H ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) ΗΜΑΘΙΑΣ για τη στάση των άλλων παρατάξεων στον ΣΕΠΕ Ημαθίας για το θέμα των Ειδικών Σχολείων

H ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) ΗΜΑΘΙΑΣ για τη στάση των άλλων παρατάξεων στον ΣΕΠΕ Ημαθίας για το θέμα των Ειδικών Σχολείων

Για μια ακόμα φορά η πλειοψηφία του Δ.Σ. στον ΣΕΠΕ Ημαθίας (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ) αποδεικνύει πως όχι μόνο είναι μακριά από τις αγωνίες και τις ανάγκες των συναδέλφων αλλά δε διστάζει να πετάει επιδεκτικά χαρταετό, την ώρα που οι συνάδελφοι των ειδικών σχολείων ρισκάρουν καθημερινά την υγεία και τις ζωές τους με την επαίσχυντη απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει τα ειδικά σχολεία από το lockdown, χωρίς να λαμβάνει κανένα επιπλέον μέτρο, για την προστασία και την ασφάλεια μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Ημαθίας κατέθεσε στις 16/3 στα μέλη των άλλων παρατάξεων στο Δ.Σ.:

Ø  Πρόταση για να γίνει απεργιακό κάλεσμα στους συναδέλφους των Ειδικών Σχολείων για την απεργία της 18/3.

Ø  Πρόταση για πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας σε συνεργασία με τον ΣΕΠΕ Νάουσας.

Η πρότασή μας αγνοήθηκε επιδεικτικά. Κανένα από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει κι όταν μάλιστα το θέμα το φέραμε προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 18/3/2021 ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ και ΕΡΑ δε δίστασαν να δηλώσουν προκλητικά πως ό,τι ήταν να κάνουν για τους συναδέλφους των ειδικών σχολείων το έχουν κάνει!!! Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως τον ρόλο τους στο σωματείο τον αντιλαμβάνονται στην καλύτερη των περιπτώσεων ως διεκπεραιωτή της αλληλογραφίας της ΔΟΕ και σε φερέφωνα της εκάστοτε κυβέρνησης και της διοίκησης. Συστηματικά υπονομεύουν με κάθε δυνατό τρόπο την οργάνωση των απεργιακών κινητοποιήσεων (χρονοτριβές, αποστολή ανακοινώσεων απεργιακών καλεσμάτων κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, επανειλημμένη άρνηση για  πραγματοποίηση έκτακτων συνεδριάσεων και από την άλλη καμία απάντηση στις προτάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις που τους καταθέτουμε διαδικτυακά) βάζοντας με αυτόν τον τρόπο πλάτη στις αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων.

Ως ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Ημαθίας δηλώνουμε πως δε θα σταματήσουμε να παλεύουμε για σωματεία μπροστάρηδες στις ανάγκες και στους αγώνες των εργαζομένων, για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, για σωματεία ταξικά κι όχι κυβερνητικά. Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο να προβληματιστεί και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για τη στάση και τον ρόλο των άλλων παρατάξεων στο Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας.

Ζητούμε:

1) Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα Ειδικά σχολεία. Να προταχθεί και ο εμβολιασμός όσων μαθητών είναι απαραίτητο. 

2) Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις και να λαμβάνεται μέριμνα για τη φροντίδα των πασχόντων. Να γίνεται συστηματική παρακολούθηση των μαθητών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

3) Την αύξηση των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών και την μείωση του συγχρωτισμού παιδιών από διαφορετικές περιοχές. Να γίνεται αυστηρός έλεγχος από την Περιφέρεια για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη μεταφορά των μαθητών.

4) Την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού έτσι ώστε να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα. Την πρόσληψη επιπλέον σχολικών νοσηλευτών, ΕΒΠ και προσωπικού καθαριότητας, για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Την αξιοποίηση των κλειστών σχολείων αλλά και κάθε υποδομής για να μην συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι.

5) Για όσους μαθητές αναστέλλεται η διαδικασία είτε κλεισίματος του σχολείου, είτε σοβαρών προβλημάτων, με ευθύνη του Υπουργείου να συνεχίζονται οι αναγκαίες επιστημονικές παρεμβάσεις!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας  στην πρώτη σύσκεψη  ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο.  της Νέας Δημοκρατίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην πρώτη σύσκεψη ως Αναπληρωτής...

Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της...

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κρήτη!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην...

Η αγωνιστική ομάδα METASHIFTERS της ακαδημίας ρομποτικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...