ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα ο Μένιος Φουρθιώτης με βαριές κατηγορίες εναντίον του (εικόνες, βίντεο)

Στον εισαγγελέα ο Μένιος Φουρθιώτης με βαριές κατηγορίες εναντίον του (εικόνες, βίντεο)

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε πριν λίγο ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο συγκατηγορούμενοί του ώστε να βρεθούν μπροστά στον εισαγγελέα.



Με δύο κουκούλες, καπέλο αλλά και τη μάσκα κατά του κορονοϊού εμφανίστηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, μαζί με τους δύο συγκατηγορούμενούς του ο γνωστός παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση αλλά και ηθική αυτουργία στην έκρηξη έξω από το σπίτι του.

Βαρύτατες οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Βαρύτατες είναι οι κατηγορίες που αποδίδονται στον Μένιο Φουρθιώτη, του οποίου η χθεσινή προσαγωγή μετατράπηκε σήμερα σε σύλληψη, μαζί με εκείνη των δύο υπόπτων για τις επιθέσεις τόσο στο σπίτι του όσο και στους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία.

four dik1

Τα δύο περιστατικά φαίνεται πως «συνδέουν» οι κάλυκες του καλάσνικοφ που φέρεται να ταυτίζονται, ενώ οι δράστες της επίθεσης στους αστυνομικούς έκαναν το μοιραίο λάθος να αφήσουν και δείγματα DNA στο σακίδιο που άφησαν πίσω τους. Ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορείται σύμφωνα με πληροφορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ηθική αυτουργία σε έκρηξη αλλά και παραβίαση του νόμου περί όπλων.

four dik2



Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο γνωστός παρουσιαστής φέρεται όχι μόνο να γνώριζε τους δράστες, ο οποίοι είναι σεσημασμένοι αλλά και να τους πλήρωσε για να πραγματοποιήσουν τις δύο επιθέσεις στο σπίτι του.

Οι υποθέσεις για τις οποίες κατηγορούνται

Στα γραφεία του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας κρατούνται από χθες ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης και ακόμη δύο άτομα, καθότι υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν ενεργό συμμετοχή στην ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. όπως επίσης και στην επίθεση με καλάσνικοφ εξωτερικά του σπιτιού του Μένιου Φουρθιώτη.

Η υπόθεση μάλιστα φέρεται να συνδέεται και με τη δημόσια καταγγελία του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας Documento, Κώστα Βαξεβάνη, το βράδυ της Παρασκευής, ότι ο παρουσιαστής βρίσκεται πίσω από σχέδιο επίθεσης εναντίον του.

Η καταγγελία Βαξεβάνη και η αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε υπάρξει καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη, πως ο γνωστός παρουσιαστής «αναζητούσε στην «πιάτσα» κάποιον, για να εκτελέσει συμβόλαιο γι αυτόν». Ταυτόχρονα ο εκδότης του Documento, συσχέτιζε τις δύο φαινομενικά άσχετες υποθέσεις. Αμέσως μετά την καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε παρέμβει λαμβάνοντας πρόσθετα μέτρα προστασίας του. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε δηλώσει συγκεκριμένα: «Ήδη από χθες, με εντολή μου ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε μαζί του. Σε συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές η υπόθεση διερευνάται».



Το βράδυ της Τρίτης, ο Κώστας Βαξεβάνης έδωσε επίσημη κατάθεση στα γραφεία του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών επαναλαμβάνοντας όσα είχε νωρίτερα καταγγείλει δημόσια, περί σχεδίου επίθεσης εναντίον του, με ηθικό αυτουργό τον Μένιο Φουρθιώτη. Χθες το πρωί ο γνωστός παρουσιαστής κλήθηκε για κατάθεση στα γραφεία της ίδιας υπηρεσίας και λίγες ώρες αργότερα προσήχθη ως ύποπτος. Την ίδια τύχη είχαν δύο Ελληνες ποινικοί, οι οποίοι κατά πληροφορίες ταυτοποιήθηκαν ως συμμετέχοντες στην ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι απασχολούνταν το τελευταίο διάστημα ως σωματοφύλακες του Μένιου Φουρθιώτη.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Σε συνέχεια της από 13 Μαρτίου ανακοίνωσής μας με την...

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με διατήρηση των ΔΕΥΑ και αντιμετώπιση των εγγενών αδυναμιών

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με...

Η πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για...

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς Αθήνα, με  εκτροπή από τον ανισόπεδο κόμβο Νησελίου

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς...

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης...

 Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε προβλέψει την οικονομική κρίση του 2010

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε...

Σήμερα το απόγευμα 27 Μαρτίου, έφυγε από τη ζωή σε...

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου λόγω καθολικού Πάσχα

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1...

Το διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο “Greek Tourism and Gastronomy Workshop” στην Κοπεγχάγη

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο “Greek Tourism and...

Στο “Greek Tourism and Gastronomy Workshop”, στην Κοπεγχάγη της...

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσία του Απόστολου Τζιτζικώστα

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της...

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της ...

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών -Εκλογές με διεθνείς παρατηρητές, ζητάει ο Κασσελάκης  - Για προσπάθεια αποσταθεροποίησης, κάνει λόγο η κυβέρνηση

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, από ΠΑΣΟΚ,...

Σε νέες «αναταράξεις» το πολιτικό σκηνικό της χώρας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...