Για τα δαγκώματα των αδέσποτων

Για τα δαγκώματα των αδέσποτων

Απάντηση για το χθεσινό δημοσίευμά μας που αφορούσε τα δαγκώματα από αδέσποτα σκυλιά, πήραμε από την αναγνώστρια του «Λαού» κ. Έφη Κουσίδου. Μας γράφει:

«Απαράδεκτο το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας σας 30 Ιανουαρίου 2014 με τον τίτλο «πρώτος σε αδέσποτων ο νομός Ημαθίας» Ως συνδρομητής της εφημερίδας σας, φορολογούμενη και ενεργός δημότης, φιλόζωη, θεωρώ πολύ δυσάρεστο το γεγονός πως λαμβάνετε και εσείς μέρος σε αυτά τα παιχνίδια (μπορώ να υποθέσω πολιτικά). Αντί να καταγγείλετε και εσείς την αδιαφορία της πολιτείας η και να προσπαθήσετε να ευαισθητοποιήσετε τον κόσμο εσείς συμμετέχετε σ το παιχνίδι των διαφόρων εκλεγμένων και μη, ρίχνοντας ευθύνες, προετοιμάζοντας και προκαταλαμβάνοντας την κοινή γνώμη.

Κάποιοι θέλουν τελικά μόνο να δικαιολογήσουν την ΠΑΡΑΝΟΜΗ πράξη τους, της χρήσης φόλας και ακόμη και τη μελλοντική «υποχρεωτικά» θανάτωση αδέσποτων ζώων. Μην παίζετε τα παιχνίδια τους και μη προσπαθείτε να φέρετε σε αντιπαράθεση τους πολίτες. Γιατί δεν μας δαγκώνουν όλους; Μήπως κάποιοι από εμάς δεν τα ενοχλούμε; Δεν είμαστε λίγοι αυτοί που αγαπάμε τα ζώα. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε εμείς στον Δήμο και στον Τύπο τους νόμους που έχουν ψηφιστεί; Με βάση την Νομοθεσία στην Ελλάδα τους αδέσποτους σκύλους είναι υποχρεωμένοι να εμβολιάζουν-φροντίζουν οι Δήμοι και όχι τα φιλοζωικά σωματεία. Ο Νόμος 4039/2012 Άρθρο 9 Περισυλλογής και διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς αναφέρει “Ζώα συντροφιάς, που δεν έχουν υιοθετηθεί και σύμφωνα με γνωμάτευση του κτηνίατρου κρίνονται ότι είναι υγιή, επανεντάσσονται άμεσα στο οικείο τους περιβάλλον, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου που περισυλλέγησαν, αφού προηγουμένως ελεγχθεί ότι έχουν σημανθεί και καταγραφεί ηλεκτρονικά και ότι έχουν υποβληθεί σε αποπαρασίτωση, εμβολιασμό και στείρωση.”

Τι κάνει ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος; που είναι ο απαραίτητος κτηνίατρος; Οι ιδιώτες κτηνίατροι προσπαθούν με ίδια μέσα, φιλότιμο, υπομονή και ανιδιοτέλεια να προσφέρουν τη βοήθεια τους. Θα πρέπει να γνωρίζουμε όμως ότι τα αδέσποτα είναι δημιουργήματα της ανευθυνότητας συνδημοτών μας. ΔΕΝ ΕΠΕΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ!

Το τάισμα και η προσφορά κάθε είδους φροντίδας και βοήθειας του κάθε αδύναμου άστεγου πλάσματος σε αυτή τη γη, είναι αυτό που κάθε άνθρωπος και Χριστιανός θα έπρεπε να επικροτεί. Όσο για τον φόβο που προκαλούν οι αδέσποτοι σκύλοι που γυρίζουν στα πάρκα και στους δρόμους των πόλεων και χωριών: Ναι θα μάθουμε να ζούμε με τα αδέσποτα για όσο διάστημα συνεχίζουμε σαν λαός να δημιουργούμε αδέσποτα. Εμείς τα δημιουργούμε και ως σκεπτόμενα όντα που είμαστε πρέπει πρώτα να κρίνουμε-κατακρίνουμε την δική μας ανευθυνότητα απέναντι στους αδέσποτους σκύλους και γενικά τα ζώα.

Το δικαίωμα στην ΖΩΗ το έχουν όλα τα όντα που ζουν στη γη Ελπίζω να ακουστεί και η διαφορετική από τη δική σας άποψη, που εκφράζει ένα μεγάλο ποσοστό συνδημοτών.

