Σύσκεψη με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Βέροια  για τα μέτρα κατά της υγειονομικής πανδημίας

Σύσκεψη με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Βέροια για τα μέτρα κατά της υγειονομικής πανδημίας

ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: «Θα αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι»
Κ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ: «Να στηριχτεί ο κόσμος της αγοράς»


Έκτακτη σύσκεψη φορέων της Ημαθίας, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα (24/11/2020) στη Βέροια, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ημαθίας, με αντικείμενο  τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό της πανδημίας covid-19 και άλλα σχετικά θέματα. Η σύσκεψη διοργανώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, μετά από συνεννόηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που για τον λόγο αυτό πραγματοποίησε επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη και σε πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επανέλαβε την ανάγκη να τηρηθούν τα μέτρα, χωρίς παρεκκλίσεις και για όλο το διάστημα του περιορισμού (lockdown) ώστε να στηριχθεί το σύστημα υγείας και στην Κεντρική Μακεδονία. Όλη η Ημαθία πρέπει να δώσει την μάχη για να μην εξαπλωθεί ο ιός. «Ο αγώνας είναι πολύ σκληρός αλλά θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να κάνουμε κάτι που είναι πολύ σημαντικό τις επόμενες δέκα ημέρες. Να δώσουμε λίγο καιρό στο σύστημα υγείας και μετά, με την τάση που παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των ελέγχων και του lockdown που έχει επιβληθεί, είναι βέβαιο ότι θα πάμε προς το καλύτερο. Κάνω έκκληση να αυτοπεριορίστουμε όλοι μας, λίγο υπομονή ακόμα» τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.


Αναφερόμενος ειδικά στα μέτρα που εφαρμόζονται κατά της πανδημίας, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης επανέλαβε ότι θα αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι σε σημεία συνάθροισης ανθρώπων και τόνισε: «Κάνω έκκληση προς τους πολίτες. Είναι στο χέρι όλων μας για το πότε θα φύγουμε από αυτόν τον εφιάλτη και το πόσο σύντομα θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Πρέπει το επόμενο διάστημα να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή. Μένουμε σπίτι και η μετακίνηση να είναι μόνο αν κρίνεται απαραίτητη. Πρέπει να βοηθήσουμε τα νοσοκομεία διότι δίνουν μια τεράστια μάχη με τον ιό».

Η τοποθέτηση Καλαίτζίδη


Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαίτζίδης, καλωσορίζοντας τον Ημαθιώτη Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τόνισε:
«Το  έμπρακτο ενδιαφέρον που δείχνει ο συντοπίτης υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης για την Ημαθία, αντικατοπτρίζει το ευρύτερο ενδιαφέρον της κυβέρνησης, σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Το βλέπουμε στην πράξη τόσο μέσω τέτοιων παρεμβάσεων όπως η σημερινή, μέσω των παρεμβάσεων του επίσης συντοπίτη υφυπουργού Οικονομικών, του Απόστολου Βεσυρόπουλου, όσο και παρεμβάσεων ή μέτρων που ανακοινώνονται από άλλα κυβερνητικά στελέχη και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Από το πρώτο ξέσπασμα του κοροωνοϊού μέχρι σήμερα, η Π.Ε. Ημαθίας, με τις οδηγίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τα μέτρα που ανακοινώνονται από τον Απόστολο Τζιτζικώστα, συμμετέχουμε ενεργά και συνεχώς, στην προσπάθεια να σταματήσουμε την εξάπλωση της πανδημίας και να συμπαρασταθούμε στους πολίτες που έχουν ανάγκη, στους επαγγελματίες και σε όσους πλήττονται». 

