Μηχανοκίνητες πορείες χθες στη Βέροια και ψηφίσματα από αγροτικούς συλλόγους του Νομού - Κατάθεση ψηφισμάτων σε ένδειξη συμπαράστασης από εμπορικό κόσμο και επαγγελματοβιοτέχνες της Βέροιας

Μηχανοκίνητες πορείες χθες στη Βέροια και ψηφίσματα από αγροτικούς συλλόγους του Νομού - Κατάθεση ψηφισμάτων σε ένδειξη συμπαράστασης από εμπορικό κόσμο και επαγγελματοβιοτέχνες της Βέροιας

 

Δύο ξεχωριστές πορείες με τα επαγγελματικά τους οχήματα που πέρασαν με σημαίες από το κέντρο της πόλης,  έγιναν χθες στη Βέροια από αγροτικούς συλλόγους της Ημαθίας, με όλα τα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης, όπως διαβεβαίωναν στις ανακοινώσεις τους.

Ο «Μαρίνος Αντύπας»

Το πρωί έκανε πορεία  ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» με την συμμετοχή και  της Επιτροπής Αγώνα Αγροκτηνοτρόφων Αλεξάνδρειας.  Οι αγρότες ξεκίνησαν από τη Νάουσα και με τα οχήματά τους κινήθηκαν έως τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στη Βέροια γνωστοποιώντας τους λόγους της διαμαρτυρίας τους με το ψήφισμα που παρέδωσαν και στη συνέχεια ακολούθησε αυτοκινητοπορεία στο κέντρο της Βέροιας.

 

 Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας, έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες

Στις 2.00 το μεσημέρι,  ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας, με την  στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας, συγκεντρώθηκαν έξω απο το γήπεδο της Βέροιας και πορεύτηκαν κορνάροντας στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα προς τις οδούς Βενιζέλου και Μητροπόλεως, εν μέσω και της ισχυρής βροχόπτωσης που είχε ξεκινήσει, χωρίς να σταματήσουν πουθενά λόγω των περιορισμών του covid.

Τρία ψηφίσματα μαζί…

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Χρήστος Βοργιάδης και οι πρόεδροι των Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών, Αθ. Τσιπουρίδου και Λάζαρος Ασλανίδης αντίστοιχα, παρέδωσαν και οι τρείς ψηφ’ισματα των Φορέων τους, τόσο στον αντιπεριφερειάρχη Κ. Καλαϊτζίδη όσο και στον δήμαρχο Κ.Βοργιατζιδη, τα οποία κοινοποίησαν με μέιλ και στους βουλευτές του Νομού.

Αιτήματα Αγροτών


 

Στα βασικά αιτήματα της  διαμαρτυρία των αγροτών που τονίζουν ότι  είναι εδώ και 8 μήνες απλήρωτοι, περιλαμβάνονται τα  εξής:

- Να δοθούν άμεσα και δίκαια αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκάλεσαν στην παραγωγή οι έντονες και άκαιρες βροχοπτώσεις και αυξομειώσεις θερμοκρασιών. 

- Ενισχύσεις για τις χαμηλές τιμές που εδώ και 7 έτη έχει προκαλέσει το Ρωσικό εμπάργκο και το κλείσιμο της Ρωσικής αγοράς.

- Να στηριχτεί το εισόδημα των ροδακινοπαραγωγών λόγω της μείωσης που υπέστη από την πανδημία του κορωνοϊού. 

- Να γίνει η περιβόητη αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ. 

- Άμεση εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα έλλειψης εργατών γης. 

 

Ψήφισμα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Βέροιας

Το δικό της ψήφισμα, με σειρά αιτημάτων, για στήριξη στις πληγείσες από την πανδημία επιχειρήσεις, με την ελπίδα ότι θα υλοποιηθούν και δεν θα καταρριφθούν από την ίδια την πραγματικότητα κατέθεσε στον αντιπεριφερειάρχη και στον δήμαρχο, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών & Εμπόρων Βέροιας, στο οποίο αναφέρουν ότι λόγω της έκρυθμης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας, η  Ομοσπονδία προχωρά στην κατάθεση αιτημάτων, ελπίζοντας πως οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για στήριξη στις πληγέντες επιχειρήσεις θα υλοποιηθούν και δεν θα καταρριφθούν από την ίδια την πραγματικότητα.

Όπως τονίζουν, διεκδικούν:

  1.      Την άμεση απόσυρση του πτωχευτικού νόμου.

2.      Την μετατροπή του συνόλου της επιστρεπτέας προκαταβολής, σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση.

3.      Την γενναία ρύθμιση οφειλών που δημιουργήθηκαν στην πανδημία.

4.      Στοχευμένα προγράμματα ΕΣΠΑ στη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

5.      Την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων που επλήγησαν λόγω πανδημίας από την αναπτυξιακή τράπεζα με πολύ χαμηλά επιτόκια.

6.      Tην αναστολή όλων των φορολογικών-ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

7.      Την διατήρηση της μείωσης των ενοικίων κατά 40% για το πρώτο εξάμηνο του 2021 και παράταση μισθώσεων κατά ένα έτος με απαγόρευση των εξώσεων.

