Μέχρι τις 25 Μαρτίου αναμένεται να τελειώσουν οι εργασίες

Μέχρι τις 25 Μαρτίου αναμένεται να τελειώσουν οι εργασίες

Μέχρι τις 25 Μαρτίου, εκτιμάει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών του Δήμου Βέροιας κ. Άρης Λαζαρίδης ότι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες ανάπλασης στο πάρκο της Εληάς.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το νέο πάρκο θα έχει περισσότερες και μεγαλύτερες χωμάτινες και πράσινες επιφάνειες, με λιγότερο τσιμέντο, με πατάρια, ράμπες και διαδρόμους που θα διασφαλίζουν μια πολύ εύκολη διάβαση από το ένα σημείο του πάρκου στο άλλο.

«Τα διάφορα τμήματα θα μπερδεύονται μεταξύ τους και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο ωραίο αισθητικά και πρακτικά, έτσι ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν οι πολίτες και να χαρούν το πάρκο. Εκτιμούμε ότι στην πιο συμβολική πλατεία της Βέροιας αυτό που θα προκύψει από την ανάπλαση θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρον», λέει ο κ. Λαζαρίδης, δίνοντας την εικόνα της νέας πλατείας.

Στη θέση του σιντριβανιού, θα τοποθετηθεί ένα πολύ μικρότερο σύστημα από πίδακες, αβαθή και σύγχρονο. «Το στοιχείο του νερού θα υπάρχει στην πλατεία, δεν θα το στερήσουμε από τους πολίτες, ούτε βέβαια και τα αγάλματά της που θα ξανατοποθετηθούν στους νέους χώρους. Όσο για τα πλατάνια, αυτά, όχι μόνο θα παραμείνουν, με πατημένο χώμα γύρω τους, αλλά θα φυτευτούν κι άλλα στο γενικότερο πλαίσιο ανάπτυξης του πράσινου.

Θα υπάρχουν επίσης ενδιάμεσα στην πλατεία και πατάρια με μια παράλληλη εξομάλυνση όλων των τμημάτων, θα υπάρχουν ράμπες πρόσβασης ώστε να γίνεται πολύ εύκολη, σχεδόν αυτονόητα, η μετάβαση από το ένα τμήμα στο άλλο και θα ενοποιηθούν και με το πάρκο των Αγ. Αναργύρων» προσθέτει ο αντιδήμαρχος.

Σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα προβλέπεται να τελειώσουν όλα αυτά κατά τον Ιούνιο. Ωστόσο η Τεχνική Υπηρεσία εκτιμάει πως εάν ο καιρός επιτρέψει, θα έχουν τελειώσει οι εργασίες μέχρι τις 25 Μαρτίου ώστε στη συνέχεια, μετά την Εληά να προχωρήσουν οι εργασίες στην πλαγιά του πάρκου, στο κάτω μέρος που θα γίνει το πάρκινγκ με το ασανσέρ και την κυλιόμενη σκάλα.

Όσο για τα ατελή τμήματα της μέχρι σήμερα ανάπλασης σε άλλα σημεία της πόλης, εκεί που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αλλά εκκρεμούν κάποια «μερεμέτια», σ’ αυτά οι παρεμβάσεις συνεχίζονται ενώ τα παρτέρια της οδού Βενιζέλου πρόκειται να φυτευτούν με δέντρα και φυτά, εκατέρωθεν του δρόμου.

Οι δε, νέες διαβάσεις πρόκειται να γίνουν με βάση την ανάπλαση στα σημεία που έχει ήδη χαμηλώσει το κράσπεδο και προβλέπονται ράμπες.

 

Θα ξηλωθεί και θα αντικατασταθεί η άσφαλτος της οδού Εληάς

Ένα νέο στοιχείο που μας έδωσε ο αντιδήμαρχος είναι η αφαίρεση όλου του οδοστρώματος της οδού Εληάς, το οποίο, αφού ξηλωθεί η άσφαλτος και χαμηλώσει, θα αντικατασταθεί με γρανιτόλιθο (10χ10). Αυτό προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο. 

«Έχουμε λοιπόν δουλειά μπροστά μας, αλλά εκτιμούμε ότι θα είμαστε έτοιμοι, νωρίτερα από το επίσημο χρονοδιάγραμμα. Στεκόμαστε παράλληλα στις εκκρεμότητες και στεκόμαστε και κριτικά στο έργο, ώστε να διορθώσουμε κάποιες ατέλειες, λάθη ή παραλείψεις της μελέτης. Έχουμε γενικότερα ανοιχτή ματιά σ’ αυτά…» συμπλήρωσε ο κ. Λαζαρίδης ζητώντας την υπομονή των δημοτών, ώστε μέχρι το τέλος Μαρτίου να χαρεί η πόλη το νέο της πάρκο.

Σοφία Γκαγκούση

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας εγκαινίασε χθες ο Δήμαρχος Βέροιας

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη...

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των...

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω...

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο   για ποδήλατα σήμερα η Ανοίξεως,   από Εληάς έως Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο για ποδήλατα σήμερα η...

Σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της...

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για την   κατάσβεση φωτιάς σε διαλογητήριο, με υλικές μόνο ζημιές

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για...

- Στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πατρίδας- Αγ....

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές μεταφορές της Ημαθίας

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές...

-Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Κώστα...

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και αλήθεια

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και...

  Από τη  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ γνωστοποιούνται τα εξής:«Ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη νομισματική ιστορία της ΕλλάδαςΤη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας εγκαινίασε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης,...

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου ΜηχανικούΦίλοι μου, καλή σας ημέρα, μόλις τώρα διάβασα, ότι υπουργός - αστέρι του τσίρκο, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, εάν τηρούσε τις υποσχέσεις του,...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των πολιτικών διακηρύξεων που επικέντρωσαν το ενδιαφέρον των πολιτών κατά την διάρκεια  της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, συμπεριλήφθηκαν και ειδικές...

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω κάθε εκλογικής διαδικασίας οι πολίτες επιλέγουν να τους διοικήσει  σε τοπικό, περιφερειακό ή πανελλαδικό επίπεδο εκείνος από τους υςποψηφίους που το...