Επιστολή παραγωγών-μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάουσας: Κάτω τα χέρια από τον Α.Σ.!

Επιστολή παραγωγών-μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάουσας: Κάτω τα χέρια από τον Α.Σ.!

Όλοι εμείς που υπογράφουμε την παρούσα επιστολή είμαστε μέλη του αγροτικού συνεταιρισμού Νάουσας, όπως μέλη υπήρξαν και οι γονείς μας και πολλών από εμάς και οι παππούδες μας. Επομένως δικαιούμαστε και υποχρεούμαστε να πάρουμε θέση απέναντι σε στείρες αντιπαραθέσεις νεοεισελθόντων ουσιαστικά  μελών του συνεταιρισμού οι οποίοι από ότι διαπιστώσαμε τον μόνο που βλάπτουν αποδεδειγμένα πλέον  είναι τον συνεταιρισμό και κανένα άλλον.

Αφορμή για την επιστολή μας αυτή αποτέλεσε η επιστολή που απέστειλε στον τοπικό τύπο ο κ. Μπιτέρνας Ιωάννης-μέλος του συνεταιρισμού και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συνεταιρισμού - και δημοσιεύτηκε την 18-1-2014.

Παρακολουθούμε εδώ και καιρό μια εξακολουθητική συμπεριφορά του κ. Μπιτέρνα ο οποίος δια του τύπου αυτοαναγορεύτηκε υπερασπιστής των συμφερόντων μας –εμείς πάντως ούτε τέτοια εξουσία του έχουμε εκχωρήσει ούτε μας αντιπροσωπεύει-πλην όμως έχουμε διαπιστώσει ότι η αντιπαράθεσή του  είναι με τον Πρόεδρο του Δ.Σ κ. Ταμπακιάρη, θύμα του όμως δεν είναι ο κ. Ταμπακιάρης, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στη Διοίκηση και αύριο μπορεί να μην είναι, αλλά ο ίδιος ο συνεταιρισμός και θα εξηγήσουμε γιατί.

 

Στη με ημερομηνία 18-1-2014 επιστολή του  ο κ. Μπιτέρνας προχώρησε σ’ ένα τρομερό ολίσθημα σε μια αντικαταστατική συμπεριφορά για την οποία βέβαια και θα του ζητήσουμε τον λόγο στη γενική Συνέλευση, όποτε αυτή θα συγκληθεί. Το ολίσθημά του αυτό –στα πλαίσια επαναλαμβάνουμε της προσωπικής του αντιπαράθεσης αλλά και κάποιων άλλων μελών του συνεταιρισμού όπως  ήδη γνωρίζουμε -ήμασταν παρόντες άλλωστε στην τελευταία έκτακτη Γενική Συνέλευση του συνεταιρισμού- ήταν η δημοσίευση οικονομικών στοιχείων του συνεταιρισμού και στοιχείων της διαχείρισης του συνεταιρισμού με τρόπο υπαινικτικό ,στοιχεία τα οποία όπως πολύ καλά  γνωρίζει αποτελούν οικονομικά και απόρρητα  δεδομένα του συνεταιρισμού.

 

Και ρωτάμε τον Κ. Μπιτέρνα: Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να πληροφορεί δια μέσω του τύπου ανταγωνιστές ,ή πελάτες του συνεταιρισμού για την εσωτερική του λειτουργία; Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να παρουσιάζει αναληθή στοιχεία σε ευρύτερο κύκλο προσώπων που καμία σχέση δεν έχουν με την λειτουργία του συνεταιρισμού; Ποιας του έδωσε το δικαίωμα να δίνει αφορμή σε ευρύτερο κύκλο προσώπων να  σχολιάζουν αρνητικά τα αποτελέσματα αυτού του συνεταιρισμού; Ποιoς του έδωσε το δικαίωμα να βλάπτει τα συμφέροντα του συνεταιρισμού αποδεδειγμένα αφού ήδη μετά την δημοσίευση της επιστολής πληροφορούμαστε ότι πελάτες του συνεταιρισμού οι οποίοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα εκμεταλλευόμενοι το κλίμα αυτό απαίτησαν πιστωτικά τιμολόγια; Ποιος του έδωσε το δικαίωμα με τους υπαινιγμούς του, για τους οποίους θ’ απαντήσουμε παρακάτω, να αμφισβητούν τρίτοι την πιστοληπτική ικανότητα αυτού του συνεταιρισμού; Ποιος του έδωσε εν τέλει το δικαίωμα καθημερινά ν’ αναστατώνει τις διοικητικές υπηρεσίες του συνεταιρισμού απαιτώντας ότι έχει μέσα στο μυαλό του; Δεν γνωρίζει ότι το μόνο αρμόδιο όργανο για την επίλυση των θεμάτων του συνεταιρισμού είναι η Γενική Συνέλευση και όχι οι εφημερίδες;

