Ετοιμάζεται το «Εκκοκκιστήριο Ιδεών» του Γ. Ναζλίδη

Ετοιμάζεται το «Εκκοκκιστήριο Ιδεών» του Γ. Ναζλίδη

Εκκοκκιστήριο εκκοκκίζω=βγάζω τους κόκκους, αφαιρώ το σπέρμα, ξεκουκουτσιάζω.

Πόσο μάλλον όλο αυτό το ξεκουκούτσιασμα να αφορά ιδέες και δράσεις και όχι βαμβάκι, όπως υπήρξε ο αρχικός σκοπός της κατασκευής του.

Επί της οδού Θεσσαλονίκης 67, λίγο έξω από το κέντρο της Βέροιας, το παλιό εκκοκκιστήριο βάμβακος του Ανδρέα Ναζλίδη, μετατρέπεται από το γιο του Γιάννη σε έναν πολυχώρο πολιτισμού και τέχνης, που ονομάστηκε Εκκοκκιστήριο Ιδεών. «Θέλω να κάνουμε εδώ πέρα, ένα προαύλιο της αθωότητας, ένα κουμπαρά καλών αισθημάτων, ένα «κρυφό σχολειό», για βαθύτερες σκέψεις, μια επιδημία χλιμιντρίζουσας καλοσύνης» μας είπε ο Γιάννης Ναζλίδης στην πρώτη μας επίσκεψη στο Εκκοκκιστήριο, δικό του και της αδελφής του.

Ο χώρος άρχισε ήδη να διαμορφώνεται, με δουλειά προσωπική και φίλων και άρχισε να αναδεικνύεται σιγά-σιγά για την μελλοντική του χρήση. Ο ιδιοκτήτης του, που αποχώρησε εδώ και αρκετό καιρό από την ομάδα του Ευθύμη Βαρλάμη (στη Βεργίνα) όπου ανήκε επί πολλά χρόνια, χαράζει τώρα μια πολύ προσωπική πορεία και φαντάζεται την πρώτη ημέρα που θα υποδεχθεί τον κόσμο στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών.

«Θα είναι μια μέρα που θα υποδεχθούμε εδώ τα καλά αισθήματα των ανθρώπων» λέει και το υποστηρίζει προσωπικά με τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων που θα φιλοξενεί ο Πολυχώρος της οδού Θεσσαλονίκης. Εκεί που θα μαζεύονται ακόμα και οικογένειες για να ανταλλάξουν συναισθήματα και προσωπικές στιγμές χαράς και συμφιλίωσης. Συναντήσεις ανθρώπων, δηλαδή.

Ο χώρος θα μπορεί να φιλοξενεί επίσης εκθέσεις, γεγονότα λόγου, μουσικής και τέχνης ακόμα και συνεδριακού τύπου εκδηλώσεις απ’ όπου θα αναδύονται και θα προκύπτουν «ιδέες και εκμυστηρεύσεις με άρωμα άμεσης δημοκρατίας» αφού κάπως έτσι το οραματίζεται ο Γιάννης Ναζλίδης που γράφει και υπογράφει προσωπικά σε σημείωμά του: «Το Εκκοκκιστήριο Ιδεών είναι μήνας του μέλιτος, που ζει στις σελίδες «περί Πολιτείας» των ανωνύμων του Πόθου».

Οι εργασίες προχωρούν και σε λίγο καιρό θα είναι εμφανές πλέον και από την εξωτερική του όψη, πολύχρωμο και… παιχνιδιάρικο σαν παιδική ζωγραφιά!

Σοφία Γκαγκούση

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στη «Στέγη» - Παρουσίαση βιβλίου του Κ. Γαλανούδη «98%»

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στη «Στέγη» - Παρουσίαση...

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Βέροιας – Ημαθίας και η...

«Ο μάγος του 13» της Χρυσάνθης Πρωτοψάλτου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

«Ο μάγος του 13» της Χρυσάνθης Πρωτοψάλτου στη Δημόσια...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, οι εκδόσεις...

Προβολή της ταινίας   BLACK PANTHER στη Δημόσια   Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Προβολή της ταινίας BLACK PANTHER στη Δημόσια Κεντρική...

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ AMERICAN SPACESΟ Φεβρουάριος...

Τεχνική ενημέρωση για τη Φυτοπροστασία της Ροδακινιάς από την ΕΥΡΩΦΑΡΜ - Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στο ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ στις 6 μ.μ.

Τεχνική ενημέρωση για τη Φυτοπροστασία της Ροδακινιάς...

Η ΕΥΡΩΦΑΡΜ Α.Ε. από το 1993 παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ...

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Οι  «Δάφνες και Πικροδάφνες»του  Δημήτρη  Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά  σήμερα στη Βέροια

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Οι «Δάφνες και...

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στηρίζοντας...

Τα  «Σιωπηλά Βήματα» παρουσιάστηκαν στη Νάουσα

Τα «Σιωπηλά Βήματα» παρουσιάστηκαν στη Νάουσα

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 στην Αίθουσα Περιοδικών...

Stand Up Comedy Night με τον Δημήτρη Χριστοφορίδη  στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Stand Up Comedy Night με τον Δημήτρη Χριστοφορίδη στη Δημόσια...

‘Ένας από τους καλύτερους stand up comedians της χώρας, ...

Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα - 2019

Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία -...

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 | Ώρα 14:30 Σύλλογος Ζωγράφων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Οι προκλήσεις & το μέλλον του Περιφερειακού & Κλαδικού τύπου - 1η Ενότηταhttps://www.youtube.com/watch?v=LhYHKBT_Up8&feature=youtu.beΟι προκλήσεις & το μέλλον του Περιφερειακού & Κλαδικού τύπου - 2η...

Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 9.15 μ.μ.στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά… Η Συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά!Η μοναδική...

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Βέροιας – Ημαθίας και η Αντικαρκινική Εταιρεία Ελλάδος – παράρτημα Βέροιας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Γαλανούδη «98%» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε μια εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Χρυσάνθης Πρωτοψάλτου «Ο μάγος...