ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σεμινάριο αυτοάμυνας (street protection) στον Άγιο Νικόλαο

Σεμινάριο αυτοάμυνας (street protection) στον Άγιο Νικόλαο

Επιμορφωτικό σεμινάριο σε θέματα αυτοάμυνας στην καθημερινότητα (street protection) πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας, με εκπαιδευόμενους άνδρες γυναίκες έφηβους και παιδιά από την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Η αύξηση της βίας καθημερινά (κλοπές τσαντών, κινητών, πορτοφολιών, χρημάτων σε ΑΤΜ, είσοδοι σε σπίτια για κλοπή με τους ενοίκους μέσα, βιασμοί ή απόπειρες  -4.500 δηλωμένοι για το 2013) κάνει την πιθανότητα να συμβεί κάτι στο καθένα μας πολύ υψηλή.

Η φιλοσοφία πίσω από την αυτοάμυνα είναι η αποφυγή μιας εμπλοκής και όχι η επιδίωξή της. Όπως τόνισε ο κύριος εισηγητής του σεμιναρίου Αντώνης Θεοφιλίδης, πτυχιούχος ψυχολογίας και επί πολλά χρόνια αθλητής και καθηγητής πολεμικών τεχνών, με επαγγελματική εμπειρία ως φρουρός στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και εμπνευστής του street protection, «κύριο μέλημά μας είναι η αποφυγή οποιασδήποτε εμπλοκής έστω και αν χρειαστεί γι’ αυτό να δώσουμε π.χ. το κινητό μας ή κάποια χρήματα. Τις περισσότερες φορές όμως, όπως δείχνει η πράξη, οι δράστες δεν αρκούνται μόνο στην κλοπή κάποιων αντικειμένων, αλλά προσπαθούν να βλάψουν εμάς ή συγγενικά μας πρόσωπα. Στις περιπτώσεις αυτές η γνώση κάποιων τεχνικών που θα μας βοηθήσουν να κερδίσουμε χρόνο για να διαφύγουμε ή να καλέσουμε βοήθεια ή να ξεπεράσουμε τη συγκεκριμένη κατάσταση με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες είναι επιβεβλημένη».

Πολύ σημαντικό ρόλο έχει επίσης η ψυχολογική προετοιμασία του ατόμου και η ψυχική του ετοιμότητα να αντιδράσει σε μια τέτοια κατάσταση. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αθλητών και πρωταθλητών πολεμικών τεχνών που όταν βρέθηκαν σε ανάλογη κατάσταση δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν σε αυτήν. Στο πλαίσιο αυτό, εκτός της πρακτικής εξάσκησης σε τεχνικές αποφυγής της εμπλοκής δόθηκε έμφαση και στην ψυχολογική προετοιμασία των εκπαιδευόμενων με την εξάσκησή τους σε πραγματικά σενάρια τέτοιων καταστάσεων.

Ο πρόεδρος της Ε.Ο.Μ.Α (ελληνική ομοσπονδία μαχητικών αθλημάτων) Γιώργος Σαριανίδης τίμησε με την παρουσία του το σεμινάριο στον Άγιο Νικόλαο,  μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την προσπάθεια του street protection και την πορεία ένταξής του στην ομοσπονδία.

Από τους διοργανωτές δόθηκε η υπόσχεση να διοργανωθεί τις επόμενες εβδομάδες (μετά τις απόκριες) ανάλογο σεμινάριο με συμμετέχοντες από την περιοχή της Νάουσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of Music» της καθηγήτριας Πόπης Φιρτινίδου

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of...

Το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας παρουσιάζει για 18η...

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του...

Οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, των...

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa  στη Δημόσια Βιβλιοθήκη  Βέροιας

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa...

Το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα...

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο...

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 η πόλη της...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ"...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο...

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον  Σύλλογο για τη Διάδοση των Εικαστικών Τεχνών

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον Σύλλογο για...

Το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα...

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με την Χρύσα Παπά στις 24 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με...

«Θα σας διηγηθώ την ιστορία του πατέρα μου…γιατί...

Με επιτυχία το οδοιπορικό στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα από τον Σύλλογο Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως

Με επιτυχία το οδοιπορικό στην Αγία και Μεγάλη...

Tη Δευτέρα 22 Απριλίου το απόγευμα στο Μητροπολιτικό...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...