 

Κ. Μπιτέρνα, σχετικά με τους υπαινιγμούς σας οι οποίοι δημιούργησαν ένα τεράστιο πρόβλημα για το οποίο εμείς πλέον ως μέλη του συνεταιρισμού –και δεν είμαστε μόνοι οι παρόντες υπογράφοντες-ανεξάρτητα το τι θα κάνει το Δ.Σ και δεν μας αφορά, επιφυλασσόμαστε σε βάρος σας για κάθε ζημία που έχει υποστεί o συνεταιρισμός. Και καλά κ. Μπιτέρνα εσείς που διαβάζετε κάθε μέρα το καταστατικό δεν γνωρίζετε ότι για να λάβει δάνειο ο συνεταιρισμός πρέπει να το αποφασίσει η γενική Συνέλευση του συνεταιρισμού; Μήπως τέθηκε ποτέ θέμα λήψης δανείου ή πήραμε καμία τέτοια απόφαση σαν Γ.Σ. και δεν το γνωρίζουμε; Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι ότι ο συνεταιρισμός έχει εξοφλήσει τα δάνεια του από το έτος 2003 και από τότε είναι ο μοναδικός συνεταιρισμός που λειτουργεί με δικά του κεφάλαια. Δεν το γνωρίζετε αυτό; Δεν γνωρίζετε ότι για την έκδοση εκκαθαρίσεων υπολογίζονται και τα τυχόν πιστωτικά υπόλοιπα που θα ζητηθούν; Δεν γνωρίζετε ότι αυτό είναι η δουλειά  τα διαχειριστικής επιτροπής στην οποία συμμετείχατε μέχρι την προηγούμενη διαχείριση και στην οποία πάλι με ελάχιστα ποιοτικά προβλήματα συνυπολογίστηκαν πιστωτικά για το οποία και εσείς συμφωνήσατε; Δεν γνωρίζετε επίσης στοιχειώδεις κανόνες του εμπορίου δηλαδή ότι τα προϊόντα πωλούνται με πίστωση; Πώς είναι δυνατόν να πληρωθούν τα ροδάκινα του καλοκαιριού από τα μήλα του χειμώνα όταν αυτά θα έχουν εξοφληθεί  την Άνοιξη; Είναι επίσης δυνατόν να κρατηθούν χρήματα από επόμενη διαχειριστή περίοδο όταν δεν ξέρουμε αν υπάρχουν και πόσα προϊόντα, σε τι τιμές θα πουληθούν και τι θα αποφέρει η διαχείριση; Τέλος μήπως δεν ήσασταν παρόν στην τελευταία τακτική Γενική συνέλευση όταν από τους ορκωτούς αναλύθηκαν όλα τα οικονομικά στοιχεία και αυτά που αφορούσαν την ύπαρξη αποθεματικών;

 

Και αφού κ. Μπιτέρνα με την επιστολή σας ζητούσατε τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για όλα τα θέματα που θέτατε στην επιστολή σας και συνεδρίασε το Δ.Σ με την δική σας αίτηση ,γιατί ήσασταν ο μόνος που μειοψήφησε από τους (7)  ενώ και τα άλλα δύο μέλη της μειοψηφίας είχαν την άποψη ότι αυτά είναι θέματα που πρέπει να συζητηθούν στην Τακτική γενική Συνέλευση και έτσι τοποθετήθηκαν και ψήφισαν; Μήπως τελικά άλλους σκοπούς επιδιώκετε;

