Σταύρος . Κωστογλίδης: Υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής υπό προϋποθέσεις

Σταύρος . Κωστογλίδης: Υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής υπό προϋποθέσεις

Στον «soccerpractor» μίλησε ο προπονητής της Αναγέννησης Γιαννιτσών  Σταύρος Κωστογλίδης, για το παρατεταμένο αδιέξοδο στο ποδόσφαιρο λόγω κορωνοϊού, που σπέρνει αβεβαιότητα σε κάθε κατηγορία, έτσι και στη Γ’ Εθνική.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Ημαθιώτη τεχνικού των «κυανόλευκων»:

Για το αν συμφωνεί με τα μέτρα που επιβλήθηκαν στον αθλητισμό τους τελευταίους μήνες:

«Αναγκαστικά συμφωνώ με τα μέτρα για το ποδόσφαιρο. Έχουμε οικογένειες, παιδιά, γονείς, φίλους, συγγενείς, γείτονες. Δεν είναι μόνο δικό μας θέμα. Επίσης, είναι στη μέση το οικονομικό σκέλος, αν μπορούν να ανταποκριθούν οι ομάδες. Είναι πολύπλοκο θέμα. Αν πέσει όλο το βάρος στην πλάτη των ομάδων, δε θα μπορέσουν να το σηκώσουν, τουλάχιστον σε πολύ μεγάλη πλειοψηφία. Επιβάλλεται να βοηθήσει η Πολιτεία. Με τα τεστ κορωνοϊού, ή έστω με διαιτητές, μετακινήσεις, ότι προκύψει».

Για το αν είναι θετικός για επανέναρξη:

«Προσωπικά, είμαι υπέρ της επανέναρξης, αλλά με σωστές προϋποθέσεις. Σε συγκεκριμένες συνθήκες και βάσεις, με κάποια λογικά στάνταρ. Να είναι όλα διευθετημένα. Το υγειονομικό πρωτόκολλο για ασφάλεια και φυσικά να υπάρχει οικονομικός άξονας ελάφρυνσης. Και οι προπονητές θέλουμε να ξεκινήσει, αλλά χωρίς να υπάρχουν κίνδυνοι για κανέναν».

Για την καθημερινότητα της Αναγέννησης εντός καραντίνας:

«Με το που διεκόπη το πρωτάθλημα, οι παίκτες υποβλήθηκαν σε εργομετρικά στο γήπεδο και τους δόθηκε πρόγραμμα εφτά εβδομάδων για συντήρηση. Πλέον, σταματήσαμε και περιμένουμε τις οριστικές αποφάσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος, πιέζουν ασφυκτικά τα περιθώρια».

Για το συνιστώμενο χρονικό πλάνο ενδεχόμενης επαναφοράς στη δράση:

«Αν αρχίσουμε προπονήσεις ως τις 20 του μήνα, καλώς. Παίξαμε 4 ματς μόνο. Αλλιώς δε προλαβαίνουμε. Και πάλι, αν δεν υπάρξει τροποποίηση προκήρυξης, πρέπει να υπάρχουν αρκετές εμβόλιμες και να τελειώσουμε αργότερα. Και φυσικά να μην υπάρξει ξανά διακοπή, κάτι που ουδείς μπορεί να εγγυηθεί. Όταν όμως δεν έχουν ξεκινήσει ομαδικές προπονήσεις ούτε στη Φούτμπολ Λιγκ, που είναι επαγγελματική κατηγορία, πως μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι εμείς είμαστε προτεραιότητα και σε πρώτο πλάνο; Ρεαλιστικά, δεν είναι η σειρά μας, σε σχέση με την παραπάνω κατηγορία».

Για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα είχε ενδεχόμενη παύλα στη σεζόν, αν λήξει πρόωρα και ακυρωθεί:

«Είναι νωρίς να μπει παύλα από Νοέμβρη, άσχετα με τις συνθήκες. Αν χαθεί όλη η σεζόν, θα είναι ενάμιση χρόνος χαμένος στην καριέρα των αθλητών, μεγάλο πλήγμα και βαρίδιο. Αθλητικά και ξέχωρα και από το οικονομικό. Όμως από την άλλη, στέλνουμε παιδιά στο σχολείο και η δασκάλα τυχαίνει να έχε κορωνοϊό. Δεν είναι ανεύθυνο να γυμνάζεις καθημερινά 25 παιδιά στο γήπεδο, που μπορεί να έρχονται σε επαφή με αρκετό κόσμο, χωρίς πάντα να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα; Δε ξέρω αν αξίζει τέτοιο ρίσκο. Και κανείς δε μας λέει ότι δε θα σταματήσουμε ξανά».

