Ποδηλατόδρομος θα γίνει χάρη στους μαθητές;

Ποδηλατόδρομος θα γίνει χάρη στους μαθητές;

Οι μαθητές δύο Γυμνασίων της πόλης μας, του 6ου και του 2ου, με κοινό σύνθημα «Αγαπώ το Ποδήλατο, Αγαπώ την Πόλη μου» δημιούργησαν την ομάδα “62 Bikes Veroia” και απέδωσαν στον Δήμαρχο της πόλης λίστα με ιδέες και προτάσεις.

Η Δημόσια αρχή της πόλης μας, πάντα κοντά στους μαθητές και στις μαθήτριες συναντήθηκε διαδικτυακά μαζί τους την Πέμπτη 22 Απριλίου και συνομίλησαν σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα.

Οι μαθητές πρότειναν να δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι στη Βέροια, όπου αυτό είναι δυνατό, να επεκταθεί ο θεσμός των «κοινόχρηστων ποδηλάτων» και να είναι δωρεάν για τους μαθητές, να λειτουργήσει το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο Εργοχώρι και να δημιουργηθούν δράσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών με θέμα το ποδήλατο.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τζήμα Συρμούλα και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Τσαχουρίδης Αλέξανδρος, συνεχάρησαν τα παιδιά για την πρωτοβουλία τους και για το ενδιαφέρον τους τόσο για την άθληση όσο και για την πόλη μας και βρήκαν αρκετά από τα αιτήματα των παιδιών υλοποιήσιμα.

Συμφώνησαν ότι ποδηλατόδρομος μπορεί να γίνει στο δρόμο για την Παναγία Δοβρά. Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής θα γίνει στο Πανόραμα στη Σχολή Αστυνομίας. Το πρώτο χαραγμένο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο Εργοχώρι θα γίνει χώρος πρασίνου. Θα γίνουν διαγραμμίσεις σε όλη την πόλη.

Θα αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργίας της ιστοσελίδας «Κοινόχρηστα Ποδήλατα» και θα είναι δωρεάν για τους μαθητές. Η κυρία Τζήμα Συρμούλα προσκάλεσε τους μαθητές στο γραφείο της, ώστε να οργανώσουν μαζί την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο που γίνεται κάθε Σεπτέμβριο.

Η δράση αυτή των μαθητών, δημιουργήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών “A Green way to school” και του μαθήματος της Αγωγής του Πολίτη “Ενεργός Πολίτης”. Τη δράση οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί: Μπιζέτας Στέφανος υποδιευθυντής, Μαντζουλά Γεωργία, Πιτσιλού Χρυσούλα και Κυριακίδου Άννα.

Εκ του 6ου Γυμνασίου Βέροιας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενεργή  η πλατφόρμα για τέλη κυκλοφορίας  με τον μήνα, χωρίς πρόστιμο

Ενεργή η πλατφόρμα για τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα,...

Άρση της ακινησίας των οχημάτων τους, μπορούν να...

Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για το Ιστορικό Κέντρο της Βέροιας

Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για το Ιστορικό Κέντρο της...

Γράφει ο Γιώργος Ι. ΚαλογήρουΜια εξαιρετικά...

200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΙΚΟΧΩΡΙΩΝ

200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ...

Του Γιάννη Δ. ΜοσχόπουλουΤο σχέδιο επίθεσης για την...

Βιβλιοκριτική «ΤΟΪΒΑΣΙΑ» του Γιώργη Έξαρχου από τις Εκδόσεις «ερωδιός»

Βιβλιοκριτική «ΤΟΪΒΑΣΙΑ» του Γιώργη Έξαρχου από τις...

Του Ηλία Χασιώτη*To Βιβλίο «ΤΟΪΒΑΣΙΑ» του Γιώργη...

Ακούγοντας το Παραμύθι *Tης Όλγας Κουτμηρίδου-Μεταξά

Ακούγοντας το Παραμύθι *Tης Όλγας Κουτμηρίδου-Μεταξά

Μέσα στην άσπρη μολυβοθήκη το στυλό,και η παρέα του...

Η Ανάσταση του Χριστού (το μέγιστο και μοναδικό μυστήριο όλων των αιώνων)

Η Ανάσταση του Χριστού (το μέγιστο και μοναδικό...

Του ιερέως:ΠαναγιώτουΣ. Χαλκιά«Μήπως αυτό πουθαρρούμε...

Πρόεδρος ΚΕΠΑ: «Βέροια, η πόλη της μουσικής, το φετινό μας μότο στον πολιτισμό»

Πρόεδρος ΚΕΠΑ: «Βέροια, η πόλη της μουσικής, το φετινό...

Έτοιμη είναι και η ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας για την...

ΚΑΙ ΣΑΝΟ ΚΑΙ ΑΧΥΡΟ!!!

ΚΑΙ ΣΑΝΟ ΚΑΙ ΑΧΥΡΟ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Έτοιμη είναι και η ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας για την έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Όπως μας είπε ο πρόεδρος Θεόφιλος Κορωνάς, το πρόγραμμα είναι έτοιμο και ξεκινάει τέλος Μαΐου με αναβαθμισμένο Μουσικό...

Εκλάπη αυτοκίνητο HONDA CRX, χρώμα κόκκινο, με αριθμό κυκλοφορίας ΗΜΒ 7262 από την περιοχή Ανοίξεως στη Βέροια.Όποιος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 6972834253.

Μια μέρα του Μάη του 1955 (πριν 66 χρόνια δηλαδή) μας φώναξε ο πατέρας μου, εμένα και τον αδελφό μου τον Κώστα, για να δούμε το νέο αδελφό μας που μόλις είχε γεννήσει η μάνα μας, τον Δημήτρη.Σήμερα- 3 Μαΐου 2021- είδα...

Με την ίδια αγάπη και μεράκι για την ζαχαροπλαστική, ο πιο παλιός μάστορας της Βέροιας, ο Κώστας Φλώρος,  έδωσε την σκυτάλη του ΕΛΥΖΕ στην οδό Θερμοπυλών (Προμηθέας) στον γιο του Ζώη,@@ads-307@@ αλλά δεν μπορεί να...