«Επιβάλλεται να ανοίξουν την Football League»

«Επιβάλλεται να ανοίξουν την Football League»

Αισιόδοξος για την έναρξη του πρωταθλήματος της Football league εμφανίστηκε με συνέντευξη του στην ΕΡΤ Σερρών, ο εκπρόσωπος της κατηγορίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Super League 2 και Football League, Σωτήρης Μαυρονάσιος.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου μίλησε για της τελευταίες εξελίξεις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και σχολίασε το θέμα τη αναδιάρθρωσης.

Για την έναρξη της Football league: 

«Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυνεγάκης ,είπε χθες ότι έχει κατατεθεί αίτημα για να ξεκινήσει και η Football League παρουσιάζοντας στοιχεία που δείχνουν μικρή θετικότητα του κορονοϊού στον αθλητισμό, βάσει των αποτελεσμάτων των τεστ που έχουν διενεργηθεί σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ και Σούπερ Λιγκ 2. Είναι θετική κίνηση, πιστεύω ότι θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις και μετά από είκοσι μέρες το πρωτάθλημα. Μάλιστα, έχουμε πάρει έγκριση από την ΕΠΟ, ότι το δικό μας πρωτάθλημα μπορεί να ολοκληρωθεί έως τις 30/6. Χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος υπάρχουν. Επιβάλλεται να μας ανοίξουν, είμαι αισιόδοξος».

Για την αναδιάρθρωση:

«Περιμένουμε τις διευκρινήσεις για το πόσοι θα πέσουν και πόσοι θα ανέβουν. Η ύπαρξη δύο επαγγελματικών κατηγοριών είναι δίκαιη εξέλιξη. Είναι λογικό να καταργηθεί η Football League. Δεν μας υπολογίζει σαν κατηγορία ούτε το κράτος, ούτε κανένας. Δεν έχουμε λόγο στα πράγματα. Τα τηλεοπτικά μας όταν μοιράστηκαν, εμείς πήραμε με το ζόρι 60.000 ευρώ, ενώ οι ομάδες της Super League 2 πήραν πολύ περισσότερα».

Για το πώς θα είναι το νέο πρωτάθλημα της Super League 2:

«Θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Εκτιμώ πως όλες οι ομάδες θα βρουν τρόπο να καλύψουν όσα προβλέπονται. Το μετοχικό κεφάλαιο των 250.000 ευρώ είναι λογικό, καθώς είναι χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για να καλυφθούν τα έξοδα. Τα 100.000 ευρώ για την εγγυητική είναι μεγάλο ποσό για να μένει στην ΕΕΑ».

Για τα έσοδα από το στοίχημα:

«Δεν έχουμε κάποια ενημέρωση επίσημα για το πόσα θα είναι αυτά, μόνο κάποιες εκτιμήσεις που έχουν γίνει. Ότι 1,5 εκατ. ευρώ θα παίρνει κάθε ΠΑΕ της Super League, 450.000 ευρώ για τις ομάδες Super League 2 και 220.000 για αυτές της Football League. Είναι σημαντικά έσοδα για τους παράγοντες και για να μην έχουμε τόσες προσφυγές ποδοσφαιριστών».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Football League:

«Θα γίνει ένα καλό πρωτάθλημα. Συμμετέχουν ισχυρές ομάδες, ομάδες με δυναμική και ιστορία. Δεν είναι εύκολο να μιλήσουμε για φαβορί. Δείτε και τη Super League 2, που είναι συναρπαστικό πρωτάθλημα».

Για τον Πανσερραϊκό:

«Είναι ένας ιστορικός σύλλογος με δυναμική. Γνώρισα από τις τηλεδιασκέψεις τον πρόεδρο Τάσο Καζία και διαπίστωσα ότι είναι ένας άνθρωπος που θέλει να κάνει πολλά στην ομάδα. Πιστεύω ότι πρέπει να έχει τη στήριξη της κοινωνίας των Σερρών».

 

πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην τελική ευθεία για το σπουδαίο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας-Άρη - Οι αποστολές των δύο ομάδων

Στην τελική ευθεία για το σπουδαίο φιλικό παλαιμάχων...

Ολοκληρώνεται η προετοιμασία της ομάδας των...

Πρωταθλήτρια της Β’ ΕΠΣΗ η Καψόχωρα - Το πανόραμα της 8ης αγωνιστικής

Πρωταθλήτρια της Β’ ΕΠΣΗ η Καψόχωρα - Το πανόραμα της...

Πρωταθλήτρια της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας είναι...

Φιέστα ανόδου την Κυριακή ο Ατρόμητος Διαβατού!

Φιέστα ανόδου την Κυριακή ο Ατρόμητος Διαβατού!

Φιέστα ανόδου θα κάνει την Κυριακή ο Ατρόμητος...

Την Κυριακή το

Την Κυριακή το "ντέρμπι" ΝΠΣ Βέροια-Αγία Μαρίνα –...

Την Κυριακή (21/04, 16:00) θα διεξαχθεί το Ημαθιώτικο...

Στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας ο Τελικός Κυπέλλου - Μετατίθεται το Ημαθιώτικο ντέρμπι

Στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας ο Τελικός Κυπέλλου -...

Τελικά... άλλαξε η έδρα του τελικού Κυπέλλου της ΕΠΣ...

Όλοι οι αντίπαλοι της Αλεξάνδρειας στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική

Όλοι οι αντίπαλοι της Αλεξάνδρειας στα μπαράζ ανόδου...

Έγιναν γνωστοί όλοι οι αντίπαλοι της ΑΕ Αλεξάνδρειας,...

Γ’ Εθνική:

Γ’ Εθνική: "Κλείδωσε" και για άλλες ομάδες ο...

Μετά το φινάλε της 31ης αγωνιστικής στο Πρωτάθλημα της...

Εντός έδρας ήττα με παράπονα για την Αγία Μαρίνα από την Ευκαρπία

Εντός έδρας ήττα με παράπονα για την Αγία Μαρίνα από...

Την ήττα γνώρισε ο Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας στο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...