Στην τηλεσυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας: Κορωνοϊός, αναμόρφωση προϋπολογισμού, υδροηλεκτρικά έργα, «Βέρμιον», 3-5 Πηγάδια, Αιολικό πάρκο, καταφύγιο αδέσποτων και αναβάθμιση βιολογικού

Στην τηλεσυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας: Κορωνοϊός, αναμόρφωση προϋπολογισμού, υδροηλεκτρικά έργα, «Βέρμιον», 3-5 Πηγάδια, Αιολικό πάρκο, καταφύγιο αδέσποτων και αναβάθμιση βιολογικού

Το θέμα του κορωνοϊού βρέθηκε, όπως αναμενόταν, στο επίκεντρο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, το βράδυ της Δευτέρας. Με μαρτυρίες και αναφορές που συγκλόνισαν, καταρχάς από τον δήμαρχο Νικόλα Καρανικόλα, για τον χαμό συγγενικού του προσώπου από τον ιό, αλλά και από τον αντιδήμαρχο, Βασίλη Τζουβάρα, για τον προσωπικό του αγώνα στο νοσοκομείο.



«Το θέμα είναι πάνω από πολιτικές τοποθετήσεις, πάνω από όλα είναι η ζωή. Πρέπει να μπουν στην άκρη οι απόψεις μας και οι πολιτικές μας θέσεις, να σεβαστούμε τη ζωή και να ακολουθήσουμε τα μέτρα…» τόνισε ο δήμαρχος, χαρακτηρίζοντας ύπουλη την πανδημία, και σκληρά και επώδυνα τα όσα υφίστανται οι φορείς και οι οικογένειές τους.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι περισσότερο ανοχύρωτες στον ιό είναι οι κοινότητες, όπου έχουν κολλήσει ολόκληρες γειτονιές, μιλώντας για υψηλό ιικό φορτίο παντού, έξω και μέσα από τα σπίτια μας.

Τη συνδρομή του δήμου στο νοσοκομείο με εξοπλισμό που ζητά για τις κλίνες ΜΕΘ, ζήτησε ο τέως δήμαρχος, Νίκος Κουτσογιάννης, με τον δήμαρχο να συμφωνεί απολύτως. Ο τέως δήμαρχος ανέφερε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των νεκρών στον δήμο Νάουσας είναι 20, ενώ αμφισβήτησε στη συνέχεια τη χρησιμότητα της διαδικασίας των ψεκασμών στην πόλη και στα χωριά, αφού οι ψεκασμοί δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα και νόημα παρά μόνον ψευδαίσθηση εφησυχασμού. Ρώτησε επίσης αν ήταν πιστοποιημένη η δράση του δήμου.

Το ιικό φορτίο συντηρείται σε εξωτερικό χώρο πάνω από 5-6 ώρες, απάντησε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Τζουβάρας, ενώ ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τριανταφύλλου απάντησε ότι η δράση έγινε με αχρησιμοποίητο βυτίο από την Agroma, με πιστοποιημένα υλικά.

«Οι ψεκασμοί δεν μας προφυλάσσουν, δεν είναι πανάκεια, γίνονται κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, αλλά οφείλεις να ψεκάσεις για να λειτουργήσεις, και να βοηθήσει παράλληλα στη μείωση του ιικού φορτίου…» τόνισε επ’ αυτού ο δήμαρχος.

Ψόγος στον δήμαρχο από τον Λάκη Λακηνάνο της ΛΑΣ, αναφορικά με την αναφορά του δημάρχου για τις κομματικές συγκεντρώσεις εν μέσω πανδημίας.

«Χωρίς ντροπή μιλάτε η κυβέρνηση κι εσείς για εξάπλωση κορωνοϊού λόγω ατομικής ευθύνης. Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ τήρησαν όλα τα υγειονομικά μέτρα…» σημείωσε.

«Πώς συνάδει η πανδημία με τη μείωση των σχολείων λόγω υποβάθμισης. Ενέχει σοβαρούς κινδύνους…» ανέφερε ο Θοδωρής Δολδούρης.

«Το υπουργείο παίρνει τις αποφάσεις, εμείς γνωμοδοτούμε αρνητικά» απάντησε ο δήμαρχος.

