Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο για τις ασφαλείς οικογένειες του αύριο -Μια σημαντική πρωτοβουλία από την Ελλάδα για όλο τον κόσμο

Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο για τις ασφαλείς οικογένειες του αύριο -Μια σημαντική πρωτοβουλία από την Ελλάδα για όλο τον κόσμο

Το Embryolab Academy, ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός που προάγει την επιστήμη της Κλινικής Εμβρυολογίας και της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής από την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, οργανώνει διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο με θέμα: «Ασφαλείς πρακτικές στο εργαστήριο Κλινικής Εμβρυολογίας», το Σάββατο 24 Απριλίου στις 17.00.

Το συνέδριο απευθύνεται σε επιστήμονες της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής με στόχο την προαγωγή ασφαλών πρακτικών στα Εργαστήρια και τις Κλινικές Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Η πρόληψη και διαχείριση ρίσκων στην ΥΑ συμβάλλουν στην ασφάλεια των θεραπειών, των γυναικών και των ζευγαριών, στην ευαίσθητη αυτή υπηρεσία υγείας και εγγυάται την ποιότητα και τα θετικά αποτελέσματα.

Διδάσκουμε και εφαρμόζουμε «Ασφαλείς πρακτικές στο εργαστήριο Κλινικής Εμβρυολογίας» σημαίνει «Δημιουργούμε τις «Ασφαλείς οικογένειες του μέλλοντος». Αυτό είναι το όραμά μας στο Embryolab Academy και ο στόχος μας για το Διαδικτυακό Συνέδριο.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές, από τους καλύτερους στον κλάδο της Κλινικής Εμβρυολογίας και της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής διασφαλίζουν τη μοναδική διαδραστική εμπειρία που θα έχουν όσοι επιστήμονες παρακολουθήσουν το Συνέδριο. Προκλήσεις και ρίσκα που πρέπει να προβλέψει και να αντιμετωπίσει καθημερινά ή μακροπρόθεσμα ο Επιστήμονας της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής για να εξασφαλίσει την επιτυχία κάθε προσπάθεια συντήρησης γονιμότητας και κάθε θεραπεία εξωσωματικής.

Το Embryolab Academy ασχολείται εντατικά και διδάσκει «Θέματα ρίσκου και ασφάλειας» στα Εργαστήρια και τις Κλινικές Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, από το 2013, προσφέροντας υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και εργαστηριακή εμπειρία καθώς και ανταλάσσοντας καλές πρακτικές.

Η κ. Αλεξία Χατζηπαρασίδου, MSc, PMI-RMP, Σύμβουλος Κλινικής Εμβρυολογίας, Διευθύντρια του Embryolab Academy και πιστοποιημένη Σύμβουλος Διαχείρισης Ρίσκου περιγράφει: «Στο Embryolab Academy, συνεργαζόμαστε στενά εξειδικευμένοι επιστήμονες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής από όλο τον κόσμο. Η διαχείριση ποιότητας και η ασφάλεια σε κάθε στάδιο της διαδικασίας και των υπηρεσιών που προσφέρουμε στην εξωσωματική γονιμοποίηση αποτελεί προτεραιότητα στην προσπάθειά μας για ολοένα και υψηλότερης ποιότητας, καινοτόμες υπηρεσίες.»

Η Βεροιώτισσα Αλεξία Χατζηπαρασίδου

Η Αλεξία Χατζηπαρασίδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια, την οποία επισκέπτεται συχνά για να επισκεφθεί τους γονείς και τους φίλους της.

Είναι Σύμβουλος Κλινικής Εμβρυολογίας με εμπειρία, περισσότερους από 45.000 κύκλους στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. Έχει ιδρύσει και λειτουργεί από το 2004, την Πρότυπη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπραγωγής, Embryolab, στη Θεσσαλονίκη.

Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν κυρίως στην εφαρμογή μοντέρνων μεθόδων κρυοσυντήρησης ωαρίων και εμβρύων και θεραπείας της ανδρικής υπογονιμότητας και αζωοσπερμίας. Από το 2007 έχει αναπτύξει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εξειδίκευση στον τομέα του Τotal Quality Management (TQM) και Risk Management (RM) σε Μονάδες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στο πλαίσιο της βελτιστοποίησης των διαδικασιών και στην εφαρμογή στρατηγικών αποφυγής και διαχείρισης κινδύνων.

Η κ. Χατζηπαρασίδου ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε συνέδρια και εκπαιδεύτρια σε hands on workshops, συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία αφορούν τις πιο σύγχρονες εργαστηριακές μεθόδους στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και έχει συγγράψει έναν σημαντικό αριθμό άρθρων, δημοσιεύσεων και παραρτημάτων.

Θεωρεί τον εαυτό της πολύ τυχερό που έχει τη δυνατότητα να ζεί το πάθος της για την επιστήμη και να είναι μέρος των τελευταίων επιστημονικών εξελίξεων στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Πάνω από όλα νιώθει ευλογημένη που έχει τη δυνατότητα να φροντίζει και να υποστηρίζει τα ζευγάρια στην πιο εκπληκτική διαδρομή της ζωής τους… τη διαδρομή προς τη μητρότητα και την πατρότητα!

1000 εγγεγραμένοι από 80 χώρες του πλανήτη έχουν ήδη ολοκληρώσει την εγγραφή τους και θα συμμετέχουν στην παγκόσμια πρωτοβουλία για ασφαλείς πρακτικές στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

Το Συνέδριο έχει λάβει 3 Ευρωπαϊκά CME’s από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Διαπίστευσης Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (EACCME®s).

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα και τους ομιλητές του συνεδρίου εδώ:

https://embryolab-academy.org/safe-practices-in-art-labs/

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιορτάστηκαν τα «Κούλουμα» στον Δήμο Νάουσας (ΦΩΤΟΣ)

Γιορτάστηκαν τα «Κούλουμα» στον Δήμο Νάουσας (ΦΩΤΟΣ)

Με άφθονη φασολάδα, λαγάνα και φυσικά σαρακοστιανά,...

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 | 10:30 πμ : S l a m    P o e t r y  από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας
Κορυφώθηκε η Αποκριά της Νάουσας  με επίκεντρο το μοναδικό δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες» - Χιλιάδες κόσμου επισκέφθηκαν την Νάουσα (ΦΩΤΟΣ)

Κορυφώθηκε η Αποκριά της Νάουσας με επίκεντρο το...

Με επίκεντρο το μοναδικό δρώμενο «Γενίτσαροι και...

Απόψε μετά τις 9:30μμ 14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΕΛΛΗΣ ΒΕΡΟΙΑ

Απόψε μετά τις 9:30μμ 14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ...

14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΕΛΛΗΣ ΒΕΡΟΙΑ Απόψε...

Αποκριάτικη εκδήλωση από την ΚΕΠΑ και τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας χθες στην πλατεία Δημαρχείου

Αποκριάτικη εκδήλωση από την ΚΕΠΑ και τον Εμπορικό...

Αποκριάτικη εκδήλωση συνδιοργάνωσαν  η ΚΕΠΑ του Δήμου...

«Το βάζο με τα μοναχικά μπισκοτάκια» της Μ.Α.μ.Α παρουσιάζεται στη Νάουσσα

«Το βάζο με τα μοναχικά μπισκοτάκια» της Μ.Α.μ.Α...

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, στις 19:00 στην αίθουσα ...

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/3 ΣΤΗΝ ΕΛΗΑ - 8 ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ  «ΔΙΗΛΘΟΜΕΝ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΣ» - ΜΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/3 ΣΤΗΝ ΕΛΗΑ - 8 ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: ¨Διήλθομεν διά πυρός και ...

Ολοήμερο γλέντι χθες σε όλη τη  Νάουσα (ΦΩΤΟΣ) - Σήμερα

Ολοήμερο γλέντι χθες σε όλη τη Νάουσα (ΦΩΤΟΣ) - Σήμερα...

Το θεσμοθετημένο εδώ και αρκετά χρόνια  ολοήμερο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...