Ο Κώστας Καλαϊτζίδης αναφερόμενος ειδικά για όσα γίνονται στην Ημαθία υπογράμμισε και τα εξής: «Στεκόμαστε στο πλευρό όλων αυτών που δίνουν τη μεγάλη μάχη κατά του κορωνοϊού. Πρώτα από όλα στο πλευρό των γιατρών, των νοσηλευτών, του ΕΚΑΒ και όλων των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Ημαθίας, τους οποίους ευχαριστώ μια ακόμη φορά για τον τιτάνιο αγώνα τους.  Όπως ευχαριστώ και το σύνολο του ιατρικού κόσμου της περιοχής που ανταποκρίνεται επάξια στον όρκο του Ιπποκράτη και προσφέρει αμέριστα τις υπηρεσίες του. Το ίδιο ευχαριστώ και συγχαίρω τους εκπαιδευτικούς της Ημαθίας που προσπαθούν ακούραστα να εφαρμόσουν τις νέες συνθήκες της τηλεκπαίδευσης και βέβαια το ίδιο ευχαριστώ και τις αστυνομικές υπηρεσίες της Ημαθίας που αγωνίζονται πραγματικά και αποτελεσματικά για την εφαρμογή των μέτρων κατά του κορονωϊού, με τρόπο σωστό και χωρίς άσκοπες παρεκκλίσεις, όπως ευχαριστώ το σύνολο της Αυτοδιοίκησης της Ημαθίας για την άριστη συνεργασία που έχουμε και σε αυτή την προσπάθεια»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας έκανε ειδική αναφορά στους αγρότες, σημειώνοντας: «Αυτή τη δύσκολη περίοδο δεν πρέπει να αγνοήσουμε τον αγροτικό χώρο που επίσης πλήττεται από την πανδημία. Τους αγρότες δεν μπορούμε να τους αφήνουμε στο έλεος του Θεού.  Είναι οι συνεχώς χαμένοι και ειδικά τώρα που κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη περισσότερα λόγω της κατάστασης που βιώνουμε όλοι μας κι αυτό το επισημαίνω με ιδιαίτερη έμφαση»

Ο Κώστας Καλαϊτζίδης ολοκλήρωσε την παρέμβασή του, αναφερόμενος στον κόσμο της αγοράς και στους επαγγελματίες της Ημαθίας, ενώ έκανε και έκκληση για τήρηση των μέτρων από όλους. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαστε στον χώρο του Επιμελητηρίου και αυτό μου δίνει την ευκαιρία να κλείσω την τοποθέτησή μου, με μια κουβέντα για τον κόσμο της αγοράς και τον κόσμο του Επιχειρείν από τον οποίο κι εγώ προέρχομαι. Ο κόσμος αυτός έβαλε και βάζει πλάτη συνεχώς. Σήμερα πλήττεται και ζημιώνεται όσο ποτέ.  Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν και εξαγγέλλονται βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση. Σας ζητώ να μην εγκαταλείψετε αυτή την προσπάθεια ως κυβέρνηση για τη στήριξη της αγοράς και να τη βελτιώσετε όσο περισσότερο γίνεται μέσα από τον διάλογο με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, με όλους μας. Κάνω έκκληση με τη σειρά μου, προς όλους, φορείς και πολίτες, να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας, να πειθαρχήσουμε απαρέγκλιτα στα μέτρα και είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί, μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη».

 

Οι εκπρόσωποι των φορέων

Όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων της Ημαθίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη και στις συναντήσεις με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, αναφέρθηκαν στις προσπάθειας που καταβάλλονται σε κάθε χώρο για τον περιορισμό της υγειονομικής πανδημίας και την προστασία των πολιτών και αναγνώρισαν το τεράστιο έργο που επιτελείται στις νοσοκομειακές μονάδες της Ημαθίας στον αγώνα κατά του κορωνοϊού και τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών. Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν στην εφαρμογή των μέτρων στο πλαίσιο της λειτουργίας της αγοράς, των καταστημάτων και των επιχειρήσεων, διατυπώθηκαν προτάσεις και ανταλλάχθηκαν απόψεις. Όλοι επίσης τόνισαν τη σημασία που έχουν,  η υπευθυνότητα, η σύνεση και η αυτοσυγκράτηση για την πλήρη τήρηση  των μέτρων προστασίας προκειμένου να περιοριστούν τα κρούσματα στην περιοχή μας και να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα.

