Μηχανοκίνητες πορείες χθες στη Βέροια και ψηφίσματα από αγροτικούς συλλόγους του Νομού - Κατάθεση ψηφισμάτων σε ένδειξη συμπαράστασης από εμπορικό κόσμο και επαγγελματοβιοτέχνες της Βέροιας

Μηχανοκίνητες πορείες χθες στη Βέροια και ψηφίσματα από αγροτικούς συλλόγους του Νομού - Κατάθεση ψηφισμάτων σε ένδειξη συμπαράστασης από εμπορικό κόσμο και επαγγελματοβιοτέχνες της Βέροιας

 

Δύο ξεχωριστές πορείες με τα επαγγελματικά τους οχήματα που πέρασαν με σημαίες από το κέντρο της πόλης,  έγιναν χθες στη Βέροια από αγροτικούς συλλόγους της Ημαθίας, με όλα τα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης, όπως διαβεβαίωναν στις ανακοινώσεις τους.

Ο «Μαρίνος Αντύπας»

Το πρωί έκανε πορεία  ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» με την συμμετοχή και  της Επιτροπής Αγώνα Αγροκτηνοτρόφων Αλεξάνδρειας.  Οι αγρότες ξεκίνησαν από τη Νάουσα και με τα οχήματά τους κινήθηκαν έως τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στη Βέροια γνωστοποιώντας τους λόγους της διαμαρτυρίας τους με το ψήφισμα που παρέδωσαν και στη συνέχεια ακολούθησε αυτοκινητοπορεία στο κέντρο της Βέροιας.

 

 Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας, έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες

Στις 2.00 το μεσημέρι,  ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας, με την  στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας, συγκεντρώθηκαν έξω απο το γήπεδο της Βέροιας και πορεύτηκαν κορνάροντας στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα προς τις οδούς Βενιζέλου και Μητροπόλεως, εν μέσω και της ισχυρής βροχόπτωσης που είχε ξεκινήσει, χωρίς να σταματήσουν πουθενά λόγω των περιορισμών του covid.

Τρία ψηφίσματα μαζί…

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Χρήστος Βοργιάδης και οι πρόεδροι των Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών, Αθ. Τσιπουρίδου και Λάζαρος Ασλανίδης αντίστοιχα, παρέδωσαν και οι τρείς ψηφ’ισματα των Φορέων τους, τόσο στον αντιπεριφερειάρχη Κ. Καλαϊτζίδη όσο και στον δήμαρχο Κ.Βοργιατζιδη, τα οποία κοινοποίησαν με μέιλ και στους βουλευτές του Νομού.

Αιτήματα Αγροτών


 

Στα βασικά αιτήματα της  διαμαρτυρία των αγροτών που τονίζουν ότι  είναι εδώ και 8 μήνες απλήρωτοι, περιλαμβάνονται τα  εξής:

- Να δοθούν άμεσα και δίκαια αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκάλεσαν στην παραγωγή οι έντονες και άκαιρες βροχοπτώσεις και αυξομειώσεις θερμοκρασιών. 

- Ενισχύσεις για τις χαμηλές τιμές που εδώ και 7 έτη έχει προκαλέσει το Ρωσικό εμπάργκο και το κλείσιμο της Ρωσικής αγοράς.

- Να στηριχτεί το εισόδημα των ροδακινοπαραγωγών λόγω της μείωσης που υπέστη από την πανδημία του κορωνοϊού. 

- Να γίνει η περιβόητη αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ. 

- Άμεση εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα έλλειψης εργατών γης. 

 

Ψήφισμα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Βέροιας

Το δικό της ψήφισμα, με σειρά αιτημάτων, για στήριξη στις πληγείσες από την πανδημία επιχειρήσεις, με την ελπίδα ότι θα υλοποιηθούν και δεν θα καταρριφθούν από την ίδια την πραγματικότητα κατέθεσε στον αντιπεριφερειάρχη και στον δήμαρχο, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών & Εμπόρων Βέροιας, στο οποίο αναφέρουν ότι λόγω της έκρυθμης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας, η  Ομοσπονδία προχωρά στην κατάθεση αιτημάτων, ελπίζοντας πως οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για στήριξη στις πληγέντες επιχειρήσεις θα υλοποιηθούν και δεν θα καταρριφθούν από την ίδια την πραγματικότητα.