«Είμαστε αναλογικά πρώτοι στον κόσμο σε θανάτους. Γιατί; Διότι δεν πάει καθόλου καλά η δημόσια υγεία, με μια κυβέρνηση που μισεί την κρατική υγεία. Ζούμε μια λαίλαπα με λάθος κυβέρνηση…» τόνισε ο Αλέξανδρος Χατζηιωαννίδης, αναφέροντας τη μαρτυρία συγγενικού του προσώπου για δύο ώρες έξω από το νοσοκομείο για ένα τεστ covid, που τελικά έγινε σε ιδιώτη πανάκριβα.

Νέες διαφωνίες για την αναμόρφωση



Στο θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, που ψηφίστηκε στη συνέχεια, ο αντιδήμαρχος Αντώνης Καραγιαννίδης υπογράμμισε ότι μεταξύ άλλων δίνεται η δυνατότητα μέσω του δήμου για προμήθεια αντλιών έγχυσης φαρμάκων και βρογχοσκοπίου στο νοσοκομείο Νάουσας, κατόπιν αιτήματος της διοίκησης, για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών του, λόγω του covid 19. Πράγμα για το οποίο ο διοικητής του νοσοκομείου ενημέρωσε και τον κ. Κουτσογιάννη, όπως είπε.

Για εκβιαστικό δίλημμα από τον αντιδήμαρχο και τη διοίκηση μίλησε ο τέως δήμαρχος, σημειώνοντας ότι μία αναμόρφωση που απορρίφθηκε δύο φορές στις προηγούμενες συνεδριάσεις, έρχεται με ενσωματωμένη τον νέο αυτό κωδικό, ώστε αν δεν την ψηφίσουμε να θέσουμε σε κίνδυνο τις ζωές των συνανθρώπων μας.

«Δεν περίμενα τέτοια τοποθέτηση. Δεν μπορούμε να δεχτούμε εκβιαστικά διλήμματα. Οι διαφωνίες υφίστανται, δεν ψηφίζουμε. Αν θέλει ο κ. Καραγιαννίδης έχει τον τρόπο να το κάνει…» τόνισε ο κ. Κουτσογιάννης.

Για εκβιασμό από δύο πλευρές μίλησε ο Λάκης Λακηνάνος. Από τις κυβερνήσεις που αποστέωσαν τα νοσοκομεία και θέλουν την ενίσχυση του δήμου. Και φυσικά από τη διοίκηση του δήμου, που «παρότι προειδοποιήσαμε ότι δεν πρέπει να έλθει συνολικά το θέμα, συνεχίζεται να γίνεται αυτό, μην μπορώντας να το δεχτούμε και ψηφίζοντας λευκό».

«Συνεχίζετε να μας εκβιάζετε, ενώ σας το έχουμε πει τόσες φορές. Καταλάβετε επιτέλους τη θέση μας. Έχετε λύση. Δεν κάνουμε εκδίκηση, κάνουμε διοίκηση…» τόνισε η Ίλια Ιωσηφίδου.

«Πρέπει να βοηθάμε με κρίση. Καταπίνουμε καμήλες και διυλίζουνε τον κώνωπα…» είπε ο Σταύρος Τσέλιος, ψηφίζοντας την αναμόρφωση.

«Γιατί δεν φέρατε ξεχωριστά το θέμα για το νοσοκομείο; Για να μας εκβιάσετε;» ρώτησε τον αντιδήμαρχο ο Αλέξης Χατζηιωαννίδης.

«Προέκυψε μετά το αίτημα, και το φέραμε για να κερδίσουμε χρόνο. Οι μέρες και οι ώρες μετράνε…» απάντησε ο κ. Καραγιαννίδης, σημειώνοντας ότι δεν είναι η ίδια αναμόρφωση, αλλά έχουν γίνει αλλαγές και ζητώντας από την κ. Ιωσηφίδου να του πει τις διαφωνίες της.

«Χτυπάτε έναν συνάδελφο γιατί ήταν ακριβές οι πομόνες. Πρόκειται για εκδίκηση ενός ανθρώπου. Μην καταστρέφετε ζωές…» τόνισε εκείνη.

«Είμαι ο τελευταίος που μπορεί να με κατηγορήσουν ότι καταστρέφω ζωές…» απάντησε ο αντιδήμαρχος.