Ευχαριστώ Έφη Κουσίδου – Μακρή»

 

Σ.Σ. Κάπου τα μπερδεύει η αγαπητή αναγνώστριά μας. Κάνει λόγο για «δική μας άποψη» και για «παιχνίδια στα οποία λαμβάνουμε μέρος» στο θέμα των αδέσποτων, τη στιγμή που τέτοια άποψη ή θέση δεν εκφράσαμε με το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Ο «Λαός» κατέγραψε τη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα απέφυγε να συμπεριλάβει στο ρεπορτάζ και άλλα «σκληρότερα» που ειπώθηκαν εκεί. Τη θέση της πάνω  στο θέμα των αδέσποτων, η εφημερίδα μας την έχει εκφράσει κατά καιρούς με σχόλιά της. Θέση που δεν διαφέρει ιδιαίτερα από αυτή των φιλοζωϊκών σωματείων, γι’ αυτό και νομίζουμε ότι η φίλη αναγνώστρια μας αδικεί.

«Λ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Και τα σκυλιά έχουν  τον «κουλτουριάρη» τους

Και τα σκυλιά έχουν τον «κουλτουριάρη» τους

Μια γνωστή αγέλη σκυλιών,  κατοικοεδρεύει ως γνωστόν...

Ένας γάμος  όπως τον ονειρευόταν...

Ένας γάμος όπως τον ονειρευόταν...

Το περασμένο Σάββατο έγιναν οι γάμοι του Δημήτρη Κεφτέ...

Εκτεθειμένο κουτί ρεύματος  πίσω από την Παλιά Μητρόπολη

Εκτεθειμένο κουτί ρεύματος πίσω από την Παλιά...

Αναγνώστες μας κατήγγειλαν ότι πίσω από την Παλιά...

Λίγα λόγια για τον  Άγιο Παίσιο τον Αγιορείτη

Λίγα λόγια για τον Άγιο Παίσιο τον Αγιορείτη

 Με αφορμή την μνήμη του που εορτάζεται στις 12 Ιουλίου...

Τα «Θυμητάρια»   του Δημήτρη Βύζα

Τα «Θυμητάρια» του Δημήτρη Βύζα

Την συγγραφική του προσπάθεια, όπως λέει ο ίδιος,...

«ΜΑΖΙ» λέγεται το ηλεκτρονικό «μάτι» του Μητσοτάκη  στα υπουργεία

«ΜΑΖΙ» λέγεται το ηλεκτρονικό «μάτι» του Μητσοτάκη ...

Ένα νέο πληροφοριακό σύστημα το οποίο θα ελέγχει την...

Έλαβαν επάξια τα συγχαρητήρια όλων…

Έλαβαν επάξια τα συγχαρητήρια όλων…

Όσοι βρέθηκαν δίπλα στους πυροσβέστες της Βέροιας και...

«Χρήσιμες» στην παράνομη στάθμευση οι διαβάσεις

«Χρήσιμες» στην παράνομη στάθμευση οι διαβάσεις

Αν και είναι ένα θέμα που έχουμε αναφερθεί από την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ενημερώνουμε τους αναγνώστες και συνδρομητές μας ότι η εφημερίδα ΛΑΟΣ δεν θα εκδοθεί από την Τρίτη 14 μέχρι και το Σαββατοκύριακο 18-19 Αυγούστου λόγω διακοπών.Τα γραφεία μας θα ανοίξουν την επόμενη Δευτέρα 20...

Σας ενημερώνουμε πως τα γραφεία της εφημερίδας «ΛΑΟΣ» θα παραμείνουν κλειστά για το διάστημα 13-17 Αυγούστου, οπότε φροντίστε για την έγκαιρη δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου σας μέχρι και την Παρασκευή 10...

Η παρουσία των μελών του Επιμελητηρίου Ημαθίας ήταν χαρακτηριστική και πολυμελής σε δύο εκδηλώσεις, όπως διαπιστώσαμε, αυτή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας και στα εγκαίνια του ανακαινισμένου φουαγιέ της...

Ήταν Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 1965, η ημέρα που κυκλοφόρησε το με αριθμό 1 φύλλο του εβδομαδιαίου τότε ΛΑΟΥ. Ο  αείμνηστος  Ζήσης  Πατσίκας με τα παιδιά του  μετά την πενταετή έκδοση της εφημερίδας «Αλεξάνδρεια»,...