Όπως τονίζουν, διεκδικούν:

  1.      Την άμεση απόσυρση του πτωχευτικού νόμου.

2.      Την μετατροπή του συνόλου της επιστρεπτέας προκαταβολής, σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση.

3.      Την γενναία ρύθμιση οφειλών που δημιουργήθηκαν στην πανδημία.

4.      Στοχευμένα προγράμματα ΕΣΠΑ στη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

5.      Την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων που επλήγησαν λόγω πανδημίας από την αναπτυξιακή τράπεζα με πολύ χαμηλά επιτόκια.

6.      Tην αναστολή όλων των φορολογικών-ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

7.      Την διατήρηση της μείωσης των ενοικίων κατά 40% για το πρώτο εξάμηνο του 2021 και παράταση μισθώσεων κατά ένα έτος με απαγόρευση των εξώσεων.

8.      Την στήριξη των θέσεων εργασίας με διατήρηση όλων αυτών που υπήρχαν τον Μάρτιο του 2020  με επιδότηση της εργασίας

·         Κάλυψη ανά τρίμηνο του μη μισθολογικού κόστους:

1ο τρίμηνο 100%

2ο τρίμηνο 75%

3ο τρίμηνο 50%

4ο τρίμηνο 25%

 

 

Επιπροσθέτως ο πρόεδρος Λάζαρος Ασλανίδης και το Δ.Σ. εκφράζουν την έμπρακτη συμπαράσταση τους στον Αγροτικό Σύλλογο Ημαθίας, στον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βέροιας για τα δίκαια αιτήματά τους προσδοκώντας την άμεση λύση των προβλημάτων.

 

 

Ψήφισμα συμπαράστασης από τον Εµπορικό Σύλλογο Βέροιας

 

Από την πλευρά του, το ∆. Σ. του Εµπορικού Συλλόγου Βέροιας κατέθεσε επίσης ψηφίσµα στήριξης και συµπαράστασης στον αγώνα των αγροτών, το οποίο υπογράφουν η  Πρόεδρος Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου και ο  Γεν. Γραμματέας Άγγελος ΤρανΊδη και αναφέρει  τα εξής:

«Το ∆ιοικητικό Συµβούλιο του Εµπορικού Συλλόγου Βεροιας εκφράζει την αµέριστη στήριξη και συµπαράστασή του στον αγώνα του αγροτικού κόσµου. 

Ο αγροτικός κόσµος και κατ' επέκταση ο πρωτογενής τοµέας της οικονοµίας αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της κοινωνικής συνοχής και της τοπικής οικονοµικής ανάπτυξης.

Σ' αυτή την δύσκολη οικονοµικά συγκυρία η άµεση καταβολή των αγροτικών αποζηµιώσεων, απο τη θεοµηνία του περασµένου καλοκαιριού, θα δώσουν µια οικονοµική ανάσα στα ταµεία µας, που ως γνωστόν η πανδηµία, το άνοιξε - κλείσε των καταστηµάτων µας, έχει πλήξει σοβαρά το λιανεµπόριο.

Για αυτό, ζητάµε από την πολιτεία την άµεση ανταπόκρισή της, µε την ανακοίνωση δίκαιων τιµών και έγκαιρων πληρωµών».

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Νάουσα μπαίνει στον χάρτη της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας  Δημιουργείται Παράρτημα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης

Η Νάουσα μπαίνει στον χάρτη της έρευνας, της...

Μια σπουδαία εξέλιξη η οποία βάζει τον Δήμο μας...

Έφυγε από τη ζωή η Σοφία Ντουμάνη σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Σοφία Ντουμάνη σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 27 Απριλίου 2024...

Ιερατική Σύναξη  ενόψει της εορτής του Πάσχα στη Βέροια

Ιερατική Σύναξη ενόψει της εορτής του Πάσχα στη...

Το πρωί της Πέμπτης, 25ης Απριλίου, στο Παύλειο...

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Αλεξάνδρειας – Δηλώσεις του Δημάρχου, Παναγιώτη Γκυρίνη

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στο αγροτικό οδικό...

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στο αγροτικό οδικό...

Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων: «Είναι προνόμιο να κατοικεί κανείς στο Ρουμλούκι» Παρουσία του Μητροπολίτη η ημερίδα τοπικής ιστορίας του ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής

Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων: «Είναι προνόμιο να...

Το πρωί της Παρασκευής, 26ης Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος...

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...