Δάνεια ΟΕΚ: Η νέα ρύθμιση και οι αλλαγές

Δάνεια ΟΕΚ: Η νέα ρύθμιση και οι αλλαγές

Αλλαγές στους δικαιούχους και στα ποσά έκπτωσης για τα δάνεια του τέως ΟΕΚ προβλέπει η ΚΥΑ των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας. Μέχρι 31 Μαρτίου οι αιτήσεις.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr αλλαγές στα πόσα έκπτωσης και περισσότεροι δικαιούχοι που μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση ληξιπρόθεσμων και μη ληξιπρόθεσμων οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του τ. ΟΕΚ περιλαμβάνει Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας που σας παρουσιάζει αποκλειστικά το Dikaiologitika News.

Προβλέπεται:

  • Για πολύτεκνο έκπτωση 50% θα πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση και να ζητήσουν επανυπολογισμό της τιμής της κατοικίας τους.
  • Στους δικαιούχους κατοικίας στους οικισμούς του τ.ΟΕΚ με τρία προστατευόμενα μέλη, στις μονογονεικες οικογένειες, στις περιπτώσεις χηρείας με ένα τουλάχιστον προστατευόμενο μέλος,στις οικογένειες με προστατευόμενο μέλος ΑμεΑ, στις οικογένειες με μέλος με διαπιστωμένη αναπηρία 67% και άνω και στους συνταξιούχους προβλέπεται έκπτωση 20%.

Ειδικότερα οι δικαιούχοι είναι οι εξής:

Περίπτωση Α.

Δικαιούχοι κατοικιών στους οικισμούς του τ.ΟΕΚ (νυν ΟΑΕΑ) για τους οποίους έχουν εκδοθεί Συμφωνητικά Παραχώρησης Χρήσης (Προσωρινά Παραχωρητήρια) και αναμένεται η έκδοση Οριστικών Παραχωρητηρίων καθώς και δικαιούχοι για τους οποίους εκκρεμεί η έκδοση προσωρινών Παραχωρητηρίων.

Περίπτωση Β.

Δικαιούχοι με Οριστικά Παραχωρητήρια που είναι σε ισχύ ο προβλεπόμενος σε αυτά χρόνος αποπληρωμής ή έχουν εξοφλήσει κάνοντας χρήση της έκπτωσης του 40%

Περίπτωση Γ.

Δικαιούχοι κάτοχοι Οριστικών Παραχωρητηρίων που ο προβλεπόμενος χρόνος αποπληρωμής έχει ολοκληρωθεί και υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Για τις περιπτώσεις Β και Γ η προθεσμία υποβολής της αίτησης ένταξης παρατείνεται μέχρι 31.3.2021.

Κατ' εξαίρεση μπορεί να υπαχθούν στην ρύθμιση:

  • Δικαιούχος ο οποίος δεν ιδιοκατοικεί ούτε κάνει χρήση της κατοικίας λόγω ανυπαίτιου κωλύματος και εφόσον δεν προκύπτει εκμετάλλευση της κατοικίας τους που να συνεπάγεται αύξηση εσόδων.
  • Έχει επέλθει θάνατος του κληρωθεντα δικαιούχου και η υποχρέωση εξυπηρέτησης του δανείου έχει περιέλθει στους νόμιμους κληρονόμους.
  • Η κατοικία η οποία παραχωρήθηκε είναι κενή αν ο δικαιούχος έχει μετοικήσει προκειμένου να εργαστεί στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό αν ο δικαιούχος έχει μετοικήσει λόγω αναγκαστικής συγκατοίκησης με συγγενικο πρόσωπο που χρήζει συμπαράστασης τρίτου.
  • Η παραχωρηθείσα κατοικία δεν πληροί πλέον τους όρους στεγαστικής αποκατάστασης του δικαιούχου αν τυχόν μεταβλήθηκε η σύνθεση της οικογένειας του λόγω αύξησης των μελών της ή λόγω λύσης γάμου, αν τυχόν προέκυψε αναπηρία εξαιτίας της οποίας απαιτούνται ειδικά διαμορφωμένοι χώροι προς αυτοεξυπηρέτηση.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολύ ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ βόρεια της Σάμου, αισθητός σχεδόν σε όλη την χώρα, ζημιές σε κτίρια, τσουνάμι έβγαλε την θάλασσα στην στεριά

Πολύ ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ βόρεια της Σάμου,...

Πολύ δυνατός σεισμός 6,7 σύμφωνα με το Γεωδυναμικό...

Σε Lockdown και η Θεσσαλονίκη! - Nέα μέτρα θα ανακοινώσει αύριο για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού ο Πρωθυπουργός

Σε Lockdown και η Θεσσαλονίκη! - Nέα μέτρα θα ανακοινώσει...

Σε καθεστώς κόκκινου συναγερμού τίθεται και η...

Το… έστρωσε στα ορεινά του Ολύμπου!

Το… έστρωσε στα ορεινά του Ολύμπου!

Καιρός ήταν να χειμωνιάσει. Καιρός και να χιονίσει...

Κορονοϊός: Τα χαρακτηριστικά του νέου lockdown και πότε θα αποφασιστεί

Κορονοϊός: Τα χαρακτηριστικά του νέου lockdown και πότε θα...

Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα πλέον μετά και το νέο...

Ποια επιδόματα καταβάλλονται στις 30 Οκτωβρίου

Ποια επιδόματα καταβάλλονται στις 30 Οκτωβρίου

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου καταβάλλονται από τον...

Σοφία Στεφανίδου: η πρώτη Ελληνίδα που εκπαιδεύτηκε ως κομάντο και αλεξιπτωτίστρια και πολέμησε τους Γερμανούς ως μυστική πράκτορας!!!

Σοφία Στεφανίδου: η πρώτη Ελληνίδα που εκπαιδεύτηκε ως...

Σοφία Στεφανίδου: η πρώτη Ελληνίδα που εκπαιδεύτηκε ως...

Lockdown σε όλη την χώρα εξετάζει η κυβέρνηση μετά τα 1547 κρούσματα σήμερα!

Lockdown σε όλη την χώρα εξετάζει η κυβέρνηση μετά τα 1547...

Ολοταχώς για lockdown η χώρα.Σύμφωνα με αποκλειστικές...

Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Πάνω από 150.000 αιτήσεις -Τα βήματα για τις πρώτες επιδοτήσεις δανείων

Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Πάνω από 150.000 αιτήσεις -Τα βήματα...

Το Σάββατο πέφτει η αυλαία του προγράμματος «Γέφυρα»,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες τραγουδιστές, ο Γιάννης Πουλόπουλος έφυγε από την ζωή στα 79 του χρόνια μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Ο μεγάλος ερμηνευτής με την γλυκιά φωνή και τα...

Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργος στην τηλεδιάσκεψηΗ πολιτεία θα μεριμνήσει για τη δωρεάν χορήγηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε όλους τους Έλληνες πολίτες, όταν θα είναι διαθέσιμο, ενώ παράλληλα θα...

Τους όρους λειτουργίας των εκκλησιών τις μέρες του Πάσχα περιγράφει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας που δόθηκε στη δημοσιότητα. Όπως έγραψε το Newsit.gr οι...

Οι ημέρες της άδειας τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα θα ανέρχονται σε 15 για τον πατέρα και σε 15 για τη μητέρα και μπορεί να χορηγούνται σπονδυλωτάΣε κεντρικό θέμα αναδεικνύεται η διευκόλυνση των...