Ετοιμάζεται το «Εκκοκκιστήριο Ιδεών» του Γ. Ναζλίδη

Ετοιμάζεται το «Εκκοκκιστήριο Ιδεών» του Γ. Ναζλίδη

Εκκοκκιστήριο εκκοκκίζω=βγάζω τους κόκκους, αφαιρώ το σπέρμα, ξεκουκουτσιάζω.

Πόσο μάλλον όλο αυτό το ξεκουκούτσιασμα να αφορά ιδέες και δράσεις και όχι βαμβάκι, όπως υπήρξε ο αρχικός σκοπός της κατασκευής του.

Επί της οδού Θεσσαλονίκης 67, λίγο έξω από το κέντρο της Βέροιας, το παλιό εκκοκκιστήριο βάμβακος του Ανδρέα Ναζλίδη, μετατρέπεται από το γιο του Γιάννη σε έναν πολυχώρο πολιτισμού και τέχνης, που ονομάστηκε Εκκοκκιστήριο Ιδεών. «Θέλω να κάνουμε εδώ πέρα, ένα προαύλιο της αθωότητας, ένα κουμπαρά καλών αισθημάτων, ένα «κρυφό σχολειό», για βαθύτερες σκέψεις, μια επιδημία χλιμιντρίζουσας καλοσύνης» μας είπε ο Γιάννης Ναζλίδης στην πρώτη μας επίσκεψη στο Εκκοκκιστήριο, δικό του και της αδελφής του.

Ο χώρος άρχισε ήδη να διαμορφώνεται, με δουλειά προσωπική και φίλων και άρχισε να αναδεικνύεται σιγά-σιγά για την μελλοντική του χρήση. Ο ιδιοκτήτης του, που αποχώρησε εδώ και αρκετό καιρό από την ομάδα του Ευθύμη Βαρλάμη (στη Βεργίνα) όπου ανήκε επί πολλά χρόνια, χαράζει τώρα μια πολύ προσωπική πορεία και φαντάζεται την πρώτη ημέρα που θα υποδεχθεί τον κόσμο στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών.

«Θα είναι μια μέρα που θα υποδεχθούμε εδώ τα καλά αισθήματα των ανθρώπων» λέει και το υποστηρίζει προσωπικά με τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων που θα φιλοξενεί ο Πολυχώρος της οδού Θεσσαλονίκης. Εκεί που θα μαζεύονται ακόμα και οικογένειες για να ανταλλάξουν συναισθήματα και προσωπικές στιγμές χαράς και συμφιλίωσης. Συναντήσεις ανθρώπων, δηλαδή.

Ο χώρος θα μπορεί να φιλοξενεί επίσης εκθέσεις, γεγονότα λόγου, μουσικής και τέχνης ακόμα και συνεδριακού τύπου εκδηλώσεις απ’ όπου θα αναδύονται και θα προκύπτουν «ιδέες και εκμυστηρεύσεις με άρωμα άμεσης δημοκρατίας» αφού κάπως έτσι το οραματίζεται ο Γιάννης Ναζλίδης που γράφει και υπογράφει προσωπικά σε σημείωμά του: «Το Εκκοκκιστήριο Ιδεών είναι μήνας του μέλιτος, που ζει στις σελίδες «περί Πολιτείας» των ανωνύμων του Πόθου».

Οι εργασίες προχωρούν και σε λίγο καιρό θα είναι εμφανές πλέον και από την εξωτερική του όψη, πολύχρωμο και… παιχνιδιάρικο σαν παιδική ζωγραφιά!

Σοφία Γκαγκούση

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατασκήνωση 5ης Αγέλης : Οι Γαλάτες ταξίδεψαν στο χωριό τους

Κατασκήνωση 5ης Αγέλης : Οι Γαλάτες ταξίδεψαν στο χωριό...

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 και οι Γαλάτες μας προσκαλούν να...

Το πρόγραμμα των Μητροπολιτών  Βεροίας και Σμύρνης

Το πρόγραμμα των Μητροπολιτών Βεροίας και Σμύρνης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Το πρόγραμμα των Μητροπολιτών  Βεροίας, και Σμύρνης

Το πρόγραμμα των Μητροπολιτών Βεροίας, και Σμύρνης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

«Τα Παιδιά της Άνοιξης» στο «Bowling City Club» Βέροιας

«Τα Παιδιά της Άνοιξης» στο «Bowling City Club» Βέροιας

Στα πλαίσια των αθλητικών και ψυχαγωγικών ...

ΑΡΚΑΣ «Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων»- Σήμερα στη Νάουσα

ΑΡΚΑΣ «Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων»- Σήμερα στη Νάουσα

Η εταιρεία θεατρικών παραγωγών «Μέθεξις», παρουσιάζει...

Η μουσική παράσταση

Η μουσική παράσταση "ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ ΚΛΙΚ ΣΤΗ...

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη παρουσιάζει για...

Πρώτη μέρα της δράσης

Πρώτη μέρα της δράσης "Γνωριμία με τα αθλήματα"...

Mε σύμμαχο τον καλό καιρό η πρώτη μέρα της δράσης...

To πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας Ευστάθιος Χωραφάς

To πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου...

Κυριακή 21.07- 9.30π.μ. Συμβολική επίσκεψη - εκδήλωση στην...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Οι προκλήσεις & το μέλλον του Περιφερειακού & Κλαδικού τύπου - 1η Ενότηταhttps://www.youtube.com/watch?v=LhYHKBT_Up8&feature=youtu.beΟι προκλήσεις & το μέλλον του Περιφερειακού & Κλαδικού τύπου - 2η...

Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 9.15 μ.μ.στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά… Η Συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά!Η μοναδική...

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 και οι Γαλάτες μας προσκαλούν να ταξιδέψουμε στο χωριό τους . Έτσι λοιπόν τα Λυκόπουλα της 5ης Αγέλης Βεροίας ξεκινούν την επίσκεψη τους στο ανυπότακτο χωριό των Γαλατών την «ΚΑΣΤΑΝΙΑ...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων  : Το διήμερο 21 και 22 Ιουλίου θα λάβει μέρος στην Πανήγυρη των Αγίων Διονυσίου του Ρήτορος και Μητροφάνους του Πνευματικού στη...