Κ. Μπιτέρνα έχουμε πλέον πεισθεί ότι ο μόνος στόχος σας -και όχι μόνο ο δικός σας-είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, πλην όμως με τον τρόπο αυτό ζημιώνετε αποδεδειγμένα πλέον τον συνεταιρισμό.

 

Με την παρούσα επιστολή μας σας κάνουμε γνωστά για πρώτη και τελευταία φορά τα παρακάτω:

1) Αν έχετε οποιοδήποτε προσωπικό πρόβλημα με τον Κ.Ταμπακιάρη να το λύσετε οι δυο σας και κανείς άλλος.

2) Σταματήστε τώρα να βλάπτετε με ανυπόστατα δημοσιεύματα τα συμφέροντα του συνεταιρισμού.

3) Σας δηλώνουμε ότι για το τελευταίο σας ολίσθημα ,να δημοσιεύσετε δηλαδή οικονομικά στοιχεία του συνεταιρισμού παρά τις απαγορευτικές διατάξεις του καταστατικού του  συνεταιρισμού και των ’’προσωπικών δεδομένων της επιχείρησης’’ ,γιατί εμπορική επιχείρηση είναι και ο συνεταιρισμός ,δίνοντας έτσι το δικαίωμα σε ανταγωνιστές και πελάτες να μας χλευάζουν  και ν’ αμφισβητούν την πιστοληπτική ικανότητα του συνεταιρισμού , θα δώσετε λόγο στην Γενική Συνέλευση.

4) Έχετε φτάσει στα όρια του παραλογισμού με το να κατηγορείτε την Διοίκηση και την διαχειριστική επιτροπή  για τον  λόγο ότι  πληρώθηκαν οι παραγωγές μας  και μάλιστα στην χειρότερη χρονιά με τις καλύτερες τιμές ,όταν γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι μισοί αγρότες είναι από την προηγούμενη χρονιά  απλήρωτοι.

5) Επιφυλασσόμαστε εμείς σαν μέλη του αγροτικού συνεταιρισμού Νάουσας-ανεξάρτητα των ενεργειών της Διοίκησης - να ασκήσουμε σε βάρος σας όλες τις αξιώσεις μας για ζημίες που έπαθε ο συνεταιρισμός από την επαναλαμβανόμενη αυτή  στείρα προσωπική  αντιπαράθεση.

6) Αν δεν σας ικανοποιεί το γεγονός ότι είστε μέλος αυτού του συνεταιρισμού, που άλλωστε τα τελευταία χρόνια γίνατε μέλος, μπορείτε να αιτηθείτε τη διαγραφή σας.

 

Κ. Μπιτέρνα ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Σ ΝΑΟΥΣΑΣ τον οποίο με πολύ ιδρώτα και κόπο δημιούργησαν οι γονείς και οι παππούδες μας και αναπτύξαμε εμείς σε σημείο να τον ζηλεύει όλη η Ελλάδα.

 