Στη σύσκεψη τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και ο αριθμός των παρευρισκόμενος ήταν περιορισμένος λόγω τήρησης των μέτρων που ισχύουν. Συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους χώρους της Υγείας, της Αστυνομίας, της Αγοράς και της Αυτοδιοίκησης. Παρόντες μαζί με τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη ήταν, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Διονύσης Κούγκας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Γιώργος Μπίκας, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου Ημαθίας Ηλίας Πλιόγκας και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Στο ίδιο πλαίσιο, στον χώρο του Επιμελητηρίου Ημαθίας, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης είχε συναντήσεις και με τον υποδιοικητή της νοσοκομειακής μονάδας Νάουσας Κωνσταντίνο Λυκοστράτη, τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Ημαθίας Θωμά Παπαδόπουλο (Β/Θμιας) και Δημήτρη Πυρινό (Α/Θμιας), τον Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ημαθίας Γιώργο Παπαδόπουλο και τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ημαθίας Γιώργο Μπαρμπαρούση. Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη συνόδευαν στην επίσκεψη της Βέροιας, ο Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Σκούμας (Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας) και ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. Ασημάκης Χριστοδουλίδης (Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας).Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Ημέρα Θυσίας του Διασώστη” αλλά καμία δικαίωση για όσους άδικα χάθηκαν! Του Θωμά Αριστοτέλη Καραγιάννη

“Ημέρα Θυσίας του Διασώστη” αλλά καμία δικαίωση για...

Στις 14 Ιανουαρίου 2001 σε απόσταση 7 ναυτικών μιλίων...

1821 – 2021, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Το ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ πριν (κατά-μετά) την επανάσταση

1821 – 2021, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Το...

Του Γιάννη Δ. Μοσχόπουλου1. Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΠερί το 1372 είχαν...

Αποχαιρετισμός Του Γιάννη Γ. Χριστοδουλόπουλου από τον Γιώργο Χιονίδη

Αποχαιρετισμός Του Γιάννη Γ. Χριστοδουλόπουλου από...

Στον λεγόμενο «Επιτάφιο» του Περικλή, όπως αποδόθηκε...

Κατάθεση Αναφοράς της επιστολής του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας από την βουλευτή Φρόσω Καρασαρλίδου

Κατάθεση Αναφοράς της επιστολής του Ιατρικού Συλλόγου...

Η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία...

Η δουλεία - Κατά τους χρόνους πριν και μετά τη Γέννηση του Ι. Χριστού

Η δουλεία - Κατά τους χρόνους πριν και μετά τη Γέννηση...

Του ιερέωςΠαναγιώτουΣ. ΧαλκιάΑφορμή για να γράψω το...

Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από την ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ

Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από την ΑΛΜΗ...

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020...

Επιδοτούμενο πρόγραμμα Voucher  Άνεργων Ηλικίας 30 έως 49 ετών σε τεχνικές δεξιότητες κλάδων αιχμής

Επιδοτούμενο πρόγραμμα Voucher Άνεργων Ηλικίας 30 έως 49...

ΑντικείμενοΤο πρόγραμμα αφορά 10.000 άνεργους...

ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ!

ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ!

του Γιάννη  Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγου...

 
ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Προειδοποίηση Γεωργιάδη: Αν παρατηρηθεί διασπορά θα κλείσουμε ξανά τα καταστήματα.Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοινώνοντας τα μέτρα είπε: Πήραμε την έγκριση της επιτροπής για την επαναλειτουργία του λιανικού...

Στη Βέροια «Εν τη οποία εδημιούργησα εαυτόν» χάριν ευγνωμοσύνης αφήνω όλην την περιουσίαν μου για την εξυπηρέτησιν φιλανθρωπικών σκοπών.«Τίποτε δεν εξαγιάζει τον βίον ενός ανθρώπου περισσότερον όσον η...

Πολύ νερό έπεσε  στον κάμπο της Ημαθίας και σε περιοχές του δήμου Βέροιας από την έντονη και πολύωρη χθεσινή βροχόπτωση, ωστόσο δεν παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα, όπως μας ενημέρωσε ο...

Με θεσμικές παρεμβάσεις  του Υπουργείου Ενέργειας που επεξεργάζονται  τα συναρμόδια υπουργεία, το ΤΕΕ  και η Αυτοδιοίκηση, αναμένεται να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των ετοιμόρροπων και...