Γενική Συνέλευση ΟΧΕ. «Το άθλημα είναι σε ένα σταθερό δρόμο και αυτό θα διαφυλάξουμε»

Γενική Συνέλευση ΟΧΕ. «Το άθλημα είναι σε ένα σταθερό δρόμο και αυτό θα διαφυλάξουμε»

Με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και στο Σπίτι του Χάντμπολ η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος.

Ομόφωνα εγκρίθηκαν οι προτάσεις του Προέδρου της ΟΧΕ Κώστα Γκαντή για το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης, ήτοι εκλέχθηκαν Πρόεδρος της Γ.Σ., ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιος Αγγελούδης και Γενικός Γραμματέας της Γ.Σ. ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΧΑΜΑΘ Ησαΐας Χατζηκωνσταντίνου.

Εγκρίθηκαν ομόφωνα: ο Διοικητικός- Οικονομικός- Ταμειακός Απολογισμός από 1-1-2019 έως 31-12-2019, ο Ισολογισμός από 1-1-2019 έως 31-12-2019 – η Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής και ο προϋπολογισμός έτους 2021, ενώ έγινε και  Τροποποίηση του κανονισμού ντόπινγκ.

«Νέο πλάνο 5ετιας στην ανάπτυξη μετά από δημόσια διαβούλευση»

Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής: «Ευχαριστώ πολύ για την στήριξη σας και τη παρουσία σας εδώ παρά τις δύσκολες συνθήκες. Στα οικονομικά μας θα ήθελα να αναφέρω πως έχουμε υποστεί περικοπή της επιχορήγησης μας. Με τα χρήματα που λαμβάνουμε πραγματοποιούμε διπλάσιες δράσεις από το κανονικό. Καλούμαστε να μπούμε το 2021 με ένα προγραμματισμένο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και πολλές υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων και αν αυτή η επιχορήγηση διατηρηθεί θα μας δημιουργήσει πολλά προβλήματα και θα πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τα πλάνα μας. Η πολιτεία γνωρίζει τα θέματα, έχουμε κάνει με τον αρμόδιο υπουργό αρκετές συναντήσεις.  Το επόμενο διάστημα η Ομοσπονδία μας θα κληθεί να παρουσιάσει ένα νέο πλάνο ανάπτυξης του αθλήματος πενταετούς διάρκειας, το οποίο θα προκύψει μετά και από δημόσια διαβούλευση. Αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο όπως γνωρίζεται υπάρχουν αλλαγές στην εκλογική διαδικασία. Το άθλημα έχει την δική του ρότα, είμαστε σε ένα σταθερό δρόμο και αυτό θα διαφυλάξουμε. Δεν επηρεάστηκε από τρία μνημόνια και μία πανδημία, δεν θα επηρεαστεί ούτε τώρα. Το χάντμπολ λειτουργεί συντεταγμένα και έχει ισχυρή εκπροσώπηση στην ΕΟΕ»

.«Εμεί κάνουμε πράξη την ανανέωση από μόνοι μας κάθε δύο θητείες»

Ο εκπρόσωπος της ΟΧΕ στην ΕΟΕ και Α’ Αντιπροεδρός της Στέλιος Αγγελούδης ανέφερε: «Βιώνουμε δύσκολες καταστάσεις. Δυστυχώς η πανδημία μας στέρησε την δυνατότητα να κάνουμε μια αγκαλιά με ανθρώπους που έχουμε αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς μέσα από το οικογενειακό μας άθλημα.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην διοίκηση της ΟΧΕ και τα σωματεία που συνεργάστηκαν πολύ καλά και κατάφεραν να διαχειριστούν την πανδημία. Η Ομοσπονδία υπερέβαλε εαυτών για να βγει εις πέρας αυτή η δύσκολη χρονιά και να κατακτήσει πρωτιές ανάμεσα σε τόσα αθλήματα. Δουλέψαμε οργανωμένα για το πώς θα λειτουργήσει το άθλημα στην εποχή της πανδημίας. Τηρήσαμε πρωτόκολλα και συμμετείχαμε για να δημιουργηθούν για όλον τον αθλητισμό».

Για το αθλητικό νομοσχέδιο: «Ο καθένας μπορεί να διατηρεί τις θέσεις του, αλλά είναι πλέον νόμος του κράτος και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Στο χάντμπολ δεν έχουμε επηρεαστεί από εξωγενείς παράγοντες, έχουμε ο καθένας τις απόψεις μας, έχοντας αφήσει έξω πολιτικές επιρροές. Αυτό είναι ένα επίτευγμα. Εμείς κάνουμε πράξη την ανανέωση από μόνοι μας κάθε δύο θητείες».

