνε ότι στο παντελόνι τους δεν κάνουνε κακά, ότι δεν πρέπει να κατουράνε πάνω τους!

Διότι δεν πρέπει να ξεχνάτε πολιτικοί της κακιάς ώρας, ότι σε αυτές της ηλικίες, αυτά μαθαίνουνε τα νήπια!

Και εάν την βγάζουνε τη μασκούλα, τι θα κάνουνε οι εκπαιδευτικοί.

Θα τα κάνουνε ντα, για να μάθουνε να είναι καλά και πειθήνια ανθρωπάκια!

 

Ερώτημα!

Με τη συγκεκριμένη συσκευή στη μούρη σας, εσείς μπορείτε κύριοι, να μιλήσετε, να γελάσατε, να κλάψετε, να φωνάξετε!

Αυτά θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε στα μικρά μας.

 

Και επειδή γνωρίζω ω νεοέλληνα, ότι είσαι καλός και νομοταγής, για αυτό με κουνάς το δάκτυλο και με παρατηρείς, απλά να σου θυμίσω.

Εσύ που στο ένα χέρι κρατάς το γαλάζιο προφυλακτικό της μούρης , είσαι εσύ που με το άλλο χέρι αφήνεις τον καφέ σου μπροστά στην είσοδο της εργασίας μου, και εγώ πρέπει να τον μαζέψω!

Είσαι εσύ που παραβιάζεις τον κόκκινο σηματοδότη, είσαι εσύ που δεν σταματάς σε διάβαση, είσαι εσύ που με έχεις κλείσει με το αυτοκίνητο, σε κορνάρω επίμονα και εσύ συνεχίζεις ακάθεκτη τα ψώνια σου, φορώντας βεβαίως - βεβαίως το … γαλάζιο προφυλακτικό, λίαν συντόμως και σε ροζάκι!

 

Και εσείς που τώρα ζητάτε από τα παιδιά σας να μην πάνε σε πάρτι και να μην διασκεδάζουνε, ερωτάστε, εσείς τι κάνατε ως νέοι.

Δεν είχατε την γκομενίτσα σας, δεν πηγαίνατε σε κλάμπ, σε ορθάδικα, δεν ξενυχτούσατε, τι κάνατε τέλος πάντων, εκτός από το να δημιουργήσετε (ως γενιά) ένα εμετικό κόσμο, δωρεάν στα παιδιά σας (εννοείται πως σε όλους τους παραπάνω ανήκει και ο πληκτρολογών)!

 

Ο γέρος μου (ο Θεός να αναπαύσει την ψυχούλα του, μεγάλο σχολείο ο γέρος), όταν άρχισε να έχει φοβίες με την υγεία του, άρχισε να μειώνει τις εξόδους και στο τέλος δεν έβγαινε έξω.

Δεν απαίτησε από τα παιδιά του να σταματήσουνε να ζούνε!

Όσο για σένα, που εύκολα λες κακομαθημένα τα παιδιά που θα τρελαίνονται με το μπλέ υφασματάκι, να σου θυμίσω ότι πρώτα θα ζητήσεις συγνώμη από αυτά τα παιδιά, γιατί δημιούργησες και τα παραδίδεις ένα κόσμο, που αποτελείται από πολιτικάντηδες που παρουσιάζονται ως αυθεντίες, από δημοσιογράφους που εκστομίζουν σοφιστείες της κακιάς ώρας, από αναλυτές χωρίς κριτική σκέψη, από απαίδευτους διασκεδαστές, από ατάλαντους καλλιτέχνες και μοντέλα, με λίγα λόγια δημιουργήσαμε και τους παραδίδουμε το μοντέλο της νεοελληνικής παρακμής!

 

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

 

ΥΓ_1. Εννοείται πως υπάρχουνε, λίγοι δυστυχώς και αυτοί που η ζωή τους ήταν και είναι παράδειγμα και αφορμή έμπνευσης και «φωνάζουνε» για τη μάσκα και τον ιό και τα λοιπά μέτρα, από πραγματική αγάπη και ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο. Απλά τους ζητώ συγνώμη, εάν τους στενοχώρησα!

ΥΓ_2. Τη στιγμή που το μόνο θέμα συζήτησης είναι ο ιός και το φίμωτρο, παραιτήθηκε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού, με αφορμή το τουρκικό ερευνητικό, το οποίο σταμάτησε να μας ενοχλεί, επειδή φοβήθηκε την ευρωπαική αντίδραση και πήγε … να φορέσει τη μάσκα του!

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις  επενδύσεις σε κινηματογράφο και νέους δημιουργούς

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις ...

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο Αν. Γενικός Γραμματέας...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην Αγορά  από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην...

Από τη  Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου τίθεται σε ισχύ το...

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του ΕΣΠΑ- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Καμία αδικία, προσχηματική προσπάθεια Βοργιαζίδη να δημιουργήσει εντυπώσεις  για να καλύψει αδυναμίες και ανεπάρκειες της διοίκησής του»  -Απάντηση της ΠΕ Ημαθίας κ

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του...

Απάντηση με καταλογισμό ευθυνών στον δήμαρχο και την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...