Super League 1: Τι ισχύει με ισοβαθμίες για τελευταία αγωνιστική και πλέι-οφ

Super League 1: Τι ισχύει με ισοβαθμίες για τελευταία αγωνιστική και πλέι-οφ

Ο Άρης είναι ο κερδισμένος των ισοβαθμιών στη βαθμολογία της Super League 1 , η τελευταία αγωνιστική της οποίας στην κανονική της περίοδο διεξάγεται σήμερα.

Οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται στη δεύτερη θέση μαζί με την ΑΕΚ έχοντας 48 βαθμούς αλλά βρίσκονται ψηλότερα, εχοντας κερδίσει 0-2 στο ΟΑΚΑ, έναντι του 0-1 του «Βικελίδης». Οπότε αν στο χειρότερο γι' αυτούς σενάριο σήμερα φέρουν ίδιο αποτέλεσμα με τον «Δικέφαλο του Νότου», θα τερματίσουν πιο ψηλά στην τελική κατάταξη εν όψει και των πλέι-οφ. Ο Αρης ασφαλώς έχει την ισοβαθμία και με  την ομαδα του ΠΑΟΚ  έχοντας κερδίσει εντός έδρας και έχοντας  ισοπαλία στην Τούμπα. 

Στο πολύ μακρινό σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας στους 48 βαθμούς (για να συμβεί αυτό θα πρέπει να χάσουν Άρης και ΑΕΚ και να έρθει ισόπαλος ο ΠΑΟΚ), ο Άρης κατατάσσεται πιο ψηλά διότι έχει στα μεταξύ τους παιχνίδια 7 πόντους, η ΑΕΚ δεύτερη με 5 πόντους και ο ΠΑΟΚ τελευταίος με 3 πόντους. 

Σε ό,τι αφορά στο σενάριο ισοβαθμίας ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, υπάρχουν δύο ισοπαλίες (1-1 και 2-2) και το αμέσως επόμενο κριτήριο είναι η διαφορά των συνολικών τερμάτων, όπου ο ΠΑΟΚ υπερέχει. Βέβαια όλα αυτά δεν εχουν πολύ μεγάλη σημασία, καθώς σε μια εβδομάδα αρχίζει η διαδικασία των πλέι-οφ, με δέκα επιπλέον αγωνιστικές.

Η βαθμολογία  μέχρι σήμερα έχεις ως εξής;

1.Ολυμπιακός 64 61-12 

2. Αρης 48 33-16

3. AEK 48 41-28

4. ΠΑΟΚ 47 48-24

5. Αστέρας Τρ. 42 27-24

6. Παναθηναϊκός 42 28-18 

Τι ισχύει για πλέι-οφ

Ίσως όμως έχει σημασία για τα πλέι-οφ, όπου σε περίπτωση ισοβαθμίας, το τρίτο κριτήριο είναι η κατάταξη των ομάδων στην κανονική περίοδο.

Δείτε τι ισχύει:

«Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμούν, μετά την ολοκλήρωση της Φάσης των Playoffs και Playouts (Β΄Φάση), θα εφαρμόζονται κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια:

i. Σε περίπτωση που από τον πίνακα βαθμολογίας προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει κατακτήσει σωρευτικά τους περισσότερους βαθμούς κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

ii. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει την μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

iii. Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε, για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος».

Εννοείται πως οι ομάδες «κουβαλούν» τη βαθμολογία της κανονική περιόδου. Αξίζει να σημειωθεί πως η κλήρωση για τα πλέι-οφ του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί αύριο, Καθαρά Δευτέρα, το απόγευμα στις 18.30, ενώ για τα πλέι-άουτ 45 λεπτά αργότερα.

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική: Οι μέρες, οι ώρες και τα γήπεδα των αγώνων

Μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική: Οι μέρες, οι ώρες και τα...

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων μπαράζ...

ΕΠΣΗ: Πάει για 14 ομάδες τη νέα σεζόν η Α’ κατηγορία!

ΕΠΣΗ: Πάει για 14 ομάδες τη νέα σεζόν η Α’ κατηγορία!

Με τρεις περισσότερες ομάδες απ’ ότι φέτος (14 αντί 11),...

Ήττα για το ΝΠΣ Βέροια στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι

Ήττα για το ΝΠΣ Βέροια στο τελευταίο εκτός έδρας...

Με ήττα έκλεισε τα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια του ο...

Α' ΕΠΣΗ:

Α' ΕΠΣΗ: "Βροχή" από γκολ στο φινάλε των πλέι...

Έπεσε το Σάββατο (20/04) η αυλαία του φετινού...

Α' ΕΠΣΗ: Δίδυμο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Β' φάσης

Α' ΕΠΣΗ: Δίδυμο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της...

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο (20/4) το φετινό...

Ξύπνησαν μνήμες στο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας - Άρη! (βίντεο)

Ξύπνησαν μνήμες στο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας - Άρη!...

Μνήμες από το ποδοσφαιρικό παρελθόν αναβίωσαν στο...

Επιστροφή στις νίκες για το ΝΠΣ Βέροια 1-0 τον Μ. Αλέξανδρο Αγ. Μαρίνας - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιστροφή στις νίκες για το ΝΠΣ Βέροια 1-0 τον Μ....

Στις νίκες επέστρεψε μετά από αρκετό καιρό ο ΝΠΣ...

Ο ΦΑΣ Νάουσα Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας για τη σεζόν 2023-2024!

Ο ΦΑΣ Νάουσα Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας για τη σεζόν...

Ο ΦΑΣ Νάουσα είναι ο Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας, για...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...