Για το Beach Handball: «Λόγω της θέσης μου στην ΕΟΕ και μέσα από πολλές συζητήσεις είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι το Beach Handball θα έχει μεγάλη δυναμική, θα είναι βασική συνιστώσα του χάντμπολ, στο μέλλον και θα γίνει Ολυμπιακό άθλημα».

«Περισσότερες από 250 αναπτυξιακές δράσεις- Δυνατές διεθνείς σχέσεις»

Ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Σταματιάδης έκανε τον Διοικητικό Απολογισμό της Ομοσπονδίας και ο Β’ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών Κώστας Σπυρόπουλος τον Οικονομικό Απολογισμό. Ο κ. Σταματιάδης στάθηκε στα «δύο χρυσά των Εθνικών ομάδων Beach Handball στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες της Πάτρας και την πετυχημένη παρουσία της Εθνικής Γυναικών στα World Beach Games. Το 2019 επίσης είχαμε μία γεμάτη χρονιά με περισσότερες από 250 αναπτυξιακές δράσεις σε όλη την Ελλάδα, στις κοινωνικές δράσεις που συμμετείχε και πρωτοστάτησε η Ομοσπονδία, στην ανανέωση της συνεργασίας με την ΕΡΤ με 45 ζωντανές τηλεοπτικές μεταδόσεις. Έχουμε τους χορηγούς μας και τις συνεργασίες μας με την τοπική αυτοδιοίκηση που μας έδωσαν την δυνατότητα σε δύσκολους οικονομικά καιρούς να προετοιμάζονται οι Εθνικές μας ομάδες. Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στις διεθνείς μας σχέσεις και την επιτυχία της ανάληψης της έδρας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ στην Αθήνα και την θέση του Γενικού Γραμματέα της. Φυσικά είχαμε και την διοργάνωση της Μεσογειάδας Χάντμπολ με 14 χώρες στην Αθήνα, την τελευταία μεγάλη διοργάνωση του ελληνικού αθλητισμού πριν την πανδημία».

«Το Beach Handball αλλάζει»

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσίαση Beach Handball από τον Γιώργο Μπεμπέτσο μέλος της αντίστοιχης Επιτροπής της ΟΧΕ και τη Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

«Το Beach Handball ήταν το μοναδικό άθλημα της άμμου που ολοκλήρωσε της σεζόν εν μέσω πανδημίας. Η Ομοσπονδία θα το συμπεριλάβει ως ξεχωριστό κλάδο άθλησης, σύμφωνα με τις επιταγές της EHF, με ξεχωριστό μητρώο σωματείων και αθλητών. Μέσω αυτής της διαδικασίας ανοίγει ο δρόμος από την ΓΓΑ για την μοριοδότηση και στο Beach Handball. Στόχος είναι του χρόνου να διοργανωθούν τα πρώτα πανελλήνια πρωταθλήματα μικρών ηλικιών με το νέο καθεστώς, ώστε να μπορούν τα παιδιά να διεκδικήσουν και μόρια. Με τον νέο κλάδο η Ομοσπονδία θα μεγαλώσει και ο κύκλος εργασιών της θα αυξηθεί σημαντικά».

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από το νομοσχέδιο- Γήπεδο Beach Handball στη Μίκρα»

Το μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ Κώστας Βιολιτζής επεσήμανε στην τοποθέτηση του: «Θα ήθελα να χαιρετίσω την ψήφιση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου. θα φέρει ανανέωση στον ελληνικό αθλητισμό. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από το νομοσχέδιο. Εμείς δεν έχουμε ούτε σωματεία- σφραγίδες, ούτε κλειστές πόρτες. Όλοι όσοι θέλουν να βοηθήσουν, είναι καλοδεχούμενοι στο άθλημα».

Αναφορικά με το Beach Handball είπε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ως μέλος της Διοίκησης της Μίκρας, ότι αποφασίσαμε να φτιαχτεί ένα γήπεδο Beach Handball και να παραχωρηθεί στην ΟΧΕ για τις ανάγκες του αθλήματος. Από πού άκουσα από τον κ. Μπεμπέτσο είναι πολύ ευχάριστα, θα δοθεί τεράστιο κίνητρο στα σωματεία με τον νέο κλάδο άθλησης και την μοριοδότηση».

Τον λόγο πήραν στην συνέχεια οι εκπρόσωποι των σωματείων: Αλέξανδρος Αξιούπολης (Κύρος Καλαβάζης), Άγγελος Μαυρίδης (Μακεδών), ΑΕΣΧ Πυλαίας (Μιχάλης Αντωνιάδης), αλλά και ο Αλέκος Κατσούνης ως απλός φίλαθλος που έχει στο άθλημα δύο παιδιά.

Ο κ. Καλαβάζης αναφέρθηκε στα αναπτυξιακά προβλήματα και ότι ειδικά στα σωματεία της περιφέρειας πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή μέριμνα και βοήθεια και από την ομοσπονδία και από την πολιτεία.

Ο κ. Μαυρίδης στάθηκε στο Beach Handball, ότι ένα γήπεδο στη Μίκρα για το άθλημα είναι όνειρο ζωής. Ότι υπάρχει κίνητρο στα σωματεία με την μοριοδότηση, ενώ στάθηκε και στην βοήθεια που πρέπει να υπάρξει βοήθεια στα έξοδα διαιτησίας για τα σωματεία στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, ενώ ο κ. Αντωνιάδης επικεντρώθηκε στο σοβαρό γηπεδικό πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα και γενικά στη Θεσσαλονίκη.

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Handball Premier. Άδικη ήττα του Φιλίππου 26-25 στην Πυλαία

Handball Premier. Άδικη ήττα του Φιλίππου 26-25 στην Πυλαία

Σε ένα δραματικό ματς η Πυλαία νίκησε τον Φίλιππο με...

 Κώστας Τούτσης

Κώστας Τούτσης " Χρειαζόμαστε μία καλή...

Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ  σήμερα  Σάββατο αγωνίζεται στην Πυλαία...

Με τέσσερις ομάδες στα ΕURO Beach Handball 2021 η Ελλάδα!

Με τέσσερις ομάδες στα ΕURO Beach Handball 2021 η Ελλάδα!

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ έλαβε από την ΟΧΕ τις...

Κλήσεις Εθνικής Γυναικών στο χαντ μπολ. Πέντε παίκτριες της Βέροιας 2017

Κλήσεις Εθνικής Γυναικών στο χαντ μπολ. Πέντε...

Αρχίζει την προσεχή εβδομάδα η προετοιμασία της...

Πέντε  κρούσματα στον Δούκα- Αναβλήθηκε το παιχνίδι με τον Διομήδη

Πέντε κρούσματα στον Δούκα- Αναβλήθηκε το παιχνίδι με...

Δεν θα διεξαχθεί Σάββατο ( 27/2)   το παιχνίδι Δούκας-...

 ΟΧΕ .ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ Μείωση 20% στις αμοιβές διαιτητών- γραμματείας

ΟΧΕ .ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ Μείωση 20% στις αμοιβές διαιτητών-...

Με απόφαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως...

Handball Premier και Α1 γυναικών ,- Πρόγραμμα και Διαιτητές (27-28/2/2021)

Handball Premier και Α1 γυναικών ,- Πρόγραμμα και Διαιτητές...

Επανεκκίνηση έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην Handball...

Mε νέα συστήματα αρχίζουν και πάλι Handball Premier και Α1 Γυναικών

Mε νέα συστήματα αρχίζουν και πάλι Handball Premier και Α1...

Το προσεχές Σαββατοκύριακο 27-28/2 επαναρχίζουν μετά από...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η ανακοίνωση του προέδρου του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Βέροιας, Γιώργου Φύκατα στην επίσημη σελίδα του Φιλίππου  στο facebook:Στο ίδιο έργο θεατές!!!!Δυστυχώς για μια φορά ακόμα επιβεβαιώνεται ο κανόνας που λέει ότι...

Εύκολη νίκη πανηγύρισε ο Ζαφειράκης Νάουσας στην έδρα του απέναντι στον Αρχέλαο Κατερίνης καθώς επικράτησε με 33-24 και παρέμεινε σταθερά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι...

Handball Premier (19η-20η αγωνιστική) Σάββατο 17 Μαρτίου 2018Handball Premier (19η αγωνιστική)Δαϊς 14:00, ΑΣΕ Δούκα- Διομήδης Άργους (Πατιός- Τσιάνας, Αντωνόπουλος)Σπίτι του Χάντμπολ 17:00 (ΕΡΤ3), ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV- AEK (Μπέτμαν-...

Μια ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών πήρε ο Α.Σ Βέροιας 2017 καθώς επικράτησε στην Κέρκυρα επι του Φαίακα με 22-13.Οι φιλοξενούμενοι πήραν από το πρώτο ημίχρονο ένα προβάδισμα στο σκορ, το οποίο...