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ- ΜΕΛΗ ΤΟΥ Α.Σ. ΝΑΟΥΣΑΣ

1.         Μιχαηλίδης Χαρ. Μιχάλης

2.         Νιόπα Ρόζα

3.         Μπέκας Γιάννης

4.         Λίλης Γιάννης

5.         Τσίτσκαρης Γεώργιος

6.         Γιαννακοβίτης Κωνσταντίνος

7.         Μπουρδάνος Αντώνιος

8.         Κάλφας Άγγελος

9.         Γυρούσης Χριστόδουλος

10.       Παπαστόικας Κωνσταντίνος

11.       Λυπηρίδου Κυριακή

12.       Φράγγη Κυριακή

13.       Λάζος Σταύρος

14.       Φράγγη Πετρούλα

15.       Σερδάρης Γρηγόριος

16.       Τόμτση Κατερίνα

17.       Μπάτσαλα Ολγα

18.       Τόμτση Φανούλα

19.       Μπογιατζόγλου Δημήτριος

20.       Χονδρός Βασίλειος

21.       Τσιούκας Θωμάς

22.       Τρούπκος Γρηγόριος

23.       Σακελλαρίδης Δημήτριος

24.       Καραντώνης Δημήτριος

25.       Χαραυγής Δημήτριος

26.       Μπιτέρνα Θεοφανή

27.       Καραβίδας Ιωάννης

28.       Λούκα Μαρία

29.       Ρέντης Απόστολος

30.       Ρότζιος Μιχαήλ

31.       Ρότζιου Δέσποινα

32.       Μοσχοφίδης Μιλτιάδης

33.       Μοσχοφίδου Μαρία

34.       Μίσκος Ευάγγελος

35.       Κοτρώνης Φίλιππος

36.       Φουντούλης Θεόδωρος

37.       Φουντούλης Δημήτριος

38.       Νούσης Αντώνιος

39.       Παπαλεξίου Ιωάννης

40.       Μπέρσος Μιχαήλ

41.       Φετλής Ιωάννης

42.       Γουγουση Ιωάννα

43.       Τσιαμπάζη Νικολέτα

44.       Κουκουζίδης Δημήτριος

45.       Καρβουνιάρης Γρηγόριος

46.       Καρβουνιάρης Δημήτριος

47.       Θανασούλης Γρηγόριος

48.       Κύρογλου Στέργιος

49.       Φουντής Απόστολος

50.       Παπαχρυσοστομίδου Γεωργία

51.       Μιραχτσής Ιωάννης

52.       Σερδάρη Αθανασία

53.       Καρατσιώλης Χρήσος

54.       Χατζηπέτρος Κωσταντίνος

55.       Νίκου Στέργιος

56.       Δρόσος Σωτήριος

57.       Φετλής Θωμάς

58.       Μπάμπος Γεώργιος

59.       Ζάλιος Κωσταντίνος

60.       Ταμπακιάρη Όλγα

61.       Ζωγραφόπουλος Στυλιανός

62.       Παναγιωτοπούλου Παναγιώτα

63.       Φραγκότσης Γεώργιος

64.       Σιανόλας Ιωάννης

65.       Οσλιανίτη Κλεαρέτη

66.       Οσλιανίτη Γεωργία

67.       Μπαξεβάνου Ολυμπία

68.       Πλήκας Αναστάσιος

69.       Φετλής Δημήτριος

70.       Αδαμίχου Αικατερίνη

71.       Παπαδόπουλος Ευάγγελος

72.       Γεωργίου Βασίλειος

73.       Κωστή Δήμητρα

74.       Τσιβίκη Σουλτανα

75.       Πανάγος Κωσταντίνος

76.       Ζέμος Δημήτριος

77.       Καρατσιώλης Χρήστος

78.       Παπαδόπουλος Αριστείδης

79.       Κωτσαρή Αθανασία

80.       Φύκατας Γεώργιος

81.       Δραγουμάνος Δημήτριος

82.       Καρύδας Αλέκος

83.       Φωστηροπούλου Ειρήνη

84.       Συκοπέτη Αικατερίνη

85.       Βαταντζής Γεώργιος

86.       Βασιλείου Σταύρος

87.       Νίκου Στέργιος

88.       Γερμανοπουλος Ιωάννης

89.       Μπλιάτκας Κύρος

90.       Βαταντζή Αθηνά

91.       Βαταντζής Δημήτριος

92.       Τριανταφυλλίδου Αικατερίνη

93.       Τρεμπελης Γεώργιος

94.       Σερδαρίδου Ελένη

95.       Σερδαρίδης Δημήτριος

96.       Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος

97.       Χωροπανίτης Θωμάς

98.       Κούδη Πηνελόπη

99.       Μαλακη Αθηνά

