Μέχρι τις 25 Μαρτίου αναμένεται να τελειώσουν οι εργασίες

Μέχρι τις 25 Μαρτίου αναμένεται να τελειώσουν οι εργασίες

Μέχρι τις 25 Μαρτίου, εκτιμάει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών του Δήμου Βέροιας κ. Άρης Λαζαρίδης ότι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες ανάπλασης στο πάρκο της Εληάς.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το νέο πάρκο θα έχει περισσότερες και μεγαλύτερες χωμάτινες και πράσινες επιφάνειες, με λιγότερο τσιμέντο, με πατάρια, ράμπες και διαδρόμους που θα διασφαλίζουν μια πολύ εύκολη διάβαση από το ένα σημείο του πάρκου στο άλλο.

«Τα διάφορα τμήματα θα μπερδεύονται μεταξύ τους και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο ωραίο αισθητικά και πρακτικά, έτσι ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν οι πολίτες και να χαρούν το πάρκο. Εκτιμούμε ότι στην πιο συμβολική πλατεία της Βέροιας αυτό που θα προκύψει από την ανάπλαση θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρον», λέει ο κ. Λαζαρίδης, δίνοντας την εικόνα της νέας πλατείας.

Στη θέση του σιντριβανιού, θα τοποθετηθεί ένα πολύ μικρότερο σύστημα από πίδακες, αβαθή και σύγχρονο. «Το στοιχείο του νερού θα υπάρχει στην πλατεία, δεν θα το στερήσουμε από τους πολίτες, ούτε βέβαια και τα αγάλματά της που θα ξανατοποθετηθούν στους νέους χώρους. Όσο για τα πλατάνια, αυτά, όχι μόνο θα παραμείνουν, με πατημένο χώμα γύρω τους, αλλά θα φυτευτούν κι άλλα στο γενικότερο πλαίσιο ανάπτυξης του πράσινου.

Θα υπάρχουν επίσης ενδιάμεσα στην πλατεία και πατάρια με μια παράλληλη εξομάλυνση όλων των τμημάτων, θα υπάρχουν ράμπες πρόσβασης ώστε να γίνεται πολύ εύκολη, σχεδόν αυτονόητα, η μετάβαση από το ένα τμήμα στο άλλο και θα ενοποιηθούν και με το πάρκο των Αγ. Αναργύρων» προσθέτει ο αντιδήμαρχος.

Σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα προβλέπεται να τελειώσουν όλα αυτά κατά τον Ιούνιο. Ωστόσο η Τεχνική Υπηρεσία εκτιμάει πως εάν ο καιρός επιτρέψει, θα έχουν τελειώσει οι εργασίες μέχρι τις 25 Μαρτίου ώστε στη συνέχεια, μετά την Εληά να προχωρήσουν οι εργασίες στην πλαγιά του πάρκου, στο κάτω μέρος που θα γίνει το πάρκινγκ με το ασανσέρ και την κυλιόμενη σκάλα.

Όσο για τα ατελή τμήματα της μέχρι σήμερα ανάπλασης σε άλλα σημεία της πόλης, εκεί που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αλλά εκκρεμούν κάποια «μερεμέτια», σ’ αυτά οι παρεμβάσεις συνεχίζονται ενώ τα παρτέρια της οδού Βενιζέλου πρόκειται να φυτευτούν με δέντρα και φυτά, εκατέρωθεν του δρόμου.

Οι δε, νέες διαβάσεις πρόκειται να γίνουν με βάση την ανάπλαση στα σημεία που έχει ήδη χαμηλώσει το κράσπεδο και προβλέπονται ράμπες.

 

Θα ξηλωθεί και θα αντικατασταθεί η άσφαλτος της οδού Εληάς

Ένα νέο στοιχείο που μας έδωσε ο αντιδήμαρχος είναι η αφαίρεση όλου του οδοστρώματος της οδού Εληάς, το οποίο, αφού ξηλωθεί η άσφαλτος και χαμηλώσει, θα αντικατασταθεί με γρανιτόλιθο (10χ10). Αυτό προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο. 

«Έχουμε λοιπόν δουλειά μπροστά μας, αλλά εκτιμούμε ότι θα είμαστε έτοιμοι, νωρίτερα από το επίσημο χρονοδιάγραμμα. Στεκόμαστε παράλληλα στις εκκρεμότητες και στεκόμαστε και κριτικά στο έργο, ώστε να διορθώσουμε κάποιες ατέλειες, λάθη ή παραλείψεις της μελέτης. Έχουμε γενικότερα ανοιχτή ματιά σ’ αυτά…» συμπλήρωσε ο κ. Λαζαρίδης ζητώντας την υπομονή των δημοτών, ώστε μέχρι το τέλος Μαρτίου να χαρεί η πόλη το νέο της πάρκο.

Σοφία Γκαγκούση

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάσος Μπαρτζώκας:

Τάσος Μπαρτζώκας: "Το μήνυμα των Ελλήνων είναι...

Όπως προχθές από το Σύνταγμα έτσι και σήμερα από τη...

Φλογερές ομιλίες και συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας στο πανημαθιώτικο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Φλογερές ομιλίες και συνθήματα για την ελληνικότητα...

Χιλιάδες πολίτες της Ημαθίας γέμισαν το κέντρο της...

Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας  σε ειδική συνεδρίαση τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου

Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής...

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου...

Εξιχνίαση απάτης από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας

Εξιχνίαση απάτης από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε...

Σύλληψη 2 ατόμων για διάρρηξη και κλοπή σε επαγγελματικό γραφείο που έγινε χθες στην Βέροια

Σύλληψη 2 ατόμων για διάρρηξη και κλοπή σε...

Συνελήφθησαν χθες (21 Ιανουαρίου 2019) το μεσημέρι στη...

Πανημαθιώτικο προσκλητήριο από τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας

Πανημαθιώτικο προσκλητήριο από τον Αγροτικό Σύλλογο...

Καλούνται οι Αγροτικοί Σύλλογοι του νομού, οι...

Λαοθάλασσα στη Βέροια για τη Μακεδονία!

Λαοθάλασσα στη Βέροια για τη Μακεδονία!

Πραγματική λαοθάλασσα αυτη την ωρα στο συλλαλητήριο...

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: Γενική  Συνέλευση Προέδρων για το νέο σύστημα  προσλήψεων – διορισμών -Με απόφαση του διευρυμένου ΔΣ προς την  ΟΛΜΕ

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: Γενική Συνέλευση Προέδρων για το νέο...

Η  ΕΛΜΕ Ημαθίας γνωστοποιεί τα εξής:«Μία μέρα πριν...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Χιλιάδες πολίτες της Ημαθίας γέμισαν το κέντρο της Βέροιας στο σημερινό πανημαθιώτικο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών  που διοργανώθηκε από την  Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα για τη...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Όπως προχθές από το Σύνταγμα έτσι και σήμερα από τη Βέροια το μήνυμα των Ελλήνων παντού, από άκρη σε άκρη, είναι ξεκάθαρο. Να μην κυρωθεί από τη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να...