Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Περίπου 25' ''άντεξε'' η Ήπειρος & 2 ώρες το Ιόνιο!  - Β. Αϊβαλής: Λάθος όλος ο σχεδιασμός του

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Περίπου 25' ''άντεξε'' η Ήπειρος & 2 ώρες το Ιόνιο! - Β. Αϊβαλής: Λάθος όλος ο σχεδιασμός του

Το παραπάνω μήνυμα βλέπουν οι μηχανικοί, σύμβουλοι έργου και ενδιαφερόμενοι, κατά την υποβολή των αιτήσεών τους στην Ήπειρο για το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ».



Απ' ότι φαίνεται, τα 65 εκ. ευρώ που προβλέπονταν για την Περιφέρεια Ηπείρου αποδείχτηκαν πολύ λίγα σε σχέση με το ενδιαφέρον του κόσμου.

Αντίστοιχα, πριν τις 12 το μεσημέρι, το ίδιο μήνυμα εμφανίστηκε και στις αιτήσεις για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπου και εξαντλήθηκε η διαθεσιμότητα των κονδυλίων, ύψους 10.330.000 ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του B2Green, πολλοί μηχανικοί στην Περιφέρεια Ηπείρου αντιμετώπισαν πρόβλημα καθυστέρησης κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων των Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης, μέσω της πλατφόρμας του buildingcert. Από ότι σημειώνουν, στο χρονικό διάστημα που παρέμεινε ανοιχτό το πληροφοριακό σύστημα, θα αποτελεί θαύμα η επιτυχής εισαγωγή περισσότερων των 1-2 αιτήσεων από ένα μεμονωμένο χρήστη του πληροφοριακού, γεγονός που θα οδηγήσει πολλούς έτοιμους φακέλους σε αποκλεισμό από το πρόγραμμα, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Όπως σημειώνουν μηχανικοί στο B2Green, θα πρέπει να μπει επιτέλους ένα τέλος στο "δίκαιο του γρηγορότερου", βάσει του οποίου καταχωρούνται οι αιτήσεις στο σύστημα.



Δείτε παρακάτω screenshot από αίτηση στην Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία αν και εισήχθη στη φάση ολοκλήρωσης καταχώρησης της αίτησης στις 10.12 στην Περιφέρεια Ηπείρου, έμεινε εκτός πόρων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΥΠΕΝ (δείτε αναλυτικά εδώ), στην Περιφέρεια Ηπείρου, η πλατφόρμα έκλεισε στις 10.23 π.μ. Υποβλήθηκαν 5.378 αιτήσεις, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 2.761, δεσμεύοντας 61,8 εκατ. ευρώ. Η μέση επιχορήγηση διαμορφώνεται στα 22.344 ευρώ.

Για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η πλατφόρμα έκλεισε στις 11.43 το πρωί. Υποβλήθηκαν 1057 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 430, δεσμεύοντας τα 9,1 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού. Η μέση επιχορήγηση διαμορφώνεται στα 21.216 ευρώ.

Την έντονη αντίδραση του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, Βασίλη Αϊβαλή, προκάλεσε η εξάντληση των πόρων για την Ηπειρο και τα Ιόνια Νησιά.

Αναλυτικά την πρώτη μέρα λειτουργίας του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», σε λιγότερο από 25 λεπτά εξαντλήθηκε το ποσό που είχε προϋπολογιστεί για την Ήπειρο και σε μία ώρα και 25 λεπτά το ποσό για τα νησιά του Ιονίου.

Σε ανάρτησή του σε κοινωνικό δίκτυο, ο κ. Αϊβαλής αναφέρει:

Μάλιστα...
Ο λόγος για το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»
Για το Υπουργείο..... «Απόλυτα επιτυχημένα ήταν όλα ....»!!!!!
Για τους πολίτες και μηχανικούς;;;
Σε 23' λεπτά εξαντλήθηκε ο προϋπολογισμός της Ηπείρου.
Σε 1h 35' λεπτά για τα νησιά του Ιονίου.
Για να καταχωρήσεις πρόταση συμπολίτη στο «Εξοικονομώ -Αυτονομώ» δεν πρέπει να είσαι μηχανικός πρέπει να είσαι.... ο "Κεντέρης" πληκτρολογίου, διαδικτύου κλπ.
Εμείς το είπαμε, το λέμε και το ξαναλέμε. Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ!!!! Σε τέτοιας δημοφιλίας προγράμματα η χρονική προτεραιότητα είναι λάθος! Η λύση είναι αντικειμενικά κριτήρια και περιορισμένος χρόνος υποβολών.
Σε κάθε περίπτωση έτσι όπως είναι τα πράγματα... αφήστε ανοιχτές τις υποβολές για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, βάλτε τις υπόλοιπες αιτήσεις ως επιλαχούσες και ικανοποιήστε εντάσσοντας μέχρι εκεί που μπορείτε.
Σταματήστε να βάζετε αντιμέτωπους τους μηχανικούς με τους πολίτες τους καλύπτοντας την διαχρονική πολιτική σας στενοκεφαλιά!
Και δεν καταλαβαίνω...το κεντρικό ΤΕΕ τί κάνει συμφωνεί;;;
Η να βγάλουμε εδώ από την Δυτική Ελλάδα ανακοινώσεις για όλη την χώρα... μιας και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο γιατί τον έλεγχο των πληροφοριακών συστημάτων δεν τον έχουμε...αλλιώς ξέραμε τί θα κάναμε....



Πηγή: b2green.gr

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Σε συνέχεια της από 13 Μαρτίου ανακοίνωσής μας με την...

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε σε ειδική συνεδρίαση στη Θεσσαλονίκη, παρουσία των 38 Δημάρχων ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής...

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής...

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με διατήρηση των ΔΕΥΑ και αντιμετώπιση των εγγενών αδυναμιών

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με...

Η πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για...

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς Αθήνα, με  εκτροπή από τον ανισόπεδο κόμβο Νησελίου

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς...

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης...

 Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε προβλέψει την οικονομική κρίση του 2010

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε...

Σήμερα το απόγευμα 27 Μαρτίου, έφυγε από τη ζωή σε...

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου λόγω καθολικού Πάσχα

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1...

Το διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο “Greek Tourism and Gastronomy Workshop” στην Κοπεγχάγη

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο “Greek Tourism and...

Στο “Greek Tourism and Gastronomy Workshop”, στην Κοπεγχάγη της...

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσία του Απόστολου Τζιτζικώστα

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της...

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...