Γενικό lockdown: Πότε θα πατήσει το κουμπί η κυβέρνηση, ποιο το όριο σε κρούσματα

Γενικό lockdown: Πότε θα πατήσει το κουμπί η κυβέρνηση, ποιο το όριο σε κρούσματα

Κρίσιμο το επόμενο 15νθήμερο του Νοεμβρίου μετά και τα νούμερα φωτιά τα οποία αγγίζουν τα 800 κρούσματα κορονοιου για δεύτερη εβδομάδα, ενώ το Σάββατο τα κρούσματα έφτασαν ένα βήμα πριν τα 1000. Ποιο είναι το όριο κρουσμάτων που θα αναγκάσει την κυβέρνηση να πατήσει το κουμπί για γενικό lockdown

Κορονοϊός - lockdown : Μεγάλη ανησυχία προκαλούν οι τελευταίες εβδομάδες στους επιδημιολόγους και όχι μόνο,καθώς τα κρούσματα έχουν πάρει την ανιούσια και δεν λένε να κατέβουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει γενικό lockdown, σε περίπτωση που τα κρούσματα ξεπεράσουν το όριο των 1500, ενώ κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες εβδομάδες, καθώς όπως είχαν προειδοποπιήσει οι επιδημιολόγοι, ο χειμώνας θα είναι δύσκολος - λόγω και της γρίπης- .

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση για γενικό lockdown, θα παίξει αν τα πράγματα καλυτερεύσουν στις κόκκινες περιοχές, ή αν θα προστεθούν και άλλες περιοχές στο επίπεδο 4, καθώς υπάρχει έκδηλος φόβος ότι περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 να φτάσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα στο επίπεδο 4.

Χαρακτηριστικά, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα αν και είναι στο επίπεδο 3, βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό καθώς η αύξηση των κρουσμάτων καθημερινά, επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το επιδημιλογικό φορτίο των περιοχών.

LOCKDOWN

Την ίδια ώρα, η Λάρισα παρουσιάζει νέα αύξηση κρουσμάτων καθώς εντοπίστηκαν άλλα 41 χθες, εκ των οποίων τα 16 από ιχνηλατήσεις μετά από άλλα κρούσματα.

«Επειδή ο χρόνος επώασης είναι μετά τις 7 ημέρες-10 ημέρες, η τελική αποτίμηση θα γίνει σε 10-15 ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος στην ΕΡΤ.

Μάλιστα, ιδιαίτερα κρίσιμα θεωρούν τα επόμενα 24ωρα στις περιοχές της βόρειας Ελλάδας όπου παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων, με περιοχές όπως τις Σέρρες και τα Ιωάννινα, να βρίσκονται μία ανάσα από το να ανέβουν στο επίπεδο 4 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι ειδικοί σε περίπτωση που στο διάστημα αυτό δεν δουν αισθητή μείωση των κρουσμάτων, θα επεξεργαστούν νέα μέτρα, με ένα από αυτό να είναι ένας περαιτέρω περιορισμός του ωραρίου για κάποιες κατηγορίες της εστίασης.

Λινού: Θα φτάσουν τα 2.500 τα κρούσματα αν δεν τηρηθούν τα μέτρα

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Αθηνά Λινού, τόνισε πως αν δεν υπάρξει τήρηση των μέτρων, τότε θεωρεί πως τον επόμενο μήνα τα κρούσματα θα διπλασιαστούν!

«Ο διπλασιασμός την τελευταία εβδομάδα είναι η ένδειξη ότι έχουμε επιθετική αύξηση. Αν δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα, αν δεν λειτουργήσουν, στις επόμενες οκτώ ημέρες θα έχουμε διπλασιασμό των κρουσμάτων, θα έχουμε πάνω από 1.000 κρούσματα» είπε η κυρία Λινού που μιλώντας στο Mega τόνισε πως χρειάζεται να προστεθούν επιπλέον μέτρα και να τηρηθεί το μέτρο της μάσκας παντού σε όλη την χώρα.

«Αν δε πάρουμε κι άλλα μέτρα, τότε το επόμενο διάστημα θα διπλασιαστούν και ίσως τριπλασιαστούν. Φοβάμαι ότι θα φτάσουμε στα 2.500 κρούσματα. Μακάρι να διαψευστώ», προειδοποίησε η καθηγήτρια, που σημείωσε ότι θα πρέπει να βρεθούν κίνητρα για να πηγαίνει ο κόσμος να κάνει τεστ.

Αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι σε 95

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 715 κρούσματα, καθώς και επτά θανάτους, με το σύνολο να φτάνει τους 581. Αυτό που προκαλεί ανησυχία ωστόσο, είναι το γεγονός ότι οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν και πάλι, φτάνοντας τους 95 σε όλη τη χώρα, πλησιάζοντας για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα, τα επίπεδα Απριλίου όταν η χώρα ήταν σε καραντίνα.

Παράλληλα, τα κρούσματα «αγγίζουν» τα 31.500 από την ημέρα που εμφανίστηκε η πανδημία στην χώρα. Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα όσον αφορά τα κρούσματα, είναι η αύξηση που παρουσιάζουν στην κατηγορία των ανθρώπων κάτω των 40 ετών. Είναι χαρακτηριστικό πως χθες έγιναν σχεδόν 1.000 δειγματοληψίες από τον ΕΟΔΥ στο Περιστέρι (περιοχή που συγκαταλέγεται σε αυτές με σημαντικό αριθμό κρουσμάτων από τον περασμένο μήνα) και εντοπίστηκαν 31 κρούσματα, με διάμεση ηλικία τα 35 έτη.

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης την περασμένη Παρασκευή, τα μισά κρούσματα αφορούν ηλικίες μεταξύ 19 και 40 ετών, γεγονός που δείχνει πως οι νεότεροι εμφανίζουν μεγάλα ποσοστά μόλυνσης.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Σε συνέχεια της από 13 Μαρτίου ανακοίνωσής μας με την...

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε σε ειδική συνεδρίαση στη Θεσσαλονίκη, παρουσία των 38 Δημάρχων ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής...

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής...

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με διατήρηση των ΔΕΥΑ και αντιμετώπιση των εγγενών αδυναμιών

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με...

Η πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για...

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς Αθήνα, με  εκτροπή από τον ανισόπεδο κόμβο Νησελίου

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς...

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης...

 Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε προβλέψει την οικονομική κρίση του 2010

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε...

Σήμερα το απόγευμα 27 Μαρτίου, έφυγε από τη ζωή σε...

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου λόγω καθολικού Πάσχα

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1...

Το διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο “Greek Tourism and Gastronomy Workshop” στην Κοπεγχάγη

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο “Greek Tourism and...

Στο “Greek Tourism and Gastronomy Workshop”, στην Κοπεγχάγη της...

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσία του Απόστολου Τζιτζικώστα

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της...

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...