«Με θλίβει να ακούμε εδώ μέσα ότι κυνηγάμε, καταστρέφουμε, απολύουμε. Πού τα είδατε αυτά; Σε καμία περίπτωση…» απάντησε με ένταση ο δήμαρχος. «Αν κατάλαβα καλά, το πρόβλημα κάποιων είναι οι πομόνες. Γι’ αυτό δεν ψηφίζουν…» συνέχισε, αιτιολογώντας ότι δεν μπορεί να έρχονται οι αναμορφώσεις ανά κωδικό.

Η αναμόρφωση ψηφίστηκε με ψήφους 14-14-3 και διπλή την ψήφο του προέδρου.

 

Υδροηλεκτρικά έργα



Το θέμα των υδροηλεκτρικών έργων για ακόμη μία φορά ήρθε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, με αφορμή τη διαγραφή κωδικού πληρωμής συμβούλου στο θέμα της αναμόρφωσης του τεχνικού προγράμματος του δήμου για το 2021.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του τέως δημάρχου, Νίκου Κουτσογιάννη, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Τζουβάρας ανέφερε ότι η προηγούμενη διοίκηση δεν αξιοποίησε διόλου το έργο, ενώ από τη νέα διοίκηση δεν βρέθηκε καμία μελέτη. «Εσείς δεν αξιοποιήσατε το σχέδιό σας, εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Μόνο το ‘Μπαχούτσι’ θεωρούμε βιώσιμο στο σχέδιο…» τόνισε.

Ο κ. Κουτσογιάννης απάντησε ότι υπάρχει μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, την οποία θα δώσει στον τύπο. «Όλες οι θέσεις του σχεδίου είναι προσοδοφόρες. Πρέπει να εξηγήσετε τον κόσμο γιατί απορρίπτετε μια μελέτη του καλύτερου πολυτεχνείου της χώρας και τι έχετε κάνει εσείς μέχρι σήμερα για τη θέση στο ‘Μπαχούτσι’...» τόνισε ο τέως δήμαρχος.

«Φαίνεται ότι τοπικά θα έχουμε κάποιο όφελος, αλλά είναι στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας…» ανέφερε στη συνέχεια ο Λάκης Λακηνάνος.

«Δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν τα μικρά υδροηλεκτρικά. Αν εφαρμοστούν, θα μπορέσουμε να πουλήσουμε κιόλας την τεχνολογία…» υπογράμμισε η Ίλια Ιωσηφίδου.

«Βασίζεστε μόνο σε προσωπικές εκτιμήσεις και δεν γίνεται μνεία σε επιστημονική γνωμοδότηση. Ο δήμος Βέροιας προχωρά σε αντίστοιχες κινήσεις στο δίκτυο ύδρευσης…» σημείωσε ο Γιάννης Παρθενόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ.

«Μακάρι να βγάλει τη μελέτη στη δημοσιότητα ο κ. Κουτσογιάννης. Τα ανταποδοτικά που αναφέρονται είναι ψευδή, κι έχουν αλλάξει και οι τιμές της ΔΕΗ. Έχουμε καλύτερη τεχνογνωσία, θα το χειριστούμε εμείς. Μόνο ζημιά θα έχει δήμος…» υποστήριξε ο νυν πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ, Γιώργος Τασιώνας.

«Δεν υπήρχε καμία μελέτη, παρά μόνο μια προμελέτη από το Μετσόβιο για τεχνικές γνώσεις. Έκθεση, όχι μελέτη. Έκτοτε δεν έγινε καμία κίνηση για σύνταξη μελέτης. Άδειες για τις θέσεις όντως υπάρχουν. Δεν έχει αποδειχθεί όμως ότι αντέχει το δίκτυο ύδρευσης. Τρία χρόνια δεν έκαναν τίποτε. Οι ίδιοι ακύρωσαν το σχέδιο με την απραξία τους…» είπε ο Γιώργος Βασιλείου.

«Είχε σηκώσει ψηλά το θέμα των υδροηλεκτρικών ο τέως δήμαρχος. Οι πανεπιστημιακοί είχαν τότε στηρίξει την καινοτομία του σχεδίου, ωστόσο άλλο η ιδέα κι άλλο η εφαρμογή σε ένα απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης. Μπορεί στην πορεία να αλλάξουν τα πράγματα και να το επαναφέρουμε…» συνέχισε ο αντιδήμαρχος, Βασίλης Τζουβάρας.

