Αποχαιρετιστήρια επιστολή του Ταξιάρχου του ε.ο.θ. Κούγκα Διονυσίου

Αποχαιρετιστήρια επιστολή του Ταξιάρχου του ε.ο.θ. Κούγκα Διονυσίου

Αποχαιρετιστήρια επιστολή του Ταξιάρχου του ε.ο.θ. Διονύση Κούγκα

Την Κυριακή 14/02/2021 ολοκληρώθηκε ο κύκλος της Υπηρεσιακής μου πορείας, καθόσον με Απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ.,  αποφασίσθηκε η αποστρατεία μου μετά από τριάντα τέσσερα (34) χρόνια ενεργής και αδιάλειπτης παρουσίας.

Αυτονόητο είναι ότι για μένα αυτή η περίοδος είναι ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά γιατί η θέση της αποστρατείας με βρίσκει σε έναν Νομό που γεννήθηκα, μεγάλωσα, πορεύθηκα προσωπικά και υπηρεσιακά και βέβαια αγάπησα. Σε έναν Νομό που θα συνεχίσω να ζω με τη νέα ιδιότητα του πολίτη, αντικρίζοντας τα ίδια πρόσωπα και αφουγκράζοντας τα ίδια προβλήματα. Όλα τα ανωτέρω με έναν κοινό παρονομαστή, την ανταπόδοση της αγάπης και εκτίμησης που εισέπραξα όλα αυτά τα χρόνια από την τοπική κοινωνία.

Η μακροχρόνια πορεία μου είχε πάντα μια σταθερή πυξίδα και σαφή προσανατολισμό. Την πίστη στον όρκο. Την αφοσίωση στο καθήκον. Την αστείρευτη διάθεση για προσφορά προς την Πατρίδα και τον ιστό αυτής που είναι η κοινωνία. Την αγάπη και αλληλεγγύη στον άνθρωπο. Την συνέπεια, την αξιοπρέπεια και την ειλικρίνεια σε κάθε έκφραση.
Με αυτές τις αρχές πορεύθηκα και ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας τα τελευταία δύο χρόνια σεβόμενος τις αρχές, τους θεσμούς, τον απλό άνθρωπο και συμπολίτη μας, έχοντας επίγνωση της βαρύτητας της θέσης που κατείχα.

Αποχωρώ περήφανος, με πλήθος συναισθημάτων όχι μόνο όπως προ είπα γιατί αγάπησα αυτόν τον Νομό, αλλά γιατί εισέπραξα και εισπράττω πλήθος μηνυμάτων ανταποδοτικής αγάπης και ειλικρινούς στεναχώριας (λόγω αποχώρησης) από τους συμπολίτες μου και αυτό είναι η ηθική δικαίωση της εκπλήρωσης των καθηκόντων μου.

Ομιλώ για τον εαυτό μου αλλά επειδή η Ελληνική Αστυνομία είναι ένας οργανισμός που τα αποτελέσματα είναι ορατά μόνο από συλλογική προσπάθεια και συμμετοχή, εδώ θέλω να θίξω τον άριστο επαγγελματισμό του Αστυνομικού Προσωπικού που απαρτίζει την Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας όπου με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ενότητα και ομοψυχία, με συγκεκριμένη στρατηγική και ενέργειες, με ανθρώπινο πρόσωπο ενήργησαν και έδρασαν σε κάθε περίπτωση, μέσα στα πλαίσια των Νόμων, χωρίς όμως εκπτώσεις ή υπερβολές για ένα κοινό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη.
Ο κατάλογος όσων έγιναν στον Νομό μας είναι μακρύς (με κυριότερο αυτό της διαχείρισης της πανδημίας COVID-19) αλλά και αυτών που απομένουν να γίνουν. Άλλωστε η Ελληνική Αστυνομία εξελίσσεται δυναμικά σε αντιστοίχιση με την κοινωνία και μόνο έτσι δικαιώνεται στις προσδοκίες της και καταξιώνεται στη συνείδηση των πολιτών.

Με όλα τα ανωτέρω, ευχαριστώ λοιπόν από βάθη καρδίας αρχικά το σύνολο του Αστυνομικού προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ιδιαίτερα τους Διοικητές και λοιπούς Αξιωματικούς των Υπηρεσιών για την πολύτιμη προσφορά τους σε όσα κληθήκαμε να διαχειριστούμε. Τους άξιους συνεργάτες μου στο Επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας  για τους οποίους αισθάνομαι διπλά την τιμή που υπήρξα Διευθυντής τους, γιατί η πορεία ήταν κοινή και το αποτέλεσμα προϊόν συλλογικής προσπάθειας. Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων όπου με τις ευλογίες της εκκλησίας και την βοήθεια του Θεού αλλά κυρίως με την προσωπική του συμβολή, φέραμε σε πέρας αισίως και με λιγότερες απώλειες όποια δύσκολα και περίπλοκα γεγονότα. Επίσης όλους τους θεσμικούς παράγοντες, αρχές, φορείς, οργανισμούς, ομοσπονδίες, ενώσεις, δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, όλα τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, αλλά και τον Ημαθιώτικο λαό για την αγαστή συνεργασία που είχαμε και την εμπιστοσύνη όλων των ανωτέρω στην Ελληνική Αστυνομία και στο πρόσωπό μου.
Δεν θα μπορούσα βεβαίως να μην αναφερθώ στη σύζυγό μου και στα δύο μας παιδιά που μου συμπαραστάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια αφουγκράζοντας ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές, πάντα με υπομονή και ανεκτικότητα, στερούμενοι πολλές φορές οικογενειακές στιγμές, αυτονόητες για όλους μας.

