: Ο Μανώλης Μαυρομμάτης περιέγραψε το γκολ του αιώνα και ένιωσε τον Ντιέγκο

: Ο Μανώλης Μαυρομμάτης περιέγραψε το γκολ του αιώνα και ένιωσε τον Ντιέγκο

Ο Μανώλης Μαυρομμάτης θυμάται στο SPORT24 το "χέρι του Θεού" και το "γκολ του αιώνα" από τον Ντιέγκο Μαραντόνα όπως τα μετέδωσε ζωντανά για το Μουντιάλ 1986.

Ποδοσφαιρικές στιγμές που θα συντηρούν στη διάρκεια των χρόνων το μύθο που ο ίδιος ο Ντιέγκο γιγάντωσε με το πηγαίο ταλέντο του.

Το χέρι του Θεού    και το γκόλ του αιώνα " είναι δύο από αυτές, ίσως οι πιο χαρακτηριστικές. Στο ίδιο ματς, κόντρα στον ίδιο αντίπαλο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986.


Ο Μανώλης Μαυρομμάτης μετέδωσε ζωντανά εκείνη την αναμέτρηση για λογαριασμό της ΕΡΤ και θυμάται τις φάσεις.

Όπως τονίζει κατάλαβε ότι εκείνη τη στιγμή γράφεται ιστορία, ότι συντελείται κάτι που δεν θα μπορεί να επαναληφθεί.

"Κατάλαβα ότι στη φάση που πετυχαίνει το λεγόμενο "γκολ του αιώνα" γράφεται ιστορία. Γνωρίζεις εκείνη τη στιγμή ότι αυτό είναι αδύνατο να επαναληφθεί όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Θέλω να σας πω ότι έγινα ένα με τον Μαραντόνα σε εκείνη τη φάση. Ήθελα μαζί του να περάσω όλη την άμυνα.

Είναι μια φάση που σου μένει. Αν δείτε τους Άγγλους σε εκείνη τη φάση, δεν πηγαίνουν στην μπάλα, πηγαίνουν στα πόδια του. Ξέρετε γιατί; Γιατί δεν προλαβαίνουν την μπάλα.

Ο Μαραντόνα βάζει όλη του την ταχύτητα, αλλά πάνω από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά βγάζει και κάτι άλλο. Βγάζει μια μανία, έναν εγωισμό. Σε αυτό το επίπεδο είναι σαν να λέει στον κόσμο, σε καθέναν που παρακολουθεί ποδόσφαιρο: Κοιτάξτε σκόραρα με το χέρι και σας κορόιδεψα, αλλά μπορώ να τους περάσω κι όλους. Πιστέψτε με ότι δεν υπήρχε θεατής στο γήπεδο που να μην κατάλαβε ότι γράφεται ιστορία".Και η φάση με το χέρι έχει περάσει στην ιστορία, ή καλύτερα στην αθανασία. Για τον τρόπο, για ό,τι συμβόλισε. Ο Μανώλης Μαυρομμάτης θυμάται τον πανηγυρισμό του Ντιέγκο.

"Το πρώτο του γκολ ήταν ένα μήνυμα. Η αναμέτρηση, όπως γνωρίζετε, είχε και πολιτικό υπόβαθρο. Δεν το κατάλαβαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο, παρά μόνο όσοι βρέθηκαν στην πλευρά που μπορούσαν να το δουν. Εγώ, ευτυχώς, ήμουν από εκείνη την πλευρα.

Αν δείτε, δεν ήταν ένα προκλητικό χέρι. Ήταν ένα έξυπνο χέρι, κοντά στο κεφάλι. Αλλά, σημασία έχει και ο πανηγυρισμός του. Γελάει, καγχάζει. Γιατί ήξερε τι έκανε".

Βρέθηκε στην Ιταλία για το πρώτο ματς του Ντιέγκο Μαραντόνα με τη φανέλα της Νάπολι. Όπως παραδέχεται δεν έχει δει ξανά τέτοιο πράγματα, ένα γήπεδο κατάμεστο από Ναπολιτάνους να προσκυνά έναν Θεό.

"Βρέθηκα στο Σαν Πάολο, όταν έπαιξε για πρώτη φορά με τη Νάπολι. Δεν το έχω δει ξανά αυτό το πράγμα. Ήταν κάτι μοναδικό. Το γήπεδο ασφυκτικά γεμάτο.

Μια ατμόσφαιρα μοναδική. Μιλάμε για έναν παίκτη που σήκωσε στους ώμους μια ομάδα, όχι πρωτοκλασάτη. Ο Μαραντόνα, όπως και κάθε μεγάλος παίκτης, λάτρευε αυτές τις προκλήσεις. Ζητούσε τα μεγάλα ματς, τους μεγάλους αντιπάλους.

Είμαι σίγουρος ότι εάν γνώριζε πόση ζημιά του έκαναν οι καταχρήσεις δεν θα τις έκανε. Εθίστηκε, όμως. Το αποτύπωμά του θα μείνει ανεξίτηλο".


SHARE

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εντός έδρας ήττα με παράπονα για την Αγία Μαρίνα από την Ευκαρπία

Εντός έδρας ήττα με παράπονα για την Αγία Μαρίνα από...

Την ήττα γνώρισε ο Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας στο...

Γ' Εθνική: Το πανόραμα της 31ης αγωνιστικής

Γ' Εθνική: Το πανόραμα της 31ης αγωνιστικής

Με τα ματς της 31ης αγωνιστικής, συνεχίστηκε την...

Αήττητη πρωταθλήτρια η ΑΕ Αλεξάνδρειας

Αήττητη πρωταθλήτρια η ΑΕ Αλεξάνδρειας

Την κούπα του φετινού πρωταθλητή της ΕΠΣ Ημαθίας...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ Τσαλουχίδης:

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ Τσαλουχίδης: "Χρειάζεται...

Μετά το τέλος του αγώνα ΝΠΣ Βέροια - ΑΟ Καβάλα (0-1), οι...

Άξιζε κάτι καλύτερο ο ΝΠΣ Βέροια, έχασε 0-1 από την πρωτοπόρο Καβάλα (βίντεο)

Άξιζε κάτι καλύτερο ο ΝΠΣ Βέροια, έχασε 0-1 από την...

Άδικη εντός έδρας ήττα γνώρισε ο ΝΠΣ Βέροια από την...

Β' ΕΠΣΗ:

Β' ΕΠΣΗ: "Κλείδωσε" την άνοδο και ο Διαβατός - Το...

Την άνοδο στην Α’ κατηγορία εξασφάλισε και μαθηματικά...

Ξεκαθάρισαν όλα στην Α' ΕΠΣΗ - Η ταυτότητα της 5ης αγωνιστικής της β' φάσης

Ξεκαθάρισαν όλα στην Α' ΕΠΣΗ - Η ταυτότητα της 5ης...

Συνεχίστηκε το Σάββατο (6/4), με τις αναμετρήσεις της...

Σάββατο με Καβάλα η Βέροια, Κυριακή με Ευκαρπία η Αγ. Μαρίνα - Οι διαιτητές

Σάββατο με Καβάλα η Βέροια, Κυριακή με Ευκαρπία η Αγ....

Εντός έδρας αναμετρήσεις δίνουν στο πλαίσιο της 31ης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...