Πιο γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις ζήτησε από τα στελέχη του ΕΛΓΑ στη Βέροια ο πρόεδρος του οργανισμού

Πιο γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις ζήτησε από τα στελέχη του ΕΛΓΑ στη Βέροια ο πρόεδρος του οργανισμού

Σύσκεψη με στελέχη του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Βέροιας είχε ο πρόεδρος του Οργανισμού Βασίλης Έξαρχος. Στη συζήτηση τέθηκε το τρίπτυχο: ένταξη νέων κινδύνων στον Κανονισμό, δικαιότερη κατανομή των εισφορών και επίσπευση καταβολής των αποζημιώσεων, που αποτελούν τις μεγάλες προτεραιότητες του ΕΛΓΑ.

Σχετικά με την κάλυψη νέων κινδύνων ο κ. Έξαρχος μεταξύ άλλων τόνισε ότι αναμένεται μέσα στο 2014 να ολοκληρωθεί αναλογιστική μελέτη που αποτελεί βασική προϋπόθεση. Σε ό,τι αφορά την επίσπευση καταβολής των αποζημιώσεων απαραίτητες προϋποθέσεις είναι: 

1) Οι δηλώσεις ΟΣΔΕ να υποβάλλονται έως 15 Μαΐου και οι εκπρόθεσμες έως 10 Ιουνίου και για αυτό συνεργαζόμαστε με τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

2) Η ενίσχυση του προσωπικού του ΕΛΓΑ (εκκρεμεί αίτημα για πρόσληψη στον ΕΛΓΑ 100 γεωπόνων και κτηνιάτρων με 8μηνες συμβάσεις καθώς με τις 3μηνες ή τις 4μηνες συμβάσεις οι συμβασιούχοι δεν προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν το έργο της εκτίμησης και της υποβολής των πορισμάτων με αποτέλεσμα να καθυστερεί και η καταβολή των αποζημιώσεων).

Ο τηλεφωνικός αριθμός 1540 που έχει τεθεί σε λειτουργία για την εξυπηρέτηση των αγροτών και για θέματα ΕΛΓΑ από την αρχή του 2014, εντός 20 ημερών δέχτηκε περίπου 13.000 κλήσεις για θέματα που αφορούν στον Οργανισμό. Η Διοίκηση παρακολουθεί τη λειτουργία του 1540 και θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί, προκειμένου να είναι αποτελεσματική και εύχρηστη για τον παραγωγό η διαδικασία άμεσης πληροφόρησής του.

«Η οικονομική κατάσταση του Οργανισμού είναι καλή και θα συνεχίσει να είναι καλή, αρκεί η Πολιτεία και οι αγρότες να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους απέναντί του», σημείωσε ο κ. Έξαρχος.

Για τα έτη 2011-2012 το 90% των αγροτών έχει τακτοποιήσει τις ασφαλιστικές του εκκρεμότητες. Για τις δηλώσεις του 2013 οι εισφορές προβλέπονται να πληρωθούν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2014. Η επόμενη πληρωμή αποζημιώσεων θα γίνει στις 10 Φεβρουαρίου 2014 και προς το τέλος του ίδιου μήνα θα γίνει και δεύτερη πληρωμή με μεγαλύτερο όγκο αποζημιώσεων. Εντός του Μαρτίου θα συνεχιστεί με αυξανόμενο ρυθμό η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς με διαδοχικές πληρωμές μέσα στον μήνα.

Απευθυνόμενος στο προσωπικό του υποκαταστήματος, ο πρόεδρος του Οργανισμού τόνισε:

«Γνωρίζουμε το μέγεθος και την έκταση της ζημιάς που ήταν πρωτοφανής  σε Ημαθία και Πέλλα, καθώς και τις τεχνικές δυσκολίες της διαδικασίας εκτίμησης των ζημιών και συγγραφής των πορισμάτων, λόγω της ποικιλομορφίας των καλλιεργειών αλλά και των πολλών ειδών και ποικιλιών εντός του ίδιου αγροτεμαχίου. Γνωρίζουμε την προσπάθεια που έχετε κάνει μέχρι τώρα, επειδή όμως είναι επίσης γνωστό, ότι οι πληγέντες αγρότες έχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, θέλω να σας ζητήσω να εντείνετε τις προσπάθειές σας  για να αυξήσουμε τους ρυθμούς πληρωμής των παραγωγών ολοκληρώνοντας όσο γίνεται πιο γρήγορα τις πληρωμές και σε κάθε περίπτωση να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε οι αποζημιώσεις να είναι δίκαιες.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην πρώτη του συνέντευξη, μετά την υπουργοποίησή του, στον ΑΚΟΥ 99.6 - Άγγελος Τόλκας: «Πολιτική επιλογή,   να ανταποκριθώ στο προσκλητήριο Τσίπρα   για μια συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων»

Στην πρώτη του συνέντευξη, μετά την υπουργοποίησή του,...

Τι λέει για «Κίνημα Αλλαγής», για τις αντιδράσεις και...

Για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου   στη Βέροια

Για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη...

Από την παράταξη του υποψήφιου του «Κινήματος...

Γεωργία Μπατσαρά:   Θα τιμήσουμε   τη Μνήμη   της Γενοκτονίας   του Ποντιακού   Ελληνισμού

Γεωργία Μπατσαρά: Θα τιμήσουμε τη Μνήμη της...

Από τον Συνδυασμό «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα Πόλη» της...

Συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για τον   κανονισμό λειτουργίας του εμπορικού πεζόδρομου Βέροιας

Συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για τον ...

Τακτική Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής...

Ανακοίνωση Υπηρεσίας Πράσινου Νάουσας για το κλάδεμα των δέντρων σε κοινόχρηστους χώρους

Ανακοίνωση Υπηρεσίας Πράσινου Νάουσας για το κλάδεμα...

Όσοι δημότες ενδιαφέρονται για κλάδεμα δέντρων που...

Αποτελέσματα εξαμήνου της δράσης ανακύκλωσης ρούχων στο Δήμο Νόαυσας

Αποτελέσματα εξαμήνου της δράσης ανακύκλωσης ρούχων...

Τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του προγράμματος...

Εξιχνίαση κλοπής από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας 20/2

Εξιχνίαση κλοπής από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε...

Από 1η Μαρτίου η τρίτη ομάδα βιωματικών σεμιναρίων του «Έρασμου»

Από 1η Μαρτίου η τρίτη ομάδα βιωματικών σεμιναρίων του...

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ», ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τι λέει για «Κίνημα Αλλαγής», για τις αντιδράσεις και αιτιάσεις για την υπουργοποίησή του και για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του, ως βουλευτής, στην ΗμαθίαΤα πρώτα του χαρτιά άνοιξε ο Άγγελος Τόλκας μετά...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Από την παράταξη του υποψήφιου του «Κινήματος Αλλαγής», για την Περιφέρει Κ. Μακεδονίας κ. Χρήστου Παπαστεργίου γνωστοποιούνται τα παρακάτω σχετικά με τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη...