Καραμπατζός: Το μεγαλύτερο έργο στην Ημαθία η αποχέτευση στα χωριά του κάμπου

Καραμπατζός: Το μεγαλύτερο έργο στην Ημαθία η αποχέτευση στα χωριά του κάμπου

Τα έργα που υλοποιεί ο δήμος Νάουσας και χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη" (ΕΠΠΕΡΑΑ), παρουσίασε ο Τάσος Καραμπατζός στο πλαίσιο  εκδήλωσης, την οποία διοργάνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Περιβάλλοντος στο "Βελλίδειο" συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης.

Κατά την παρουσίασή του ο δήμαρχος Νάουσας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα εξής έργα:

1) Έργα αποχέτευσης & επεξεργασίας λυμάτων στους οικισμούς Κοπανού, Επισκοπής, Αγγελοχωρίου & Πολυπλατάνου, (προϋπολογισμός 16.527.521 €)

2) Προμήθεια εξοπλισμού μεταφοράς και τεμαχισμού απορριμμάτων Δήμου Νάουσας και Π.Ε. Ημαθίας και Κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων-ΣΜΑ  (προϋπολογισμός 3.798.600 €)

3) Πρότυπο επιδεικτικό έργο εφαρμογών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας στο 2ο Γυμνάσιο Δήμου Νάουσας (προϋπολογισμός 109.792 €). 

Τόνισε, ότι το έργο αποχέτευσης που υλοποιείται στους πεδινούς οικισμούς Ανθεμίων και Ειρηνούπολης- το μεγαλύτερο δημοτικό έργο στην Ημαθία - θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους, βελτιώνοντας θεαματικά την ποιότητα ζωής, προστατεύοντας το περιβάλλον και τη δημοσία υγεία σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση των βόθρων και των καναλιών δίπλα στους δρόμους. Για την πορεία του έργου, είπε, ότι έχει υλοποιηθεί περίπου το 40% και ότι προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2015. Σχετικά με την προμήθεια εξοπλισμού μεταφοράς και τεμαχισμού απορριμμάτων, επεσήμανε τη σημασία του έργου και τη συμβολή του στη μείωση τού κόστους μεταφοράς των απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ, καθώς και στην επίλυση του ζητήματος τεμαχισμού των ογκωδών απορριμμάτων, σημειώνοντας ότι το έργο έχει δημοπρατηθεί, ότι οι προτάσεις βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης, και ότι υπήρξε σημαντική καθυστέρηση στην προέγκριση από το ΕΠΠΕΡΑΑ κατά τη δημιουργία των προτύπων-ενιαίων τευχών δημοπράτησης.

 

Το έργο κατασκευής Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), βρίσκεται στο στάδιο υπογραφής της σύμβασης και προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2014. Για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης που υλοποιείται στο κτίριο του 2ου Γυμνασίου Νάουσας και σύντομα ολοκληρώνεται, ο δήμαρχος τόνισε ότι θα συμβάλλει αφενός στην εξοικονόμηση ενέργειας (23.800 λίτρα πετρελαίου και 5.500 kWh ηλεκτρικής ενέργειας), παρέχοντας ταυτόχρονα και οικονομικό όφελος 1.600 € ανά έτος με την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας από τα Φ/Β συστήματα που έχουν τοποθετηθεί στη στέγη του κτιρίου, καθώς και τη θετική συμβολή στην ευαισθητοποίηση των μαθητών με τη δημιουργία ενεργειακής και περιβαλλοντικής συνείδησης. 

 

Στις προτάσεις του, ο δήμαρχος, μεταξύ άλλων, επισήμανε την ανάγκη να επιλυθεί το ζήτημα καθυστέρησης καταβολής του Φ.Π.Α. για το μεγάλο έργο αποχέτευσης από το υπουργείο Οικονομικών στην κατασκευάστρια εταιρεία, ώστε να συνεχιστούν ομαλά οι εργασίες. Επίσης, υπογράμμισε ως προτεραιότητες την εξεύρεση λύσης αναφορικά με τη διάθεση των απορριμμάτων του Νομού Ημαθίας στα πλαίσια λειτουργίας του νέου ΦΟ.Δ.Σ.Α Κεντρικής Μακεδονίας, την επίλυση του προβλήματος ρύπανσης της Τάφρου 66, καθώς και την ολοκλήρωση των αποχετευτικών δικτύων του δήμου Νάουσας.