100.     Θεοδοσιάδης Κωνσταντίνος

101.     Μώκιου Ελένη

102.     Μάλαμα Ευαγγέλου

103.     Τουμπας Κωνσταντίνος

104.     Λαφαρα – Λόλα Αναστασία

105.     Τσίτση Ευθυμία

106.     Φετλής Στέλιος

107.     Αχλιώπα Αικατερίνη

108.     Αντωνιάδης Κοσμάς

109.     Κωστελίδης Λάμπρος

110.     Πάζος Αντώνιος

111.     Τσιώτης Γεώργιος

112.     Χονδρός Γεώργιος

113.     Παπαντωνίου Αικατερίνη

114.     Μιχαηλίδης Μιχάλης

115.     Σιώπης Κωνσταντίνος

116.     Μυλωνάς Κωνσταντίνος

117.     Ανδριμόγλου Ανδρέας

118.     Χριστόφας Νικόλαος

119.     Κώνας Γεώργιος

120.     Παπαδόπουλος Γεώργιος

121.     Μιχαηλίδης Γεώργιος

122.     Κυράνος Κωνσταντίνος

123.     Πίτου-Δούμου Ζωή

124.     Ψαρά Τριανταφυλλιά

125.     Σαμαράς Θωμάς

126.     Τόμτση Μαρίκα

127.     Τζιάτζιος Απόστολος

128.     Σύρκος Γεώργιος

129.     Σύρκος Ιωάννης

130.     Αμοιρόπουλος Κωνσταντίνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ  ΜΕΡΟΣ ΙΖ - Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ -ΝΑΥΑΡΧΟΣ Π.Ν. (1871-1945)

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΡΟΣ ΙΖ - Ο...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος  Κάποια...

Ο Φιλολογικός και Φιλαρμονικός Σύλλογος «Ελικών» και η Μικτή Μανδολινάτα του Γυμνασίου Βέροιας (Δημιούργησαν τη Ρομαντική εποχή και την Εύηχη Βέροια)

Ο Φιλολογικός και Φιλαρμονικός Σύλλογος «Ελικών» και...

Γράφει ο  Παύλος ΠυρινόςΕισαγωγήΣύλλογοι, με διάφορες...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στη Βέροια  το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στη Βέροια το Περιφερειακό...

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας...

Παραδόθηκαν οι πρώτες   ποσότητες ανακυκλωμένων ρούχων στην τράπεζα   ενδυμάτων του Δήμου Βέροιας

Παραδόθηκαν οι πρώτες ποσότητες ανακυκλωμένων...

-45.510 κιλά μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης...

Yφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής  ο Άγγελος Τόλκας στη νέα σύνθεση της Κυβέρνησης

Yφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής ο Άγγελος...

Περιορισμένος, όπως άλλωστε αναμενόταν, ο...

Το πρόγραμμά του   για τον Τουρισμό και τους πρώτους υποψήφιους παρουσιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας   Παύλος Παυλίδης

Το πρόγραμμά του για τον Τουρισμό και τους πρώτους...

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στη ΒεργίναΤο Σάββατο 23...

Εγκαίνια του La Primavera με ιταλική φινέτσα στο κέντρο της Βέροιας

Εγκαίνια του La Primavera με ιταλική φινέτσα στο κέντρο της...

Ένα κομμάτι Ιταλίας στο κέντρο της Βέροιας.Το μοναδικό...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

Του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος  Κάποια μέρα του Ιουλίου 1904, παρουσιάστηκε στον Έλληνα Πρόξενο Λάμπρο Κορομηλά στη Θεσσαλονίκη ο γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος και διπλωμάτης της πατρίδας του...

Γράφει ο  Παύλος ΠυρινόςΕισαγωγήΣύλλογοι, με διάφορες ονομασίες, εμφανίζονται σχεδόν ταυτόχρονα σε όλο τον υπόδουλο, καθώς και στον ελεύθερο Ελληνισμό που με την οικονομική ενίσχυση των σχολείων...