Για τα δαγκώματα των αδέσποτων

Για τα δαγκώματα των αδέσποτων

Απάντηση για το χθεσινό δημοσίευμά μας που αφορούσε τα δαγκώματα από αδέσποτα σκυλιά, πήραμε από την αναγνώστρια του «Λαού» κ. Έφη Κουσίδου. Μας γράφει:

«Απαράδεκτο το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας σας 30 Ιανουαρίου 2014 με τον τίτλο «πρώτος σε αδέσποτων ο νομός Ημαθίας» Ως συνδρομητής της εφημερίδας σας, φορολογούμενη και ενεργός δημότης, φιλόζωη, θεωρώ πολύ δυσάρεστο το γεγονός πως λαμβάνετε και εσείς μέρος σε αυτά τα παιχνίδια (μπορώ να υποθέσω πολιτικά). Αντί να καταγγείλετε και εσείς την αδιαφορία της πολιτείας η και να προσπαθήσετε να ευαισθητοποιήσετε τον κόσμο εσείς συμμετέχετε σ το παιχνίδι των διαφόρων εκλεγμένων και μη, ρίχνοντας ευθύνες, προετοιμάζοντας και προκαταλαμβάνοντας την κοινή γνώμη.

Κάποιοι θέλουν τελικά μόνο να δικαιολογήσουν την ΠΑΡΑΝΟΜΗ πράξη τους, της χρήσης φόλας και ακόμη και τη μελλοντική «υποχρεωτικά» θανάτωση αδέσποτων ζώων. Μην παίζετε τα παιχνίδια τους και μη προσπαθείτε να φέρετε σε αντιπαράθεση τους πολίτες. Γιατί δεν μας δαγκώνουν όλους; Μήπως κάποιοι από εμάς δεν τα ενοχλούμε; Δεν είμαστε λίγοι αυτοί που αγαπάμε τα ζώα. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε εμείς στον Δήμο και στον Τύπο τους νόμους που έχουν ψηφιστεί; Με βάση την Νομοθεσία στην Ελλάδα τους αδέσποτους σκύλους είναι υποχρεωμένοι να εμβολιάζουν-φροντίζουν οι Δήμοι και όχι τα φιλοζωικά σωματεία. Ο Νόμος 4039/2012 Άρθρο 9 Περισυλλογής και διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς αναφέρει “Ζώα συντροφιάς, που δεν έχουν υιοθετηθεί και σύμφωνα με γνωμάτευση του κτηνίατρου κρίνονται ότι είναι υγιή, επανεντάσσονται άμεσα στο οικείο τους περιβάλλον, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου που περισυλλέγησαν, αφού προηγουμένως ελεγχθεί ότι έχουν σημανθεί και καταγραφεί ηλεκτρονικά και ότι έχουν υποβληθεί σε αποπαρασίτωση, εμβολιασμό και στείρωση.”

Τι κάνει ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος; που είναι ο απαραίτητος κτηνίατρος; Οι ιδιώτες κτηνίατροι προσπαθούν με ίδια μέσα, φιλότιμο, υπομονή και ανιδιοτέλεια να προσφέρουν τη βοήθεια τους. Θα πρέπει να γνωρίζουμε όμως ότι τα αδέσποτα είναι δημιουργήματα της ανευθυνότητας συνδημοτών μας. ΔΕΝ ΕΠΕΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ!

Το τάισμα και η προσφορά κάθε είδους φροντίδας και βοήθειας του κάθε αδύναμου άστεγου πλάσματος σε αυτή τη γη, είναι αυτό που κάθε άνθρωπος και Χριστιανός θα έπρεπε να επικροτεί. Όσο για τον φόβο που προκαλούν οι αδέσποτοι σκύλοι που γυρίζουν στα πάρκα και στους δρόμους των πόλεων και χωριών: Ναι θα μάθουμε να ζούμε με τα αδέσποτα για όσο διάστημα συνεχίζουμε σαν λαός να δημιουργούμε αδέσποτα. Εμείς τα δημιουργούμε και ως σκεπτόμενα όντα που είμαστε πρέπει πρώτα να κρίνουμε-κατακρίνουμε την δική μας ανευθυνότητα απέναντι στους αδέσποτους σκύλους και γενικά τα ζώα.

Το δικαίωμα στην ΖΩΗ το έχουν όλα τα όντα που ζουν στη γη Ελπίζω να ακουστεί και η διαφορετική από τη δική σας άποψη, που εκφράζει ένα μεγάλο ποσοστό συνδημοτών.

Ευχαριστώ Έφη Κουσίδου – Μακρή»

 

Σ.Σ. Κάπου τα μπερδεύει η αγαπητή αναγνώστριά μας. Κάνει λόγο για «δική μας άποψη» και για «παιχνίδια στα οποία λαμβάνουμε μέρος» στο θέμα των αδέσποτων, τη στιγμή που τέτοια άποψη ή θέση δεν εκφράσαμε με το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Ο «Λαός» κατέγραψε τη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα απέφυγε να συμπεριλάβει στο ρεπορτάζ και άλλα «σκληρότερα» που ειπώθηκαν εκεί. Τη θέση της πάνω  στο θέμα των αδέσποτων, η εφημερίδα μας την έχει εκφράσει κατά καιρούς με σχόλιά της. Θέση που δεν διαφέρει ιδιαίτερα από αυτή των φιλοζωϊκών σωματείων, γι’ αυτό και νομίζουμε ότι η φίλη αναγνώστρια μας αδικεί.

«Λ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόταση για νέα αντιπεριφέρεια κλιματικής αλλαγής

Πρόταση για νέα αντιπεριφέρεια κλιματικής αλλαγής

Ένα σχέδιο δράσης για μια ανθεκτική, κλιματικά...

Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό των «Σπαρτιατών»

Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό των...

Απέκλεισε ο Άρειος Πάγος τους «Σπαρτιάτες» από την...

Ογκόλιθοι εναντίον της παράνομης στάθμευσης στο Άλσος Αγ. Νικολάου Νάουσας

Ογκόλιθοι εναντίον της παράνομης στάθμευσης στο Άλσος...

Το Άλσος Αγίου Νικολάου στη Νάουσα είναι από τις...

Πρόσκληση Μητσοτάκη μέσω Τικ Τοκ για επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές

Πρόσκληση Μητσοτάκη μέσω Τικ Τοκ για επιστολική ψήφο...

Με βίντεο που ανήρτησε στο Tik Tok ο πρωθυπουργός...

Περίπατος Βιβλίου, το Σάββατο, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Περίπατος Βιβλίου, το Σάββατο, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου διοργανώνει στο πλαίσιο της...

Ζημιές από την έντονη βροχή στα πρώιμα κεράσια, Ημαθίας και Πέλλας

Ζημιές από την έντονη βροχή στα πρώιμα κεράσια,...

Η έντονη βροχόπτωση της Τρίτης 23 Απριλίου τελικά δεν...

Ευρωεκλογές: Ο Νίκος Δένδιας θα τρέξει τον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία

Ευρωεκλογές: Ο Νίκος Δένδιας θα τρέξει τον προεκλογικό...

 H δωδεκάδα των υπουργών που θα τρέξει τον προεκλογικό...

Επιτέλους έρχεται «ψαλίδι» στις χρεώσεις των τραπεζών στα POS;

Επιτέλους έρχεται «ψαλίδι» στις χρεώσεις των τραπεζών...

Είναι γενική παραδοχή ότι οι χρεώσεις των τραπεζών για...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...