Ο κ. Καραμπατζός σημείωσε τέλος, τη στελέχωση των Δήμων και την παροχή τεχνικής βοήθειας για την αρτιότερη προετοιμασία για το 5ο Κ.Π.Σ, καθώς επίσης και την απλοποίηση της τεράστιας γραφειοκρατίας που συνθλίβει ολόκληρο το Δημόσιο, με αποτέλεσμα την τεράστια καθυστέρηση στην ανάπτυξη.

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν: ο Υπουργός  Αναπληρωτής Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Γεν. Γραμ/τέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Σωκράτης Αλεξιάδης, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων, κ Κωνσταντίνος Τριάντης, ο Γεν. Γραμ/τέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, κ. Αθανάσιος Καρούντζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Γεώργιος Τσαμασλής, Δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Πρωτοβουλία για το Παιδί» και ΣΟΦΨΥ Ημαθίας: Δύο σημαντικές κοινωνικές δομές επισκέφθηκε η Φρόσω Καρασαρλίδου.

«Πρωτοβουλία για το Παιδί» και ΣΟΦΨΥ Ημαθίας: Δύο...

 Η βουλευτής και εκ νέου υποψήφια, Φρόσω Καρασαρλίδου,...

Συσπείρωση και ενδυνάμωση του Κινήματος Αλλαγής

Συσπείρωση και ενδυνάμωση του Κινήματος Αλλαγής

Συνεχή επαφή με τον κόσμο του παραγωγικού κάμπου της...

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης σε χωριά του Δήμου Βέροιας

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης σε χωριά του Δήμου Βέροιας

Μεγάλη συγκίνηση ένιωσα στο Μακροχώρι και στη...

Ανοιχτή επιστολή του υπ. βουλευτή Τάσου Μπαρτζώκα προς τους Ελεύθερους Επαγγελματίες

Ανοιχτή επιστολή του υπ. βουλευτή Τάσου Μπαρτζώκα προς...

Αγαπητή/έ  ελεύθερε επαγγελματία,Όντας και ο ίδιος...

Νίκη Καρατζιούλα: Νιώθω περήφανη για την ΠΡΟΣΒΑΣΗ που είναι στην πρώτη γραμμή ενάντια στην κοινωνική περιθωριοποίηση των εξαρτημένων συνανθρώπων μας

Νίκη Καρατζιούλα: Νιώθω περήφανη για την ΠΡΟΣΒΑΣΗ που...

Στην μουσική εκδήλωση Ωδείων της Ημαθίας, με αφορμή...

Το σημερινό πρόγραμμα επισκέψεων του Λάζαρου Τσαβδαρίδη σε περιοχές του Δήμου Νάουσας

Το σημερινό πρόγραμμα επισκέψεων του Λάζαρου...

Σήμερα Πέμπτη 27 Ιουνίου ο Υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας...

17 κόμματα κατεβαίνουν στην Ημαθία για τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου

17 κόμματα κατεβαίνουν στην Ημαθία για τις εθνικές...

Δεκαεπτά κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων...

Τα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και εμπόρων συζήτησε η Φρόσω Καρασαρλίδου με τις Διοικήσεις τους

Τα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και εμπόρων...

 Στο πλαίσιο των καθημερινών επαφών της με φορείς της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

 Η βουλευτής και εκ νέου υποψήφια, Φρόσω Καρασαρλίδου, επισκέφτηκε το Κέντρο Θεραπείας Τραύματος της “Πρωτοβουλίας για το Παιδί” και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο κ. Αριστοτέλη Σιδηρόπουλο και τις...

Συνεχή επαφή με τον κόσμο του παραγωγικού κάμπου της Ημαθίας, έχει ο  γιατρός Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. και επί πολλά χρόνια αποδέκτης και κοινωνός της αγωνίας των συμπολιτών...