Για τα νέα επιζήμια δεδομένα του λουκέτου για τις ομάδες και τις διοικήσεις, που μπαίνουν με την πλάτη στον τοίχο, αλλά και την ανάγκη στήριξης από την Πολιτεία:

«Προφανώς αν αρχίσουμε, χρειάζονται μέτρα ελάφρυνσης από τους αρμόδιους, όπως προείπα. Αυτό αφουγκράζομαι μιλώντας με τον πρόεδρο και τη διοίκησή μας, αλλά και από άλλες ομάδες. Έχουμε χρόνο τώρα και κάνουμε αρκετές συζητήσεις, με συναδέλφους και γενικότερα. Δεν είδα κανέναν να… καίγεται για επανέναρξη, εκτός από 2-3 ομάδες που επείγονται, επειδή έχουν αυτοσκοπό την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία. Πάντως, είναι άδικο και για τους παράγοντες να πρέπει να πληρώνουν τα τεστ, κανείς δε θέλει να το κάνει από την τσέπη του. Και να μην έχει και κόσμο. Αν είναι να ξεκινήσουμε, ας γίνει μόνο με υγειονομικό πρωτόκολλο ενδεδειγμένο και βοήθεια των αρμόδιων προς τους συλλόγους».

Για το φετινό στόχο των Γιαννιτσών και το πρόσημο στην εκκίνηση:

«Αρχίσαμε με νεανικό ρόστερ, με στόχο το χτίσιμο ελπιδοφόρου κορμού, με ταλέντο και προοπτική και φόντο το αύριο. Να μην ψάχνουμε παίκτες κάθε χρόνο, αλλά να υπάρχει μια βάση, που ίσως μελλοντικά να μπορούσε να θέσει στόχο την άνοδο, υπό προϋποθέσεις. Αρχίσαμε καλά, με Κουφάλια και Εδεσσαϊκό, αλλά μετά ήρθαν δυο ήττες. Είναι μικρό δείγμα φυσικά, αυτά όλα έχουν ξεχαστεί πλέον, δείχνουν μακρινά».

Για το ατού της Αναγέννησης και το επίπεδο ανταγωνισμού στον όμιλο:

«Όπλο ήταν η θέληση, η φιλοδοξία από το νεαρό της ηλικίας, η όρεξη για δουλειά και βελτίωση. Επίσης, η Αναγέννηση έχει πολύ κόσμο. Η πόλη θα στήριζε, θα βοηθούσε, έχει παράδοση ποδοσφαιρικά. Είναι απώλεια για εμάς, ως ομάδα, αλλά και για τη διοίκηση, ένα μεγάλο πλήγμα, η διεξαγωγή αγώνων χωρίς κόσμο. Όσο για τον όμιλο, φαβορί ήταν ο Μακεδονικός. Στην πορεία έδειξε δυνατός ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας, με το απόλυτο. Αυτοί οι δυο και ίσως ο Θερμαϊκός Θέρμης, έδειχναν σε καλό επίπεδο, για να κοιτάζουν ψηλά. Αν γίνει το πρωτάθλημα, πιστεύω ότι ο Μακεδονικός είναι φαβορί για την πρωτιά».

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκίνησαν οι αποχωρήσεις στο ΝΠΣ Βέροια!

Ξεκίνησαν οι αποχωρήσεις στο ΝΠΣ Βέροια!

Ξεκίνησαν οι αποχωρήσεις στο ΝΠΣ Βέροια, μετά τον...

Στην τελική ευθεία για το σπουδαίο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας-Άρη - Οι αποστολές των δύο ομάδων

Στην τελική ευθεία για το σπουδαίο φιλικό παλαιμάχων...

Ολοκληρώνεται η προετοιμασία της ομάδας των...

Πρωταθλήτρια της Β’ ΕΠΣΗ η Καψόχωρα - Το πανόραμα της 8ης αγωνιστικής

Πρωταθλήτρια της Β’ ΕΠΣΗ η Καψόχωρα - Το πανόραμα της...

Πρωταθλήτρια της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας είναι...

Φιέστα ανόδου την Κυριακή ο Ατρόμητος Διαβατού!

Φιέστα ανόδου την Κυριακή ο Ατρόμητος Διαβατού!

Φιέστα ανόδου θα κάνει την Κυριακή ο Ατρόμητος...

Την Κυριακή το

Την Κυριακή το "ντέρμπι" ΝΠΣ Βέροια-Αγία Μαρίνα –...

Την Κυριακή (21/04, 16:00) θα διεξαχθεί το Ημαθιώτικο...

Στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας ο Τελικός Κυπέλλου - Μετατίθεται το Ημαθιώτικο ντέρμπι

Στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας ο Τελικός Κυπέλλου -...

Τελικά... άλλαξε η έδρα του τελικού Κυπέλλου της ΕΠΣ...

Όλοι οι αντίπαλοι της Αλεξάνδρειας στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική

Όλοι οι αντίπαλοι της Αλεξάνδρειας στα μπαράζ ανόδου...

Έγιναν γνωστοί όλοι οι αντίπαλοι της ΑΕ Αλεξάνδρειας,...

Γ’ Εθνική:

Γ’ Εθνική: "Κλείδωσε" και για άλλες ομάδες ο...

Μετά το φινάλε της 31ης αγωνιστικής στο Πρωτάθλημα της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...