Μέχρι τις 25 Μαρτίου αναμένεται να τελειώσουν οι εργασίες

Μέχρι τις 25 Μαρτίου αναμένεται να τελειώσουν οι εργασίες

Μέχρι τις 25 Μαρτίου, εκτιμάει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών του Δήμου Βέροιας κ. Άρης Λαζαρίδης ότι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες ανάπλασης στο πάρκο της Εληάς.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το νέο πάρκο θα έχει περισσότερες και μεγαλύτερες χωμάτινες και πράσινες επιφάνειες, με λιγότερο τσιμέντο, με πατάρια, ράμπες και διαδρόμους που θα διασφαλίζουν μια πολύ εύκολη διάβαση από το ένα σημείο του πάρκου στο άλλο.

«Τα διάφορα τμήματα θα μπερδεύονται μεταξύ τους και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο ωραίο αισθητικά και πρακτικά, έτσι ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν οι πολίτες και να χαρούν το πάρκο. Εκτιμούμε ότι στην πιο συμβολική πλατεία της Βέροιας αυτό που θα προκύψει από την ανάπλαση θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρον», λέει ο κ. Λαζαρίδης, δίνοντας την εικόνα της νέας πλατείας.

Στη θέση του σιντριβανιού, θα τοποθετηθεί ένα πολύ μικρότερο σύστημα από πίδακες, αβαθή και σύγχρονο. «Το στοιχείο του νερού θα υπάρχει στην πλατεία, δεν θα το στερήσουμε από τους πολίτες, ούτε βέβαια και τα αγάλματά της που θα ξανατοποθετηθούν στους νέους χώρους. Όσο για τα πλατάνια, αυτά, όχι μόνο θα παραμείνουν, με πατημένο χώμα γύρω τους, αλλά θα φυτευτούν κι άλλα στο γενικότερο πλαίσιο ανάπτυξης του πράσινου.

Θα υπάρχουν επίσης ενδιάμεσα στην πλατεία και πατάρια με μια παράλληλη εξομάλυνση όλων των τμημάτων, θα υπάρχουν ράμπες πρόσβασης ώστε να γίνεται πολύ εύκολη, σχεδόν αυτονόητα, η μετάβαση από το ένα τμήμα στο άλλο και θα ενοποιηθούν και με το πάρκο των Αγ. Αναργύρων» προσθέτει ο αντιδήμαρχος.

Σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα προβλέπεται να τελειώσουν όλα αυτά κατά τον Ιούνιο. Ωστόσο η Τεχνική Υπηρεσία εκτιμάει πως εάν ο καιρός επιτρέψει, θα έχουν τελειώσει οι εργασίες μέχρι τις 25 Μαρτίου ώστε στη συνέχεια, μετά την Εληά να προχωρήσουν οι εργασίες στην πλαγιά του πάρκου, στο κάτω μέρος που θα γίνει το πάρκινγκ με το ασανσέρ και την κυλιόμενη σκάλα.

Όσο για τα ατελή τμήματα της μέχρι σήμερα ανάπλασης σε άλλα σημεία της πόλης, εκεί που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αλλά εκκρεμούν κάποια «μερεμέτια», σ’ αυτά οι παρεμβάσεις συνεχίζονται ενώ τα παρτέρια της οδού Βενιζέλου πρόκειται να φυτευτούν με δέντρα και φυτά, εκατέρωθεν του δρόμου.

Οι δε, νέες διαβάσεις πρόκειται να γίνουν με βάση την ανάπλαση στα σημεία που έχει ήδη χαμηλώσει το κράσπεδο και προβλέπονται ράμπες.

 

Θα ξηλωθεί και θα αντικατασταθεί η άσφαλτος της οδού Εληάς

Ένα νέο στοιχείο που μας έδωσε ο αντιδήμαρχος είναι η αφαίρεση όλου του οδοστρώματος της οδού Εληάς, το οποίο, αφού ξηλωθεί η άσφαλτος και χαμηλώσει, θα αντικατασταθεί με γρανιτόλιθο (10χ10). Αυτό προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο. 

«Έχουμε λοιπόν δουλειά μπροστά μας, αλλά εκτιμούμε ότι θα είμαστε έτοιμοι, νωρίτερα από το επίσημο χρονοδιάγραμμα. Στεκόμαστε παράλληλα στις εκκρεμότητες και στεκόμαστε και κριτικά στο έργο, ώστε να διορθώσουμε κάποιες ατέλειες, λάθη ή παραλείψεις της μελέτης. Έχουμε γενικότερα ανοιχτή ματιά σ’ αυτά…» συμπλήρωσε ο κ. Λαζαρίδης ζητώντας την υπομονή των δημοτών, ώστε μέχρι το τέλος Μαρτίου να χαρεί η πόλη το νέο της πάρκο.

Σοφία Γκαγκούση

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένας Βεροιώτης  διαπρέπει στο Βερολίνο

Ένας Βεροιώτης διαπρέπει στο Βερολίνο

Καλημέρα «ΛΑΕ», καλημέρα ωραία μου Βέροια. Αν και...

Συμπληρωματική  σύμβαση για την  ολοκλήρωση της μελέτης γεωλογικής  καταλληλότητας  περιοχών της Βέροιας

Συμπληρωματική σύμβαση για την ολοκλήρωση της...

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 υπογράφηκε...

Ενημερωτική  ημερίδα για  την στήριξη των ωφελούμενων  του ΤΕΒΑ

Ενημερωτική ημερίδα για την στήριξη των ωφελούμενων...

Σήμερα Τετάρτη στη Στέγη      Ο Δήμος Βέροιας στα...

Κάλεσμα μελών  στη συγκέντρωση  της Θεσσαλονίκης

Κάλεσμα μελών στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης

Το Σωματείο μας συμμετέχοντας στον αγώνα των...

Τα Νοσοκομεία Βέροιας  και Νάουσας επισκέφθηκε η  βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου

Τα Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας επισκέφθηκε η ...

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου συνοδευόμενη από...

Ευχαριστήριο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

Ευχαριστήριο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 2ου...

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού...

Επανεξετάζονται τα οστά των Βασιλικών Τάφων στη Βεργίνα!

Επανεξετάζονται τα οστά των Βασιλικών Τάφων στη...

 Νέα στοιχεία, τεκμηρίωση της ιστορικής αλήθειας και...

Τοποθέτηση του Δημήτρη Μούρνου στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019

Τοποθέτηση του Δημήτρη Μούρνου στο Περιφερειακό...

Καλούμαστε για μια ακόμη χρονιά, να συζητήσουμε και να ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Καλημέρα «ΛΑΕ», καλημέρα ωραία μου Βέροια. Αν και δεκαετίες ζω μακριά σας εντούτοις ΟΛΗ η σκέψη μου είναι στα σοκάκια και τον κόσμο εκεί στην Βέροια. Τις προάλλες είχα δει σε γερμανική εφημερίδα με ιατρικό...

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 υπογράφηκε συμπληρωματική σύμβαση  για την ολοκλήρωση της μελέτης «Κτηματογράφηση, Πολεοδόμηση, Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας και πράξη εφαρμογής στις Π.Ε. 25 και σε τμήματα...

Σήμερα Τετάρτη στη Στέγη      Ο Δήμος Βέροιας στα πλαίσια του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)» καλεί τους ωφελούμενους του...

Το Σωματείο μας συμμετέχοντας στον αγώνα των συνεργαζόμενων συνταξιοδοτικών οργανώσεων καλεί όλα τα μέλη του, καθώς και κάθε συνταξιούχο, στην Πανελλήνια συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης τηνΔΕΥΤΕΡΑ  19...