Μέχρι τις 25 Μαρτίου αναμένεται να τελειώσουν οι εργασίες

Μέχρι τις 25 Μαρτίου αναμένεται να τελειώσουν οι εργασίες

Μέχρι τις 25 Μαρτίου, εκτιμάει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών του Δήμου Βέροιας κ. Άρης Λαζαρίδης ότι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες ανάπλασης στο πάρκο της Εληάς.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το νέο πάρκο θα έχει περισσότερες και μεγαλύτερες χωμάτινες και πράσινες επιφάνειες, με λιγότερο τσιμέντο, με πατάρια, ράμπες και διαδρόμους που θα διασφαλίζουν μια πολύ εύκολη διάβαση από το ένα σημείο του πάρκου στο άλλο.

«Τα διάφορα τμήματα θα μπερδεύονται μεταξύ τους και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο ωραίο αισθητικά και πρακτικά, έτσι ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν οι πολίτες και να χαρούν το πάρκο. Εκτιμούμε ότι στην πιο συμβολική πλατεία της Βέροιας αυτό που θα προκύψει από την ανάπλαση θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρον», λέει ο κ. Λαζαρίδης, δίνοντας την εικόνα της νέας πλατείας.

Στη θέση του σιντριβανιού, θα τοποθετηθεί ένα πολύ μικρότερο σύστημα από πίδακες, αβαθή και σύγχρονο. «Το στοιχείο του νερού θα υπάρχει στην πλατεία, δεν θα το στερήσουμε από τους πολίτες, ούτε βέβαια και τα αγάλματά της που θα ξανατοποθετηθούν στους νέους χώρους. Όσο για τα πλατάνια, αυτά, όχι μόνο θα παραμείνουν, με πατημένο χώμα γύρω τους, αλλά θα φυτευτούν κι άλλα στο γενικότερο πλαίσιο ανάπτυξης του πράσινου.

Θα υπάρχουν επίσης ενδιάμεσα στην πλατεία και πατάρια με μια παράλληλη εξομάλυνση όλων των τμημάτων, θα υπάρχουν ράμπες πρόσβασης ώστε να γίνεται πολύ εύκολη, σχεδόν αυτονόητα, η μετάβαση από το ένα τμήμα στο άλλο και θα ενοποιηθούν και με το πάρκο των Αγ. Αναργύρων» προσθέτει ο αντιδήμαρχος.

Σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα προβλέπεται να τελειώσουν όλα αυτά κατά τον Ιούνιο. Ωστόσο η Τεχνική Υπηρεσία εκτιμάει πως εάν ο καιρός επιτρέψει, θα έχουν τελειώσει οι εργασίες μέχρι τις 25 Μαρτίου ώστε στη συνέχεια, μετά την Εληά να προχωρήσουν οι εργασίες στην πλαγιά του πάρκου, στο κάτω μέρος που θα γίνει το πάρκινγκ με το ασανσέρ και την κυλιόμενη σκάλα.

Όσο για τα ατελή τμήματα της μέχρι σήμερα ανάπλασης σε άλλα σημεία της πόλης, εκεί που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αλλά εκκρεμούν κάποια «μερεμέτια», σ’ αυτά οι παρεμβάσεις συνεχίζονται ενώ τα παρτέρια της οδού Βενιζέλου πρόκειται να φυτευτούν με δέντρα και φυτά, εκατέρωθεν του δρόμου.

Οι δε, νέες διαβάσεις πρόκειται να γίνουν με βάση την ανάπλαση στα σημεία που έχει ήδη χαμηλώσει το κράσπεδο και προβλέπονται ράμπες.

 

Θα ξηλωθεί και θα αντικατασταθεί η άσφαλτος της οδού Εληάς

Ένα νέο στοιχείο που μας έδωσε ο αντιδήμαρχος είναι η αφαίρεση όλου του οδοστρώματος της οδού Εληάς, το οποίο, αφού ξηλωθεί η άσφαλτος και χαμηλώσει, θα αντικατασταθεί με γρανιτόλιθο (10χ10). Αυτό προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο. 

«Έχουμε λοιπόν δουλειά μπροστά μας, αλλά εκτιμούμε ότι θα είμαστε έτοιμοι, νωρίτερα από το επίσημο χρονοδιάγραμμα. Στεκόμαστε παράλληλα στις εκκρεμότητες και στεκόμαστε και κριτικά στο έργο, ώστε να διορθώσουμε κάποιες ατέλειες, λάθη ή παραλείψεις της μελέτης. Έχουμε γενικότερα ανοιχτή ματιά σ’ αυτά…» συμπλήρωσε ο κ. Λαζαρίδης ζητώντας την υπομονή των δημοτών, ώστε μέχρι το τέλος Μαρτίου να χαρεί η πόλη το νέο της πάρκο.

Σοφία Γκαγκούση

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστίες  του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ευχαριστίες του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ευχαριστεί θερμά...

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για τον  «20ο  Δρόμο Θυσίας»

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής...

Συνεχίζονται με ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον από...

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου...

 Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 15/4/2024 το...

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Βαρσαμοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Βαρσαμοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Τετάρτη 24...

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με...

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ...

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας  Συνελήφθη ανήλικος για καλλιέργεια  δενδρυλλίων κάνναβης που καλλιεργούσαν με τον πατέρα του στο σπίτι τους

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας Συνελήφθη...

Στις 22 Απριλίου 2024 το μεσημέρι σε περιοχή της...

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή Φλόγα στην πορεία της για το Παρίσι

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή...

Παρά την βροχόπτωση και την χαμηλή θερμοκρασία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...