Εν κατακλείδι, επειδή η Ελληνική Αστυνομία είναι κομμάτι της ζωής μας και όχι η ζωή μας, συνεχίζουμε λοιπόν μαζί με όλους εσάς και με την νέα ιδιότητα.

Διατελώ ειλικρινά και σας ευχαριστώ όλους σας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα γραφεία και τον Ξενώνα του «Έρασμου» επισκέφθηκε ο Τάσος Μπαρτζώκας

Τα γραφεία και τον Ξενώνα του «Έρασμου» επισκέφθηκε ο...

Τα γραφεία του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης...

Εγνατία: Τροχαίο με νταλίκα στο τμήμα Βέροιας - Κοζάνης (φωτο)

Εγνατία: Τροχαίο με νταλίκα στο τμήμα Βέροιας - Κοζάνης...

Τροχαίο ατύχημα με νταλίκα στην Εθνική Οδό σημειώθηκε...

Το Ρόταρυ γιόρτασε στις 23 Φεβρουαρίου τα 116 χρόνια του

Το Ρόταρυ γιόρτασε στις 23 Φεβρουαρίου τα 116 χρόνια του

Από την Περιφέρεια Διεθνούς Ρόταρυ, γνωστοποιούνται...

#metoogreece.gr: Η νέα διαδικτυακή πύλη για καταγγελίες σεξουαλικών παρενοχλήσεων

#metoogreece.gr: Η νέα διαδικτυακή πύλη για καταγγελίες...

Σειρά πρωτοβουλιών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

‘‘Άκου Τι λένε’’ την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, με την Δήμητρα Γιάγκογλου για το 1ο Βραβείο Etwinning

‘‘Άκου Τι λένε’’ την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, με την...

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 6 με 8 μ.μ., στην...

Φρόσω Καρασαρλίδου: «Να οριστούν ως ακατάσχετα τα ποσά μη επιστρεπτέας προκαταβολής των επιδοτήσεων από τις Περιφέρειες».

Φρόσω Καρασαρλίδου: «Να οριστούν ως ακατάσχετα τα ποσά...

Στη Βουλή με αναφορά έφερε η βουλευτής του νομού Φρόσω...

Με εκπροσώπους των Κοινοτήτων Δήμου Νάουσας, συναντήθηκε η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου

Με εκπροσώπους των Κοινοτήτων Δήμου Νάουσας,...

Τη Δευτέρα η βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου...

Ομάδα Μηχανικών Βέροιας, καταγγέλλει πιθανή καταχώρηση ψευδών στοιχείων στο πρόγραμμα Εξοικονομώ –Αυτονομώ

Ομάδα Μηχανικών Βέροιας, καταγγέλλει πιθανή...

Καταγγελία από Ομάδα Μηχανικών Βέροιας, έγινε την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 49 ετών η φιλόλογος Σταυρούλα Αντ. Γιουρούκη. Με τον σύζυγό της Γιάννη, απέκτησαν  δύο παιδιά(ένα κορίτσι στο λύκειο και ένα αγόρι στο γυμνάσιο), ενώ ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων, που...

Στην τοποθέτησή του στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, ο εντεταλμένος σύμβουλος στην Δημοτική Αστυνομία Στάθης Κελεσίδης παρουσίασε τον αγώνα μιας οικογένειας στο Μακροχώρι να στηρίξει το...

Μία από τις εμβληματικές μορφές στην εστίαση του Σελίου, ο Γιάννης Καραφώλας έφυγε από την ζωή σήμερα το πρωί(Τετάρτη 24/2). Η ταβέρνα Καραφώλας επί δεκαετίες είναι σημείο αναφοράς στο χωριό, αφού  ο Γιάννης...

Κάθε πόλη χαίρεται να προβάλλει τους ένδοξους άνδρες που γεννήθηκαν ή έζησαν σ’ αυτήν.Και η Βέροια έχει να δείξει τους δικούς της άνδρες που δόξασαν και αυτήν και τον Ελληνισμό.Ανάμεσα σ’ αυτούς διακρίνεται...