Αντέδρασε στη δευτερολογία του ο Νίκος Κουτσογιάννης. Υποστήριξε πως είναι προφανές ότι κανείς δεν έχει διαβάσει κανείς τη μελέτη για τη μηχανική των ρευστών, για να μπορεί να απαντήσει πού κινδυνεύει το δίκτυο. «Έγινε πόλεμος για να δοθούν άδειες. Λέτε να είναι άσχετοι εκεί στη ΡΑΕ που τις έδωσαν σε εμάς και στο Μετσόβιο; Γίνεται πόλεμος στη ΡΑΕ για τις άδειες. Για τις θέσεις στη ‘Βέτλανς’ (φωτογραφία) και στο ‘Μπαχούτσι’ δεν βγάλατε τσιμουδιά όμως. Για να πάρουμε την άδεια για το ‘Μπαχούτσι’ από ιδιώτες κάναμε τεράστιο αγώνα. Σήμερα πάλι κάποιοι καραδοκούν. Εύχομαι και ελπίζω να έχετε κάνει τα ελάχιστα, για να μην χαθούν κι αυτές…»

Το θέμα έκλεισε ο δήμαρχος, Νικόλας Καρανικόλας. «Αν ήταν όλα έτοιμα όπως λέγεται από την προηγούμενη διοίκηση, τότε γιατί δεν δημοπρατούσαν; Εμείς προχωράμε όλα τα δικά σας έργα, τα πιστεύουμε ή όχι, ενώ εσείς δεν ψηφίζετε το τεχνικό πρόγραμμα λόγω ενός που διαφωνείτε…» τόνισε.

 

Ξενοδοχείο «Βέρμιον» και  3-5 Πηγάδια

 



Ξενοδοχείο ‘Βέρμιον’ στον Άγιο Νικόλαο, χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγαδιών, αιολικό πάρκο και καταφύγιο αδέσποτων, συζητήθηκαν επίσης στη συνεδρίαση.

«Ξεπεράσαμε όλα τα προβλήματα και τελευταίο βήμα είναι το συμβόλαιο μεταβίβασης από τη δημοτική εταιρεία και η αποδοχή περιουσίας από τον δήμο, που έρχεται σύντομα…» απάντησε ο δήμαρχος, Νικόλας Καρανικόλας, απαντώντας στον Ιορδάνη Παυλίδη για το ξενοδοχείο ‘Βέρμιον’.

«Είμαστε έτοιμοι να συνυπογράψουμε με τον ΕΟΣ Νάουσας την παραχώρηση του χιονοδρομικού, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει αν, πότε και για πόσο θα ανοίξουν τα χιονοδρομικά φέτος, αν ανοίξουν μόνο τα λιφτ, τα σαλέ, αν υπάρχει απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ νομών…» τόνισε ο δήμαρχος, απαντώντας στην ερώτηση των κ. Κουτσογιάννη και Τσέλιου.

Ειδική συνεδρίαση για το αιολικό πάρκο

Ειδική συνεδρίαση για το αιολικό πάρκο θα γίνει μέσα στον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον δήμαρχο, αφού εντός μήνα πρέπει να γνωμοδοτήσει ο δήμος επί της μελέτης. Το θέμα έφεραν στη συνεδρίαση οι κ. Κουτσογιάννης και Δολδούρης («βράζει η πόλη», είπε ο δεύτερος).

Για φωτοβολταϊκό πάρκο 4.000 στρεμμάτων στην περιοχή Αγίας Παρασκευής-Ερμακιάς εκτός από το αιολικό πάρκο μίλησε ο Αλέξης Χατζηιωαννίδης, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση… σουρεάλ. «Όσα μας αναλογούν να πάρουμε, τίποτε παραπάνω» πρότεινε.

Καταφύγιο αδέσποτων στον Πολυπλάτανο



Τη χωροθέτηση του καταφυγίου αδέσποτων ζήτησε να μάθει ο Ιορδάνης Παυλίδης. «Πού θα γίνει το καταφύγιο των αδέσποτων. Στη Ρουντίνα; Γιατί δεν το λέτε;» αναρωτήθηκε.

«Έχουμε πάρει τη σχετική απόφαση νωρίτερα για τον Πολυπλάτανο…» απάντησε ο δήμαρχος.

