Πιο γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις ζήτησε από τα στελέχη του ΕΛΓΑ στη Βέροια ο πρόεδρος του οργανισμού

Πιο γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις ζήτησε από τα στελέχη του ΕΛΓΑ στη Βέροια ο πρόεδρος του οργανισμού

Σύσκεψη με στελέχη του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Βέροιας είχε ο πρόεδρος του Οργανισμού Βασίλης Έξαρχος. Στη συζήτηση τέθηκε το τρίπτυχο: ένταξη νέων κινδύνων στον Κανονισμό, δικαιότερη κατανομή των εισφορών και επίσπευση καταβολής των αποζημιώσεων, που αποτελούν τις μεγάλες προτεραιότητες του ΕΛΓΑ.

Σχετικά με την κάλυψη νέων κινδύνων ο κ. Έξαρχος μεταξύ άλλων τόνισε ότι αναμένεται μέσα στο 2014 να ολοκληρωθεί αναλογιστική μελέτη που αποτελεί βασική προϋπόθεση. Σε ό,τι αφορά την επίσπευση καταβολής των αποζημιώσεων απαραίτητες προϋποθέσεις είναι: 

1) Οι δηλώσεις ΟΣΔΕ να υποβάλλονται έως 15 Μαΐου και οι εκπρόθεσμες έως 10 Ιουνίου και για αυτό συνεργαζόμαστε με τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

2) Η ενίσχυση του προσωπικού του ΕΛΓΑ (εκκρεμεί αίτημα για πρόσληψη στον ΕΛΓΑ 100 γεωπόνων και κτηνιάτρων με 8μηνες συμβάσεις καθώς με τις 3μηνες ή τις 4μηνες συμβάσεις οι συμβασιούχοι δεν προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν το έργο της εκτίμησης και της υποβολής των πορισμάτων με αποτέλεσμα να καθυστερεί και η καταβολή των αποζημιώσεων).

Ο τηλεφωνικός αριθμός 1540 που έχει τεθεί σε λειτουργία για την εξυπηρέτηση των αγροτών και για θέματα ΕΛΓΑ από την αρχή του 2014, εντός 20 ημερών δέχτηκε περίπου 13.000 κλήσεις για θέματα που αφορούν στον Οργανισμό. Η Διοίκηση παρακολουθεί τη λειτουργία του 1540 και θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί, προκειμένου να είναι αποτελεσματική και εύχρηστη για τον παραγωγό η διαδικασία άμεσης πληροφόρησής του.

«Η οικονομική κατάσταση του Οργανισμού είναι καλή και θα συνεχίσει να είναι καλή, αρκεί η Πολιτεία και οι αγρότες να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους απέναντί του», σημείωσε ο κ. Έξαρχος.

Για τα έτη 2011-2012 το 90% των αγροτών έχει τακτοποιήσει τις ασφαλιστικές του εκκρεμότητες. Για τις δηλώσεις του 2013 οι εισφορές προβλέπονται να πληρωθούν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2014. Η επόμενη πληρωμή αποζημιώσεων θα γίνει στις 10 Φεβρουαρίου 2014 και προς το τέλος του ίδιου μήνα θα γίνει και δεύτερη πληρωμή με μεγαλύτερο όγκο αποζημιώσεων. Εντός του Μαρτίου θα συνεχιστεί με αυξανόμενο ρυθμό η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς με διαδοχικές πληρωμές μέσα στον μήνα.

Απευθυνόμενος στο προσωπικό του υποκαταστήματος, ο πρόεδρος του Οργανισμού τόνισε:

«Γνωρίζουμε το μέγεθος και την έκταση της ζημιάς που ήταν πρωτοφανής  σε Ημαθία και Πέλλα, καθώς και τις τεχνικές δυσκολίες της διαδικασίας εκτίμησης των ζημιών και συγγραφής των πορισμάτων, λόγω της ποικιλομορφίας των καλλιεργειών αλλά και των πολλών ειδών και ποικιλιών εντός του ίδιου αγροτεμαχίου. Γνωρίζουμε την προσπάθεια που έχετε κάνει μέχρι τώρα, επειδή όμως είναι επίσης γνωστό, ότι οι πληγέντες αγρότες έχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, θέλω να σας ζητήσω να εντείνετε τις προσπάθειές σας  για να αυξήσουμε τους ρυθμούς πληρωμής των παραγωγών ολοκληρώνοντας όσο γίνεται πιο γρήγορα τις πληρωμές και σε κάθε περίπτωση να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε οι αποζημιώσεις να είναι δίκαιες.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης    «ΔΙΚΤΥΩΣΗ»

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια...

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου...

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης «ΔΙΚΤΥΩΣΗ»

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια...

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ OFFICE ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ OFFICE ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

Η «ΔΙΚΤΥΩΣΗ», πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης...

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου - Εθελοντική αιμοδοσία από το Κέντρο Υγείας Βέροιας

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου - Εθελοντική αιμοδοσία από το...

 Το Κέντρο Υγείας Βέροιας, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018...

Ο ποδηλάτης   Βασίλης Καρυοφιλλίδης στην Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας

Ο ποδηλάτης Βασίλης Καρυοφιλλίδης στην Εύξεινο Λέσχη...

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας είχε την χαρά και την τιμή...

Έτοιμες προς   παραλαβή οι νέες   ταυτότητες των εφέδρων αξιωματικών Ημαθίας

Έτοιμες προς παραλαβή οι νέες ταυτότητες των...

Παρακαλούνται οι έφεδροι αξιωματικοί που υπέβαλλαν...

Εκπαίδευση ειδικών ομάδων της Κεντρικής Μακεδονίας, με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκπαίδευση ειδικών ομάδων της Κεντρικής Μακεδονίας,...

Από τον Ελληνοαυστρολό Άγγελο Γιαννάκαρο, ιδρυτή της...

Σοφίας Παρασκευόπουλου το ανάγνωσμα...

Σοφίας Παρασκευόπουλου το ανάγνωσμα...

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου*Αν τα φαινόμενα ανομίας στα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης επιπέδου ΙΙ «ΔΙΚΤΥΩΣΗ» ανακοινώνει τρία νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο χώρο της ομορφιάς και των αισθητικών εφαρμογών.1.      Εκπαιδευτικό...

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης επιπέδου ΙΙ «ΔΙΚΤΥΩΣΗ» ανακοινώνει τρία νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο χώρο της ομορφιάς και των αισθητικών εφαρμογών.1.      Εκπαιδευτικό...

Η «ΔΙΚΤΥΩΣΗ», πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου ΙΙ από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) Κε.Δι.Βι.Μ.2 με Αριθμό Αδείας 2000440 ξεκινάει...

 Το Κέντρο Υγείας Βέροιας, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 9:00 πμ - 13:00μμ επί της οδού Μοράβα 2, θα πραγματοποιήσει Εθελοντική Αιμοδοσία για τους υπαλλήλους του και το κοινό της περιοχής μας  που επιθυμεί να...