Η ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΩΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Η ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΩΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

 

Συντάκτης: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ

 

Η διαρκώς αναζωπυρούμενες απειλές για τα κρίσιμα εθνικά μας ζητήματα, απασχολούν την τρέχουσα επικαιρότητα σε συνδυασμό με την επιτεινόμενη επιδημική κρίση του κορωνοϊού και τις εμφανείς κοινωνικοοικονομικές της συνέπειες.

 

Οι δημοσιοποιούμενες διπλωματικές κινήσεις, σε συνδυασμό με τα εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά και τα περιοριστικά μέτρα που εξαγγέλονται για την ανάσχεση της επιδημίας, κυριαρχούν στην ειδησεογραφία, ενώ άλλα  σημαντικότατης σημασίας ζητήματα, παραμερίζονται από την επικαιρότητα.

 

Ένα από αυτά τα κρίσιμα ζητήματα με σαφέστατες εθνικές επιπτώσεις, αποτελεί η υπογεννητικότητα που καταγράφεται στην χώρα μας.



 

Σύμφωνα με στοιχεία που κοινοποιούνται συνεχώς, σε σχέση με την πληθυσμιακή εξέλιξη των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξάνεται συνολικά, η Ελλάδα παρουσιάζει σταδιακή μείωση του πληθυσμού της η οποία καθίσταται διαρκώς εμφανέστερη.

 

Από αυτά τα στοιχεία αναδύεται σε διεθνές επίπεδο το ζέον πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην χώρα μας, κάτι το οποίο εντοπίζεται και τονίζεται από δεκαετίες χωρίς ωστόσο να φαίνεται στον ορίζοντα κάποια προοπτική για την επίλυσή του.

 

Αυτό το πρόβλημα σε συνδυασμό με το φαινόμενο του διαρκώς αυξανόμενου αριθμού των προσφύγων και μεταναστών που εισέρχονται στην χώρα μας, οδηγεί ανενόχλητα στην αλλοίωση της σύνθεσης του πληθυσμού της χώρας μας πράγμα το οποίο αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της εθνικής μας υπόστασης.

 

Το πρόβλημα αυτό οξύνεται ακόμα περισσότερο από την αδιαφορία της πολιτείας η οποία στην ουσία αρνείται να θεσπίσει κίνητρα στα νεαρά ζευγάρια προκειμένου να φέρουν στον κόσμο περισσότερα παιδιά αλλά και να στηρίξει ουσιαστικά τους πολυτέκνους οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις τεράστιες δυσκολίες που προκύπτουν απ’ το σημερινό υψηλό κόστος ζωής.

 

Αποτρεπτικά ως προς την δημιουργία πολυμελών οικογενειών δρα και η προσέλκυση των νέων της επαρχίας προς τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου υπάρχει η πρόκληση των περισσότερων ευκαιριών, αφού η περιφέρεια σταδιακά ερημώνεται και εγκαταλείπεται από τους κατοίκους της.

Η κατάσταση αυτή επιτείνεται με την έξαρση της μετανάστευσης των νέων σε άλλες χώρες όπου αναζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβής.



 

Θεωρείται επομένως εθνικά αναγκαίο να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αναστροφή του φαινομένου της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

 

Αυτό σημαίνει την καθιέρωση ουσιαστικών κινήτρων στα νεαρά ζευγάρια για απόκτηση παιδιών, ουσιαστικές οικονομικές ελαφρύνσεις, στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών και δημιουργία γενικότερων προϋποθέσεων για την εγκατάσταση των νέων ζευγαριών στην περιφέρεια.

 

Πάνω απ’ όλα όμως επιβάλλεται να υπάρξει μια γενικότερη ενημέρωση για τις παραμέτρους του εθνικού πια προβλήματος, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν τις επιπτώσεις του.

 

Ο χρόνος κυλάει ήδη αντίστροφα για την συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα οι συνέπειες θα είναι δυσοίωνες για όλους.

 

Το Πολιτικό Σύστημα της χώρας, οι Φορείς και οι Παράγοντες οφείλουν να προσεγγίσουν με ευθύνη το ζήτημα και να ενεργοποιήσουν τις απαιτούμενες δράσεις, προς όφελος του εθνικού συμφέροντος.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Από την Δευτέρα 1 Απριλίου το θερινό ωράριο των καταστημάτων της Βέροιας

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Από την Δευτέρα 1 Απριλίου...

Ξεκινάει από την Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 το θερινό ωράριο...

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ευθ. Παπαδόπουλος σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ευθ. Παπαδόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...