Την ικανοποίησή της για τη χρηματοδότηση του έργου εξέφρασε η Ίλια Ιωσηφίδου, μεταφέροντας την εμπειρία της από πρόσφατο ταξίδι της στη Γερμανία.

«Βρέθηκε ένα αδέσποτο σκυλί και το θέμα δημοσιεύθηκε στον τύπο, ενώ επιλήφθηκε άμεσα η αστυνομία! Κι εδώ έχουμε εκατοντάδες…» τόνισε.

«Είναι καλή εξέλιξη η χρηματοδότηση, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα, αφού βάσει της νομοθεσίας δεν μπορεί να φιλοξενούνται εκεί και για πάντα τα αδέσποτα…» ανέφερε ο Νίκος Κουτσογιάννης.

«Κάνατε δύο προσφυγές εναντίον του καταφυγίου, αλλά τώρα χαίρεστε με τη χρηματοδότηση…» απάντησε στον τέως δήμαρχο ο νυν.

«Δεν κάναμε μόνο εμείς, αλλά και η τοπική κοινότητα Πολυπλατάνου…» απάντησε ο τέως.

Φουντούλης: Οικολογική καταστροφή στις ‘Ρουντίνες’

Για τη συνεχιζόμενη οικολογική καταστροφή τεραστίων διαστάσεων, με εκσκαφές και ιδιωτικά φορτηγά να ρίχνουν μπάζα, σκουπίδια και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς στις ‘Ρουντίνες’ (αγρόκτημα Στράντζας), δίπλα στον βιολογικό καθαρισμό, μίλησε ο Σταύρος Φουντούλης. «Συγκεκριμένοι επαγγελματίες θησαυρίζουν σε βάρος του δήμου…» υπογράμμισε, λέγοντας ότι παρότι ενημέρωσε τον δήμαρχο, ούτε η καταστροφή σταμάτησε ούτε η αποκατάσταση έγινε, ζητώντας νομικές ενέργειες.

«Μας προσβάλει όλους η κατάσταση στη συγκεκριμένη περιοχή. Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος λόγω κορωνοϊού. Θα παρέμβουμε άμεσα…» απάντησε ο δήμαρχος.

3 εκατ. ευρώ για έργο αναβάθμισης του βιολογικού



Για τη χρηματοδότηση με σχεδόν 3 εκατ. του έργου αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού, ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ, Γιώργος Τασιώνας. Κάνοντας λόγο για αργοπορία του βιολογικού του κάμπου από την προηγούμενη διοίκηση, που δεν δίνει τη δυνατότητα να ενταχθούν και τα άλλα χωριά για νέο αποχετευτικό στο πρόγραμμα ‘Τρίτσης’. Το έργο αφορά την αντικατάσταση όλου του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού του και την προμήθεια οχήματος καθώς και δύο κάδων μεταφοράς ιλύος. Συγχαρητήρια έδωσε στη ΔΕΥΑΝ για το έργο της ο δήμαρχος.

Κ.Π.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Γεωργ. Καλαϊτζίδης σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Γεωργ. Καλαϊτζίδης σε...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024...

Παίκτης της Βέροιας ο οδηγός που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα της Κ.Δευτέρας

Παίκτης της Βέροιας ο οδηγός που ενεπλάκη στο...

Θύμα τροχαίου έπεσε τα ξημερώματα της Κ. Δευτέρας ο...

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Δήμου Κιζιρίδου σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Δήμου Κιζιρίδου σε ηλικία 87...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024...

Τροχαίο στη Βέροια: Μία νεκρή 25χρονη και δύο τραυματίες σε μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων

Τροχαίο στη Βέροια: Μία νεκρή 25χρονη και δύο...

Τραγωδία τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βέροια, σε...

ΒΕΡΜΙΟ  Κορυφή   Φούρκα Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 Με τους Ορειβάτες Βέροιας

ΒΕΡΜΙΟ Κορυφή Φούρκα Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 Με τους...

 Ένα ταξίδι,  μια διαδρομή, μια ορειβασία, μια απόδραση...

Δισαρχιερατικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον κατάμεστο Ναό του πολιούχου της Βεροίας

Δισαρχιερατικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον...

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 17ης Μαρτίου,...

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Νάουσα

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Νάουσα

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 17ης Μαρτίου, ...

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Νικ. Ζγουρός σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Νικ. Ζγουρός σε ηλικία 79...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 18 Μαρτίου2024...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...