8.      Την στήριξη των θέσεων εργασίας με διατήρηση όλων αυτών που υπήρχαν τον Μάρτιο του 2020  με επιδότηση της εργασίας

·         Κάλυψη ανά τρίμηνο του μη μισθολογικού κόστους:

1ο τρίμηνο 100%

2ο τρίμηνο 75%

3ο τρίμηνο 50%

4ο τρίμηνο 25%

 

 

Επιπροσθέτως ο πρόεδρος Λάζαρος Ασλανίδης και το Δ.Σ. εκφράζουν την έμπρακτη συμπαράσταση τους στον Αγροτικό Σύλλογο Ημαθίας, στον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βέροιας για τα δίκαια αιτήματά τους προσδοκώντας την άμεση λύση των προβλημάτων.

 

 

Ψήφισμα συμπαράστασης από τον Εµπορικό Σύλλογο Βέροιας

 

Από την πλευρά του, το ∆. Σ. του Εµπορικού Συλλόγου Βέροιας κατέθεσε επίσης ψηφίσµα στήριξης και συµπαράστασης στον αγώνα των αγροτών, το οποίο υπογράφουν η  Πρόεδρος Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου και ο  Γεν. Γραμματέας Άγγελος ΤρανΊδη και αναφέρει  τα εξής:

«Το ∆ιοικητικό Συµβούλιο του Εµπορικού Συλλόγου Βεροιας εκφράζει την αµέριστη στήριξη και συµπαράστασή του στον αγώνα του αγροτικού κόσµου. 

Ο αγροτικός κόσµος και κατ' επέκταση ο πρωτογενής τοµέας της οικονοµίας αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της κοινωνικής συνοχής και της τοπικής οικονοµικής ανάπτυξης.

Σ' αυτή την δύσκολη οικονοµικά συγκυρία η άµεση καταβολή των αγροτικών αποζηµιώσεων, απο τη θεοµηνία του περασµένου καλοκαιριού, θα δώσουν µια οικονοµική ανάσα στα ταµεία µας, που ως γνωστόν η πανδηµία, το άνοιξε - κλείσε των καταστηµάτων µας, έχει πλήξει σοβαρά το λιανεµπόριο.

Για αυτό, ζητάµε από την πολιτεία την άµεση ανταπόκρισή της, µε την ανακοίνωση δίκαιων τιµών και έγκαιρων πληρωµών».

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες του Δήμου Νάουσας στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Nάουσας με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Οι εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες του Δήμου...

Η επίσπευση των διαδικασιών για την καταβολή...

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ: Ανάδειξη προβλημάτων και εύρεση λύσεων σε αυτά λόγω πανδημίας  COVID-19 μέσω Τηλεδιάσκεψης

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ...

Στις 14/04/2021 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του...

Ολοκληρώθηκαν τα δωρεάν Rapid Test στη συνοικία του Προμηθέα

Ολοκληρώθηκαν τα δωρεάν Rapid Test στη συνοικία του...

Με την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών ...

Δωρεάν Rapid Test στον οικισμό Μέσης Δήμου Βέροιας

Δωρεάν Rapid Test στον οικισμό Μέσης Δήμου Βέροιας

Δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του νέου...

Απονομή τιμητικής πλακέτας στον απερχόμενο Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, Διονύση Κούγκα

Απονομή τιμητικής πλακέτας στον απερχόμενο Διευθυντή...

Την Παρασκευή 16-04-2021 ο Διευθυντής της Διεύθυνσης...

Με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, συναντήθηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας

Με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων...

Συνάντηση με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών...

‘Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών ο Δημήτριος Γ. Μούρνος

‘Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών ο Δημήτριος Γ....

Απεβίωσε σε ηλικία 49 ετών ο Δημήτριος Γεωρ. Μούρνος....

Πάσχα 2021 - Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου: Ανοικτές εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα - Ανάσταση στις 21:00 στο προαύλιο

Πάσχα 2021 - Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου: Ανοικτές...

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Απεβίωσε σε ηλικία 49 ετών ο Δημήτριος Γεωρ. Μούρνος. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Βέροιας. Ηταν πατέρας τεσσάρων παιδιών και διακρινόταν για τον πράο χαρακτήρα του. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα...

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας (ΔΙΣ) συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και αποφάσισε το άνοιγμα των ιερών ναών κατά τη διάρκεια...

Σε πελάγη ευτυχίας βρίσκονται από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Απριλίου ο Αντώνης Καραβασίλης και η σύζυγός του Βιολέτα Ηλιάδη που έφεραν στον κόσμο ένα υγιέστατο και χαριτωμένο κοριτσάκι.  Τρισευτυχισμένοι...

Στον Προμηθέα βρέθηκε σήμερα ο Σύλλογος Νεολαίας Βέροιας για τον καθαρισμό της περιοχής μαζεύοντας 30 σακούλες γεμάτες από σκουπίδια!@@ads-307@@@@ads-307@@Σε ανάρτηση τους στο fb αναφέρουν: @@ads-307@@Απόλυτη επιτυχία!...