“Αυτά θα είναι  τα πιο ξεχωριστά Χριστούγεννα”!

“Αυτά θα είναι τα πιο ξεχωριστά Χριστούγεννα”!

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι ίσως τα πιο διαφορετικά των τελευταίων δεκαετιών, καθώς η πανδημία είναι αυτή που θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τις όποιες συνήθειες είχε ο καθένας από εμάς να κάνει τα προηγούμενα έτη αυτές τις Άγιες και πολύ όμορφες μέρες των εορτών.

Τα Χριστούγεννα ήταν πάντοτε η περίοδος που μας έφερνε πιο κοντά “με τους δικούς μας” . Χριστούγεννα σημαίνουν αγάπη και πολλά άλλα ευχάριστα συναισθήματα . Τα φετινά όμως απαιτούν κοινωνική αποστασιοποίηση, φυσικά η αγάπη δεν χάνεται αλλά προστίθεται σ ’αυτήν ένα ακόμα πολύ σημαντικό και επίκαιρο “συστατικό” το οποίο είναι η «ευθύνη».

Φέτος δεν θα ακούσουμε τα κάλαντα στις πόρτες μας όπως γίνετε κάθε χρόνο. Τα σπίτια μας δεν θα “γεμίσουν” από συγγενείς και φίλους παρά μόνο από μια μικρή και ολιγομελή «αντιπροσωπεία συγγενών ή φίλων», εξαιτίας του περιορισμού(λόγω της πανδημίας) του αριθμού των ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται στο “γιορτινό τραπέζι”.

Ο κόσμος δεν θα βγει την παραμονή της πρωτοχρονιάς σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί, προκειμένου να γιορτάσει την έλευση του νέου χρόνου, διασκεδάζοντας παράλληλα όπως γίνετε κάθε χρόνο στις λεγόμενες «ρεβεγιόν» .

Σε τοπικό επίπεδο , δεν θα βρεθούμε όλοι μαζί στην πλατεία Εληάς για το καθιερωμένο “άναμμα” του χριστουγεννιάτικου δέντρου, δεν θα διεξαχθούν οι καθιερωμένες εορταστικές μουσικές εκδηλώσεις οι οποίες γίνονταν κάθε χρόνο .

Σε θρησκευτικό επίπεδο η Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία θα διεξαχθεί με λιγοστό κόσμο, σε αντίθεση με παλαιότερα έτη όπου ο κόσμος κατάκλυζε τους Ιερούς Ναούς από τα ξημερώματα προκειμένου να γιορτάσει την γέννηση του Θεανθρώπου.

Βλέπουμε λοιπόν ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι όπως όλα φαίνονται πολύ διαφορετικά απ’ότι τα έχουμε συνηθίσει. Η πανδημία είναι αλήθεια έχει επηρεάσει κατά πολύ την καθημερινότητα μας, μην την αφήσουμε όμως να επηρεάσει και την ψυχή μας.

Αυτές τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων,ας κάνουμε την ψυχή μας μια ζεστή «φάτνη» γεμάτη αισιοδοξία και χαρά πάρα τις δυσκολίες τις περιόδου.

Με πολύ αγάπη θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους ,

Καλά Χριστούγεννα, με υγεία , αγάπη και ευτυχία στις ζωές όλων!

Θεολόγος Μαρμάγγελος

Φοιτητής Πολιτικής Επιστήμης

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο...

 Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 η λογοτεχνική συντροφιά του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...