Πιο γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις ζήτησε από τα στελέχη του ΕΛΓΑ στη Βέροια ο πρόεδρος του οργανισμού

Πιο γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις ζήτησε από τα στελέχη του ΕΛΓΑ στη Βέροια ο πρόεδρος του οργανισμού

Σύσκεψη με στελέχη του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Βέροιας είχε ο πρόεδρος του Οργανισμού Βασίλης Έξαρχος. Στη συζήτηση τέθηκε το τρίπτυχο: ένταξη νέων κινδύνων στον Κανονισμό, δικαιότερη κατανομή των εισφορών και επίσπευση καταβολής των αποζημιώσεων, που αποτελούν τις μεγάλες προτεραιότητες του ΕΛΓΑ.

Σχετικά με την κάλυψη νέων κινδύνων ο κ. Έξαρχος μεταξύ άλλων τόνισε ότι αναμένεται μέσα στο 2014 να ολοκληρωθεί αναλογιστική μελέτη που αποτελεί βασική προϋπόθεση. Σε ό,τι αφορά την επίσπευση καταβολής των αποζημιώσεων απαραίτητες προϋποθέσεις είναι: 

1) Οι δηλώσεις ΟΣΔΕ να υποβάλλονται έως 15 Μαΐου και οι εκπρόθεσμες έως 10 Ιουνίου και για αυτό συνεργαζόμαστε με τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

2) Η ενίσχυση του προσωπικού του ΕΛΓΑ (εκκρεμεί αίτημα για πρόσληψη στον ΕΛΓΑ 100 γεωπόνων και κτηνιάτρων με 8μηνες συμβάσεις καθώς με τις 3μηνες ή τις 4μηνες συμβάσεις οι συμβασιούχοι δεν προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν το έργο της εκτίμησης και της υποβολής των πορισμάτων με αποτέλεσμα να καθυστερεί και η καταβολή των αποζημιώσεων).

Ο τηλεφωνικός αριθμός 1540 που έχει τεθεί σε λειτουργία για την εξυπηρέτηση των αγροτών και για θέματα ΕΛΓΑ από την αρχή του 2014, εντός 20 ημερών δέχτηκε περίπου 13.000 κλήσεις για θέματα που αφορούν στον Οργανισμό. Η Διοίκηση παρακολουθεί τη λειτουργία του 1540 και θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί, προκειμένου να είναι αποτελεσματική και εύχρηστη για τον παραγωγό η διαδικασία άμεσης πληροφόρησής του.

«Η οικονομική κατάσταση του Οργανισμού είναι καλή και θα συνεχίσει να είναι καλή, αρκεί η Πολιτεία και οι αγρότες να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους απέναντί του», σημείωσε ο κ. Έξαρχος.

Για τα έτη 2011-2012 το 90% των αγροτών έχει τακτοποιήσει τις ασφαλιστικές του εκκρεμότητες. Για τις δηλώσεις του 2013 οι εισφορές προβλέπονται να πληρωθούν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2014. Η επόμενη πληρωμή αποζημιώσεων θα γίνει στις 10 Φεβρουαρίου 2014 και προς το τέλος του ίδιου μήνα θα γίνει και δεύτερη πληρωμή με μεγαλύτερο όγκο αποζημιώσεων. Εντός του Μαρτίου θα συνεχιστεί με αυξανόμενο ρυθμό η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς με διαδοχικές πληρωμές μέσα στον μήνα.

Απευθυνόμενος στο προσωπικό του υποκαταστήματος, ο πρόεδρος του Οργανισμού τόνισε:

«Γνωρίζουμε το μέγεθος και την έκταση της ζημιάς που ήταν πρωτοφανής  σε Ημαθία και Πέλλα, καθώς και τις τεχνικές δυσκολίες της διαδικασίας εκτίμησης των ζημιών και συγγραφής των πορισμάτων, λόγω της ποικιλομορφίας των καλλιεργειών αλλά και των πολλών ειδών και ποικιλιών εντός του ίδιου αγροτεμαχίου. Γνωρίζουμε την προσπάθεια που έχετε κάνει μέχρι τώρα, επειδή όμως είναι επίσης γνωστό, ότι οι πληγέντες αγρότες έχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, θέλω να σας ζητήσω να εντείνετε τις προσπάθειές σας  για να αυξήσουμε τους ρυθμούς πληρωμής των παραγωγών ολοκληρώνοντας όσο γίνεται πιο γρήγορα τις πληρωμές και σε κάθε περίπτωση να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε οι αποζημιώσεις να είναι δίκαιες.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κων/νος Τσιάρας για δημοτικές εκλογές:

Κων/νος Τσιάρας για δημοτικές εκλογές: "Επίσημη...

«Πεποίθηση και βούληση της Νέας Δημοκρατίας είναι η...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τον εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων στην πόλη της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τον εορτασμό...

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, αποβλέποντες στην...

Ολοκληρώθηκε το 2ο συνέδριο  των Ενώσεων  Τύπου στο Ναύπλιο

Ολοκληρώθηκε το 2ο συνέδριο των Ενώσεων Τύπου στο...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο συνέδριο που...

Νέος αριθμός τηλεφώνου του Κέντρου Αναφοράς Περιστατικού της Πρωτοβουλίας για το Παιδί

Νέος αριθμός τηλεφώνου του Κέντρου Αναφοράς...

Το νέο τηλέφωνο που ισχύει πλέον είναι το 23310-23700.Στο...

Κατάληψη στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας - Φωτό

Κατάληψη στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας - Φωτό

Στα πλαίσια της προσπάθειας επίλυσης σημαντικών...

Διαβάστε αύριο στη

Διαβάστε αύριο στη "ΒΕΡΟΙΑ" 19/11

Ακόμα να χτυπήσει η καμπάνα στον Προμηθέα  ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη άλατος από συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη...

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

«Πεποίθηση και βούληση της Νέας Δημοκρατίας είναι η αναχαίτιση του διχασμού που κάποιοι συστηματικά επιχειρούν τον τελευταίο καιρό καθώς και η αποστολή του μηνύματος, για ενότητα στην κοινωνία. Αυτή την...

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, αποβλέποντες στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού, κατά τη διάρκεια των...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο συνέδριο που διοργάνωσαν από κοινού η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ), ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) και η Ένωση...

Το νέο τηλέφωνο που ισχύει πλέον είναι το 23310-23700.Στο τηλέφωνο αυτό μπορεί να απευθύνεται οποιοσδήποτε πολίτης θέλει να αναφέρει περιστατικό παραμέλησης ή κακοποίησης ανηλίκου, υπό συνθήκες εχεμύθειας και...