Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για το Ιστορικό Κέντρο της Βέροιας

Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για το Ιστορικό Κέντρο της Βέροιας

Γράφει ο Γιώργος Ι. Καλογήρου

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιδιωτική πρωτοβουλία έχει αναληφθεί, εδώ και λίγο καιρό, με στόχο την πολύπλευρη ανάπτυξη του, οριοθετημένου ευρύτερα, Ιστορικού Κέντρου της Βέροιας. Εμπνευστής και πρωτεργάτης αυτής της πρωτοβουλίας είναι η συμπολίτισσα Δρ Αναστασία Πάπαρη.

* Όλα τα σχετικά με το θέμα προωθούνται προσεκτικά και μελετημένα, με δεδομένη τη γνώση, αλλά και την εμπειρία της κ. Πάπαρη, έτσι ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που θα κάνει, την από τη φύση της όμορφη Βέροια, ομορφότερη και ελκυστικότερη. Στα πλαίσια της προεργασίας ήδη διεξάγεται διαδικτυακή έρευνα (μορφή δημοσκόπησης στο facebook) που αποβλέπει στην συμμετοχική διαμόρφωση της τελικής πρότασης – άποψης, που θα κατατεθεί και θα αφορά στις υπό εκτέλεση αστικές παρεμβάσεις και την μορφή, που θα έχουν αυτές.

Η έρευνα διεξάγεται μέσω της διαδικτυακής Ομάδας με την ονομασία ΒΕΡΟΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, https://www.facebook.com/groups/451179429418936 και την ηλεκτρονική διεύθυνση https://forms.gle/PyoT9Jq48aHExJ4h7

Από ό,τι θυμάμαι, στην πόλη μας πρώτη φορά αναλαμβάνεται ένα τέτοιας σημασίας και σοβαρότητας εγχείρημα. Έχω την βεβαιότητα ότι οι Βεροιώτες, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, θα στηρίξουν αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια. Ακόμα, έχω την ελπίδα, οτι οι τοπικές Αρχές θα σταθούν αποφασιστικοί συμπαραστάτες, ώστε οι Δημοκρατικές και επιστημονικά μελετημένες θέσεις, να γίνουν πράξεις, ακολουθώντας βεβαίως τις νόμιμες διαδικασίες.

Είναι αναμφισβήτητο ότι έχουν γίνει αρκετά μέχρι σήμερα για την αξιοποίηση και ανάδειξη του Ιστορικού Κέντρου της πόλης μας. Όμως, επίσης, είναι σίγουρο ότι έγιναν και λάθη και παραλήψεις, που την έβλαψαν. Η νέα Κίνηση πραγματοποιείται με την πεποίθηση και την πίστη, πως θα προταθούν διορθώσεις, όπου αυτές είναι δυνατές, αλλά και νέες παρεμβάσεις, που θα αναγεννήσουν και θα αναζωογονήσουν το Ιστορικό Κέντρο και γενικότερα την πόλη μας.

Ενδεικτικά αναφέρω, ότι στο σχεδιασμό παρεμβάσεων, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται η οδός Μητροπόλεως, η Πλατεία Ωρολογίου, το παλιό Ρολόι με τον Πύργο του, η Πλατεία Εληάς, η Πλατεία Αγίων Αναργύρων και άλλες περιοχές ή σημεία του Ιστορικού Κέντρου της Βέροιας.

Κλείνω αυτό το σημείωμα με την αισιόδοξη πρόβλεψη, πως τόσο οι συμπολίτες μου, όσο και οι Τοπικές Αρχές, θα αντιμετωπίσουν αυτή την πρωτοβουλία, που είναι καινοτόμα και στηρίζεται σε ισχυρές επιστημονικές βάσεις, με ευρείες αντιλήψεις και θα αγκαλιάσουν τηνπροσπάθεια, ώστε να υπάρξει ευτυχές αποτέλεσμα, για το καλό της αγαπημένης μας Βέροιας και των κατοίκων της. *Αναστασία Μ. Πάπαρη, ARCHI.POLIS Founder & CEO, Δρ Αρχιτέκτων – Πολεοδόμος Α.Π.Θ., Διπλ., MSc., PhD & Πολεοδόμος / Urban Designer Πανεπ. Λονδινου, M. Phil. (U.C.L. The Bartlett)

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

Ερώτηση Κοτίδη προς Μενδώνη:  «Τι σκοπεύετε να κάνετε με την  απαλλοτρίωση των προκτισμάτων  της Παλαιάς Μητρόπολης Βέροιας;»

Ερώτηση Κοτίδη προς Μενδώνη: «Τι σκοπεύετε να κάνετε...

Ερώτηση προς την  Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη,...

Τάσος Μπαρτζώκας :  Άλλη μία διεκδίκησή μας  γίνεται πραγματικότητα  για τις γυναίκες επαγγελματίες και αγρότισσες!

Τάσος Μπαρτζώκας : Άλλη μία διεκδίκησή μας γίνεται...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην μεγάλη τομή που...

Με τον Σύλλογο Μηχανικών Δημ. Υπαλ. Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας

Με τον Σύλλογο Μηχανικών Δημ. Υπαλ. Κεντρικής...

Συνάντηση με το προεδρείο και τα μέλη του Συλλόγου...

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:  «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που εκσυγχρονίζουν το φορολογικό σύστημα της χώρας,  ενισχύουν την διαφάνεια των συναλλαγών,  αξιοποιούν νέες τεχνολογίες και βελτιώνουν  τις συνθήκες εξυπηρέτησης των πολιτών»

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις...

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να...

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ στον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ στον Αστυνομικό Διευθυντή...

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων επισκέψεων σε...

Προσωρινό Συντονιστικό συγκροτήθηκε στη Νέα Αριστερά Ημαθίας

Προσωρινό Συντονιστικό συγκροτήθηκε στη Νέα Αριστερά...

Ξεκίνησε και στην Ημαθία η συγκρότηση της Νέας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...